Wkurza mnie...

Gość: wsciekly

#4033897 Napisano: 09.01.2011 10:22:24
malineczka23 napisał(a):

szkoda mi was, smutna sprawa, a mnie wkurza czekanie na wyników AIG BANKU I cREMONY, NIE MÓWIE JUŻ NAWET O ING BANKU... emotka I

to widać, że na wyniki konków z TQG nie czekasz

tylko Cremona nie wiadomo kiedy będzie - reszta ma jasne regulaminy emotka
0 0

targicola

#4033906 Napisano: 09.01.2011 10:24:05
wsciekly napisał(a):

ismena napisał(a):

emotka
jak jest poniżej 250zł, to jest wykroczenie; ale przecież można samo roszczenie cywilne wytoczyć i wtedy wartość sporu nieistotna emotka

wykroczenie tez jest karalne - tylko z innych paragrafów emotka

to o czym piszecie to typowe oszustwo - art.286 par.1 KK(kodeks karny).I nie ma tu znaczenia,że coś miało wartość powyżej lub poniżej 250zł.Zamiarem osoby(poprzez wprowadzenie w błąd drugiej osoby-czyli Was),była chęć wejścia w posiadania jakiegoś dobra.Na Waszym miejscu wezwałbym ją pisemnie(za potwierdzeniem odbioru takiego pisma),do rozliczenia się z Wami w określonym terminie(wymiana lub zwrot przekazanych przedmiotów/rzeczy/bonów).Określiłbym w tym piśmie termin odesłania tych rzeczy,jednocześnie informując,że w przypadku niewywiązania się z tej umowy,sprawa zostanie skierowana do policji.W tym przypadku jednostką policji właściwą do prowadzenia postępowania wobec takiej osoby,która Was oszukała,jest jednostka policji w miejscu Waszego zamieszkania.Dobrze mieć potwierdzenie nadania do oszusta wcześniejszej przesyłki i wydrukować posiadaną z nim korespondencję(@,PW,GG) dotycząca tej wymiany. emotka
0 0

KochamKoty

#4034406 Napisano: 10.01.2011 09:08:14
Wkurza mnie to,że wysłałam list polecony priorytetowy 29 grudnia i do tej pory nie dotarł do adresata emotka Czy ktoś wie,czy już można składać reklamację na poczcie?
0 0

isiulka

#4034461 Napisano: 10.01.2011 09:31:51
fantazja23 napisał(a):

Wkurza mnie to,że wysłałam list polecony priorytetowy 29 grudnia i do tej pory nie dotarł do adresata emotka Czy ktoś wie,czy już można składać reklamację na poczcie?

Z tego co mi wiadomo poczta ma tylko 3 dni na dostarczenie listu priorytetowego poleconego. Zapewne list dawno leży na poczcie tylko adresat robi cię w bambuko. Zawsze możesz zadzwonić na placówkę (pocztę swojego adresata) i zapytać co się dzieje z listem.
0 0

efelinkaaa

#4034945 Napisano: 10.01.2011 11:44:45
isiulka napisał(a):

fantazja23 napisał(a):

Z tego co mi wiadomo poczta ma tylko 3 dni na dostarczenie listu priorytetowego poleconego. Zapewne list dawno leży na poczcie tylko adresat robi cię w bambuko. Zawsze możesz zadzwonić na placówkę (pocztę swojego adresata) i zapytać co się dzieje z listem.

oczywiście 3 dni robocze.. Możesz zadzwonić na pocztę, tylko musisz znać numer nadania..
Ostatnio przerabiałam to... Przesyłka wróciła do nadawcy, chociaż ja nie dostałąm ani awizo, ani listonosza nie było widać..
emotka

aaa.. właśnie.. wkurza mnie to, że nie mogę znaleźć dobrego prawnika emotka
0 0

KochamKoty

#4034949 Napisano: 10.01.2011 11:46:14
efelinkaaa napisał(a):

isiulka napisał(a):

fantazja23 napisał(a):

oczywiście 3 dni robocze.. Możesz zadzwonić na pocztę, tylko musisz znać numer nadania..
Ostatnio przerabiałam to... Przesyłka wróciła do nadawcy, chociaż ja nie dostałąm ani awizo, ani listonosza nie było widać..
emotka

aaa.. właśnie.. wkurza mnie to, że nie mogę znaleźć dobrego prawnika emotka

dziękuję dziewczyny,sprawa się już wyjaśniła.
0 0

Gość: kingaa

#4035346 Napisano: 10.01.2011 01:26:07
Wkurzają mnie konkursy! Zasiedziałam się przy jednym i zapomniałam o pizzy no i się spaliła emotka i teraz muszę na szybko robić coś innego na obiad, bo pizza niejadalna emotka
0 0

Gość: jkkp

#4035350 Napisano: 10.01.2011 01:27:57
kingaa napisał(a):

Wkurzają mnie konkursy! Zasiedziałam się przy jednym i zapomniałam o pizzy no i się spaliła emotka i teraz muszę na szybko robić coś innego na obiad, bo pizza niejadalna emotka

skąd ja to znam emotka ale ten na szybko obiadek zawsze wszystkim wtedy super smakuje emotka
0 0

Gość: tato999

#4035362 Napisano: 10.01.2011 01:31:38
jkkp napisał(a):

kingaa napisał(a):

skąd ja to znam emotka ale ten na szybko obiadek zawsze wszystkim wtedy super smakuje emotka

pierdoły emotka
0 0

smsowicz

#4037175 Napisano: 10.01.2011 08:57:49
Wkurza mnie waga na poczcie, która zawyża wagę. List 40g zważony jako 60g - 50% błędu emotka
Nawet 2 identyczne paczki inaczej zważyła emotka
0 0

joan

#4037192 Napisano: 10.01.2011 09:00:54
Że po prawie tygodniowej absencji nie potrafię się odnaleźć na forum emotka
0 0

smsowicz

#4037225 Napisano: 10.01.2011 09:04:45
kingaa napisał(a):

Ooo! emotka emotka
A piekarnik się nie spalił? Kingaa - morderca sprzętu AGD/RTV emotka
Ja przez konkursy przypaliłem wodę emotka
0 0

#4037354 Napisano: 10.01.2011 09:22:20
smsowicz napisał(a):

kingaa napisał(a):

Ooo! emotka emotka

emotka
Akurat w temacie... wkurza mnie smsowicz! emotka
0 0

Gość: samanta3

#4037465 Napisano: 10.01.2011 09:39:11
emotka wkurzył mnie Polsat Cyfrowy - zniknęły mi właśnie wszystkie kanały - zostały tylko chyba dwa muzyczne emotka
0 0

Gość: grzegorz543

#4037761 Napisano: 10.01.2011 10:33:47
smsowicz napisał(a):

kingaa napisał(a):

Ooo! emotka emotka

he ale wody chyba sie nie da przypalic chyba ze garnek spaliles ja kiedys mleko na czarno przypalilem bo sie zaczytalem i zapomnialem a potem ide do kuchni a tu czarno w domu
0 0

Gość: grzegorz543

#4037773 Napisano: 10.01.2011 10:35:20
samanta3 napisał(a):

emotka wkurzył mnie Polsat Cyfrowy - zniknęły mi właśnie wszystkie kanały - zostały tylko chyba dwa muzyczne emotka

a to czemu mnie cyfra wkurza wziolem najizszy abomanet by miec nowy tv i nie mam co ogladac teraz jedynie dobrze bo do konca lutego mam taty karte bo jego nie ma i mi pozyczyl
0 0

Gość: swibek

#4037784 Napisano: 10.01.2011 10:37:17
grzegorz543 napisał(a):

smsowicz napisał(a):

kingaa napisał(a):

Ooo! emotka emotka

he ale wody chyba sie nie da przypalic chyba ze garnek spaliles ja kiedys mleko na czarno przypalilem bo sie zaczytalem i zapomnialem a potem ide do kuchni a tu czarno w domu

a jajka na suficie miałeś kiedyś? emotka emotka fajny widok.. i uczucie.. emotka
0 0

Gość: barbara1910

#4037804 Napisano: 10.01.2011 10:41:16
swibek napisał(a):

grzegorz543 napisał(a):

smsowicz napisał(a):

kingaa napisał(a):

Ooo! emotka emotka

a jajka na suficie miałeś kiedyś? emotka emotka fajny widok.. i uczucie.. emotka

emotka tez tak mialam i jeszcze mialam zupe zweglona ...widok niesamowity emotka
0 0

#4037828 Napisano: 10.01.2011 10:48:01
barbara1910 napisał(a):

swibek napisał(a):

grzegorz543 napisał(a):

smsowicz napisał(a):

kingaa napisał(a):

Ooo! emotka emotka

emotka tez tak mialam i jeszcze mialam zupe zweglona ...widok niesamowity emotka

od razu mi lepiej jak was czytam emotka że aż się nie nadaję do tego topu emotka
Widzisz Smsowicz... czepiaj się innych! Są zdolniejsi emotka
0 0

Gość: barbara1910

#4037897 Napisano: 10.01.2011 11:01:10
kingaa napisał(a):

barbara1910 napisał(a):

swibek napisał(a):

grzegorz543 napisał(a):

smsowicz napisał(a):

kingaa napisał(a):

Ooo! emotka emotka

od razu mi lepiej jak was czytam emotka że aż się nie nadaję do tego topu emotka
Widzisz Smsowicz... czepiaj się innych! Są zdolniejsi emotka

emotka i czajnik tez spalilam emotka
0 0