Wkurza mnie...

delfinka101

#3663388 Napisano: 30.08.2010 08:21:41
slonko365 napisał(a):

a mnie wkurza kolejne (po cud - maszynkach do golenia i innych takich) naciągactwo telefoniczne.
UWAGA NA BIURO OBSŁUGI FUNDUSZY EMERYTALNYCH czy jakieś różne działy obsługi funduszy. emotka
Zadzwoniła do mnie dziś bardzo miła i elokwentna babeczka, wyraźnie się przedstawiając, pytając mnie po nazwisku, czy to ja. Wytłumaczyła, że ZUS przelewał zaniżone kwoty na konta w OFE i oni to teraz sprawdzają, że to taka standartowa procedura, że co 2 lata potwierdzają wszystkie dane, czy są na pewno aktualne i ze jutro przyjedzie do mnie konsultant, wyraźnie powtórzyła jego nazwisko, że z państwową licencją i tak dalej, i że mam przygotować wydruki ze składkami, które dostaję z ZUSu. Jak nie znajdę, to trudno, oni sobie odtworzą, ale lepiej żebym miała. Średnio mi się podobała perspektywa wpuszczanie do domu jakiegoś obcego gościa na podstawie telefonu nie wiadomo skąd, ale po zapewnieniu kobitki, że absolutnie żadnego III filaru nie będzie mi wciskał, już prawie się umówiłam (tylko II filar, co o ironio, akurat było prawdą emotka )
Tyle, że babka po ustaleniu godziny pyta mnie o adres. I tu mi się lampka alarmowa emotka zapaliła - no bo jak to, mój fundusz przecież ma wszystkie dane włącznie z adresem, to po cholerę mnie o adres pyta emotka Babka na to, że ochrona danych i że ona tylko ma móje nazwisko, miejscowość i telefon. No to mnie się kolejna lampka alarmowa zapaliła, bo niedawno zmnieniałam numer telefonu i na pewno żadnemu OFE ani ZUSowi nowego numeru nie dawałam. Babka niezła była w kręceniu, nawet jej głos nie zadrżał, gdy zapytałam, sjkąd właściwqie ma mój telefon, bo ona ma tu w bazie i już. emotka
Koniec końców zakończyłam rozmowę mówiąc, że jak czegoś ode mnie chcą, to niech mi wyślą pismo namój adr5es, który przecież mają, bo ja jej nie podam. emotka

A co się okazało po wygooglowaniu sprawy emotka
http://forum.gaze...E_ktos_slyszal_.html
najprawdopodobniej jakaś agencja ubezpieczeniowa (ale jakaś szersza operacja, bo wychodzi na to, że w różnych częściach Polski działają) zwala się ludziom do domów i namawia na zmianę funduszu. emotka

Kończąc ten przydługi wywód: JEŚLI KTOŚ DO WAS ZADZWONI NIBY Z JAKIEJŚ OBSŁUGI OFE, TO NIE DAJCIE SIÊ NACI¡GN¡Æ NA ZAPROSZENIE OSZUSTÓW DO DOMU emotka

A swoją drogą jestem ciekawa, skąd tak naprawdę mieli mój telefon - czy znowu z jakiegoś konkursu bądź ankiety czy jakiś mój znajomy był tak miły... emotka

Ja miałam ok 16 taki telefon ale udawałam zaspaną i powiedziałam,żeby do mnie nikogo nie wysyłała jutro ,bo ja jestem teraz w Boliwii..i nagle sam się rozłączyła..To jednak zdecydowanie najlepszy sposób
0 0

Gość: kolastynka

#3663397 Napisano: 30.08.2010 08:26:15
cudaczek121 napisał(a):

slonko365 napisał(a):

a mnie wkurza kolejne (po cud - maszynkach do golenia i innych takich) naciągactwo telefoniczne.
UWAGA NA BIURO OBSŁUGI FUNDUSZY EMERYTALNYCH czy jakieś różne działy obsługi funduszy. emotka
Zadzwoniła do mnie dziś bardzo miła i elokwentna babeczka, wyraźnie się przedstawiając, pytając mnie po nazwisku, czy to ja. Wytłumaczyła, że ZUS przelewał zaniżone kwoty na konta w OFE i oni to teraz sprawdzają, że to taka standartowa procedura, że co 2 lata potwierdzają wszystkie dane, czy są na pewno aktualne i ze jutro przyjedzie do mnie konsultant, wyraźnie powtórzyła jego nazwisko, że z państwową licencją i tak dalej, i że mam przygotować wydruki ze składkami, które dostaję z ZUSu. Jak nie znajdę, to trudno, oni sobie odtworzą, ale lepiej żebym miała. Średnio mi się podobała perspektywa wpuszczanie do domu jakiegoś obcego gościa na podstawie telefonu nie wiadomo skąd, ale po zapewnieniu kobitki, że absolutnie żadnego III filaru nie będzie mi wciskał, już prawie się umówiłam (tylko II filar, co o ironio, akurat było prawdą emotka )
Tyle, że babka po ustaleniu godziny pyta mnie o adres. I tu mi się lampka alarmowa emotka zapaliła - no bo jak to, mój fundusz przecież ma wszystkie dane włącznie z adresem, to po cholerę mnie o adres pyta emotka Babka na to, że ochrona danych i że ona tylko ma móje nazwisko, miejscowość i telefon. No to mnie się kolejna lampka alarmowa zapaliła, bo niedawno zmnieniałam numer telefonu i na pewno żadnemu OFE ani ZUSowi nowego numeru nie dawałam. Babka niezła była w kręceniu, nawet jej głos nie zadrżał, gdy zapytałam, sjkąd właściwqie ma mój telefon, bo ona ma tu w bazie i już. emotka
Koniec końców zakończyłam rozmowę mówiąc, że jak czegoś ode mnie chcą, to niech mi wyślą pismo namój adr5es, który przecież mają, bo ja jej nie podam. emotka

A co się okazało po wygooglowaniu sprawy emotka
http://forum.gaze...E_ktos_slyszal_.html
najprawdopodobniej jakaś agencja ubezpieczeniowa (ale jakaś szersza operacja, bo wychodzi na to, że w różnych częściach Polski działają) zwala się ludziom do domów i namawia na zmianę funduszu. emotka

Kończąc ten przydługi wywód: JEŚLI KTOŚ DO WAS ZADZWONI NIBY Z JAKIEJŚ OBSŁUGI OFE, TO NIE DAJCIE SIÊ NACI¡GN¡Æ NA ZAPROSZENIE OSZUSTÓW DO DOMU emotka

A swoją drogą jestem ciekawa, skąd tak naprawdę mieli mój telefon - czy znowu z jakiegoś konkursu bądź ankiety czy jakiś mój znajomy był tak miły... emotka

Do mnie też dziś dzwoniła jakaś babka z funduszu ofe,ale ją spławiłam szybko,bo byłam akurat w pracy emotka

Ja też miałam podobny telefon, tyle że pani zaczęła sprawdzanie moich danych od prośby o PESEL. I tu mi się lampka zapaliła. Zapytałam z jakiego konkretnie funduszu to odpowiedziała że w imieniu kilku dzwoni i nie może podać konkretnej nazwy. No to jej powiedziałam, że chyba jest niepoważna jeśli sądzi że podam jej jakiekolwiek swoje dane, a jak fundusz chce je potwierdzić to niech zanotuje że odkąd do funduszu należę to żadne moje dane się nie zmieniły. A jak jeszcze raz zadzwoni to ją o wyłudzenie oskarżę emotka
0 0

Gość: mariolakal

#3663551 Napisano: 30.08.2010 09:19:01
Jestem wykończona... Chyba się potnę... Sprzedałam wreszcie na allegro buty, które mój Pan i władca przywiózł mi 2 lata temu z Irlandii, a były dla mnie zbyt wysokie... Wczoraj doszła kasa, dzisiaj ją wypłaciłam bo byłam jak zwykle bez grosza... Oczywiście wszystko zostawiłam w markecie bo w lodówce było tylko światło... Buty leżały w piwnicy od dwóch lat, a dzisiaj ich nie było !!! Okazało się, że Pan dał je swojej siostrze na urodziny w ubiegłym tygodniu bo były w jej stylu... emotka Zabić gościa??? A kto odeśle kasę kupującemu??? emotka
0 0

edith

#3663571 Napisano: 30.08.2010 09:26:08
mariolakal napisał(a):

Jestem wykończona... Chyba się potnę... Sprzedałam wreszcie na allegro buty, które mój Pan i władca przywiózł mi 2 lata temu z Irlandii, a były dla mnie zbyt wysokie... Wczoraj doszła kasa, dzisiaj ją wypłaciłam bo byłam jak zwykle bez grosza... Oczywiście wszystko zostawiłam w markecie bo w lodówce było tylko światło... Buty leżały w piwnicy od dwóch lat, a dzisiaj ich nie było !!! Okazało się, że Pan dał je swojej siostrze na urodziny w ubiegłym tygodniu bo były w jej stylu... emotka Zabić gościa??? A kto odeśle kasę kupującemu??? emotka

No to masz problem emotka Niech chłop jedzie zpowrotem do Irlandii i przywiezie takie same emotka
0 0

Gość: stokrotka60

#3663572 Napisano: 30.08.2010 09:26:44
mariolakal napisał(a):

pojdziesz i odbierzesz,powiesz ze buty sa dobre a czemu twoj pan jej zrobil prezent to ty juz tego nie musisz wiedziec...zabierasz bo sa twoje
emotka
0 0

Gość: samanta3

#3663575 Napisano: 30.08.2010 09:27:18
mariolakal napisał(a):

emotka chyba bym mojego emotka emotka
No ale skoro tak to - niech oddaje kase bo to tak jakby kupił poza allegro emotka emotka
0 0

maria1980

#3663578 Napisano: 30.08.2010 09:28:28
samanta3 napisał(a):

maria1980 napisał(a):

puchiko napisał(a):

maria1980 napisał(a):

buskowianka napisał(a):

wkurza mnie mój niereformowalny mąż,co dzień powtarzam bierz paragony,a on dzień w dzień zapomina! emotka emotka

buhaha-to tak jak moj:)

mój bierze ale od razu wyrzuca emotka

emotka emotka emotka emotka

mój to pyta ze zdziwieniem - a papierki nie wystarczą?

heheheh emotka ci faceci;)
0 0

maria1980

#3663626 Napisano: 30.08.2010 09:47:21
Dobra,mnie wkurza,to,że wkurza mnie to,że:Jutro muszę iść do pewnego urzędu ,zakablować kogoś kto jest nieuczciwy,po to,żeby moja rodzina była szczęśliwa....

I źle mi z tym....ale nauczylście mnie,że trzeba walczyć o swoje,a nie siedzieć cicho i czekać...
0 0

zaczytana-pola

#3663649 Napisano: 30.08.2010 10:03:10
Wkurza mnie zachowanie mojego syna. Po powrocie z wakacji wszystko mu się w łepetynce poprzestawiało i nie chce spać, ani w dzień, ani w nocy. Jak uśnie w dzień to jest cud, a na noc usypia około 24 emotka emotka emotka
0 0

Gość: czarnygreg

#3663652 Napisano: 30.08.2010 10:05:35
wkurza mnie że było tyle czasu na konkurs Always a ja w ostatniej chwili wysłałam jakieś łzawe smsy!
swoją drogą mam nadzieję że komisja ma poczucie humoru...
0 0

agamaty

#3665257 Napisano: 31.08.2010 12:48:39
samanta3 napisał(a):

mariolakal napisał(a):

emotka chyba bym mojego emotka emotka
No ale skoro tak to - niech oddaje kase bo to tak jakby kupił poza allegro emotka emotka

zabić a potem jeszcze raz zabić
0 0

Gość: merus

#3665305 Napisano: 31.08.2010 12:55:39
maria1980 napisał(a):

samanta3 napisał(a):

maria1980 napisał(a):

puchiko napisał(a):

maria1980 napisał(a):

buskowianka napisał(a):

wkurza mnie mój niereformowalny mąż,co dzień powtarzam bierz paragony,a on dzień w dzień zapomina! emotka emotka

mam szczęscie, dla mojego to już normalka, że paragon zawsze musi zostać w portfelu
0 0

rifle77

#3665306 Napisano: 31.08.2010 12:55:59
maria1980 napisał(a):

samanta3 napisał(a):

maria1980 napisał(a):

puchiko napisał(a):

maria1980 napisał(a):

buskowianka napisał(a):

U mnie jest tak samo - tylko że z .... moją żoną emotka
0 0

Gość: asiasia

#3665335 Napisano: 31.08.2010 01:02:50
czarnygreg napisał(a):

wkurza mnie że było tyle czasu na konkurs Always a ja w ostatniej chwili wysłałam jakieś łzawe smsy!
swoją drogą mam nadzieję że komisja ma poczucie humoru...

u mnie dokaldnie ta sama sytuacja, wymysliłam jakies 2 cieniutkie haselka, a przy trzecim...zasnęlam i obudzilam się o 3 w nocy, a paragonow chyba 8 z różnych sklepów, oczywiście kupione na poczatku promocji, ale ja jak zwykle z wszystkim zwlekam do ostatniej chwili emotka
0 0

Gość: ewe85lina

#3665345 Napisano: 31.08.2010 01:05:16
rifle77 napisał(a):

maria1980 napisał(a):

samanta3 napisał(a):

maria1980 napisał(a):

puchiko napisał(a):

maria1980 napisał(a):

buskowianka napisał(a):

U mnie jest tak samo - tylko że z .... moją żoną emotka

co ja bym dała,żeby mój mąż chciał grać w konkursy (może jemu by to lepiej wychodziło)
przynosiłabym zakupy,paragony wszystko emotka
a wkurza mnie remont- jak ja tego nie znoszę
emotka
0 0

Gość: kasiamatmsncom

#3665353 Napisano: 31.08.2010 01:07:05
A ja mam jakiś kryzys konkursowy... Nie mogę prostego tekstu sklecić. Zresztą w ogóle nic mi się nie chce, może to przez tą pogodę emotka
0 0

merynosek

#3665492 Napisano: 31.08.2010 01:51:53
Wkurza mnie stronka 123 konkurs emotka
28 marca zamówiłam 2 nagrody za punkty i nadal ich nie mam! W końcu Pani odp, że do końca lipca je dostanę... W połowie sierpnia zapytałam co z moimi nagrodami i CISZA emotka emotka
0 0

Gość: agnus27

#3665534 Napisano: 31.08.2010 02:03:02
wkurza mnie to, ze nie moge wygrac ksiazeczki na CzCzu na fb...........
0 0

Gość: zeida

#3666175 Napisano: 31.08.2010 06:40:17
Wkurza mnie dzisiejsze czasopismo Takie jest życie . Te kobiety, które są głupsze jedna po drugiej i jeszcze się tym chwalą ! Za marne 150 zł ! I pokazują jeszcze gęby swoje i swoich przechytrzonych facetów !!
0 0

agamaty

#3666178 Napisano: 31.08.2010 06:40:56
wkurza mnie, że nie ma wyników na czasdzieci.pl a miały być dziś
0 0