WC - rozmowy o wszystkim

byekitty

#7266070 Napisano: 30.05.2025 18:02:45
karkocka napisał(a):

ladyinred napisał(a):

Ja mam pytanie nie do konca konkursowe;) 
Wiem, ze niekorzy macie po kilka numerów telefonow
maloletnia córka ma dostac swoj pierwszy telefon. W sumie nie zs duzo bedzie rozmawiać, pisac. W domu net z wi-fi. Poza domem raczej malo z internetu bedzie korzystac, wiec nie musi by żadna super oferta na net.  Telefon potrzebny, by w niespodziewanych przypadkach skontaktować sie z najbliższymi.
Do brzegu: polecacie jakis ekonomiczny, atrakcyjny abonament, starter, pakiet?

https://virginmob...wadzamy-pakiety-mini

O to to! Syn ma pakiet mini 9 i jestem mega zadowolona. Chyba najlepsza oferta na rynku. Tylko niech MMSów nie wysyła emotka
1 MDL 0

halliday

#7266095 Napisano: 30.05.2025 19:15:24
karkocka napisał(a):

ladyinred napisał(a):

maloletnia córka ma dostac swoj pierwszy telefon. W sumie nie zs duzo bedzie rozmawiać, pisac. W domu net z wi-fi. Poza domem raczej malo z internetu bedzie korzystac, wiec nie musi by żadna super oferta na net.  Telefon potrzebny, by w niespodziewanych przypadkach skontaktować sie z najbliższymi.

https://www.faktm...a/atrakcyjne-pakiety

podobna oferta ale za 3zł jest Pakiet 50 minut i 50 SMS do wszystkich sieci oraz 250 MB Internetu na 31 dni.
0 0

as32572

#7266099 Napisano: 30.05.2025 19:35:00
halliday napisał(a):

karkocka napisał(a):

ladyinred napisał(a):

https://www.faktm...a/atrakcyjne-pakiety

podobna oferta ale za 3zł jest Pakiet 50 minut i 50 SMS do wszystkich sieci oraz 250 MB Internetu na 31 dni.

plus są co tydzien kody z gazety fakt na darmowe minuty, smsy i KB
0 0

iwona0103

#7266106 Napisano: 30.05.2025 20:19:43
as32572 napisał(a):

mixik napisał(a):

komixowa napisał(a):

Cześć! Po dość długiej przerwie wróciłam do korzystania ze strony i przyszła mi do głowy pewna myśl. Zastanawiam się, co o niej sądzicie. Obecnie istnieje jedna kategoria na stronie "Konkursy promocyjne", w której zawierają się zarówno konkursy promocyjne "loterie", jak i konkursy promocyjne "kreatywne". Jako że fanką samych loterii nie jestem i zauważyłam, że  też nie jestem jedyną osobą tutaj, która tak ma, to może podział na "Konkursy promocyjne - loterie" i "Konkursy promocyjne - kreatywne" byłby sensowny? 

To luźna myśl oczywiście, ale ciekawa jestem jakie zdanie Wy macie na ten temat.  emotka  A może temat już się kiedyś pojawił. Jeśli tak, to usunę wątek.

Kiedyś już o tym pisałem, ale pomysł nie przypadł do gustu i nie mam pojęcia dlaczego. Byłoby to mega ułatwienie sprawy. A tak to sobie radzę w ten sposób, że kreatywne mam jako "konkursy z moim udziałem", a loterie wbijam do "schowka".

Też bym była za takim podziałem, zwłaszcza że np. w kategorii konkursy na blogach nie ma żadnych wpisów, więc można by ją zastąpić, żeby nie tworzyć dodatkowych kategorii.
Dodatkowo tez pisałam, że fajnie by było jakby w kalendarzu oprócz konkursów dzisiaj dodanych i kończących się były też konkursy rozpoczynające się dziś, bo często są dodawane do bazy z wyprzedzeniem i potem nie zawsze się pamięta że to już, ale nikt nawet nie skomentował tego pomysłu emotka

Ja też to proponowałam w wątku "Segregacja konkursów." ale pionas nie chce nas wysłuchać 
0 0

ladyinred

#7266117 Napisano: 30.05.2025 20:51:48
[quote=

byekitty napisał(a):

karkocka napisał(a):

ladyinred napisał(a):

karkocka napisał(a):

ladyinred napisał(a):

ladyinred]Ja mam pytanie nie do konca konkursowe;) 

Bardzo Wam dziękuję ❣️ O niektorych sieciach nawet nie  slyszalam emotka

0 0

gregory04

#7268465 Napisano: 07.06.2025 20:06:14
Ile czasu zajmuje Wam napisanie dobrego hasła konkursowego? emotka
0 0

zezowaty_kot

#7268468 Napisano: 07.06.2025 20:15:39
gregory04 napisał(a):

Samo napisanie to pikuś, najdłuższa droga to jest między kupieniem produktu (nabyciem paragonu) a otwarciem formularza konkursowego. To niekiedy zajmuje cały przewidziany w regulaminie czas 😆

gregory04

#7268473 Napisano: 07.06.2025 20:45:44
zezowaty_kot napisał(a):

gregory04 napisał(a):

Samo napisanie to pikuś, najdłuższa droga to jest między kupieniem produktu (nabyciem paragonu) a otwarciem formularza konkursowego. To niekiedy zajmuje cały przewidziany w regulaminie czas 😆

To zdecydowanie jesteś kreatywna. U mnie potrzeba przynajmniej godzinki żeby sklecić coś fajnego emotka
0 0

koniczynka123

#7268477 Napisano: 07.06.2025 21:01:08
gregory04 napisał(a):

Moja najcenniejsza nagroda za hasło (wygrana 20 lat temu) to prawie 30 tys. Napisanie hasła (8 rymowanych wersów)zajęło mi dokładnie 15 minut i to w czasie gdy gotowałam obiad i opiekowałam się córeczką  emotka  Zwykle czekam na wene emotka  choć częściej piszę w ostatniej chwili i też wpadają fajne nagrody

iwona0103

#7268486 Napisano: 07.06.2025 22:08:04
gregory04 napisał(a):

90% zgłoszeń wysyłam w ostatni dzień, więc wymyślam pod presją czasu emotka  czasami zajmuje to 5 min a czasami godzinę

Nuna1210

#7268492 Napisano: 07.06.2025 23:05:56
gregory04 napisał(a):

Zazwyczaj z 5 minut, czasami może 15, jak kompletnie nie mam pomysłu albo pytanie mi nie pasuje 😅 Jak nie mogę nic wymyślić szybko, to odkładam to na inny czas, nie umiem długo siedzieć i rozmyślać nad pisaniem, niecierpliwy ze mnie człowiek 🤷‍♀️

rudzixon

#7268507 Napisano: 08.06.2025 08:46:39
Nuna1210 napisał(a):

gregory04 napisał(a):

Zazwyczaj z 5 minut, czasami może 15, jak kompletnie nie mam pomysłu albo pytanie mi nie pasuje 😅 Jak nie mogę nic wymyślić szybko, to odkładam to na inny czas, nie umiem długo siedzieć i rozmyślać nad pisaniem, niecierpliwy ze mnie człowiek 🤷‍♀️

Niecierpliwy, ZDOLNY człowiek emotka  gratuluję lekkości pióra emotka

elemelex

#7268510 Napisano: 08.06.2025 09:10:00
Baaardzo różnie, ale jestem jednak team, który rzadko lubi pytanie konkursowe, więc często piszę na raty. Czyli jednego dnia coś, drugiego coś i sklecenie w kupę (dosłownie hehehe).

I niestety mam taki wniosek, że tu nie chodzi o to by napisać szczerze, tylko żeby to "brzmiało". Np. nie mogę napisać, że moją wymarzoną majówką jest siedzenie na trawie na kocyku w sumie byle gdzie, bo to nie brzmi interesująco i nie jest nietuzinkowe;). Nie mogę napisać, że chce pojechać w "nudne" miejsce  i nie potrzebuję szczególnych atrakcji, bo to nikogo nie zaciekawi. No chyba, że takim czymś wygrywacie, to może znów zacznę nudzić, tylko inaczej emotka
2 anaesth, cb656 0

Nuna1210

#7268514 Napisano: 08.06.2025 09:53:09
elemelex napisał(a):

Baaardzo różnie, ale jestem jednak team, który rzadko lubi pytanie konkursowe, więc często piszę na raty. Czyli jednego dnia coś, drugiego coś i sklecenie w kupę (dosłownie hehehe).

I niestety mam taki wniosek, że tu nie chodzi o to by napisać szczerze, tylko żeby to "brzmiało". Np. nie mogę napisać, że moją wymarzoną majówką jest siedzenie na trawie na kocyku w sumie byle gdzie, bo to nie brzmi interesująco i nie jest nietuzinkowe;). Nie mogę napisać, że chce pojechać w "nudne" miejsce  i nie potrzebuję szczególnych atrakcji, bo to nikogo nie zaciekawi. No chyba, że takim czymś wygrywacie, to może znów zacznę nudzić, tylko inaczej emotka

Ja w sumie często wygrywam taką nudą, główne miałam za święta pod kocem na kanapie, wakacje w hamaku, grilla na działce... Po prostu ładnie zrymowane 😅

Urbanucci

#7268537 Napisano: 08.06.2025 11:56:09
Sprzedam rower wygrany w konkursie Rodowitej w Dino. Mam 1,8m wzrostu, a Ci mi wysłali rower z ramą S. Dla dziecka do 160 cm 🤣

cena do negocjacji, zapraszam. 

https://www.olx.pl/d/oferta/rower-wloskiej-marki-bianchi-z-cieniowanego-aluminium-c-sport-47-cm-CID767-ID1629bs.html
0 0

atyde25

#7268804 Napisano: 09.06.2025 12:58:42
Nie ,że jesteś niewdzięczna ale nawet jakbym wygrała nie mogę jechać do Warszawy na sesję  więc nie będę nikomu kto może dojechać blokować  miejsca. Powodzenia dla naszych świadomych kobiet i dziewczyn z forum emotka

cb656

#7268994 Napisano: 09.06.2025 21:08:57
gregory04 napisał(a):

Jeśli po przeczytaniu pytania (zadania) mam od razu szturchnięcie od tego diabołka, co siedzi na ramieniu i szepce do ucha różne opowieści dziwnej treści, to samo zapisywanie pomysłu trwa długo, bo nie opanowałem do dziś biegłego pisania na klawiaturze dziesięcioma palcami, używam góra trzech... emotka
Dlatego często używam dyktafonu, by utrwalić na szybko, nim skleroza zadziała emotka  no a potem to już na spokojnie wklepuję do komputera w tempie, w jakim Janusz Gajos spisywał zgłoszenie gangstera Bagińskiego o kradzieży samochodu w filmie FUKS... emotka

avatea

#7269262 Napisano: 10.06.2025 14:27:07
Dzień dobry, dawno mnie tu nie było,pamiętam stare dobre konkursowe czasy. Obecnie jakoś weny na konkursy nie
mam, ale znów zaczęłam pisać. Może pamiętacie Szkodnikowo? Kto pamięta i ma
ochotę poczytać zapraszam na Zapaskę. Mało tego, razem z cb656 tworzymy kanał
na YouTube. Tam możecie kolegę usłyszeć.

Kim jestem? Pisarka, kobieta z duszą słów. Opowiadam historie, które niosą czułość i ironię,
bliskość i śmiech.
Znajdziesz tu trzy główne cykle mojej twórczości:
 ✧ Pisarka wśród inżynierów – z życia biurowego, z przymrużeniem oka
✧ Ciało pamięta – zmysłowe i poetyckie teksty o kobiecości, dzieciństwie i pamięci ciała ✧W domach z betonu – opowiadania o codzienności, ludziach i miejscach, które tworzą naszą historię
Czyta: Janusz Górski (CB656)
 Pisze i czuwa nad słowem: Avatea czyli Edyta – kiedyś Wilk.  
Więcej o mnie:https://zapaska.eu/kim-jest-edyta-wilk/  Inie przeczymy, że jeśli spodoba wam się nasz strumień słów, zostaniecie na
dłużej i może zachęcicie nas do nagrywania nawet codziennie - https://buycoffee.to/zapaska  kawa dobrze nam zrobi 😊

Avatea – Zapaska pełna słów -YouTube Subskrybujcie, udostępniajcie 😊

atyde25

#7269640 Napisano: 11.06.2025 14:35:47
Już mam positiv z Corony sms o 13:39 ale szybko działają. Zgodnie z regulaminem SUP a wyślą do najpóźniej do 17.10.25. Niestety zaklęłam ( nie ze szczęścia ) w Biedrze ale to było spontaniczne. Mam takie ataki jak się ucieszę lub zdenerwuje nic nie poradzę.

katee14

#7269667 Napisano: 11.06.2025 15:56:48
Pytanie do osób, które wygrały w loterii Tic tac. Przyszedł dzisiaj głosnik JBl. Jest włożona  karta gwarancyjna ale w ogóle nie wypisana i nie podpita i nie ma paragon.   Co w takim przypadku jak się zepsuje?
0 0