Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
maverick
Postów 2282
Data rejestracji 07.02.2017
Punkty karne 0
Konkursy dodane
https://next.gaze...tepstwo-decyzji.html
glena
Postów 819
Data rejestracji 31.03.2016
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zastanawiam się nad odsprzedaniem wygranego Martini, ale mam obawy czy przesyłka dojdzie nie uszkodzona i czy alko to nie jest towar, którego legalnie wysłać się nie da...
ziolko
Postów 10402
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
https://www.globk...a-alkoholu-kurierem/
Przykład zapakowania butelek https://www.kurie...com/wysylka-alkoholi
Przykład opakowań do butelek https://www.top-o...-poczta-czy-kurierem
"
- Alkohol i substancje płynne
Alkohol i inne płyny w szczególności w opakowaniach szklanych znajdują się na liście przedmiotów zakazanych większości firm kurierskich. Głównie ze względu na łatwość rozbicia i zalania pozostałych przesyłek. Rozbite szkło to również niebezpieczeństwo dla osób postronnych.Niektóre firmy kurierskie dopuszczają wysyłkę alkoholu pod warunkiem dopełnienia wymagań dotyczących specjalnego opakowanie - jednak nie ponoszą odpowiedzialności, zatem wysyłka będzie na własną odpowiedzialność i w razie uszkodzenia nie będzie możliwe odszkodowanie."https://przesylar...ozna-wyslac-kurierem
Podsumowując - poszukaj takiej firmy kurierskiej, która nie zabrania przewożenia alkoholu (szukaj w regulaminach przewoźników), i jeśli sama dokładnie zapakujesz, to powinno dojść wszystko całe i zdrowe
Nie zapominaj o napisach "UWAGA SZKŁO!" i "NIE RZUCAĆ" - najlepiej wydrukowane w kolorze (czerwonym) na kartce A4 i naklejone na karton z dwóch stron.
Ostatnio wysyłałam 6 szklanek do piwa - wysokie, smukłe, z cienkiego szkła w górnej części. Zapakowałam każdą szklankę w folię bąbelkową, dodatkowo każdą owinęłam tekturą (pozaginałam tak, że utworzyła rulon), okleiłam taśmą, włożyłam do pudełka wyłożonego folią bąbelkową i to pudełko w jeszcze jedno pudło
Facet śmiał się, że poświęcił sporo czasu na odpakowywanie całości, ale było warto, bo wszystko dotarło całe.
U Ciebie jest też kwestia wagi, bo u mnie szklanki były lekkie.
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
glena
Postów 819
Punkty karne 0
Konkursy dodane
generalnie założyłam, że zasady/przepisy mogą być inne przy wysyłce od osoby prywatnej - stąd pytanie
glena
Postów 819
Punkty karne 0
Konkursy dodane
donia7
Postów 3250
Data rejestracji 22.01.2014
Punkty karne 0
Konkursy dodane
donia7
Postów 3250
Punkty karne 0
Konkursy dodane
olunka
Postów 8454
Data rejestracji 03.06.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane 14
\"...To piosenka, która mówi
Jak się nie ma, co się lubi
To nie lubi się i tego, co się ma.\"
delvitto
Postów 1781
Data rejestracji 14.03.2014
Punkty karne 0
Konkursy dodane
delvitto
Postów 1781
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zielonaszpilka
Postów 3285
Data rejestracji 23.06.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
donia7
Postów 3250
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dziękuję za polecenie, może mi się spodoba
delvitto
Postów 1781
Punkty karne 0
Konkursy dodane
gonika
Postów 298
Data rejestracji 24.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Z zaskakujących, dających do myślenia: Mesjasz, Lupin
donia7
Postów 3250
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dzięki
pawelkoo
Postów 655
Data rejestracji 20.04.2016
Punkty karne 1
Konkursy dodane
pikawka
Postów 5171
Data rejestracji 11.01.2019
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
"Z uśmiechem na twarzy człowiek podwaja swoje możliwości"
masza
Postów 7661
Data rejestracji 11.11.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
przy zakupie farby Syoss --------- szampon Syoss za 1 zł
Obcując z kotem, człowiek ryzykuje jedynie to, że stanie się wewnętrznie bogatszy.
Colette
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
androm
Postów 2339
Data rejestracji 09.02.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
donia7
Postów 3250
Punkty karne 0
Konkursy dodane