WC - rozmowy o wszystkim

pikawka

#6680919 Napisano: 07.02.2020 20:01:20
Moje 4 letnie bliźniaki na tablecie nie potrafią nic. Bo mamy tablet od grudnia i oni nie mają do niego dostępu emotka  Na komórce mieli gry edukacyjne tylko jak byliśmy w szpitalu bo już z nudów wsriowalam. Poza tym nie dostają komórek do zabawy, nie grają. Jedynie co czasem chcą żebyśmy im zdjęcia pokazali lub figurki ninjago na ali więc czasem im pokazujemy i oglądamy. I to na tyle. Zdaje sobie sprawę, że pewne rzeczy są nieuniknione Ale razi mnie gdy takie małe dzieci siedzą na komórce non stop, żeby rodzice mieli spokój. Sytuacja z środy. Czekaliśmy w poczekalni do pediatry. Wchodzi przed nami mama z dzieckiem Koło 5 lat. Dziecko w ręku komórka, na której grał nawet wchodząc już do gabinetu... emotka

dwaburekoty

#6680924 Napisano: 07.02.2020 20:23:04
Półtora roku temu odwiedzili nas znajomi mojego męża z 4letnia wówczas córka. Są z zagranicy, więc nie mieli włączonego internetu w komórkach, a my jeszcze światłowodu nie mieliśmy podpiętego. Dzieciak dzień w dzień ryczał i kwiczał, że chce wracać do domu, bo tu Internetu nie ma... A na brak atrakcji nie mógł narzekać: były zabawki, proste gry, pies, piaskownica i wielki plac zabaw obok.

pikawka

#6680927 Napisano: 07.02.2020 20:32:58
dwaburekoty napisał(a):

Półtora roku temu odwiedzili nas znajomi mojego męża z 4letnia wówczas córka. Są z zagranicy, więc nie mieli włączonego internetu w komórkach, a my jeszcze światłowodu nie mieliśmy podpiętego. Dzieciak dzień w dzień ryczał i kwiczał, że chce wracać do domu, bo tu Internetu nie ma... A na brak atrakcji nie mógł narzekać: były zabawki, proste gry, pies, piaskownica i wielki plac zabaw obok.

Bo to jest już uzależnienie  emotka  dramat, porażka rodziców niestety emotka  my się strasznie bronimy przed tymemotka

pikawka

#6680959 Napisano: 07.02.2020 23:02:21
superloser napisał(a):

pikawka napisał(a):

dwaburekoty napisał(a):

Bo to jest już uzależnienie  emotka  dramat, porażka rodziców niestety  emotka  my się strasznie bronimy przed tym emotka

Ciekawe jak ekonkursy  tak by padły przez tydzieñ  

Umarłabymemotka

ziolko

#6680965 Napisano: 07.02.2020 23:38:23
Jednak Wy zdajecie sobie sprawę z wpływu tych urządzeń na swoje dzieci i ograniczacie im kontakt.
 A nie każdy to widzi i zdaje sobie sprawę z zagrożeń. 

mama-l-k-m

#6680974 Napisano: 08.02.2020 08:24:04
ziolko napisał(a):

Jednak Wy zdajecie sobie sprawę z wpływu tych urządzeń na swoje dzieci i ograniczacie im kontakt.
 A nie każdy to widzi i zdaje sobie sprawę z zagrożeń. 

Ale wiesz jak my odstajemy od społeczeństwa emotka
Wczoraj byłam z synem zdjąć szwy u chirurga ale reszta ekipy ze mną, prowadziliśmy luźną rozmowę - inne dzieci w telefonach rodziców. Rodzicie tych dzieci na nas patrzyli i tak przez chwilę mi przeszło czy patrzą bo potrafię rozmawiać z dziećmi czy patrzą że nie ma żadne telefonu/tabletu w ręce emotka
Dla mnie jako matki  najważniejsze jest w tym momencie dać dziecku poznać świat i aby sobie znalazło zainteresowania. Do niczego nie zmuszam - tańce zachwycały przez 1,5 mc ale mieli instruktorkę bardzo wymagającą która średniego syna mi zniechęciła, starszy chwilę pochodził sam ale też zrezygnował gdzie on uwielbia tańczyć - jak będą chcieli wrócą emotka
Teraz chodzą na zajęcia plastyczne i wczoraj wrócili jak na skrzydłach po nich, jutro jadą z tatą na narty, popołudniu mają bal karnawałowy emotka
Basen, rower to ich świat.
Ale niestety widzę że robi się przepaść pomiędzy starszym a innymi dziećmi bo ma inne zainteresowania - nie opowiada w przedszkolu że przeszedł na kolejny poziom w tej i tej grze, nie mamy konsoli choć to jego marzenie.
Ogólnie nie jestem na nie, ale staram się to odwlec w czasie ponieważ mam w domu charakterną 2,5 letnią córkę która to co oni robią to i ona musi. 
Teraz mam problem z TV. Bo chłopcy przyjdą z przedszkola, zjedzą obiad i oglądają 30-40min TV - oczywiście ona z nimi, potem wieczorem o 19 - 30 min  - ona z nimi. Jak ich nie ma to potrafi sobie włączyć TV i się kłóci że jej wyłączam. Wiadomo są dni że nawet 120 min oglądają ale nie ciągiem. Wolę ich zabrać do kina bo jest rodzinne wyjście, nowa bajka. Ale oni z racji wieku już mogą oglądać więcej niż 30 min a dla jej dobra więcej nie jest wskazane emotka
Trudno pogodzić czasami co jest wskazane z życiem ale na ile umiem to się staram emotka

stalowiak1979

#6681008 Napisano: 08.02.2020 13:42:45
Witam czy udało Wam sie wygrać w Captain Jacku samym tekstem czy zawsze dodawaliście zdjecie??
0 0

bubba

#6681009 Napisano: 08.02.2020 13:52:59
stalowiak1979 napisał(a):

Witam czy udało Wam sie wygrać w Captain Jacku samym tekstem czy zawsze dodawaliście zdjecie??

3x piwo samym tekstem
0 0

mampytanie

#6681014 Napisano: 08.02.2020 14:26:25
Witam, czy ktoś ma jakieś doświadczenia z Goodie? Chodzi mi o ich opcje cashback za zakupy online. Warto, nie warto?
Są jakieś haczyki w użytkowaniu tej appki?
0 0

kaka72

#6681321 Napisano: 10.02.2020 09:29:58
zarejestrowałam chyba jeszcze w grudniu paragon za zakup 2 szt Piccolo i na @ przyszedł mi kod zniżkowy do Empiku teraz go potrzebuje ale nie mogę go znaleźć.Podpowie ktoś kto był nadawcą wiadomości ? z góry dziękuję
1 brucee 0

jokan

#6681323 Napisano: 10.02.2020 09:32:12
kaka72 napisał(a):

zarejestrowałam chyba jeszcze w grudniu paragon za zakup 2 szt Piccolo i na @ przyszedł mi kod zniżkowy do Empiku teraz go potrzebuje ale nie mogę go znaleźć.Podpowie ktoś kto był nadawcą wiadomości ? z góry dziękuję

ja moge sprawdzic, ale po poludniu....ja szukalam w mailach po nazwie 'Piccolo" - nie znajdujesz?
1 brucee 0

kaka72

#6681384 Napisano: 10.02.2020 11:54:26
bruce napisał(a):

kaka72 napisał(a):

Kurczę, ja też go mam, a kompletnie zapomniałam...  emotka  Nadawca to: [email protected].

Dziękuję
1 brucee 0

sks900

#6681709 Napisano: 11.02.2020 11:52:43
Starsze małżeństwo straciło 200 tysięcy złotych metodą „na policjanta”

Ponad 200 tys. zł straciło małżeństwo 80-latków, mieszkańców Białegostoku, wskutek oszustwa metodą "na policjanta". Zadzwoniła do nich kobieta podająca się za policjantkę i przekonała, że ich synowa miała wypadek i potrzebne są pieniądze, by mogła uniknąć kary.

https://www.rmf24...;utm_campaign=chrome
1 brucee 0

kajmak

#6681856 Napisano: 11.02.2020 20:18:36
Witam, siedzę już tu prawie od miesiąca, więc pora zacząć się trochę udzielać. Nie znalazłem żadnego wątku do przedstawienia się więc pozwolę sobie zrobić to tutaj. Mam na imię Adam, ostatnio (po dłuższej przerwie) zacząłem trochę bardziej bawić się w konkursy. Poza jakimiś cenzurarelami nic ciekawego mi nie wpada (miejmy nadzieję że do czasu  emotka ), dotychczasową największą wygraną był bilet na mecz 1/4 LM z gotóweczką na przelot (od Avanti) jakieś 4 lata temu. Wszystkim życzę jak najczęstszych przypływów weny i jak najlepszego wyczucia czasu  emotka

pikawka

#6681859 Napisano: 11.02.2020 20:22:00
kajmak napisał(a):

Witam, siedzę już tu prawie od miesiąca, więc pora zacząć się trochę udzielać. Nie znalazłem żadnego wątku do przedstawienia się więc pozwolę sobie zrobić to tutaj. Mam na imię Adam, ostatnio (po dłuższej przerwie) zacząłem trochę bardziej bawić się w konkursy. Poza jakimiś cenzurarelami nic ciekawego mi nie wpada (miejmy nadzieję że do czasu  emotka ), dotychczasową największą wygraną był bilet na mecz 1/4 LM z gotóweczką na przelot (od Avanti) jakieś 4 lata temu. Wszystkim życzę jak najczęstszych przypływów weny i jak najlepszego wyczucia czasu  emotka

Witam.  emotka  Powodzenia emotka
0 0

pikawka

#6682038 Napisano: 12.02.2020 13:57:05
Muszę odesłać potwierdzenie odbioru nagrody. Wymagają nr dowodu i PESEL. Czy PESEL jest obowiązkowy?  
0 0

ziolko

#6682078 Napisano: 12.02.2020 15:01:21
pikawka napisał(a):

Muszę odesłać potwierdzenie odbioru nagrody. Wymagają nr dowodu i PESEL. Czy PESEL jest obowiązkowy?  

Zależy, jaki konkurs i jaka wartość nagrody.. tego nie ma w Twoim zapytaniu
0 0

pikawka

#6682082 Napisano: 12.02.2020 15:07:56
ziolko napisał(a):

pikawka napisał(a):

Zależy, jaki konkurs i jaka wartość nagrody.. tego nie ma w Twoim zapytaniu

Rower. Wartość 700 zł. Dałam nr dowodu A chcą jeszcze PESEL. 
0 0

ziolko

#6682138 Napisano: 12.02.2020 17:48:32
pikawka no to zapytaj po co im pesel. 
Podatku przecież od nagrody nie płacisz (chyba, że inaczej jest w regulaminie). A poza tym wymaganie numeru PESEL jest nadużywaniem. Nigdy nie wiadomo, czy ktoś go gdzieś nie użyje w niecnych celach emotka
1 androm 0

kumulacja

#6682155 Napisano: 12.02.2020 18:35:24
ziolko napisał(a):

pikawka no to zapytaj po co im pesel. 
Podatku przecież od nagrody nie płacisz (chyba, że inaczej jest w regulaminie). A poza tym wymaganie numeru PESEL jest nadużywaniem. Nigdy nie wiadomo, czy ktoś go gdzieś nie użyje w niecnych celach  emotka

A czy zdarzyło Wam się podać ciut zniekształcony PESEL? Mający np. inną ostatnią cyfrę.
Myślicie, że oni to gdzieś sprawdzają? 
0 0