Wkurza mnie...

efelinkaaa

#3832758 Napisano: 04.11.2010 02:56:00
wkurza mnie to, że obok naszej wymarzonej i kupionej 2 lata temu działki (rozpoczęta budowa) zmienili plan zagospodarowania na.. uwaga: PRZEMYSŁOWY, i chcą postawić tam jakiś tartak z ogromnym i głośnym rębakiem. Zaraz za naszą działką miasto oddało kawałek PKP i robią zwrotnicę kolejową! A to wszystko po kupnie naszej działki!!

Ps. czy pisałam już o tym, że niecały kilometr od nas stawiają elektrownię na węgiel? Nie?? To też się stało po kupnie naszej działki (i uchwała ze zmianą planu, i wykup terenu a teraz wycinka w lesie, bo postawią to w środku lasu! a dlatego działkę kupowaliśmy - bo blisko dużo zieleni..)!!!!

Ktoś mnie zaskoczy czymś dzisiaj? HELP emotka

ps. może ktoś wie, co z tym zrobić.. ta sytuacja mnie załamuje już emotka
0 0

ziolko

#3832794 Napisano: 04.11.2010 03:05:20
efelinkaaa napisał(a):

wkurza mnie to, że obok naszej wymarzonej i kupionej 2 lata temu działki (rozpoczęta budowa) zmienili plan zagospodarowania na.. uwaga: PRZEMYSŁOWY, i chcą postawić tam jakiś tartak z ogromnym i głośnym rębakiem. Zaraz za naszą działką miasto oddało kawałek PKP i robią zwrotnicę kolejową! A to wszystko po kupnie naszej działki!!

Ps. czy pisałam już o tym, że niecały kilometr od nas stawiają elektrownię na węgiel? Nie?? To też się stało po kupnie naszej działki (i uchwała ze zmianą planu, i wykup terenu a teraz wycinka w lesie, bo postawią to w środku lasu! a dlatego działkę kupowaliśmy - bo blisko dużo zieleni..)!!!!

na pewno możesz napisać jakis prostest.

Jak obok rodziców facet chciał zrobić punkt sprzedaży opału - węgla i miału, to tata napisał pismo do gminy, gdzie wszystko wyszczególnił, że działka jest budowlana, w dodatku pod budownictwo parterowe a nie taką działalność. W efekcie nie było opału, tylko sprzedaż autogazu i jakiś barak z nawozami.
0 0

Gość: cb656Old

#3832812 Napisano: 04.11.2010 03:09:26
efelinkaaa napisał(a):

Sprzedaj komuś działkę emotka a za uzyskane w ten sposób pieniądze kup kilka działek i się weź znieczul emotka by o tym nie myśleć.
0 0

efelinkaaa

#3832819 Napisano: 04.11.2010 03:10:45
tylko widzisz, tu zmienili działkę z jakiejś tam na dokładnie: produkcyjno techniczną. W tym roku to zrobili. Nie muszę dodawać, że zakład który mają tam przenieść należy do.. lubianych przez władzę emotka

wolałabym żeby mi dali coś w zamian, jakąś inną działkę bądź wypłacili odszkodowanie. Oprotestujemy pomysł z tartakiem, a i tak czeka mnie elektrownia plus zwrotnica kolejowa (czyli hałas! w raporcie środowiskowym nasz dom ma mieć zasięg 35 decybeli z elektrwoni, a gdie jeszcze kolej dowożąca tam węgiel??)
0 0

efelinkaaa

#3832828 Napisano: 04.11.2010 03:13:12
cb656 napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

Sprzedaj komuś działkę emotka a za uzyskane w ten sposób pieniądze kup kilka działek i się weź znieczul emotka by o tym nie myśleć.

kupisz moją działke wiedząc, że będzie obok elektrownia i tartak? jeśli chcesz, sprzedam Ci za połowę wartości rynkowej emotka

próbowaliśmy ją sprzedać, jednak wszyscy już wiedzą co będzie obok.. emotka
0 0

Gość: april211

#3832832 Napisano: 04.11.2010 03:14:05
no macie troszke lipe z tymi działkami emotka
0 0

ziolko

#3832833 Napisano: 04.11.2010 03:14:12
hmm... to nie było podane do publicznej wiadomości, ze chcą zmienić zagospodarowanie?? tylko tak nagle??

co najmniej odszkodowanie Ci się należy, a być może i zamiana działki. A gmina czy inny urząd wcześniej wiedział, że będzie zmiana? to powinni was uprzedzić o tym.

Popytam się i postaram się odpowiedzieć, ale nie obiecuje cudów
0 0

efelinkaaa

#3832872 Napisano: 04.11.2010 03:23:23
powiem tak, nie każdy ma dostęp do internetu, nie każdy też czyta BIP na stronie Urzędu Miasta. Ja sama internet mam od niedawna.

Wszytskie uchwały zmieniające PZP były po naszym kupnie. Zmiana PZP nastąpiła 20dni po naszym kupnie, wykup gruntów pod Elektrownię nastąpił 2 m-ce póżniej. Nikt nas o niczym nie informował i nie mieliśmy problemów z uzyskaniem pozwolenia na budowę. O wszytskim dowiedziałam się przypadkiem ze zwykłego portalu naszego miasta, nie ze strony UM (czasami czytałam jak miałam dostęp do neta).

Dodam jeszcze, że działka granicząca z naszą (nasza podzielona na 6 działek budowlanych) jest działką objętą strefą ochronną elektrowni. Na naszej działce się to kończy.. emotka

a z tym tartakiem: On jest u nas na innym osiedlu, mieszkańcy tam protestują, zbliżają się wybory to postanowili przenieść na drugi koniec miasta czyli do nas emotka (BTW pomiędzy domami a szkoła.. przecież tu nie będzie przeszkadzał, prawda? To na razie są plany, ale po coś ten Plan Z. zmieniali w tym roku.. emotka )

Jestem wściekła, idę się upić chyba!
0 0

ziolko

#3832908 Napisano: 04.11.2010 03:36:44
biuletyn miasta jest też wydawany w formie papierowej, informacje o tej zmianie powinny być dostępne w urzędzie miasta.

A urzędnicy na pewno wiedzieli, że to wszystko wkrótce się zmieni, skoro w ciągu miesiąca do tego doszło. Więc może chcieli pozbyć się działki i znaleźli naiwną osobę i z radości zacierali ręce emotka ale to jest wredne emotka

postaraj się skontaktować z jakimś prawnikiem albo co i dowiedz się, czy takie coś może być. Czy urząd miasta może zmienić zagospodarowanie i jak na tym wychodzisz, skoro masz sąsiadującą działkę
0 0

efelinkaaa

#3832928 Napisano: 04.11.2010 03:42:17
nie - kupiłam od osoby prywatnej oczywiście. Pan ok. 80, działki ma odkąd pamięta i nagle zaczął masowo je sprzedawać..

To jest nie fair, zanim kupiliśmy działkę, usiedliśmy, oglądaliśmy Plany Zagospodarowania najbliższych okolic - żeby nic nas nie zaskoczyło! (nasza działka jest w mieście, ale kilkadziesiąt metrów dalej jest inna gmina - tam tez patrzyliśmy). Uchwały i zmiany były dopiero PO naszym kupnie. Nawet sprawdzając teraz na stronie BIPu, daty są późniejsze. Jako ciekawostkę podam, że na stronie mojego UM nadal jest stary plan.. Na stronie gminy jest już zaznaczony kawałek z opisem Uchwała z dnia ..... i tyle emotka

ps. a skąd mogłam wiedzieć, że będzie obok elektrownia, jak 2 m-ce później dopiero kupili teren pod nią? Pewnie plotki już krążyły, ale do mnie nie dotarły emotka
0 0

ziolko

#3832973 Napisano: 04.11.2010 03:57:36
czyli wychodzi na to, ze facet wiedział, co będzie się działo i budowało i dlatego postanowił pozbyć się działek, póki mógł na nich zarobić.

Ciężko będzie...

0 0

efelinkaaa

#3832990 Napisano: 04.11.2010 04:03:11
Może i wiedział, choć nie wiem skąd? Mogły krążyć plotki, ale przecież wszystkie procedury odbyły się PO sprzedaży.. Zresztą Elektrownia nie ma jeszcze pozwolenia na budowę (chociaż drzewka już wycinają pod inwestycje emotka )

Wogóle, to było jakieś spotkanie z przedstawicielami elektrowni, tylko skąd ja mogłam o tym wiedzieć, jak ogłoszenia o nim... były na drzewach? emotka Nie mieszkam tam, w tamtym okresie nie jezdziłam, nie mogłam przeczytać..

Pójdę jutro do UM. Może tym razem coś wiedzą? Ostatnio jak byłam i zaczęłam mówić, to pani odpowiedziała, że wiem więcej niż ona.. Tyle się dowiedziałam emotka
0 0

Gość: katrin22

#3833011 Napisano: 04.11.2010 04:09:32
wkurza mnie, że nie mogę trafić tej maskary...
emotka
0 0

ziolko

#3833029 Napisano: 04.11.2010 04:11:46
wiem na 90%, że każda zmiana w kwestii działek jest wywieszana w biuletynie miasta i każdy mieszkaniec gminy/miasta ma prawo zapoznać się z nim i jeśli sprzeciwia się, może złożyć protest w ciągu 30 dni od wywieszenia informacji.

Mogą Ci powiedzieć, że nie interesowałaś się co i jak, informacje były wywieszone a Ty nie zapoznałaś się z nimi i to Twoja wina, ze nic wiedziałaś...

ale mówię Ci, musisz skontaktować się z jakimś prawnikiem, on wie więcej, niż ja.
0 0

efelinkaaa

#3833080 Napisano: 04.11.2010 04:21:54
nie mogę zaprotestować, tylko wnieść uwagi do planu, które wcale nie muszą zostać uwzględnione (i zazwyczaj nie są). Teraz mogę ewentualnie zaskarżyć plan.

tak patrzę na ten mój bip, i jeszcze zmiania planu - ta pod tartak - nie została uchwalona - przynajmniej nie ma wzmianki o tym.. nie wiem, jutro może dowiem się czegoś w UM, teraz szukam dobrego prawnika w mieście, aby pomógł złożyć wniosek o odszkodowanie czy tam wykup. Napiszę jak będę cos więcej wiedziała

katrin - ja też nie mogę trafić emotka
0 0

Gość: krzyszu

#3833351 Napisano: 04.11.2010 05:38:16
Na poczatku miesiąca czytałem regulamin konkursu z Wedla gdzie było 500 zestawów czekolad. Wyczytałem, że konkurs trwa do 30 października wiec sobie zapamiętałem, że trwa do końća miesiaca emotka więc w konkursie zacząłem grać dopiero ostatniego października czyli 31 emotka A tak chciałem czekoladki emotka
0 0

Gość: rafi323raf

#3833378 Napisano: 04.11.2010 05:47:12
oko mnie wkurza! emotka
0 0

Gość: piotroncia

#3833385 Napisano: 04.11.2010 05:48:20
a mnie wkurza ze nadal nie mam wyprawki zkubusia z netto i paskudnika z chupa chupsów emotka
0 0

leelee

#3833488 Napisano: 04.11.2010 06:18:19
piotroncia napisał(a):

a mnie wkurza ze nadal nie mam wyprawki zkubusia z netto i paskudnika z chupa chupsów emotka

z chupa chuckami będzie problem, bo jeśli nie dostałaś nadal to już nie dostaniesz. Wg Pani z AVANTIS coś musiało być nie tak w procesie weryfikacji emotka
0 0

merynosek

#3833637 Napisano: 04.11.2010 06:58:17
leelee napisał(a):

piotroncia napisał(a):

z chupa chuckami będzie problem, bo jeśli nie dostałaś nadal to już nie dostaniesz. Wg Pani z AVANTIS coś musiało być nie tak w procesie weryfikacji emotka

Świetnie... Czyli i ja brzydala już nie dostanę emotka
0 0