Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: wsciekly
od 250 zł w górę to już przestępstwo - warto widzieć
Gość: jaspeer
sumę mamy powyżej 250zł
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
malutka ja bym to zrozumiała, na serio ale od 17 listopada byłyśmy umówione, poznie drugi termin przelewu był 26 listopada, który nie dotarł pomyliły się cyferki w nr konta , pozniej paczka zagineła, i kolejny przelew zaginął.
Wybacz ale ja jak miałam problem z netem to nawet po to aby odpisać ludziom z allegro stawałam na głowie.
Zwłaszcza że wiedziała, że te pieniądze, które miała mi przelać potrzebowałam na święta, z resztą nie było aż takiego pośpiechu
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja to wiem, dlatego radzę żebym dostała zwrot tego co mi jest winna, a ja już długo nie będe czekała
naczekałam się prawie 2 miesiące ...
a dla mnie 300 zł to jest dużo i gdybym wiedziała że tak będzie to bym inaczej je zagospodarowała
Gość: inga_iga
ale każdy musi oddzielnie składać skargę w miejscu swojego zamieszkania i inna wówczas będzie kwalifikacja czynu
wyślijcie jeszcze ponaglenie listem poleconym za zwrotnym potwierdzeniem odbioru dając ostateczny termin zapłaty (np. 7 dni od dnia doręczenia listu)
może jednak andzia2005 pod innym nickiem przeczyta to wszystko lub jej ktoś życzliwy doniesie i sprawa będzie załatwiona szybciej, niż myślicie
listem poleconym to ja jej wyślę ostateczne wezwanie do zapłaty, jak to nie pomoże, poruszę znajomości i podejrzewam, że wówczas porozmawiam sobie a Anną Sz. osobiście, w mało przyjemnej atmosferze...
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
u mnie jest wartość 300 zł więc wiem doskonale, że to już nie jest ot wykroczenie, ale mam cichą nadzieje że wejdę na strone konta i czarodziejsko stan zwiększy się o 100 zł
przyjdzie listonoszka/kurier/czarodziej i przyniesie mi paczkę ...
po prostu taki list jest dowodem w sprawie, jeśli oczywiście musiałoby do takiej dojść
ismena
Postów 577
Data rejestracji 12.06.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ismena
Postów 577
Punkty karne 0
Konkursy dodane
jak jest poniżej 250zł, to jest wykroczenie; ale przecież można samo roszczenie cywilne wytoczyć i wtedy wartość sporu nieistotna
taa, internet odcięli, wyjście z domu zamurowali, a telefon wpadł do zaprawy? podkopu też zrobić nie może, bo mieszka na wyspie i nic by to nie dało... bajeczki to ja lubię, ale w telewizji
ja-sylwia
Postów 606
Data rejestracji 17.11.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ismena
Postów 577
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
eee to już było
i internet ..
i pomylony nr konta ...
i zaginiona paczka ...
i kolejny przelew
Nie lubię takich sytuacji, zawsze staram się załatwiać wszystko ugodowo i przemilczałabym to już, ale chyba odrobinę za długo to trwa.
niech sobie żyje nawet i w trzecim, albo i piętnastym, byleby kasę oddała, a potem niech spie...
wykroczenie tez jest karalne - tylko z innych paragrafów
ismena
Postów 577
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wykroczenie tez jest karalne - tylko z innych paragrafów
wiem
Gość: barbara1910
moze wyjechala na wycieczke do krajow egzotycznych ,tylko ze do tej pory raczej bylaby juz
niech wyjeżdża... to jej nie zbawi