Konkursowiczki w ciąży

Gość: katrin22

#5299546 Napisano: 24.07.2012 04:40:31
I u nas już normalna kupka emotka Ważyłam Kubusia na profesjonalnej wadze i waży 10,400, czyli moja popsuta, bo ponad tydzień temu pokazywała 9,500 a raczej kilo, by nie przybrał tak szybko emotka
0 0

#5299553 Napisano: 24.07.2012 04:44:51
agusia147 zazdroszczę tej rozpusty emotka My żyjemy raczej normalnie, nie jakoś bogato, ani biednie, ale wakacji musieliśmy sobie odmówić, bo były inne priorytety. Mam nadzieję, że za rok wyjdziemy już na prostą, tzn. wszystko będzie wyremontowane i zmienię swoje autko na inne, bo już mnie wkurza powoli ten grat.
0 0

Gość: dianek

#5299563 Napisano: 24.07.2012 04:54:08
uff, wróciliśmy od alergologa

coś mamy szczęście do lekarzy
nawet nie wiedziałam, że na wizytę się zapisaliśmy do prywatnej kliniki (wizyta z NFZ oczywiście) i trafiliśmy na rewelacyjnego lekarza

bardzo fajnie sobie pogadaliśmy - tak całkiem na poważnie

no i potwierdził nam lekką alergię pokarmową i lekką nietolerancję laktozy
wytłumaczył mi czym się to wszystko różni, czym się przejmować, a czym nie no i kazał... powoli odstawiać Pepti emotka

wiedziałam, że to mleko jest produkowane jak lekarstwa, ale nie wiedziałam że upośledza układ trawienny malucha emotka

mamy spróbować mlek dla alergików (HA) i w miarę możliwości jak najszybciej odchodzić od Pepti, bo to mleko dla dzieci bardzo poważnie chorych, a nie z lekką alergią, niestety obecnie jest nadużywane, a absolutnie nie powinno

no i mamy się nie przejmować lekką wysypką czy sporadycznymi biegunkami, bo jak to lekarz stwierdził (cytuje) każdego od czasu do czasu może zsypać lub za przeproszeniem przesrać, zwłaszcza dziecko do lat 3 emotka

dopiero jak będzie konkretniejszy odczyn alergiczny (np. gwałtowna biegunka) to mamy wracać do Pepti, chociaż najlepiej do kaszki ryżowej na wodzie i dalej próbować jakieś mleko HA

no i kaszki ryżowe na wodzie i pierwsze owocki mile widziane emotka

Kasiu - rezygnuj z Pepti jak najszybciej, już i tak jecie go za długo, Kuba może mieć poważne problemy w przyszłości z tolerancją jakiegokolwiek nabiału oraz produktów mięsnych, im później tym trudnej będzie mu przyswoić normalne mleko
jak coś to na PW mogę wytłumaczyć dokładnie o co chodzi i ewentualnie jak sobie radzić z problemami
0 0

Gość: grusia

#5299675 Napisano: 24.07.2012 06:53:08
Dianek potwierdzam. Nasza lekarka mówiła to samo, ze lepiej by dzieciaka lekko wysypywalo niż by go truć tym świństwem. Dlatego zarządziła dość szybko prowokacje i choć mała dalej czasem wyspie to jest git. Niestety mamy nie zdają sobie sprawy z tego i podają nawet bez większej potrzeby. M.in dlatego teraz taki problem z recepta na mleko bo rodzice lecieli po mleko jak dziecko tylko brzuch zabolal, albo co gorsze brały receptę kłamiąc lekarza ze dziecko po zwykłym złe się czuje, tylko po to by mieć tanie mleko.
0 0

Gość: dianek

#5299691 Napisano: 24.07.2012 07:07:25
agasiam napisał(a):

szukam ekologicznego mięsa drobiowego w Krakowie i okolicach i wszystkie namiary jakie miałam okazały się nietrafione. Nawet przez pomyłke zadzwoniłam do sklepu dla wegetarian emotka bo przeczytałam w necie że prowadzi sprzedaż ekologicznej żywności.
dianek ściągaj tylko tyle aby poczuć ulge. ja ostatnio miałam zastój w trakcie urlopu i mi pomogły wymachy rąk-ćwiczenia-krew szybciej zaczęła krążyć i puściło>( nadmiar sam wypłynął)

niestety nie wiem gdzie jest ekologiczne mięsko emotka
wiem natomiast gdzie można dostać warzywa z prywatnych ogródków babć ze wsi emotka na Placu Imbramowskim stoi kilkanaście babeczek i sprzedaje warzywka od siebie - zero chemii, nawóz naturalny itp.
myślę że o drób i jajka też by tam można popytać - jak będę przy okazji to zapytam
0 0

Gość: agasiam

#5299694 Napisano: 24.07.2012 07:11:30
dzięki dianek- jak będziesz cos wiedziałam to daj znać.
0 0

benasia

#5299698 Napisano: 24.07.2012 07:15:07
Kasiu super że Kubuś lepiej się czuje i juz jest wszystko w porządku emotka
No i duży chłopczyk z niego - coś tak waży jak Mikołajek - my go zważymy dokładnie w dniu 9-miesięcznicy czy za 2 dni emotka
0 0

#5299722 Napisano: 24.07.2012 07:33:00
Toście mnie przestraszyły z tym Pepti, mi lekarka nic nie mówiła, że takie ma skutki uboczne.....a nigdzie na forach tego nie wyczytałam.
W takim razie przechodzimy na normalny Bebilon od jutra i będę obserwować.
Wysypką ja tam się nie przejmowałabym, tylko u nas katary były.
Mam nadzieję, że pepti nie upośledziło nam przewodu pokarmowego.

dianek napisz coś dokładniej.
0 0

#5299725 Napisano: 24.07.2012 07:35:32
grusia napisał(a):

Dianek potwierdzam. Nasza lekarka mówiła to samo, ze lepiej by dzieciaka lekko wysypywalo niż by go truć tym świństwem. Dlatego zarządziła dość szybko prowokacje i choć mała dalej czasem wyspie to jest git. Niestety mamy nie zdają sobie sprawy z tego i podają nawet bez większej potrzeby. M.in dlatego teraz taki problem z recepta na mleko bo rodzice lecieli po mleko jak dziecko tylko brzuch zabolal, albo co gorsze brały receptę kłamiąc lekarza ze dziecko po zwykłym złe się czuje, tylko po to by mieć tanie mleko.

Zawsze trafią się nienormalne matki..., które na mleku chcą zaoszczędzić, dla mnie to chore.
0 0

Gość: eywa

#5299773 Napisano: 24.07.2012 08:09:27
ale to też właśnie często lekarze panikują moim zdaniem zbyt szybko,co się dziecku nie zadzieje-alergia! na nasze niespanie w nocy też mówili alergia,bo mąż alergik (nikt nie lunatykowal nigdy w rodzinie) ale miałam badanie z krwi wstępne i nie wykazało żadnej, teraz niedawno wysypki dostała, od razu alergia i to jeszcze od razu na truskawki ,bo na nie sezon był, i co? po 2 tyg lekarz inny stwierdził,że bakteryjne zapalenie skóry,maść z antybiotykiem i zeszło,a 2 tyg na marne ileś syropów i maści musieliśmy aplikować,bo niby alergia...wkurza mnie to! no,ale się wygadałam:)
koleżanki córce na wysypkę polecono osobną pralkę, gdyż pranie w tej samej co ich rzeczy wg lekarza wywoływalo wysypkę, nie wiem,może miał umowę z jakąś firmą od agd;) bo oczywiście prala jej osobno ciuchy,nie ze swoimi i w stosownych specyfikach
0 0

#5299792 Napisano: 24.07.2012 08:21:38
eywa ja karmiłam piersią synka non stop do 4 miesiąca. Jadłam wtedy nabiał i Kubuś miał katar, potem przestałam jeść nabiał, katar ustąpił. Do 5 miesiąca karmiłam Papti w dzień na zmianę ze swoim mleczkiem i kataru nie było,a gdy tylko próbowałam podawać Ha katar nawracał po kilku dniach stosowania i dlatego na Pepti byliśmy, można powiedzieć, że 5 miesięcy pije już Pepti.
0 0

dolly

#5299846 Napisano: 24.07.2012 09:00:53
Dianek najpierw rozmasuj bardzo delikatnie pierś, tak żeby porozbijać te grudki i spróbuj ściągnać laktatorem tak, żeby ciut zostało i potem palcami od zewnątrz piersi do środka (do sutka) W tej chwili nawet jak nie zastopujesz laktacji to nie dojdzie do zapalenia, a to chyba ważniejsze teraz

Katrin, dobrze,że Kubusiowi lepiej emotka
0 0

#5299860 Napisano: 24.07.2012 09:09:50
dolly kamień z serca dosłownie! A wczoraj cały dzień i noc stresu, czy się nie odwodni. NA szczęście już jest Ok, zwykła kupa a jak cieszy emotka i dziecko inne, wesołe, pełne energii, a wczoraj chwilami był wesoły, a potem znów smętny, ale nie ma się co dziwić 5 kup w ciągu dnia może wykończyć. Dziś żadnej ciapki już nie było.
Od czego to mogło być, może od kaszki mleczno- ryżowej, ale raczej chyba nie, bo to była po 4 miesiącu bananowa. Dawałam już ten Bebilon zwykły więc uznałam, że mleczna kaszka nie zaszkodzi.
Jak obstawiacie od czego to mogło być:
- buraczek młody
- młody ziemniak
Wszystkie warzywka były z mojego ogródka.
- pierś z kurczaka (pierwszy raz dałam, bo wcześniej jadł królika, ewentualnie kawałek mięska z rosołu)
- od ząbków (strasznie męczą, tak jeszcze nie męczyły)
0 0

#5299863 Napisano: 24.07.2012 09:14:38
katrin ja nie pisałam o was, wiadomo,że są sytaucje,kiedy alergia jest i nie zaprzeczy nikt,chodziło mi o częste zwalanie wszystkich problemów na nie,bo tak najłatwiej

co do obiadku,ja bym spróbowała podać te produkty pojedynczo jeszcze raz i czekała na reakcje, możlwe,że to przypadek i bez sensu wykluczać coś z diety,jesli nie trzeba, moja mała jadała kupne kurczaki,bo nie było innej możliwości,inne dzieci też jedzą, kurcze ja bym nie obstawiała,żeby to miało zaszkodzić, ale spróbuj!

ps. tylko matka zrozumie radość innej matki z faktu,że jej dziecko zrobilo kupę emotka
0 0

benasia

#5299870 Napisano: 24.07.2012 09:19:56
no ja tez się cieszyłam jak głupia gdy Mikołaj zrobił normalne kupy po tygodniu wtedy gdy był chory...
Ale wydaje mi się że to od zębów - co dodatkowo to buraczek rozluźnia stolce i może się nałożyło.
Ale dobrze ze jest już ok emotka

Ja to teraz sie cieszę że Mikołajek robi codziennie kupe ale szkoda mi go jak czasami sie męczy by zrobić - ale cóż i twarda nie dobra i rzadka - czasem cięzko po jedzonku wyśrodkować...
0 0

#5299872 Napisano: 24.07.2012 09:22:18
eywa ja wiem, że nie pisałaś o nas emotka
Będę próbować stopniowo, ale na razie chcę z mlekiem poeksperymentować i podaruję sobie buraczki, młode ziemniaki (ponoć ciężkostrawne), co do piersi to też mało prawdopodobne, żeby zaszkodziła, w końcu to najdelikatniejsze mięso z kurczaka i inne dzieci jedzą i za przeproszeniem sraczki nie mają emotka

Prawie 2 dni ta biegunka trwała, nie była straszna, bo w sumie w ciągu doby większych ciapek było 5, amniejszych chyba ze 3, a pił dużo, bo 4 razy po 120ml herbatki, do tego kaszka ryżowa, ryż z marchewką.
Chciałabym, żeby to było od ząbków emotka
0 0

#5299877 Napisano: 24.07.2012 09:25:15
u nas zębowe kupy wstrętnie śmierdzące, zielone i ze śluzem;) istnie bomby! oby to to!
0 0

#5299878 Napisano: 24.07.2012 09:25:35
benasiu u nas kupki unormowały się po Bobofrucie emotka i codziennie rano była normalna kupa, teraz nie wiem jak będzie, bo organizm się rozregulował.

Jak dziecko jest zdrowe to nie docenia się tego...dopiero jak zachoruje...
0 0

#5299883 Napisano: 24.07.2012 09:26:36
eywa napisał(a):

u nas zębowe kupy wstrętnie śmierdzące, zielone i ze śluzem;) istnie bomby! oby to to!

Takie były u nas. W ciągu 2 dni zużyłam pół paczki pampków emotka
0 0

dolly

#5299895 Napisano: 24.07.2012 09:44:43
Katrin, ja bym obstawiała właśnie ząbki, w drugiej kolejności kurczaka.
Swoja drogą, trochę dużo nowości podałaś w zbyt krótkim odstępie czasu, mogło to się skumulować i dać taką reakcję, ale jednak stawiam na ząbki
0 0