Wkurza mnie...

Gość: grancias

#4236918 Napisano: 22.03.2011 02:43:34
joan napisał(a):

joasia4786 napisał(a):

przesoliłam ziemniaki kurczaki...

Zaśpiewaj sobie na poprawę humoru:
http://www.youtub.../watch?v=PUjevbQJ1Xg

grancias - na FB początek małej dyskusji emotka A swoją drogą, to nie konek na smycz czy długopis, żeby takie szopki odstawiać emotka

Dokladnie. Nagroda w koncu nie jest za pare groszy.
0 0

Gość: myszkaa1989

#4236961 Napisano: 22.03.2011 02:59:50
Jak mnie wkurza to , że teraz prawie 70% konkursów jest na fb i musisz mieć konto. Przecież nie każdy chce mieć fb mi on w ogóle nie potrzebny i nie chce go mieć widać na studiach mają racje kto nie ma facebooka ten nie żyje masakra..
No i ciągle nie moge wygrać tego kartonu laysów tyle razy już próbowałam , że po zliczeniu wyjdzie cały dzień ślęczenia nad stronką i licznikiem..
0 0

joan

#4236987 Napisano: 22.03.2011 03:14:11
grancias - częściowe wyniki są już na FB. Szkoda, że nie nie dotyczą mnie. Ogólnie poziom przeprowadzenia konkursu = no comments. Mam nadzieję, że fajna praca wygrała...

Nagród było 111, może nam choć aparat wpadnie, ale szczerze mówiąc, tak mnie wnerwili, że nawet nie będę sprawdzać wyników. Spadam na angielski, miłego wieczoru.
0 0

Gość: grancias

#4237080 Napisano: 22.03.2011 03:50:33
joan napisał(a):

grancias - częściowe wyniki są już na FB. Szkoda, że nie nie dotyczą mnie. Ogólnie poziom przeprowadzenia konkursu = no comments. Mam nadzieję, że fajna praca wygrała...

Nagród było 111, może nam choć aparat wpadnie, ale szczerze mówiąc, tak mnie wnerwili, że nawet nie będę sprawdzać wyników. Spadam na angielski, miłego wieczoru.

Pewnie wybrali na odwal sie. Bo tak to by podali nazwiska wszytskich zwyciezcow, jak z reszta pisze w regulaminie ...
0 0

mia

#4237085 Napisano: 22.03.2011 03:51:56
Że znowu głowa mnie boli i nic nie wygrywam... emotka
I ogólnie jestem do d... emotka
0 0

Gość: dzikanimfa

#4237086 Napisano: 22.03.2011 03:52:28
wkurza mnie jak na kogoś zagłosuję w konkursie a on nie odklika emotka
0 0

Gość: wigana

#4237122 Napisano: 22.03.2011 04:06:59
dzikanimfa napisał(a):

wkurza mnie jak na kogoś zagłosuję w konkursie a on nie odklika emotka

mnie też ...

i jeszcze mnie wkurza to , że 3 konta rodzinne to za mało żeby wygrać coś na fb .... dziwna jakaś jestem emotka
0 0

Gość: kiro

#4237254 Napisano: 22.03.2011 05:10:11
po co grac w konkursy kiedy mozna tak emotka http://trojmiasto...l?as=1&startsz=x
dla tych co sie wkurzaja emotka
0 0

klaudia011

#4237272 Napisano: 22.03.2011 05:17:00
wigana napisał(a):

mnie też ...

i jeszcze mnie wkurza to , że 3 konta rodzinne to za mało żeby wygrać coś na fb .... dziwna jakaś jestem emotka

ehh dokładnie, mnie tez to wkurza...
i to że nabijaczom już nie wystarcza jedna nagroda tylko grają na 2-3 osoby z rodziny emotka
no ale zostają jeszcze konki nie lajkowe

emotka
0 0

efelinkaaa

#4237321 Napisano: 22.03.2011 05:34:39
klaudia011 napisał(a):

wigana napisał(a):

mnie też ...

ehh dokładnie, mnie tez to wkurza...
i to że nabijaczom już nie wystarcza jedna nagroda tylko grają na 2-3 osoby z rodziny emotka
no ale zostają jeszcze konki nie lajkowe

emotka

w których trudniej coś wygrać... emotka
0 0

melissa

#4237413 Napisano: 22.03.2011 06:01:54
ilonar2301 napisał(a):

moniaainom napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

mój dwa lata w październiku skończył i tez nie mówi.. mamy czekac do 3 r.z. i wtedy zaczniemy się martwić.. Zresztą, jak zapisywałam Sebastiana do przedszkola to Pani powiedziała, że sporo 3latków nie mówi, ale szybko uczą się w grupie, więc nie mam co się martwić..

Podobno..

aaa przy badaniu bioder też lekarz kazał pieluszkować szeroko - profilaktycznie.. nie wiem po co, jak wszytsko było ok..?

Jestem zdania, że rzeczywiście do 3 roku trzeba dać dziecku czas. Mimo wszystko warto w domu zachęcać do mówienia, dużo czytać, zachęcać do nazywania obrazków w książce, przedmiotów w domu czy nawet opowiadania o minionym dniu. Niestety mowa u dzieci jest w ostatnich czasach na bardzo niskim poziomie i pomijam fakt, że nie chcą mówić, bo chyba większy problem jest z niewyraźnym mówieniem. Czasem ciężko zrozumieć, co mówi taki 6 czy 7-latek. Przyczyn może być wiele i nawet zbyt długie podawanie papek zamiast normalnego jedzenia ma ogromny wpływ na mowę.
Nie usypiajmy naszej czujności tylko dlatego, że dużo 3-latków nie mówi... Moja córeczka skończyła miesiąc temu dwa lata i mówi pełnymi zdaniami, nazywa wszystko, co spotyka na drodze (czasem jeszcze po swojemu). Oczywiście wszystko zależy od dziecka, bo są i takie, które rozgadają się z dnia na dzień i nas zaskoczą emotka Tylko od rodziców też trzeba więcej wymagać.

Mój synek skończył 2 latka w grudniu i mówi całymi zdaniami. Ciągle o coś pyta, prawie wszystko potrafi nazwać. Więc dla mnie byłoby dziwne, że 2,5- 3 latek nie potrafi mówić emotka
Ale ja przyznam szczerze, że ciągle z nim rozmawiam. Nawet, jak synek bawi się sam, to zagadują go, pytam o różne rzeczy i puszczam mu bajki dla maluszków. Ostatnio nawet podłapał kilka słów po angielsku, z bajki.
Tak jak napisała moniaainom, nie należy wmawiać sobie, że wiele 3- latków nie mówi. Trzeba uważnie obserwować maluszka.

Mój młodszy synek ma 2 lata i 4 miesiące i nadaje bez przerwy - po prostu buzia mu się nie zamyka. Mówi w sposób zrozumiały, pełnymi zdaniami, powtarza nawet wierszyki,które starszy brat przyniósł z przedszkola. W ogóle widzę tu duży wpływ starszego brata,w którego jest zapatrzony i koniecznie chce mu dorównać, chłopcy dużo ze sobą rozmawiają i młodszy wyraźnie na tym korzysta. Z tego co pamiętam starszy w tym wieku nie mówił jeszcze tak dużo.

Z drugiej strony znałam wiele dzieci,które zaczęły mówić dopiero po trzecich urodzinach i później nadrobiły - każde dziecko rozwija się w swoim tempie.
0 0

klaudia011

#4237448 Napisano: 22.03.2011 06:14:38
melissa napisał(a):

Mój młodszy synek ma 2 lata i 4 miesiące i nadaje bez przerwy - po prostu buzia mu się nie zamyka. Mówi w sposób zrozumiały, pełnymi zdaniami, powtarza nawet wierszyki,które starszy brat przyniósł z przedszkola. W ogóle widzę tu duży wpływ starszego brata,w którego jest zapatrzony i koniecznie chce mu dorównać, chłopcy dużo ze sobą rozmawiają i młodszy wyraźnie na tym korzysta. Z tego co pamiętam starszy w tym wieku nie mówił jeszcze tak dużo.

Z drugiej strony znałam wiele dzieci,które zaczęły mówić dopiero po trzecich urodzinach i później nadrobiły - każde dziecko rozwija się w swoim tempie.

mój synek 2 lata i 2 miesiace, mówi ładnie, jeszcze odmiany mu się myla więc jest śmiesznie...sika na nocnik...
a synek sąsiadki 4 miesiące starszy nie mówi prawie w ogóle, na nocnik absolutnie nie siadzie...
więc z dzieciakami to jest różnie...ale faktycznie obserwować trzeba

emotka
0 0

ziolko

#4237486 Napisano: 22.03.2011 06:27:58
ludki, a może założymy nowy temat Dyskusje rodzicielskie??

bo czasami jest jakiś dziecięcy problem, chyba, że lepiej pogadać w wc, co o tym myślicie??
0 0

jomajd86

#4237501 Napisano: 22.03.2011 06:32:06
joan napisał(a):

joasia4786 napisał(a):

przesoliłam ziemniaki kurczaki...

Zaśpiewaj sobie na poprawę humoru:
http://www.youtub.../watch?v=PUjevbQJ1Xg

dobre;)
0 0

Gość: monisia23

#4237677 Napisano: 22.03.2011 07:20:31
ziolko napisał(a):

bo czasami jest jakiś dziecięcy problem, chyba, że lepiej pogadać w wc, co o tym myślicie??

Ja jestem jak najbardziej za emotka
Taki temat, gdzie bedzie mama mogla zapytac o cos inna mame, lub zwyczajnie pochwalic sie jakims nowym osiagnieciem maluszka emotka itp. emotka
0 0

ziolko

#4237691 Napisano: 22.03.2011 07:24:39
monisia23 napisał(a):

ziolko napisał(a):

Taki temat, gdzie bedzie mama mogla zapytac o cos inna mame, lub zwyczajnie pochwalic sie jakims nowym osiagnieciem maluszka emotka itp. emotka

https://www.e-kon...7-pg-1.html#f4237683

:)
0 0

Gość: monisia23

#4237978 Napisano: 22.03.2011 08:54:15
ziolko napisał(a):

monisia23 napisał(a):

ziolko napisał(a):

https://www.e-kon...7-pg-1.html#f4237683

:)

emotka
0 0

Gość: myszkaa1989

#4238125 Napisano: 22.03.2011 09:41:42
Zrobiłam mamie raz w życiu przysługę i zagrałam za nią w konkursie ! I co? Dzwonili do niej wczoraj z pytaniem , czy brała udział itp. A ona powiedziała , że nie ( bo stwerdziła , że ktoś ją chce na coś naciągnąć) i nagroda poszła się...
Nigdy w życiu nie pomagaj innym w szczęściu pilnuj swojego
0 0

Gość: rafi323raf

#4238147 Napisano: 22.03.2011 09:47:03
myszkaa1989 napisał(a):

Zrobiłam mamie raz w życiu przysługę i zagrałam za nią w konkursie ! I co? Dzwonili do niej wczoraj z pytaniem , czy brała udział itp. A ona powiedziała , że nie ( bo stwerdziła , że ktoś ją chce na coś naciągnąć) i nagroda poszła się...

łoo...
u mnie na szczęście każdy odpowiada że tak, bo już się przyzwyczaili do nagród emotka
0 0

cudaczek121

#4238153 Napisano: 22.03.2011 09:48:28
myszkaa1989 napisał(a):

Gdyby zadzwonili do mojej mamy,w ciemno by powiedziała,że brała udział-to nic,że nie wiedziałaby,o co chodzi
emotka emotka
0 0