Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: katrin22
Gość: dianek
coś mamy szczęście do lekarzy
nawet nie wiedziałam, że na wizytę się zapisaliśmy do prywatnej kliniki (wizyta z NFZ oczywiście) i trafiliśmy na rewelacyjnego lekarza
bardzo fajnie sobie pogadaliśmy - tak całkiem na poważnie
no i potwierdził nam lekką alergię pokarmową i lekką nietolerancję laktozy
wytłumaczył mi czym się to wszystko różni, czym się przejmować, a czym nie no i kazał... powoli odstawiać Pepti
wiedziałam, że to mleko jest produkowane jak lekarstwa, ale nie wiedziałam że upośledza układ trawienny malucha
mamy spróbować mlek dla alergików (HA) i w miarę możliwości jak najszybciej odchodzić od Pepti, bo to mleko dla dzieci bardzo poważnie chorych, a nie z lekką alergią, niestety obecnie jest nadużywane, a absolutnie nie powinno
no i mamy się nie przejmować lekką wysypką czy sporadycznymi biegunkami, bo jak to lekarz stwierdził (cytuje) każdego od czasu do czasu może zsypać lub za przeproszeniem przesrać, zwłaszcza dziecko do lat 3
dopiero jak będzie konkretniejszy odczyn alergiczny (np. gwałtowna biegunka) to mamy wracać do Pepti, chociaż najlepiej do kaszki ryżowej na wodzie i dalej próbować jakieś mleko HA
no i kaszki ryżowe na wodzie i pierwsze owocki mile widziane
Kasiu - rezygnuj z Pepti jak najszybciej, już i tak jecie go za długo, Kuba może mieć poważne problemy w przyszłości z tolerancją jakiegokolwiek nabiału oraz produktów mięsnych, im później tym trudnej będzie mu przyswoić normalne mleko
jak coś to na PW mogę wytłumaczyć dokładnie o co chodzi i ewentualnie jak sobie radzić z problemami
Gość: grusia
Gość: dianek
niestety nie wiem gdzie jest ekologiczne mięsko
wiem natomiast gdzie można dostać warzywa z prywatnych ogródków babć ze wsi
myślę że o drób i jajka też by tam można popytać - jak będę przy okazji to zapytam
Gość: agasiam
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No i duży chłopczyk z niego - coś tak waży jak Mikołajek - my go zważymy dokładnie w dniu 9-miesięcznicy czy za 2 dni
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
W takim razie przechodzimy na normalny Bebilon od jutra i będę obserwować.
Wysypką ja tam się nie przejmowałabym, tylko u nas katary były.
Mam nadzieję, że pepti nie upośledziło nam przewodu pokarmowego.
dianek napisz coś dokładniej.
Zawsze trafią się nienormalne matki..., które na mleku chcą zaoszczędzić, dla mnie to chore.
Gość: eywa
koleżanki córce na wysypkę polecono osobną pralkę, gdyż pranie w tej samej co ich rzeczy wg lekarza wywoływalo wysypkę, nie wiem,może miał umowę z jakąś firmą od agd;) bo oczywiście prala jej osobno ciuchy,nie ze swoimi i w stosownych specyfikach
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Katrin, dobrze,że Kubusiowi lepiej
Od czego to mogło być, może od kaszki mleczno- ryżowej, ale raczej chyba nie, bo to była po 4 miesiącu bananowa. Dawałam już ten Bebilon zwykły więc uznałam, że mleczna kaszka nie zaszkodzi.
Jak obstawiacie od czego to mogło być:
- buraczek młody
- młody ziemniak
Wszystkie warzywka były z mojego ogródka.
- pierś z kurczaka (pierwszy raz dałam, bo wcześniej jadł królika, ewentualnie kawałek mięska z rosołu)
- od ząbków (strasznie męczą, tak jeszcze nie męczyły)
co do obiadku,ja bym spróbowała podać te produkty pojedynczo jeszcze raz i czekała na reakcje, możlwe,że to przypadek i bez sensu wykluczać coś z diety,jesli nie trzeba, moja mała jadała kupne kurczaki,bo nie było innej możliwości,inne dzieci też jedzą, kurcze ja bym nie obstawiała,żeby to miało zaszkodzić, ale spróbuj!
ps. tylko matka zrozumie radość innej matki z faktu,że jej dziecko zrobilo kupę
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale wydaje mi się że to od zębów - co dodatkowo to buraczek rozluźnia stolce i może się nałożyło.
Ale dobrze ze jest już ok
Ja to teraz sie cieszę że Mikołajek robi codziennie kupe ale szkoda mi go jak czasami sie męczy by zrobić - ale cóż i twarda nie dobra i rzadka - czasem cięzko po jedzonku wyśrodkować...
Będę próbować stopniowo, ale na razie chcę z mlekiem poeksperymentować i podaruję sobie buraczki, młode ziemniaki (ponoć ciężkostrawne), co do piersi to też mało prawdopodobne, żeby zaszkodziła, w końcu to najdelikatniejsze mięso z kurczaka i inne dzieci jedzą i za przeproszeniem sraczki nie mają
Prawie 2 dni ta biegunka trwała, nie była straszna, bo w sumie w ciągu doby większych ciapek było 5, amniejszych chyba ze 3, a pił dużo, bo 4 razy po 120ml herbatki, do tego kaszka ryżowa, ryż z marchewką.
Chciałabym, żeby to było od ząbków
Jak dziecko jest zdrowe to nie docenia się tego...dopiero jak zachoruje...
Takie były u nas. W ciągu 2 dni zużyłam pół paczki pampków
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Swoja drogą, trochę dużo nowości podałaś w zbyt krótkim odstępie czasu, mogło to się skumulować i dać taką reakcję, ale jednak stawiam na ząbki