WC - rozmowy o wszystkim

pikawka

#6770003 Napisano: 15.03.2021 14:55:47
androm napisał(a):

pikawka napisał(a):

Czy jest jakiś konkurs na farby do włosów?   emotka  bo nic nie widzę  emotka

nie farbuj, bo Ci te kolorowe piórka wypadną:)

Nie farbowalam 5 miesięcy emotka  Mam już siwe! Muszę!!! 
0 0

ziolko

#6770036 Napisano: 15.03.2021 16:06:36
@pikawka e tam... a ja mimo dość młodego wieku mam większość siwych włosów emotka  Mam krótkie włosy, ogólnie kiedyś byłam tzw. "ciemną" blondynką.

Na szczęście jeszcze jest moda na ten kolor włosów, więc niektórzy myślą, że to farba. I pytają, gdzie farbowałam emotka emotka
Jak dla mnie lepsze siwe włosy, niż takie z niechlujnymi odrostami, co nieraz widać na ulicach.
Niedawno widziałam sesję zdjęciową kobiet, które farbowały włosy. Zdjęcia były przed - czyli siwe odrosty, samodzielnie nakładana farba itp. Zdjęcia po - ładnie wystylizowane naturalnie siwe włosy (białe, szare, szpakowate). 
Jak dla mnie te panie w wersji "po" były o wiele ładniejsze, niż wcześniej.

Ale co kto lubi i co komu się podoba emotka  
1 pikawka 0

pikawka

#6770041 Napisano: 15.03.2021 16:15:49

pikawka e tam... a ja mimo dość młodego wieku mam większość siwych włosów  emotka  Mam krótkie włosy, ogólnie kiedyś byłam tzw. "ciemną" blondynką.

Na szczęście jeszcze jest moda na ten kolor włosów, więc niektórzy myślą, że to farba. I pytają, gdzie farbowałam  emotka emotka
Jak dla mnie lepsze siwe włosy, niż takie z niechlujnymi odrostami, co nieraz widać na ulicach.
Niedawno widziałam sesję zdjęciową kobiet, które farbowały włosy. Zdjęcia były przed - czyli siwe odrosty, samodzielnie nakładana farba itp. Zdjęcia po - ładnie wystylizowane naturalnie siwe włosy (białe, szare, szpakowate). 
Jak dla mnie te panie w wersji "po" były o wiele ładniejsze, niż wcześniej.

Ale co kto lubi i co komu się podoba emotka  

Moja fryzjerka powiedziała, że nie widać u mnie odristow. (farbuje od 2 lat na brąz taki nie za ciemny) Mój naturalny to taki ciemny blond... ja na niego mówię mysiemotka  i rzeczywiście nie rzuca się w oczy ale widzę już parę swych i jakoś mnie drażni. 
Pofarbowalabym u mojej fryzjerki ale jestem w ciążyemotka a ona ma farby z amoniakiem. A ja jestem przewrazliwiina i schizuję trochę emotka  
Z blizniakami 9 miesięcy nie farbowalam i też się nie rzucalo ale teraz muszę się przełamać. Idzie wiosna, muszę się ogarnąć  emotka  
0 0

ziolko

#6770046 Napisano: 15.03.2021 16:22:42
@pikawka - a ja kiedyś farbowałam, ale od kiedy mam tyle siwych, to zaprzestałam z kilku powodów - główne były takie, że mimo delikatnej farby bez amoniaku, włosy miałam sianowate i gumowate, miałam kiedyś łysienie plackowate po jednej farbie (dokładnie po szamponie koloryzującym Palette - sama robiłam), poza tym mam takie tempo rośnięcia włosów, że musiałabym chyba co 10-14 dni chodzić na farbowanie odrostów. Oraz do tego wrażliwa skóra głowy.
Stwierdziłam, że za dużo jest tych punktów "przeciw" i teraz jestem naturalną siwą blondynką emotka emotka
Fakt.. czasami kusi i korci, żeby coś zmienić w swoim wyglądzie, ale jak sobie przypomnę powyższe punkty, to macham ręką i zostawiam tak, jak jest emotka  
Zaczęłam siwieć w wieku 20 lat. 
Obecnie moja 74-letnia ciocia, ma ledwo kilka cienkich pasemek siwych włosów, a tak ma dość gęste brązowe włosy. 
Szkoda, że nie mam jej "włochatych" genów emotka  
0 0

pikawka

#6770047 Napisano: 15.03.2021 16:25:27
ziolko napisał(a):

pikawka - a ja kiedyś farbowałam, ale od kiedy mam tyle siwych, to zaprzestałam z kilku powodów - główne były takie, że mimo delikatnej farby bez amoniaku, włosy miałam sianowate i gumowate, miałam kiedyś łysienie plackowate po jednej farbie (dokładnie po szamponie koloryzującym Palette - sama robiłam), poza tym mam takie tempo rośnięcia włosów, że musiałabym chyba co 10-14 dni chodzić na farbowanie odrostów. Oraz do tego wrażliwa skóra głowy.
Stwierdziłam, że za dużo jest tych punktów "przeciw" i teraz jestem naturalną siwą blondynką  emotka emotka
Fakt.. czasami kusi i korci, żeby coś zmienić w swoim wyglądzie, ale jak sobie przypomnę powyższe punkty, to macham ręką i zostawiam tak, jak jest emotka  
Zaczęłam siwieć w wieku 20 lat. 
Obecnie moja 74-letnia ciocia, ma ledwo kilka cienkich pasemek siwych włosów, a tak ma dość gęste brązowe włosy. 
Szkoda, że nie mam jej "włochatych" genów emotka  

Nie to ja nie jestem na to gotowa. emotka Nie mam dużo dużych ale widzę te kilka jak się świecą.... za to mój mąż.... 37 lat cały siwy emotka  Poznałam go jak miał 19 i już miał jeden pukiel taki siwy...teraz już cala głowa  emotka
0 0

agusiac87

#6770082 Napisano: 15.03.2021 18:48:46
androm napisał(a):

agusiac87 napisał(a):

Kochani, jak myślicie czy takie odpryski na baterii zostana uznane na reklamacji?

Bateria używana lekko ponad rok, a już takie odpryski. Firma Franke...

moim zdaniem skandal, że droga bateria wygląda po roku ohydnie jakby miała lat 20, pisz do nich, z pewnością nie Ty jedna tak masz, to ukryta wada i nie jest to normalne żeby po roku był taki syf

Drodzy forumowicze, dziękuję wszystkim za wszelkie odpowiedzi w temacie reklamacji baterii kuchennej.
Informuję o wyniku końcowym: - reklamacja zakończona sukcesem. emotka   emotka
Wysłałam reklamację 6 marca, 8 marca dostałam odpowiedź że sprawę przekazują do serwisu i w piątek 12 marca wymieniono u moich rodziców baterię.
Mało tego pan z serwisu powiedział, że firma FRANKE udziela 15-letniej gwarancji na takie rzeczy, więc jak najbardziej to podlega pod reklamację. 

psotka

#6770468 Napisano: 17.03.2021 19:04:41
Moze ktos wie:

Czy osoba na kwarantannie musi koniecznie i obowiązkowo ściągnąć aplikacje kwarantanna? Czy jest kara za brak pobrania? Sa za to mandaty?
0 0

zielonaszpilka

#6770469 Napisano: 17.03.2021 19:06:38
psotka napisał(a):

Moze ktos wie:

Czy osoba na kwarantannie musi koniecznie i obowiązkowo ściągnąć aplikacje kwarantanna? Czy jest kara za brak pobrania? Sa za to mandaty?

Jeśli nie masz sprzętu, który pozwala na zainstalowanie aplikacji to jak będą dzwonić składasz oświadczenie, że nie możesz jej zainstalować i tyle. Oświadczenie składa się pod groźbą odpowiedzialności karnej. Nikt tego weryfikował nie będzie. Mandatów czy kar za brak aplikacji nie ma nigdzie zapisanych.

pikawka

#6770470 Napisano: 17.03.2021 19:10:37
psotka napisał(a):

Moze ktos wie:

Mieliśmy z mężem covid 3 tyg temu. Aplikacji nie instalowalismy  emotka
1 psotka 0

pikawka

#6770471 Napisano: 17.03.2021 19:12:34
psotka napisał(a):

Moze ktos wie:

Mieliśmy 3 tyg temu covid, Policja dzwoniła, przyjeżdżali sprawdzać czy jesteśmy w domu, z sanepidu też dzwonili kilka razy. Nikt się nas o apke nie pytał. Nie instalowalismy  emotka

fineessa

#6770572 Napisano: 18.03.2021 12:11:32
Czy można kupić jakiś w miarę fajny laptop do 1500zl? Do pakietu biurowego, przeglądania forów, portali społecznościowych, bez gier itp
1 kumulacja 0

asiam

#6771055 Napisano: 19.03.2021 23:21:42
Bądźcie ostrożni sprzedając na OLX. Dostałam wiadomość na Whatsap o chęci zakupu przedmiotu. Wszystko przebiega  normalnie do momentu jak zainteresowany kupnem informuje, że zakupił i opłacił przedmiot i prosi o potwierdzenie zakupu i tutaj pojawia się  link.
Bardzo łatwo jest stracić czujność gdyż OLX wymaga potwierdzenia zakupu przez osobę sprzedającą.
Pamiętajcie, że tylko na platformie OLX na swoim koncie potwierdza się sprzedaż.
Ja tym razem byłam czujna ale uświadomiłam sobie jak łatwo jest kogoś oszukać.

domika

#6771056 Napisano: 19.03.2021 23:49:20
asiam napisał(a):

Bądźcie ostrożni sprzedając na OLX. Dostałam wiadomość na Whatsap o chęci zakupu przedmiotu. Wszystko przebiega  normalnie do momentu jak zainteresowany kupnem informuje, że zakupił i opłacił przedmiot i prosi o potwierdzenie zakupu i tutaj pojawia się  link.
Bardzo łatwo jest stracić czujność gdyż OLX wymaga potwierdzenia zakupu przez osobę sprzedającą.
Pamiętajcie, że tylko na platformie OLX na swoim koncie potwierdza się sprzedaż.
Ja tym razem byłam czujna ale uświadomiłam sobie jak łatwo jest kogoś oszukać.

Niestety jest plaga tego typu wiadomości.
Ja im zawsze odpisuję kulturalne że mają się "odbimbalić".  Po czym niestety mnie szybko blokują ...do następnego razu emotka
0 0

ziolko

#6771138 Napisano: 20.03.2021 20:04:06
ATAK NA SPRZEDAJĄCYCH NA OLX
https://niebezpie...KgsoSUVW8RTa0KDmXQvs

nanajka81

#6771151 Napisano: 20.03.2021 21:48:12
ziolko napisał(a):

ATAK NA SPRZEDAJĄCYCH NA OLX
https://niebezpie...KgsoSUVW8RTa0KDmXQvs

w ostatnim czasie dwa razy próbowali mnie tak oszukać ale naczytałam się o tym sporo to się nie dałam. Nie mniej ci co się nie znają bo nie używają olx zbyt często to dadzą się wkręcić.

ziolko

#6771157 Napisano: 20.03.2021 23:05:54
superloser - zadowolony panie czepialski??? 
0 0

angel24

#6771160 Napisano: 21.03.2021 00:28:12
pikawka napisał(a):

psotka napisał(a):

Moze ktos wie:

Mieliśmy 3 tyg temu covid, Policja dzwoniła, przyjeżdżali sprawdzać czy jesteśmy w domu, z sanepidu też dzwonili kilka razy. Nikt się nas o apke nie pytał. Nie instalowalismy  emotka

My tak samo
0 0

warcik

#6771215 Napisano: 21.03.2021 14:51:23
Proszę o udostępnianie lekarzom- dr Bodnar prowadzi bezpłatne szkolenia dla lekarzy z leczenia Covid:
https://przychodn...z-leczenia-covid-19/
0 0

ziolko

#6771403 Napisano: 22.03.2021 17:06:02
OD KWIETNIA PODWYŻKI CEN PRZESYŁEK W INPOŚCIE 
https://www.dobre...ile,News,114020.html
1 brucee 0

sks900

#6771891 Napisano: 24.03.2021 23:50:00
Sprzedajecie coś na OLX?  Warto przeczytać artykuł z linka poniżej.

Najważniejsze z tego artykułu do zapamiętania:

Nigdy nie podawaj numeru karty płatniczej po to aby otrzymać pieniądze. Podanie numeru karty oznacza, że ktoś pobierze z niej pieniądze.

https://niebezpie...cam-karta-platnicza/