WC - rozmowy o wszystkim

kuleczkar

#6801339 Napisano: 15.08.2021 13:27:25
samuraj napisał(a):

Jeśli ktoś jest smakoszem grzybów to zapraszam do lasu  emotka

W jakim województwie takie piękne zbiory? Pewnie jeszcze nie wszędzie się grzyby pojawiły.. 
My też uwielbiamy grzybobranie z dziada pradziada i jest to u nas wyprawa rodzinna z prowiantem, ale ograniczamy się do zbierania tych sprawdzonych, ulubionych... Kocham te jesienne wyprawy do lasuemotka

mama2006

#6801351 Napisano: 15.08.2021 14:59:43
bruce napisał(a):

kuleczkar napisał(a):

My też uwielbiamy grzybobranie z dziada pradziada i jest to u nas wyprawa rodzinna z prowiantem, ale ograniczamy się do zbierania tych sprawdzonych, ulubionych... Kocham te jesienne wyprawy do lasu emotka

Rozumiem Cię doskonale. emotka  Ja z kolei z dzieciństwa pamiętam wyprawy z Babcią do lasu na jagody, na kilka godzin, także z prowiantem, potem obiad był z tych zbiorów (zazwyczaj zupa jagodowa i pierogi z jagodami) i mnóstwo słoików. Fantastyczne wspomnienia.  emotka emotka emotka

podziwiam Babcię,  że po kilkugodzinnym zbieraniu jagód, wespół z dzieciakami, miała jeszcze siłę na lepienie pierogów
1 brucee 0

kuleczkar

#6801359 Napisano: 15.08.2021 15:29:11
Ooo.. U nas to samo- wakacje na wsi i wyprawy z babcią na jagody... Tylko, że potem zamiast pierogów piekliśmy jagodniki na cieście drożdżowym..  Zapach, smak i wspomnienia niepowtarzalne.. I nawet popołudniowe, letnie burze miały swój niepowtarzalny klimat wtedy... Tęsknię za tymi czasami i żałuję, że moja córka nigdy nie będzie miała takich wspomnień... Super jest to, że moja babcia wciąż żyje i nie dotknęła jej demencja jak na razie- jednak ma ponad 80 lat, więc już nie obciążamy jej dłuższymi wizytami na wsi.. 
1 brucee 0

baxter

#6801386 Napisano: 15.08.2021 19:46:43
Mam pytanie, jeśli karta sim jest wyjęta z telefonu i w tym czas jest wysłany na ten nr sms to dojdzie on jak się póxniej włączy tę kartę?
Pytam odnośnie smsów z Kubusia
0 0

@gnieszk@

#6801387 Napisano: 15.08.2021 19:55:43
baxter napisał(a):

Mam pytanie, jeśli karta sim jest wyjęta z telefonu i w tym czas jest wysłany na ten nr sms to dojdzie on jak się póxniej włączy tę kartę?

Tak
0 0

baxter

#6801388 Napisano: 15.08.2021 20:04:58
@gnieszk@ napisał(a):

baxter napisał(a):

Tak

Tak mi się zdawało ale może sms ma jakiś czas ważności/ Dopiero dzis po południu sprawdzałam startery ina zadnym nie było smsa a jak sprawdziłam na stronie smolara to owszem sa wygraneemotka
0 0

@gnieszk@

#6801390 Napisano: 15.08.2021 20:07:11
baxter napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

baxter napisał(a):

Tak

Tak mi się zdawało ale może sms ma jakiś czas ważności/ Dopiero dzis po południu sprawdzałam startery ina zadnym nie było smsa a jak sprawdziłam na stronie smolara to owszem sa wygraneemotka

Być może
0 0

dany-duszek

#6801392 Napisano: 15.08.2021 20:10:33
baxter napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

baxter napisał(a):

Tak

Tak mi się zdawało ale może sms ma jakiś czas ważności/ Dopiero dzis po południu sprawdzałam startery ina zadnym nie było smsa a jak sprawdziłam na stronie smolara to owszem sa wygrane emotka

chyba też zależy od sieci, w playu po włożeniu startera przychodzi sms po kilku sekundach, minutach. A w orange nawet taki sms po półgodzinach od włożenia przychodzi.
0 0

baxter

#6801394 Napisano: 15.08.2021 20:17:30
dany-duszek napisał(a):

baxter napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

baxter napisał(a):

Tak

Tak mi się zdawało ale może sms ma jakiś czas ważności/ Dopiero dzis po południu sprawdzałam startery ina zadnym nie było smsa a jak sprawdziłam na stronie smolara to owszem sa wygrane emotka

chyba też zależy od sieci, w playu po włożeniu startera przychodzi sms po kilku sekundach, minutach. A w orange nawet taki sms po półgodzinach od włożenia przychodzi.

startery mam w play i czekałam ze 2-3 minuty ale dobrze ze u smolara mozna sprawdzic na stronie emotka
0 0

@gnieszk@

#6801396 Napisano: 15.08.2021 20:21:18
baxter napisał(a):

dany-duszek napisał(a):

baxter napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

baxter napisał(a):

Tak

startery mam w play i czekałam ze 2-3 minuty ale dobrze ze u smolara mozna sprawdzic na stronie emotka

3 minuty to jednak trochę za krótko
0 0

baxter

#6801526 Napisano: 16.08.2021 13:44:17
dzidziapiernik napisał(a):

baxter napisał(a):

Mam pytanie, jeśli karta sim jest wyjęta z telefonu i w tym czas jest wysłany na ten nr sms to dojdzie on jak się później włączy tę kartę?

Zdarzyło mi się kiedyś, że telefon się rozładował w podróży, a ładowarki akurat nie było pod ręką, więc ta nieobecność w sieci trwała prawie cały dzień, a po naładowaniu i ponownym włączeniu telefonu zaległe SMSy zaczęły się pchać jeden przez drugiego praktycznie od razu po zalogowaniu. emotka

Dzięki, czyli play krótki ma czas i dlatego nie doszły do mnie smsyemotka
0 0

emi

#6801720 Napisano: 17.08.2021 12:11:26
FBmonika33 napisał(a):

FBemilia6 napisał(a):

flinta_13 napisał(a):

misiapysiamisia napisał(a):

FBemilia6 napisał(a):

Czy korzystał ktoś z zakupów z SHEIN ? 
 Czy można bez problemu zamawiać czy omijać ich ? Tysiąc różnych opinii emotka

U mnie w pracy ja z koleżankami okupiłyśmy siebie i dzieci w stroje kąpielowe, jakość świetna w stosunku do ceny, każdego który został zamówiony.

Ja zamawiam:) i jestem zadowolona emotka  

Dziękuję za odzew emotka  
Zaryzykowałam właśnie kostium kąpielowy i wg śledzenia jedzie całkiem szybko emotka  
Jak dotrze to ocenię czy warto. Na stronie mają sporo fajnych i tanich rzeczy  emotka

absolutnie nie oceniam zakupów! Sama nie kupowałam nigdy, ale polecam artykuł tak jako ciekawostkę

https://flesz.amu...-ludzi-i-srodowiska/

W domu mamy masę sprzętów, z których korzystamy- lodówki, zmywarki, pralki i inne drobniejsze AGD, ubrania itp, itd, które robiły za psi grosz chińskie rączki emotka  .  Nie mamy wpływu na to, można nie kupować, jasne, tylko że wtedy nie ma wyboru, bo na wszystkim metka- zrobiono w ChRL emotka  
0 0

silvia8

#6802103 Napisano: 18.08.2021 15:15:25
Oddam dwuosobową wejściówkę do JuraParku Krasiejów, ważną do 31.08. -pw- nieaktualne
0 0

joan

#6802112 Napisano: 18.08.2021 15:31:56
FBmonika33 napisał(a):

absolutnie nie oceniam zakupów! Sama nie kupowałam nigdy, ale polecam artykuł tak jako ciekawostkę

https://flesz.amu...-ludzi-i-srodowiska/

Wielu! rodzicom nie przeszkadza kupowanie przedmiotów, przy produkcji których cierpią CUDZE dzieci. To zresztą standard -> się interesuje ktoś tylko własnym potomstwem, ale w social mediach lans na "kocham dzieci" i koniecznie cytaty z jakichś kretyńskich fan pejdżów o tym, że dzieci są ważne (odkrycie wszechczasów). A w śmietniku stos kartonów z AE.

Klapki na oczach. I to klapki np. z Bangladeszu, niekoniecznie z Chin (Chiny teraz się robią za drogie, więc produkcja jest przenoszona). Oczywiście trudno byłoby dostać min. RTV/AGD spoza tych krajów, ale właściwie wszystko inne... można bez problemu kupić emotka

warcik

#6802345 Napisano: 19.08.2021 15:14:34
Czy ktoś jest tu z miejscowości Swornegacie, albo był tam i może polecić jakieś miejsca noclegowe?
0 0

edi999a

#6803383 Napisano: 24.08.2021 15:21:00
Jakie atrakcje polecacie do zobaczenia w okolicach Władysławowa? Gdzie iść z dziećmi w Trójmieście? 
0 0

takaja86

#6803384 Napisano: 24.08.2021 15:26:05
We Władysławowie jest wesołe miasteczko,  karuzele itd., dom do góry nogami, na deptaku czesto organizowane zabawy dla dzieci i pokazy 
Niedaleko labirynt w kukurydzy. Polecam wybrac sie kolejka na hel.
1 kumulacja 0

edi999a

#6803397 Napisano: 24.08.2021 16:40:35
takaja86 napisał(a):

We Władysławowie jest wesołe miasteczko,  karuzele itd., dom do góry nogami, na deptaku czesto organizowane zabawy dla dzieci i pokazy 

Gdzie jest ten labirynt?
0 0

trojan

#6803409 Napisano: 24.08.2021 17:39:05
edi999a napisał(a):

takaja86 napisał(a):

Gdzie jest ten labirynt?

Władysławowska 304/105, 84-100 Swarzewo
0 0

edi999a

#6803446 Napisano: 24.08.2021 19:08:03
trojan napisał(a):

edi999a napisał(a):

takaja86 napisał(a):

Gdzie jest ten labirynt?

Władysławowska 304/105, 84-100 Swarzewo

Dzięki, fajne miejsce, ale za taką cenę chyba warto poszukać coś innego
0 0