WC - rozmowy o wszystkim

joan

#6805391 Napisano: 01.09.2021 22:03:47
bruce napisał(a):

Ktoś mógłby doradzić, gdzie można obecnie sprzedać realnie kasety VHS? Szukam w necie, pytam, ale zazwyczaj odpowiedzi są podobne: "Na obecną chwilę nie, bo zakupiliśmy ich za dużo". 

Puste czy zapełnione? Takie przedmioty ludzie często oddają za darmo albo wymieniają na jakiś drobiazg na grupach FB.

Przy okazji: czy ktoś z Was może polecić grupę / stronę, gdzie mogłabym za sensowną cenę sprzedać książki? Czyli nie po pisiąt groszy sztuka, bo szkoda mojej fatygi... emotka
1 brucee 0

asantesana

#6805392 Napisano: 01.09.2021 22:05:23
agusiac87 napisał(a):

Czy ktoś mi może wyjaśnić jak działa funkcja udostepnienia przesylki dla kupujacego na olx?

Tzn chodzi mi o to, że wystawiam przedmiot z możliwością wysyłki olx, nie logowałam się 2 dni na olx, a widzę że nie potwierdzilam "sprzedaży".
Moje pytanie jest takie: nie ma żadnych powiadomień mailowych ani sms?

Wydawało mi się, że jeszcze w tamtym roku były takie sms, które do mnie docierały, żeby potwierdzić sprzedaż - ktoś wie jak to teraz hula?

Skąd mam wiedzieć, kiedy minie 24 godz na potwierdzenie sprzedaży? Nie widzę nigdzie godziny w zakładce "Twoje przesylki"

Miałam ostatnio taką sytuację, ze weszłam w "Twoje przesyłki", a tam pieniądze zwrócone do klienta. Nie miałam pojęcia, że ktoś coś chciał kupić, wcześniej przychodziły maile. Jeśli masz dostępną opcję potwierdzenia jeszcze, to znaczy, że sprzedaż jest aktualna. 
0 0

agusiac87

#6805393 Napisano: 01.09.2021 22:10:06
asantesana napisał(a):

agusiac87 napisał(a):

Czy ktoś mi może wyjaśnić jak działa funkcja udostepnienia przesylki dla kupujacego na olx?

Tzn chodzi mi o to, że wystawiam przedmiot z możliwością wysyłki olx, nie logowałam się 2 dni na olx, a widzę że nie potwierdzilam "sprzedaży".
Moje pytanie jest takie: nie ma żadnych powiadomień mailowych ani sms?

Wydawało mi się, że jeszcze w tamtym roku były takie sms, które do mnie docierały, żeby potwierdzić sprzedaż - ktoś wie jak to teraz hula?

Skąd mam wiedzieć, kiedy minie 24 godz na potwierdzenie sprzedaży? Nie widzę nigdzie godziny w zakładce "Twoje przesylki"

Miałam ostatnio taką sytuację, ze weszłam w "Twoje przesyłki", a tam pieniądze zwrócone do klienta. Nie miałam pojęcia, że ktoś coś chciał kupić, wcześniej przychodziły maile. Jeśli masz dostępną opcję potwierdzenia jeszcze, to znaczy, że sprzedaż jest aktualna. 

no właśnie miałam tak jak Ty, wchodzę przez przypadek w Twoje przesylki a tam zwrócono pieniądze do klienta - cyrk....

joan

#6805399 Napisano: 01.09.2021 22:43:16
bruce napisał(a):

(...) Z książkami też mam spory problem, bo zawsze oddawałam za darmo do biblioteki, a przez pandemię nie mogę.  emotka

Mnie się tego nie chce nosić, szkoda kręgosłupa emotka
1 brucee 0

masza

#6805400 Napisano: 01.09.2021 23:36:31
bruce napisał(a):

joan napisał(a):

bruce napisał(a):

Ktoś mógłby doradzić, gdzie można obecnie sprzedać realnie kasety VHS? Szukam w necie, pytam, ale zazwyczaj odpowiedzi są podobne: "Na obecną chwilę nie, bo zakupiliśmy ich za dużo". 

Puste czy zapełnione? Takie przedmioty ludzie często oddają za darmo albo wymieniają na jakiś drobiazg na grupach FB.

Przy okazji: czy ktoś z Was może polecić grupę / stronę, gdzie mogłabym za sensowną cenę sprzedać książki? Czyli nie po pisiąt groszy sztuka, bo szkoda mojej fatygi... emotka

Zapełnione, z bajkami, firmowe (nie nagrywane przeze mnie, tylko gotowe, zakupione przed laty z gazetkami). 
Z książkami też mam spory problem, bo zawsze oddawałam za darmo do biblioteki, a przez pandemię nie mogę.  emotka

a bookcrossing? U mnie dziaął taka budka i można zostawiać i wymieniać ksiązki...

nataszka

#6805426 Napisano: 02.09.2021 08:45:31
Szukam fajnego modelu frytkownicy,ktoś może coś polecić ?   emotka emotka
0 0

nami

#6805429 Napisano: 02.09.2021 09:03:41
masza napisał(a):

bruce napisał(a):

joan napisał(a):

bruce napisał(a):

Zapełnione, z bajkami, firmowe (nie nagrywane przeze mnie, tylko gotowe, zakupione przed laty z gazetkami). 
Z książkami też mam spory problem, bo zawsze oddawałam za darmo do biblioteki, a przez pandemię nie mogę.  emotka

a bookcrossing? U mnie dziaął taka budka i można zostawiać i wymieniać ksiązki...

u mnie też, w parku stoi
0 0

smerfetka-007

#6805497 Napisano: 02.09.2021 11:58:00
jak długo czeka się na przelew z familijnych? 
1 kreatia 0

FBbeata7

#6805570 Napisano: 02.09.2021 14:35:03
smerfetka-007 napisał(a):

jak długo czeka się na przelew z familijnych? 

Ja już dawno wygrałam , a przelewu brak.
0 0

izak1000

#6805576 Napisano: 02.09.2021 14:54:08
Napisała  do mnie " jolkahilja" - wiadomość prywatna a  dot. dostawy słuchawek z MARVEL. Ze względu na to że jestem u Niej zablokowana (nie wiem dlaczego), to tu jej odpowiadam: Tak było wczoraj info od DPD a dzisiaj dostawa.  emotka
0 0

notta

#6805720 Napisano: 02.09.2021 23:36:16
ktoś mi wyjaśni o co chodzi w smyku? wrzucam towary do koszyka mam 112zł do zapłaty a po zalogowaniu ponad 290zł? O co tu chodzi..
0 0

madllen

#6805724 Napisano: 03.09.2021 06:33:41
ivanotta napisał(a):

ktoś mi wyjaśni o co chodzi w smyku? wrzucam towary do koszyka mam 112zł do zapłaty a po zalogowaniu ponad 290zł? O co tu chodzi..

A sprawdzałaś zawartość koszyka?
Jedyne co mi przychodzi do głowy to że  masz w koszyku  jakiś dodatkowy produkt, który się " zapamiętał" jak ostatnio będąc zalogowana przeglądałaś stronę i wrzuciłas tam ale ostatecznie nie kupiłaś.
1 notta 0

notta

#6805802 Napisano: 03.09.2021 12:04:55
dzidziapiernik napisał(a):

ivanotta napisał(a):

Jeśli wrzucasz do koszyka nie będąc zalogowana, a dopiero potem się logujesz, to zawartość obu tych koszyków się sumuje.
Jeden - to ten dla użytkownika niezalogowanego, drugi to ten przypisany do użytkownika zalogowanego. To można edytować. Wejdź do koszyka i sprawdź zawartość, może jest tam coś, co wrzuciłaś wcześniej do realizacji "na później" i zapomniałaś? Posprawdzaj ilości w koszyku i zmień w razie potrzeby.

faktycznie miałam jakieś mega stare copy w koszyku a nie zwróciłam uwagi, Wydawało mi się że produkty które miałam i były przecenione wskoczyły po normalnej cenie. Ale jednak faktycznie macie racje. Jakieś tarocie wartość koszyka mi podniosły.. Ah.. dzięki! 
2 madllen, cb656 0

slavek

#6805836 Napisano: 03.09.2021 13:48:39
Wysłałem Almette i dostałem maila z tytułem: "Loteria Almette - Dziękujemy za zgłoszenie nr 4631934"

Myślicie, że mają już ponad 4 miliony zgłoszeń?emotka
0 0

nanajka81

#6805838 Napisano: 03.09.2021 13:50:53
slavek napisał(a):

Wysłałem Almette i dostałem maila z tytułem: "Loteria Almette - Dziękujemy za zgłoszenie nr 4631934"

Myślicie, że mają już ponad 4 miliony zgłoszeń? emotka

nieee, oni sobie to jakoś tam inaczej liczą... Ja tam udziału nie biorę, nigdy nic nie wygrałam więc leje na ten serek.
0 0

southlander

#6805859 Napisano: 03.09.2021 14:35:27
slavek napisał(a):

Nie zdziwiłbym się. To popularna loteria, regularna, mocno ugruntowana na rynku, a nagroda rozbudza wyobraźnię. Nawet moja Mama która nie bawi się w kupowanie produktów dla konkursów, początkiem jesieni magicznie ma pełno serków w lodówce.  emotka
1 slavek 0

pawelkoo

#6805865 Napisano: 03.09.2021 14:47:40
southlander napisał(a):

slavek napisał(a):

Nie zdziwiłbym się. To popularna loteria, regularna, mocno ugruntowana na rynku, a nagroda rozbudza wyobraźnię. Nawet moja Mama która nie bawi się w kupowanie produktów dla konkursów, początkiem jesieni magicznie ma pełno serków w lodówce.  emotka

4 miliony zgłoszeń w kilka dni? emotka Bez przesady. Ja wysyłając zgłoszenie pierwszego dnia rano miałem 4621171 więc do tej pory jakieś 15 tysięcy zgłoszeń było maksymalnie. Te numery to od pierwszej edycji chyba liczą.
0 0

southlander

#6805867 Napisano: 03.09.2021 14:52:16
pawelkoo napisał(a):

southlander napisał(a):

slavek napisał(a):

4 miliony zgłoszeń w kilka dni? emotka Bez przesady. Ja wysyłając zgłoszenie pierwszego dnia rano miałem 4621171 więc do tej pory jakieś 15 tysięcy zgłoszeń było maksymalnie. Te numery to od pierwszej edycji chyba liczą.

A ta loteria nie trwa czasem od 01.08?
0 0

FBmarta22

#6805868 Napisano: 03.09.2021 14:56:56
southlander napisał(a):

pawelkoo napisał(a):

southlander napisał(a):

slavek napisał(a):

Nie, od 01.08 można kupować serki, zgłaszanie od września.
0 0

slavek

#6805870 Napisano: 03.09.2021 14:57:47
southlander napisał(a):

pawelkoo napisał(a):

southlander napisał(a):

slavek napisał(a):

zakupy od 01.08, zgłaszanie od 01.09
0 0