Wkurza mnie...

Gość: agasiam

#3797003 Napisano: 21.10.2010 09:42:32
dawid napisał(a):

enderop napisał(a):

Wkurzył mnie konkurs Prince Polo Mapa Dobrych Emocji. Myślałem, że to niemożliwe, że nagrodzą klienta który napykał sobie 22 tys głosów ale jednak. Właśnie czytałem na fb, że jakaś laska pisała do nich reklamacje ale podobno wszystkim odpisali ten sam chlam, że niby wszystko wporządku z głosowaniem. że jak były głosy z jednego IP to szkoły głosowały. Czy oni mają ludzi za totalnych idiotów?!?!

Hej to nic, przed chwilą był post na fb o nieprawidłowościach ale już się nim zajęli. Zapewne Zespół Prince Polo. Fakt ja też dostałem ten magiczny liścik tylko, że ja przyzanałem się-nabiłem głosy.Podałe kiedy i ile. Odpisali mi żebym się nie martwił bo głosy są prawidłowe. Dobre Cooooooo emotka

Ja też brałam udział ale się nie udało. Ale z tego co wiem kilka osób u nas się chwaliło wygraną. Faktycznie 22 tys do badzo dużo. Ja też napisałam do nich o ponowną weryfikcję głosów w moim mieście, bo 2 osoby walczyło przez całą dobę i zdobyły ok 2 tys głosów z 17-18 pażdziernika i dostałam taką odpowiedź.
Cały czas czuwaliśmy nad poprawnością przebiegu konkursu. Weryfikowaliśmy głosy oddawane przez uczestników.

Pomimo Pani wątpliwości, pragniemy zapewnić, że głosowanie przebiegało zgodnie z regulaminem konkursu. Użytkownik serwisu jest definiowany w systemie głosowania jako Unikalny Użytkownik (Unique User wg. metodologii firmy Gemius, zajmującej się monitoringiem ruchu na serwisach www). Jest to użytkownik, którego komputer zapisał plik cookie z informacją o wejściu na stronę www.mapadobrychemocji.pl. Użytkownik taki może oddać jeden głos dziennie na każde z dodanych miejsce. Jeśli na serwis wchodzi użytkownik, którego komputer nie posiada zapisanego pliku cookie z informacją o wejściu na stronę www.mapadobrychemocji.pl - system głosujący traktuje go jako nowego użytkownika. Może on oddać jeden głos na każde zgłoszenie. Użytkownik serwisu nie jest rozumiany jako osoba (internauta), ponieważ niemożliwa jest weryfikacja, kto w danym momencie faktycznie obsługuje komputer. Analiza głosów wg. numerów I.P. dowodzi, że nie były w głosowaniu wykorzystywane żadne programy ani skrypty powodujące automatyczne oddawanie głosów. Rejestrowaliśmy znaczne ilości głosów oddawanych z jednego I.P, co nie musi oznaczać, że były one oddawane z jednego komputera. Głosy mogły być oddawane przez grupy osób korzystające z tego samego I.P. (szkoła, blok, zakład pracy, osiedle itp.). Zastosowanie zabezpieczenia wymagającego przepisania kodu z obrazka eliminuje możliwość wykorzystania skryptów do automatycznego głosowania.

Serdecznie przepraszamy jeśli zapis regulaminowy wprowadzał w błąd, lub mógł być odczytany jako niejednoznaczny. Naszą intencją było ułatwić wszystkim użytkownikom oddawanie głosów na zgłoszone prace. Zabezpieczenia nastawione były na ograniczenie nieprawidłowości polegających na wykorzystywaniu tzw. automatów do głosowania.
Jeśli możemy coś jeszcze doprecyzować prosimy o przesłanie pytania. Pozdrawiamy, zespół Prince Polo, organizator konkursu Mapa Dobrych Emocji.

Wydaj mi się, że nie czytali nawet reklamacji. Pewnie dostaliście to samo:)
0 0

Gość: l0ginka

#3797019 Napisano: 21.10.2010 09:47:31
Od siebie dodam, że doliczało głosy z tego samego IP i różnych przeglądarek w tym samym dniu. Wiem, bo głosowałam w tym konkursie i pewnego razu nie chciało mi się wczytać z mozilli, to weszłam przez IE ..i doliczyło tam i tu.
0 0

79magda

#3797025 Napisano: 21.10.2010 09:50:19
dawid napisał(a):

Hej to nic, przed chwilą był post na fb o nieprawidłowościach ale już się nim zajęli. Zapewne Zespół Prince Polo. Fakt ja też dostałem ten magiczny liścik tylko, że ja przyzanałem się-nabiłem głosy.Podałe kiedy i ile. Odpisali mi żebym się nie martwił bo głosy są prawidłowe. Dobre Cooooooo emotka

Dobre, dawid, dobre emotka
życzę kolejnych sukcesów!!!
0 0

renatak0

#3797044 Napisano: 21.10.2010 09:57:09
sylzab2294 napisał(a):

lizzie napisał(a):

madzia34 napisał(a):

delfinka101 napisał(a):

cb656 napisał(a):

madzia34 napisał(a):

a mnie wkurza ze mój synus nie wygrał gry na adibu a tak sie biedaczek nameczył zeby zrobic extra rakiete własnorecznie emotka

Jasne! Trzeba dzieci przyzwyczajać za młodu, że są najlepsze, a wszyscy inni są do bani! emotka
...a gdzie tu umiejętność przyjmowania porażki?

Pewnie bardziej jej chodziło o to ,ze robił samodzielnie a niektóre prace były wykonane przez rodziców.
Ale jedno jest pewne,lepiej niech sie dziecko nienastawia na wygraną...

ale napisałam ze mnie to wkurza a nie jego,on jak prawdziwy mężczyzna przyjał porazke na klatestwierdził ze innym razem i trudno

Wiem, jak to jest, jak moje dzieci same rysują, malują, wydzierają, żeby powstała jak najładniejsza praca. A potem zamieszczają wyniki i ewidentnie widać, że wygrała praca zrobiona przez dorosłego. To najbardziej wkurza... A dziecko patrzy i myśli sobie, że ono tak nie potrafi... A jak ma potrafić, skoro ma kilka lat? Organizatorzy dają d..., że w ogóle prace dorosłych nagradzają. emotka

o tak tak! święta racja, moim dzieciom już się nie chce angażaować, bo od razu są skazani na porażkę, z dorosłymi nie wygrają...niestety i to mnie wkurza...

a moje dzieci od czasu do czasu wygrywaja, nie mają zbyt dużego talentu plastycznego a prosze je by coś rysowały ,żeby uwierzyły w siebie,zrobią rysunek zapominają o nim, jak wygrają to się cieszą a jak nie wygrają to im tłumaczę że następnym razem się uda.NIGDY IM NIE POMAGAM ANI ZA NICH NIE RYSUJE.Zresztą z moim talentem chyba tylko zmniejszyłabym ich szanse emotka Reasumując , odkąd synek zaczął coś wygrywać w konkursach, to w szkole z 3 wskoczył na 5 z plastyki.Po prostu zrozumiał że warto się trochę postarać a efekty są od razu widoczne
0 0

delfinka101

#3797056 Napisano: 21.10.2010 09:59:07
renatak0 napisał(a):

sylzab2294 napisał(a):

lizzie napisał(a):

madzia34 napisał(a):

delfinka101 napisał(a):

cb656 napisał(a):

madzia34 napisał(a):

a mnie wkurza ze mój synus nie wygrał gry na adibu a tak sie biedaczek nameczył zeby zrobic extra rakiete własnorecznie emotka

Jasne! Trzeba dzieci przyzwyczajać za młodu, że są najlepsze, a wszyscy inni są do bani! emotka
...a gdzie tu umiejętność przyjmowania porażki?

Pewnie bardziej jej chodziło o to ,ze robił samodzielnie a niektóre prace były wykonane przez rodziców.
Ale jedno jest pewne,lepiej niech sie dziecko nienastawia na wygraną...

ale napisałam ze mnie to wkurza a nie jego,on jak prawdziwy mężczyzna przyjał porazke na klatestwierdził ze innym razem i trudno

Wiem, jak to jest, jak moje dzieci same rysują, malują, wydzierają, żeby powstała jak najładniejsza praca. A potem zamieszczają wyniki i ewidentnie widać, że wygrała praca zrobiona przez dorosłego. To najbardziej wkurza... A dziecko patrzy i myśli sobie, że ono tak nie potrafi... A jak ma potrafić, skoro ma kilka lat? Organizatorzy dają d..., że w ogóle prace dorosłych nagradzają. emotka

o tak tak! święta racja, moim dzieciom już się nie chce angażaować, bo od razu są skazani na porażkę, z dorosłymi nie wygrają...niestety i to mnie wkurza...

a moje dzieci od czasu do czasu wygrywaja, nie mają zbyt dużego talentu plastycznego a prosze je by coś rysowały ,żeby uwierzyły w siebie,zrobią rysunek zapominają o nim, jak wygrają to się cieszą a jak nie wygrają to im tłumaczę że następnym razem się uda.NIGDY IM NIE POMAGAM ANI ZA NICH NIE RYSUJE.Zresztą z moim talentem chyba tylko zmniejszyłabym ich szanse emotka Reasumując , odkąd synek zaczął coś wygrywać w konkursach, to w szkole z 3 wskoczył na 5 z plastyki.Po prostu zrozumiał że warto się trochę postarać a efekty są od razu widoczne

Są na szczescie jeszcze konkursy,gdzie wygrywają prace dzieci.Czasami gryzdołki 3 latka sa ciekawsze od dorosłej wizji..i dlatego dorosły przegrywa:)
0 0

Gość: anek27

#3797060 Napisano: 21.10.2010 10:00:27
a mnie wkurza telefon stacjonarny-ciagle dzwonia z zaproszeniami,jak nie z posciela -za bojonska kwote ,to z ankietami za free,to z reklamami -takie telefony mam z 5 na dzien ,czlowiek biegnie do telefonu ,bo mysli ,ze to cos waznego a tu promocjei
pani numer zostal wytypowany
dzisiaj dzwonila pani z bizuterii ,ze lancuszek srebrny wygralam wart 70zl-tylko za przesylke 14,90,wiec mowie jej ,ze prosze podac strone inter,,to obejrze ta bizuterie -moge wyslac list z haslem do strony ,ale za 3tyg. i tak bizuterie wysla i pozniej co 2msc bede paczki wysylac ,wic podziekowalam -pani obrazila sie .
no oczywiscie ja na nia tez ,a co mi tam emotka
0 0

#3797101 Napisano: 21.10.2010 10:14:44
l0ginka napisał(a):

Od siebie dodam, że doliczało głosy z tego samego IP i różnych przeglądarek w tym samym dniu. Wiem, bo głosowałam w tym konkursie i pewnego razu nie chciało mi się wczytać z mozilli, to weszłam przez IE ..i doliczyło tam i tu.

Nawet z tej samej przegladarki wystarczyło zaznaczyć opcje niezapisywania pliku cookies. Ponowne otwarcie przeglądarki umożliwiało kolejne głosowanie, wiem bo przeczytałam na fb
emotka
A konkurs skończony, dla mnie również pod względem jakości. Ale gratuleje wygranym na forum bo dzielnie zbierali głosy- przynajmniej kliku uczciwych wygrało.
0 0

#3797105 Napisano: 21.10.2010 10:15:40
l0ginka napisał(a):

To ty wg. Prince Polo szkoła jesteś albo zakład pracy
emotka emotka emotka
0 0

Gość: cb656Old

#3797123 Napisano: 21.10.2010 10:21:03
agasiamazur napisał(a):

.... napisałam do nich o ponowną weryfikcję głosów w moim mieście, bo 2 osoby walczyło przez całą dobę i zdobyły ok 2 tys głosów z 17-18 pażdziernika i dostałam taką odpowiedź.

Cały czas czuwaliśmy nad poprawnością przebiegu konkursu (...) Jeśli na serwis wchodzi użytkownik, którego komputer nie posiada zapisanego pliku cookie z informacją o wejściu na stronę www.mapadobrychemocji.pl - system głosujący traktuje go jako nowego użytkownika. Może on oddać jeden głos na każde zgłoszenie. Użytkownik serwisu nie jest rozumiany jako osoba (internauta), ponieważ niemożliwa jest weryfikacja, kto w danym momencie faktycznie obsługuje komputer. (...) Zastosowanie zabezpieczenia wymagającego przepisania kodu z obrazka eliminuje możliwość wykorzystania skryptów do automatycznego głosowania. (...)

Myślę, że nie masz racji. Przeczytali bardzo uważnie i odpowiedzieli na temat.
Jeśli do głosowania wykorzystano zabezpieczenie polegające na przepisaniu tekstu z obrazka, musiał to zrobić człowiek emotka
Automaty skanujące mogą skopiować i wkleić tekst ze strony, ale nie odczytają i nie przepiszą tego tekstu z obrazka.

0 0

#3797138 Napisano: 21.10.2010 10:23:56
agasiamazur napisał(a):

l0ginka napisał(a):

To ty wg. Prince Polo szkoła jesteś albo zakład pracy
emotka emotka emotka

wystarczy w przegladarce czyścić ciasteczka po zakończeniu sesji i sprawa załatwiona emotka
Czytajcie wyjaśnienie Organizatorów....
0 0

#3797169 Napisano: 21.10.2010 10:31:52
cb656 napisał(a):

agasiamazur napisał(a):

.... napisałam do nich o ponowną weryfikcję głosów w moim mieście, bo 2 osoby walczyło przez całą dobę i zdobyły ok 2 tys głosów z 17-18 pażdziernika i dostałam taką odpowiedź.

Cały czas czuwaliśmy nad poprawnością przebiegu konkursu (...) Jeśli na serwis wchodzi użytkownik, którego komputer nie posiada zapisanego pliku cookie z informacją o wejściu na stronę www.mapadobrychemocji.pl - system głosujący traktuje go jako nowego użytkownika. Może on oddać jeden głos na każde zgłoszenie. Użytkownik serwisu nie jest rozumiany jako osoba (internauta), ponieważ niemożliwa jest weryfikacja, kto w danym momencie faktycznie obsługuje komputer. (...) Zastosowanie zabezpieczenia wymagającego przepisania kodu z obrazka eliminuje możliwość wykorzystania skryptów do automatycznego głosowania. (...)

Myślę, że nie masz racji. Przeczytali bardzo uważnie i odpowiedzieli na temat.
Jeśli do głosowania wykorzystano zabezpieczenie polegające na przepisaniu tekstu z obrazka, musiał to zrobić człowiek emotka
Automaty skanujące mogą skopiować i wkleić tekst ze strony, ale nie odczytają i nie przepiszą tego tekstu z obrazka.

Masz racje odnośnie tego, że głosował człowiek.
Szkoda że tylko jeden, ale za to skutecznie. Z tego co wiem to osoby piszące reklamacje dostały identyczne odpowiedzi, choć może nie. Ja wiem od czterech osób że dostały takie same a reklamacje były różne. Jedna np. dotyczyła praw autorskich.
Wydaj mi się, że organizatorzy nie przewidzieli takiej możliwości, iż ktoś może być tak zmotywowany i będzie głosował sam na siebie ręcznie.A dawid o ile mówi prawdę chyba to poświadczył.
0 0

smsowicz

#3797230 Napisano: 21.10.2010 10:54:19
kaczord napisał(a):

jaspeer napisał(a):

chmurka napisał(a):

Mnie wnerwia aktualizacje Windowsa emotka emotka

grube GB mi na dysk ściąga i już miejsca mam mało

emotka emotka emotka

wywal zbędne punkty przywracania systemu i ładnych pare GB Ci się zwolni emotka

A moe mała podpowiedź jak to zrobić?
emotka

Wyłącz uruchamianie usługi Aktualizacje automatyczne (uruchom services.msc - tryb uruchamiania wyłączony)
Wyczyść TEMP. Wiersz poleceń i wpisać rmdir %temp% /s /q
0 0

netka2000

#3797275 Napisano: 21.10.2010 11:07:53
A mnie wkurza, że Konkurs Chopinowski był nie dla mnie!https://www.e-kon...ki/emots/naughty.gif
0 0

kalisto1986

#3797999 Napisano: 21.10.2010 03:55:59
joan napisał(a):

kalisto1986 i pola731 - jak dobrze, że On nie czyta postów na forum, bo jeszcze by zechciał zostać Waszym współlokatorem emotka

W temacie – wkurza mnie, że wysłałam skoro świt SMSa na konkurs, a tam zwrotka, że konkurs zakończył się wczoraj emotka

emotka emotka
a najlepsze jest to że mam swoich ulubionych autorów i wiecznie jak wpadam do empiku to kupowałam jedną książke ulubionego autora i drugą jakąś nową emotka i tak uzbierało mi się że teraz żeby uzupełnić kolekcje te co zaczełam staram się wchodzić do empiku i nie zbaczać z drogi emotka migiem do wyznaczonej półki i do kasy emotka
a wkurza mnie że książki są tak okropnie drogie emotka
0 0

pioge7

#3798007 Napisano: 21.10.2010 03:59:23
a mnie wkurza dziś wszystko, dosłownie wszystko emotka a najbardziej siostry emotka
0 0

Gość: pola731

#3798016 Napisano: 21.10.2010 04:02:50
kalisto1986 napisał(a):

joan napisał(a):

kalisto1986 i pola731 - jak dobrze, że On nie czyta postów na forum, bo jeszcze by zechciał zostać Waszym współlokatorem emotka

W temacie – wkurza mnie, że wysłałam skoro świt SMSa na konkurs, a tam zwrotka, że konkurs zakończył się wczoraj emotka

emotka emotka
a najlepsze jest to że mam swoich ulubionych autorów i wiecznie jak wpadam do empiku to kupowałam jedną książke ulubionego autora i drugą jakąś nową emotka i tak uzbierało mi się że teraz żeby uzupełnić kolekcje te co zaczełam staram się wchodzić do empiku i nie zbaczać z drogi emotka migiem do wyznaczonej półki i do kasy emotka
a wkurza mnie że książki są tak okropnie drogie emotka

tak - ceny książek są wkurzające...
0 0

joan

#3798176 Napisano: 21.10.2010 05:05:03
kalisto1986 napisał(a):

migiem do wyznaczonej półki i do kasy emotka

Wiesz, jak jest - oni specjalnie najbardziej kuszące książki wykładają tak, byś w drodze do kasy nie mogła ich ominąć emotka
0 0

Gość: jaspeer

#3798808 Napisano: 21.10.2010 09:48:10
wkurza mnie serwer na którym hostuję pliki... co jakiś czas 'przewróci' się, po czym tydzień leży i kwiczy... emotka
0 0

Gość: errorr

#3798857 Napisano: 21.10.2010 10:44:29
Wkurzył mnie brak internetu,nie padało nie grzmiało a linie zerwało emotka I nie wywiązałem się z obietnicy pomocy z powodu braku kontaktu emotka
0 0

#3798882 Napisano: 21.10.2010 11:34:48
agasiamazur napisał(a):

cb656 napisał(a):

agasiamazur napisał(a):

.... napisałam do nich o ponowną weryfikcję głosów w moim mieście.....

(....) Jeśli do głosowania wykorzystano zabezpieczenie polegające na przepisaniu tekstu z obrazka, musiał to zrobić człowiek emotka

Masz racje odnośnie tego, że głosował człowiek.
Szkoda że tylko jeden, ale za to skutecznie. Z tego co wiem to osoby piszące reklamacje dostały identyczne odpowiedzi, choć może nie. Ja wiem od czterech osób że dostały takie same a reklamacje były różne. Jedna np. dotyczyła praw autorskich.
Wydaj mi się, że organizatorzy nie przewidzieli takiej możliwości, iż ktoś może być tak zmotywowany i będzie głosował sam na siebie ręcznie.A dawid o ile mówi prawdę chyba to poświadczył.

Ale tak już jest! Brać konkursowa zawsze znajdzie sposób, by ominąć zabezpieczenia!
jak jest konkurs, gdzie trzeba wysłać tylko jednego SMS-a do jednego paragonu - to wysyłają SMSy z innych starterów seriami;
albo najpierw grają, a później szukają paragonów na forum emotka
Przejrzyj forum - pełno tego cwaniactwa wszędzie!
0 0