Wkurza mnie...

chmurka

#4573844 Napisano: 29.07.2011 08:37:57
to już wiadomo dlaczego w Katowicach past nie ma emotka
0 0

Gość: pola731

#4573846 Napisano: 29.07.2011 08:38:18
emanuela24 napisał(a):

a wiecie co mnie jeszcze wkurza ? takie sprawdzanie kto ile czego wybrał ile kto wygrał - matko a znacie jego sytuację ?? emotka
nie krytykujcie bo być może Was kiedyś spotka sytuacja w której będziecie zbierać nagrody aby je po 5zł sprzedawać p-kt widzenia zależy od p-ktu siedzenia
cudaczek121 - (bardzo Cie lubię ale muszę to napisać wybacz) Ciebie stać na pastę ale niektórzy mają na utrzymaniu dzieci zbliża się wrzesień - książki, wyprawki szkolne itd nie wiesz czy kasa za te 100 past nie zostaną kupione artykuły szkolne , chleb czy opłaty za prąd
a nie wierze i nikt mnie nie przekona że ktoś biega błaźnić się z taką ilością kuponików z przyjemnością emotka
mi było głupio jak z mężem odbieraliśmy nasze 2 bo babeczka jakoś podejrzanie spoglądała na nas i nasze kuponiki emotka

z reguły nie piszę w necie o sobie - ale tak się składa ,że mam 3 dzieci w wieku szkolno-przedszkolnym , niestety nie pracuję - ale szukam innej metody ,żeby mieć na podręczniki (choćby kody do Empiku , które osóbki z fotum sprzedają taniej niż nominał - jak dołożę rabat w empiku na podręczniki to kwota jest bardziej przyjazna) ,gram o wyprawki , plecaki - nie oceniam nikogo i nie interesuje mnie co ktoś robi ze swoimi wygranymi ... ale takie zachowanie to jest przegięcie - odebrać 60 past za jednym zamachem ? .
0 0

Gość: yaro2004

#4573863 Napisano: 29.07.2011 08:42:52
emanuela24 napisał(a):

skarb888 napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

a wiecie co mnie jeszcze wkurza ? takie sprawdzanie kto ile czego wybrał ile kto wygrał - matko a znacie jego sytuację ?? emotka
nie krytykujcie bo być może Was kiedyś spotka sytuacja w której będziecie zbierać nagrody aby je po 5zł sprzedawać p-kt widzenia zależy od p-ktu siedzenia
cudaczek121 - (bardzo Cie lubię ale muszę to napisać wybacz) Ciebie stać na pastę ale niektórzy mają na utrzymaniu dzieci zbliża się wrzesień - książki, wyprawki szkolne itd nie wiesz czy kasa za te 100 past nie zostaną kupione artykuły szkolne , chleb czy opłaty za prąd
a nie wierze i nikt mnie nie przekona że ktoś biega błaźnić się z taką ilością kuponików z przyjemnością emotka
mi było głupio jak z mężem odbieraliśmy nasze 2 bo babeczka jakoś podejrzanie spoglądała na nas i nasze kuponiki emotka

są inne sposoby na UCZCIWE zdobywanie pieniędzy - taka kontrabanda z uczciwością nic wspólnego nie ma...

99% ludzi z e-konków gra na siebie +jakąś bliską osobę (męża, mamę, tatę itd) i wtedy to jest UCZCIWE ?? tak jak pisałam p-kt widzenia zależy od p-ktu siedzenia
oczywiście przyznam rację kogoś poniosło z ilością, ale nie krytykujmy nie znając sytuacji
bo gdyby ta aukcja zaczynała się od mam ciężko chorą osobę w rodzinie i zbieram kasę na leczenie, bo mamy chorą służbę zdrowia to nie byłoby tutaj tych postów a i pewnie znalazłyby się osoby które dla dobrego uczynku pastę by kupiły
emotka
zasada numer 1 - nie znasz nie krytykuj
gdybym wiedziała że ta osoba sprzedaje pasty bo ma zamiar przepuścić tą kasę na niepotrzebne pierdoły to proszę bardzo dołączę się do krytyki emotka

emotka emotka
0 0

Gość: wsciekly

#4573870 Napisano: 29.07.2011 08:44:42
poza tym podejrzewam, że niektórzy mogli sobie kody... wygenerować

gdy brałem dla siebie a 2 minutki później na żonę,
numerki górne różniły się niewiele (końcówka 439 i 451)

system przydzielał kolejne numery według kolejności zgłoszeń i ktoś sprytny inaczej mógł się pobawić numeracją i mieć full kodów na colgaty emotka
0 0

#4573880 Napisano: 29.07.2011 08:47:24
wsciekly napisał(a):

system przydzielał kolejne numery według kolejności zgłoszeń i ktoś sprytny inaczej mógł się pobawić numeracją i mieć full kodów na colgaty emotka

e tam emotka Wszyscy wiedzą, że krzyszu ma setki kont na facebooku emotka

A mnie wkurza, że z niczym sie nie wyrabiam. Mam tyle zaległosci .... emotka
0 0

#4573887 Napisano: 29.07.2011 08:52:11
emanuelo, ale tu nie o to chodzi jaka kto ma sytuacje życiową, ale w jaki sposób pozyskał te pasty - mając 300 kont czy kupując po 100 past na 3 kody emotka emotka

i czy przypadkiem nie będzie to miało negatywnych konsekwencji dla uczciwych graczy

a tak szczerze mówiąc - nic nie usprawiedliwia kombinatorstwa i oszukiwania emotka
0 0

#4573890 Napisano: 29.07.2011 08:53:44
yaro2004 napisał(a):

wsciekly napisał(a):

ale na setkach kont trzeba się logować a tak masz od ręki ile chcesz kuponików emotka
0 0

#4573931 Napisano: 29.07.2011 09:03:05
wsciekly napisał(a):

yaro2004 napisał(a):

wsciekly napisał(a):

ale na setkach kont trzeba się logować a tak masz od ręki ile chcesz kuponików emotka

Wydaje mi sie, że to by nie przeszło - bo są wygenerowane kody kreskowe emotka Ale na 100% pewien nie jestem emotka
0 0

#4573939 Napisano: 29.07.2011 09:06:32
yaro2004, dawali kolejne numerki - to pewne

a skoro można na ten sam kod wziąć bliżej nieokreśloną liczbę past, przejdzie również numer ze zdublowanymi numerami
0 0

Gość: rafi323raf

#4573952 Napisano: 29.07.2011 09:08:53
A mnie tam nie wkurza że ktoś sobie wziął tyle past. Ja tam tylko 3 odebrałem z czystego lenistwa, no i przyznam, że nie lubię odbierać osobiście takich rzeczy emotka Ale sam staram się wygrywać ile wlezie, tylko że nie chciałoby mi się takich past sprzedawać - dlatego wolę grać o coś większego emotka

Za to wkurza mnie, że od 2 tyg jest mi smutno, i jest mi źle! Depresja wakacyjna mnie dopadła. emotka emotka Nic mi się nie chce, nawet nie cieszą mnie zaplanowane wkrótce wyjazdy, czuję że marnuje tylko czas, że nic pożytecznego nie robię, ale i tak nie mam sił by cokolwiek robić emotka emotka
0 0

ziolko

#4573959 Napisano: 29.07.2011 09:11:08
emanuela24 napisał(a):

wsciekly napisał(a):

a skoro można na ten sam kod wziąć bliżej nieokreśloną liczbę past, przejdzie również numer ze zdublowanymi numerami

jak można brać ileś past na jeden kod skoro kasjerki je zabierają ?? emotka

wyjaśnione kilka stron wcześniej
a dokładniej w tym wątku.. dłuuga dykusja https://www.e-kon...g-1645.html#f4573877

ps. co to za problem wydrukować więcej tych samych kodów?
0 0

#4573960 Napisano: 29.07.2011 09:11:25
emanuela24 napisał(a):

wsciekly napisał(a):

drukuje się X razy jeden kupon, bo chyba te kody na dole są ważne, a one wszystkie takie same
0 0

#4573962 Napisano: 29.07.2011 09:11:32
emanuela24 napisał(a):

wsciekly napisał(a):

bo możesz sobie każdy kod wydrukować ile razy chcesz - wejdź na swoje konto i sprawdź, jak nie wierzysz

poza tym każdy mógł sobie skserować - wydruk nie musiał być nawet kolorowy
0 0

ziolko

#4573975 Napisano: 29.07.2011 09:15:15
e tam.. wystarczyło zapisać kod na dysku

ja tak zrobiłam ze swoim, żeby mi nie uciekł na fb i wydrukowałam później
0 0

dawidekk

#4573979 Napisano: 29.07.2011 09:15:54
rafi323raf napisał(a):

Za to wkurza mnie, że od 2 tyg jest mi smutno, i jest mi źle! Depresja wakacyjna mnie dopadła. emotka emotka Nic mi się nie chce, nawet nie cieszą mnie zaplanowane wkrótce wyjazdy, czuję że marnuje tylko czas, że nic pożytecznego nie robię, ale i tak nie mam sił by cokolwiek robić emotka emotka

Pomyśl, że masz prawo zmarnować trochę wakacji, bo w końcu masz dłuższe emotka
0 0

inka113

#4573980 Napisano: 29.07.2011 09:15:59
emanuela24 napisał(a):

wsciekly napisał(a):

a mnie sie wydaje, ze teraz ten pastowy biznes dopiero zacznie kwitnąc emotka ci którzy nie wiedzieli juz dostali jasną informację jak to zrobic emotka
0 0

koper

#4573994 Napisano: 29.07.2011 09:19:42
emanuela24 napisał(a):

99% ludzi z e-konków gra na siebie +jakąś bliską osobę (męża, mamę, tatę itd) i wtedy to jest UCZCIWE ?? tak jak pisałam p-kt widzenia zależy od p-ktu siedzenia
oczywiście przyznam rację kogoś poniosło z ilością, ale nie krytykujmy nie znając sytuacji
bo gdyby ta aukcja zaczynała się od mam ciężko chorą osobę w rodzinie i zbieram kasę na leczenie, bo mamy chorą służbę zdrowia to nie byłoby tutaj tych postów a i pewnie znalazłyby się osoby które dla dobrego uczynku pastę by kupiły
emotka
gdybym wiedziała że ta osoba sprzedaje pasty bo ma zamiar przepuścić tą kasę na niepotrzebne pierdoły to proszę bardzo dołączę się do krytyki emotka

To może inaczej, wg regulaminu promocji jednej osobie przysługuje 1 kod i 1 pasta, słownie jedna pasta. Jeżeli ktoś zakłada 30 fikcyjnych kont na fb, żeby zdobyć dodatkowe 29 past to tak jakby je ukradł. Jak swój jeden kod drukuje 30 razy, żeby odebrać 29 past więcej, to też te 29 past ukradł.
Dlaczego ukradł to zupełnie inna bajka. Ukradł bo zabezpieczenia były za słabe? Czyli jak ochroniarzy wyjdzie ze sklepu to też można okraść sklep, bo zabezpieczenia zawiodły? Albo jak ktoś trzyma otwartą torebkę na stoliku to można mu wyjąć portfel bo go nie pilnował?
Uczciwa osoba tego nie zrobi...
A po co ukradł? Jak po to, żeby kupić chleb, albo podręczniki dla dzieci to ok, tak? A jakby tak ktoś Tobie ukradł samochód, ale pieniądze z jego sprzedaży wydał na leczenie chorego dziecka, leczenie którego nie refunduje NFZ to by było ok? Nie miałbyś/miałabyć za złe? Nie chciałbyś/chciałabyś, żeby złodziej został pociągnięty do odpowiedzialności tylko dlatego, że zysk z kradzieży przeznaczył na szczytny cel?
Dla mnie kradzież to kradzież, czy ktoś kradnie samochód, portfel, pastę do zębów, lizaka w sklepie, czy jedziedzie celowo bez biletu, albo przywłaszcza sobie cudzą własność intelektualną jak zdjęcie, przepis, hasło reklamowe, wierszyk, żeby użyć ich np w konkursie to dla mnie jest złodziejem. Nawet jak ewentualną wygraną odda sierotom...
0 0

#4573998 Napisano: 29.07.2011 09:20:44
dawidekk napisał(a):

rafi323raf napisał(a):

Pomyśl, że masz prawo zmarnować trochę wakacji, bo w końcu masz dłuższe emotka

Ale takie marnowanie jest tak strasznie nudne... aa może mam zły dzień, który już 2 tyg trwa, gdzie cała przyszłość wydaje mi się beznadziejna i w ogóle!
emotka
Ale byle do wtorku, wyjeżdżam na Woodstock, może tam zapomnę o wszystkim emotka
0 0

Gość: bip

#4574008 Napisano: 29.07.2011 09:24:48
koper napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

emotka

To może inaczej, wg regulaminu promocji jednej osobie przysługuje 1 kod i 1 pasta, słownie jedna pasta. Jeżeli ktoś zakłada 30 fikcyjnych kont na fb, żeby zdobyć dodatkowe 29 past to tak jakby je ukradł. Jak swój jeden kod drukuje 30 razy, żeby odebrać 29 past więcej, to też te 29 past ukradł.
Dlaczego ukradł to zupełnie inna bajka. Ukradł bo zabezpieczenia były za słabe? Czyli jak ochroniarzy wyjdzie ze sklepu to też można okraść sklep, bo zabezpieczenia zawiodły? Albo jak ktoś trzyma otwartą torebkę na stoliku to można mu wyjąć portfel bo go nie pilnował?
Uczciwa osoba tego nie zrobi...
A po co ukradł? Jak po to, żeby kupić chleb, albo podręczniki dla dzieci to ok, tak? A jakby tak ktoś Tobie ukradł samochód, ale pieniądze z jego sprzedaży wydał na leczenie chorego dziecka, leczenie którego nie refunduje NFZ to by było ok? Nie miałbyś/miałabyć za złe? Nie chciałbyś/chciałabyś, żeby złodziej został pociągnięty do odpowiedzialności tylko dlatego, że zysk z kradzieży przeznaczył na szczytny cel?
Dla mnie kradzież to kradzież, czy ktoś kradnie samochód, portfel, pastę do zębów, lizaka w sklepie, czy jedziedzie celowo bez biletu, albo przywłaszcza sobie cudzą własność intelektualną jak zdjęcie, przepis, hasło reklamowe, wierszyk, żeby użyć ich np w konkursie to dla mnie jest złodziejem. Nawet jak ewentualną wygraną odda sierotom...

czy ktoś ci coś ukradł? czujesz się oszukany? niech każdy lepiej siebie pilnuje to będzie porządek! świętych tu raczej nie ma ale do prawienia kazań nigdy nie brakuje chetnych emotka
0 0

Gość: xagadee

#4574021 Napisano: 29.07.2011 09:30:30
emanuela24 napisał(a):

koper a dlaczego Ty 2 pasty odebrałaś ? masz męża konkursomaniaka czy ukradłaś 1 pastę ?

teraz rozumiesz o co mi chodzi ? czy uważasz że za męża można drukować bo to już jest uczciwe (mąż i żona =jedno ciało) ?

więc powiem jeszcze raz - niech się każdy swoimi sprawami zajmuje i swoją uczciwością

emotka emotka emotka emotka

0 0