WC - rozmowy o wszystkim

sambolera

#6803450 Napisano: 24.08.2021 19:39:42

sambolera

#6803457 Napisano: 24.08.2021 20:06:27
bruce napisał(a):

sambolera napisał(a):

W Gdańsku polecam Hevelianum. Cała przyjemność w odkrywaniu!

Rewelacja! Robi niesamowite wrażenie!  emotka

to prawda, byłam tam i długo nie wychodziłam
1 brucee 0

pikawka

#6803458 Napisano: 24.08.2021 20:08:32
sambolera napisał(a):

bruce napisał(a):

sambolera napisał(a):

W Gdańsku polecam Hevelianum. Cała przyjemność w odkrywaniu!

Rewelacja! Robi niesamowite wrażenie!  emotka

to prawda, byłam tam i długo nie wychodziłam

Czy nadaje się dla 5 latka czy za mały? 
1 sambolera 0

sambolera

#6803459 Napisano: 24.08.2021 20:12:12
pikawka

chyba dla wszystkich dzieci coś się znajdzie, np Odkrywanie podwodnego świata - Hevelianum
to zalezne tez od daty, trzeba sprawdzac zakladke "wydarzenia"
0 0

pikawka

#6803460 Napisano: 24.08.2021 20:13:31
sambolera napisał(a):

pikawka

chyba dla wszystkich dzieci coś się znajdzie, np Odkrywanie podwodnego świata - Hevelianum
to zalezne tez od daty, trzeba sprawdzac zakladke "wydarzenia"

Wlasnie jedziemy na najbliższy weekend do gdanska. Zaraz popatrzę dokładnie  emotka

edi999a

#6803571 Napisano: 25.08.2021 11:31:19
Pytanie trochę z innej beczki... jadąc do Gdańska samochodem, gdzie można zaparkować za rozsądną cenę (chyba ,że są bezpłatne parkingi) w miarę blisko Starego Miasta?
0 0

delfinka101

#6803595 Napisano: 25.08.2021 12:29:02
Czy ktoś użyczyłby mi zdjęcia koszulki MONSTER (tej do wygrania chyba w Auchan) taka z kolorowymi  elementami. Chciałabym wystawić na OLX ale mam koteły i nie chcę  by koszulka  była w kociwłosie emotka   
0 0

inska

#6804292 Napisano: 27.08.2021 18:13:20
Żeby robić zakupy w Makro trzeba mieć kartę na firmę tam wyrobioną? 
0 0

ziolko

#6804299 Napisano: 27.08.2021 19:22:27
inska napisał(a):

Żeby robić zakupy w Makro trzeba mieć kartę na firmę tam wyrobioną? 

Firma może mieć kartę, a Ty możesz mieć jako pracownik tej firmy. 
https://www.makro.pl/zostan-klientem
https://gazetki-p...akro-bez-tajemnic/ 
1 inska 0

asantesana

#6804302 Napisano: 27.08.2021 19:40:57
Czy jest na sali informatyk? Mam dziwny problem z kompem. Wczoraj sam z siebie zmienił mi wygląd pulpitu i paska startowego, posprawdzałam aktualizacje, nic nie było, przywróciłam system do stanu sprzed 4 dni. Dzisiaj powtórka z rozrywki, posprawdzałam wszystko, nie widzę przyczyny. Zaczynam sie martwić... Help!
0 0

nanajka81

#6804312 Napisano: 27.08.2021 20:32:32
asantesana napisał(a):

Czy jest na sali informatyk? Mam dziwny problem z kompem. Wczoraj sam z siebie zmienił mi wygląd pulpitu i paska startowego, posprawdzałam aktualizacje, nic nie było, przywróciłam system do stanu sprzed 4 dni. Dzisiaj powtórka z rozrywki, posprawdzałam wszystko, nie widzę przyczyny. Zaczynam sie martwić... Help!

a co dokładnie się zmieniło? może profil ci się zepsuł i na nowo utworzyło? wrzuć tu foto tego pulpitu
0 0

asantesana

#6804313 Napisano: 27.08.2021 20:39:06
nanajka81 napisał(a):

asantesana napisał(a):

a co dokładnie się zmieniło? może profil ci się zepsuł i na nowo utworzyło? wrzuć tu foto tego pulpitu.

Pulpit jest jakby klasyczny, windowsowski, a nie ustawiony przeze mnie. Nie mogę wrzucić foto, za dużo prywatnych rzeczy mam pootwieranych emotka
0 0

nanajka81

#6804316 Napisano: 27.08.2021 20:54:06
asantesana napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

asantesana napisał(a):

a co dokładnie się zmieniło? może profil ci się zepsuł i na nowo utworzyło? wrzuć tu foto tego pulpitu.

Pulpit jest jakby klasyczny, windowsowski, a nie ustawiony przeze mnie. Nie mogę wrzucić foto, za dużo prywatnych rzeczy mam pootwieranych emotka

ciężko pomòc jak nie widzi się zmian. u mnie teraz windows 11 i pasek zadań też jest zupełnie inny....

southlander

#6805203 Napisano: 01.09.2021 10:39:02
Wczoraj podczas ulewy, portfel mi wypadł i się potoczył prosto do kałuży. A ja zamiast się martwić o dokumenty, o pieniądze, to najpierw się wystraszyłem że mi paragony konkursowe zamokną.  emotka

agusiac87

#6805389 Napisano: 01.09.2021 22:00:07
Czy ktoś mi może wyjaśnić jak działa funkcja udostepnienia przesylki dla kupujacego na olx?

Tzn chodzi mi o to, że wystawiam przedmiot z możliwością wysyłki olx, nie logowałam się 2 dni na olx, a widzę że nie potwierdzilam "sprzedaży".
Moje pytanie jest takie: nie ma żadnych powiadomień mailowych ani sms?

Wydawało mi się, że jeszcze w tamtym roku były takie sms, które do mnie docierały, żeby potwierdzić sprzedaż - ktoś wie jak to teraz hula?

Skąd mam wiedzieć, kiedy minie 24 godz na potwierdzenie sprzedaży? Nie widzę nigdzie godziny w zakładce "Twoje przesylki"
0 0

donia7

#6805390 Napisano: 01.09.2021 22:02:05
southlander napisał(a):

Wczoraj podczas ulewy, portfel mi wypadł i się potoczył prosto do kałuży. A ja zamiast się martwić o dokumenty, o pieniądze, to najpierw się wystraszyłem że mi paragony konkursowe zamokną.  emotka

prawidłowa reakcja emotka

joan

#6805391 Napisano: 01.09.2021 22:03:47
bruce napisał(a):

Ktoś mógłby doradzić, gdzie można obecnie sprzedać realnie kasety VHS? Szukam w necie, pytam, ale zazwyczaj odpowiedzi są podobne: "Na obecną chwilę nie, bo zakupiliśmy ich za dużo". 

Puste czy zapełnione? Takie przedmioty ludzie często oddają za darmo albo wymieniają na jakiś drobiazg na grupach FB.

Przy okazji: czy ktoś z Was może polecić grupę / stronę, gdzie mogłabym za sensowną cenę sprzedać książki? Czyli nie po pisiąt groszy sztuka, bo szkoda mojej fatygi... emotka
1 brucee 0

asantesana

#6805392 Napisano: 01.09.2021 22:05:23
agusiac87 napisał(a):

Czy ktoś mi może wyjaśnić jak działa funkcja udostepnienia przesylki dla kupujacego na olx?

Tzn chodzi mi o to, że wystawiam przedmiot z możliwością wysyłki olx, nie logowałam się 2 dni na olx, a widzę że nie potwierdzilam "sprzedaży".

Wydawało mi się, że jeszcze w tamtym roku były takie sms, które do mnie docierały, żeby potwierdzić sprzedaż - ktoś wie jak to teraz hula?

Skąd mam wiedzieć, kiedy minie 24 godz na potwierdzenie sprzedaży? Nie widzę nigdzie godziny w zakładce "Twoje przesylki"

Miałam ostatnio taką sytuację, ze weszłam w "Twoje przesyłki", a tam pieniądze zwrócone do klienta. Nie miałam pojęcia, że ktoś coś chciał kupić, wcześniej przychodziły maile. Jeśli masz dostępną opcję potwierdzenia jeszcze, to znaczy, że sprzedaż jest aktualna. 
0 0

agusiac87

#6805393 Napisano: 01.09.2021 22:10:06
asantesana napisał(a):

agusiac87 napisał(a):

Miałam ostatnio taką sytuację, ze weszłam w "Twoje przesyłki", a tam pieniądze zwrócone do klienta. Nie miałam pojęcia, że ktoś coś chciał kupić, wcześniej przychodziły maile. Jeśli masz dostępną opcję potwierdzenia jeszcze, to znaczy, że sprzedaż jest aktualna. 

no właśnie miałam tak jak Ty, wchodzę przez przypadek w Twoje przesylki a tam zwrócono pieniądze do klienta - cyrk....

joan

#6805399 Napisano: 01.09.2021 22:43:16
bruce napisał(a):

(...) Z książkami też mam spory problem, bo zawsze oddawałam za darmo do biblioteki, a przez pandemię nie mogę.  emotka

Mnie się tego nie chce nosić, szkoda kręgosłupa emotka
1 brucee 0