Wkurza mnie...

Gość: wsciekly

#4575288 Napisano: 30.07.2011 01:52:11
yetko napisał(a):

Mnie cały tydzień wkurza sąsiad, który pali jakieś śmieci dzień w dzień, a dym leci do nas. Okna nie można otworzyć, ani wyjść na ogródek. Żeby to był zwykły dym, to bym może wytrzymała, ale on, aż gryzie w gardle i głowa od niego boli. Jak raz zwróciliśmy im uwagę, to sąsiadka stwierdziła że coś muszą przecież z tym zrobić. Sąsiad jest mechanikiem i podejrzewam, że pali jakieś stare filtry od oleju albo coś. Nie przypominam sobie żeby kiedyś oddali segregowane śmieci do wywozu. Chyba wolą spalić plastiki i inne żeby zatruwać życie innym no i środowisko oczywiście. Mam już tego dość ale nie chcę się z nimi skłócać choć wkurzają mnie ostatnio na całego! Przynajmniej się tu wyżaliłam ...

zadzwoń po straż pożarną, w ostateczności miejską

to jest karalne !!!

przyjadą strażacy i może przemówią gościowi do rozumu
0 0

merynosek

#4575291 Napisano: 30.07.2011 01:52:25
Wkurza mnie, że znowu pada deszcz!!! No ile można! Dziecko znudzone i marudne...
W ogródku woda już stoi, pomidorki już nie dojrzeją, ziemniaczki gniją... emotka
0 0

radosna

#4575297 Napisano: 30.07.2011 01:54:11
Szukam sposobu na odświeżenie powietrza na działce, bo po tych deszczach u sąsiada strasznie śmierdzi kurnik i teren wokół kurnika. Kury nie mają źdźbła siana, chodzą po swoich g....ch - smród
jak diabli. Z sąsiadem jesteśmy na stopie raczej nieprzyjacielskiej, więc moje rozmowy nic nie pomogą.
0 0

#4575298 Napisano: 30.07.2011 01:54:11
gosia16 napisał(a):

ziolko napisał(a):

Rafi - śmieszne może i tak, na pierwszy rzut oka.. tylko zauważ, ile młodych osób chce wyglądać jak w reklamie?? to jest poprawianie wizerunku, a niektórzy zrobią wszystko aby wyglądać jak np. Julia, czy ktoś inny. Za wszelką cenę.

Reklamy przekłamują - gdzie te placki ziemniaczane robione własnoręcznie? teraz wszystko jest w proszku, z polepszaczami, które wpływają na zdrowie?

swoją drogą nawet porządnego rosołu nie da się ugotować ze sztucznie karmionych kur, bo ma inny smak.
Ale kostki rosołowe reklamuje się jako rosół jak u mamy

wkurzają mnie kłamliwe reklamy emotka

Trudno - jak będzie konkurs z kostkami rosołowymi to ludzie będą gotowac rosół na kostkach,jeżeli z parówkami które jak media donoszą powstają w sumie z niczego, to cała rodzina będzie codziennie co najmniej na dwa główne posiłki jadła parówki.Dla konkursu można również pić kolorowe wody gazowane pełne konserwantów.I gdzie tu czytanie etykiet emotka

no niekoniecznie - nie pijam zbyszka, helleny i licho wie czego jeszcze emotka

choćby mi góry złota dawali emotka
0 0

#4575304 Napisano: 30.07.2011 01:55:46
radosna napisał(a):

Szukam sposobu na odświeżenie powietrza na działce, bo po tych deszczach u sąsiada strasznie śmierdzi kurnik i teren wokół kurnika. Kury nie mają źdźbła siana, chodzą po swoich g....ch - smród
jak diabli. Z sąsiadem jesteśmy na stopie raczej nieprzyjacielskiej, więc moje rozmowy nic nie pomogą.

dym - najlepiej jałowcowy powinien pomóc
0 0

yetko

#4575315 Napisano: 30.07.2011 02:01:25
wsciekly napisał(a):

yetko napisał(a):

Mnie cały tydzień wkurza sąsiad, który pali jakieś śmieci dzień w dzień, a dym leci do nas. Okna nie można otworzyć, ani wyjść na ogródek. Żeby to był zwykły dym, to bym może wytrzymała, ale on, aż gryzie w gardle i głowa od niego boli. Jak raz zwróciliśmy im uwagę, to sąsiadka stwierdziła że coś muszą przecież z tym zrobić. Sąsiad jest mechanikiem i podejrzewam, że pali jakieś stare filtry od oleju albo coś. Nie przypominam sobie żeby kiedyś oddali segregowane śmieci do wywozu. Chyba wolą spalić plastiki i inne żeby zatruwać życie innym no i środowisko oczywiście. Mam już tego dość ale nie chcę się z nimi skłócać choć wkurzają mnie ostatnio na całego! Przynajmniej się tu wyżaliłam ...

to jest karalne !!!

no tak wiem o tym, tylko, że ojciec sąsiada jest ... strażakiem emotka
jak w przyszłym tygodniu jeszcze mi będą kopcić to pójdę do nich i pogadam sobie z nimi trochę inaczej. Bo ile w końcu można wytrzymać...
0 0

#4575344 Napisano: 30.07.2011 02:18:41
yetko napisał(a):

wsciekly napisał(a):

yetko napisał(a):

to jest karalne !!!

no tak wiem o tym, tylko, że ojciec sąsiada jest ... strażakiem emotka
jak w przyszłym tygodniu jeszcze mi będą kopcić to pójdę do nich i pogadam sobie z nimi trochę inaczej. Bo ile w końcu można wytrzymać...

mój sąsiad też jest strażakiem ochotnikiem, ale jak poczuł sie bezkarny i przesadził z ogniskami interweniowała straż zawodowa (powiatowa)

po pierwsze - nie wolno palić ognisk w pobliżu zabudowań, terenu zadrzewionego (wystarczy sad)
po drugie - nie wolno spalać rzeczy wymagających specjalnej utylizacji

wystarczył anonimowy telefon i juć cała okolica ma spokój
0 0

Gość: sophie

#4575375 Napisano: 30.07.2011 02:28:09
emanuela24 napisał(a):

malaga1 http://www.pah.or..._w_afryce_wschodniej

wczoraj słuchałam że w samej Somalii 3,5 miliona ludzi jest zagrożona śmiercią głodową

więc wkurza mnie wyliczanie past i ocenianie moralności innych- zamiast zająć się prawdziwą tragedią

A co kogo obchodzi jakaś tam odległa Afryka ,za niedługo będziemy miec w Polsce taką samą emotka Tyle ludzi w Polsce zyje za marne grosze ,albo na granicy ubóstwa ,za 500 czy 800 ,gdzie większość idzie na opłaty . emotka emotka
0 0

yetko

#4575435 Napisano: 30.07.2011 02:57:00
sophie napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

wczoraj słuchałam że w samej Somalii 3,5 miliona ludzi jest zagrożona śmiercią głodową

więc wkurza mnie wyliczanie past i ocenianie moralności innych- zamiast zająć się prawdziwą tragedią

A co kogo obchodzi jakaś tam odległa Afryka ,za niedługo będziemy miec w Polsce taką samą emotka Tyle ludzi w Polsce zyje za marne grosze ,albo na granicy ubóstwa ,za 500 czy 800 ,gdzie większość idzie na opłaty . emotka emotka

Jak możesz pisać co kogo obchodzi Afryka? I jak możesz porównywać Afrykę z Polską, w której tyle jedzenia się marnuje i wyrzuca? Tutaj może i masz ubóstwo, ale zawsze masz jakieś socjalne zapomogi itp., a tam ludzie umierają z GŁODU!!! Postaw się na miejscu tamtych ludzi. Sama nie mam pracy, a mąż dopiero co znalazł pracę więc na pieniądzach nie śpimy ale nie narzekam bo mamy za co żyć. Boli mnie krzywda innych i taka obojętność wobec niej
0 0

anialistopad

#4575439 Napisano: 30.07.2011 02:58:47
yetko napisał(a):

sophie napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

Jak możesz pisać co kogo obchodzi Afryka? I jak możesz porównywać Afrykę z Polską, w której tyle jedzenia się marnuje i wyrzuca? Tutaj może i masz ubóstwo, ale zawsze masz jakieś socjalne zapomogi itp., a tam ludzie umierają z GŁODU!!! Postaw się na miejscu tamtych ludzi. Sama nie mam pracy, a mąż dopiero co znalazł pracę więc na pieniądzach nie śpimy ale nie narzekam bo mamy za co żyć. Boli mnie krzywda innych i taka obojętność wobec niej

zgadzam się z Tobą sama płakałam nad losem dzieci z Afryki jak pokazywali w wiadomościach , normalnie paranoja żeby w 21 wieku ludzie umierali z głodu , szkoda mi tych dzieci i w Polsce naprawdę dużo jedzenia się marnuje
emotka emotka
0 0

Gość: jolcia1984

#4575473 Napisano: 30.07.2011 03:11:14
A mnie ostatnio wkurzyła sąsiadka.Przyszła się zapytać czy mam jakieś ciuchy po mojej córce na jesień bo u niej krucho z kasą i chciałaby dla synka.Mam,ale jej odmówiłam bo po 1 ani się nie spotykamy na kawę,widzę,że pali papierosy jeden za drugim a za 2paczki fajek miałaby już jakiś ciuch dla dziecka a na drugi dzień widzę,że sobie krzaczki do ogródka kupiła:)
0 0

Gość: marielu

#4575492 Napisano: 30.07.2011 03:20:13
sophie napisał(a):

wow wow aleś dała czadu emotka w naszej biednej Polsce codziennie wyrzuca się tyle chleba że by można wykarmić nim 1/3 Afryki, w Polsce marnuje się tyle wody że nawet nie umiesz sobie tego wyobrazić emotka wody która TAM jest towarem deficytowym i na wagę złota.

Przyznaj (chociaż by w myślach) że sama wiele rzeczy marnujesz, wyrzucasz.. nie wierzę że jest inaczej.

a co do nas Polaków, fakt nie jest różowo , ale mamy chleb, wode, ciepło,przeważnie nie zarabiamy dużo , życie jest drogie . Ale taka nasza natura że nie ważne ile mamy zawsze znajdziemy powód do niezadowolenia. Bo chcemy więcej i więcej.. Bo sąsiad ma lepszy TV, lepsze auto, kino domowe i butorolki które świecą emotka
Narzekamy ale jak są wybory do parlamentu czy na prezydenta - połowa z nas nie idzie na wybory , nie interesuje się, kto będzie przegłosowywał ustawy i działał w naszym imieniu i dbał o nasze dostatnie życie.

Kiedyś kręciła nas guma balonowa, czekolada robiona przez mamę, pomarańcze i bajka o 19. Ciuchy nie musiały mieć firmowej metki , a książki do szkoły nie musiały być nowe. 30 lat temu też nie byliśmy bogaci ale potrafiliśmy się cieszyć z drobiazgów. W gości się jechało w ciemno, każdy nas witał z radością i wystawiał co ma . Dziś....
sami sobie odpowiedzcie....
Znieczulica, pęd za kasą , nienawiść do tych co im się lepiej wiedzie, tu na forum e-konkursów bardzo wyraźnie to widać jakie emocje biorą górę... i niestety jest to ostatnie miejsce by ładować się pozytywną energią.

0 0

Gość: moonfairy

#4575500 Napisano: 30.07.2011 03:23:11
wkurza mnie allegro, że nikt nie licytuje. co robię źle? za duże ceny na starcie licytacji? ale ja nie chce sprzedawać sukienek za bezcen(czyt. 5zł) skoro zapłaciłam za nie kupę kasy emotka
0 0

mia

#4575569 Napisano: 30.07.2011 03:55:36
marielu napisał(a):

wow wow aleś dała czadu emotka w naszej biednej Polsce codziennie wyrzuca się tyle chleba że by można wykarmić nim 1/3 Afryki, w Polsce marnuje się tyle wody że nawet nie umiesz sobie tego wyobrazić emotka wody która TAM jest towarem deficytowym i na wagę złota.

Przyznaj (chociaż by w myślach) że sama wiele rzeczy marnujesz, wyrzucasz.. nie wierzę że jest inaczej.

a co do nas Polaków, fakt nie jest różowo , ale mamy chleb, wode, ciepło,przeważnie nie zarabiamy dużo , życie jest drogie . Ale taka nasza natura że nie ważne ile mamy zawsze znajdziemy powód do niezadowolenia. Bo chcemy więcej i więcej.. Bo sąsiad ma lepszy TV, lepsze auto, kino domowe i butorolki które świecą emotka
Narzekamy ale jak są wybory do parlamentu czy na prezydenta - połowa z nas nie idzie na wybory , nie interesuje się, kto będzie przegłosowywał ustawy i działał w naszym imieniu i dbał o nasze dostatnie życie.

Kiedyś kręciła nas guma balonowa, czekolada robiona przez mamę, pomarańcze i bajka o 19. Ciuchy nie musiały mieć firmowej metki , a książki do szkoły nie musiały być nowe. 30 lat temu też nie byliśmy bogaci ale potrafiliśmy się cieszyć z drobiazgów. W gości się jechało w ciemno, każdy nas witał z radością i wystawiał co ma . Dziś....
sami sobie odpowiedzcie....
Znieczulica, pęd za kasą , nienawiść do tych co im się lepiej wiedzie, tu na forum e-konkursów bardzo wyraźnie to widać jakie emocje biorą górę... i niestety jest to ostatnie miejsce by ładować się pozytywną energią.

Jak to miło, jak to mawiał Pawlak, mądrego posłuchać (w tym wypadku poczytać) emotka
Aż mi się lepiej zrobiło... i przestałam się wkurzać emotka
0 0

cudaczek121

#4575608 Napisano: 30.07.2011 04:11:24
kaki76 napisał(a):

yetko napisał(a):

sophie napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

zgadzam się z Tobą sama płakałam nad losem dzieci z Afryki jak pokazywali w wiadomościach , normalnie paranoja żeby w 21 wieku ludzie umierali z głodu , szkoda mi tych dzieci i w Polsce naprawdę dużo jedzenia się marnuje
emotka emotka

Nie trzeba do Afryki lecieć,żeby śmierć z głodu doświadczyć.W naszej Polsce kochanej staruszka umarła z głodu jak jej syn trafił do szpitala na kilka dni,a sąsiadujące z nią biuro zainteresowało się jak już zaczęło śmierdzieć w tym lokalu emotka emotka
0 0

Gość: marielu

#4575622 Napisano: 30.07.2011 04:17:28
i zapomniałam dodać że mnie wkurzają niektóre posty na tym forum i niektóre nicki , zwłaszcza te jątrzące, narzekające, donoszące , złośliwe, bezwzględne, egoistyczne, zawistne etc etc..

I obłuda mnie wkurza i pseudo uczciwość i interesowność na potrzebę chwili oraz sympatyczność odpowiednia do poziomu oczekiwanych korzyści.

PS. i top paragony mnie wkurza , bo daje złą wizytówkę temu forum.
0 0

yetko

#4575689 Napisano: 30.07.2011 04:48:03
cudaczek121 napisał(a):

kaki76 napisał(a):

yetko napisał(a):

sophie napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

emotka emotka

Nie trzeba do Afryki lecieć,żeby śmierć z głodu doświadczyć.W naszej Polsce kochanej staruszka umarła z głodu jak jej syn trafił do szpitala na kilka dni,a sąsiadujące z nią biuro zainteresowało się jak już zaczęło śmierdzieć w tym lokalu emotka emotka

tak ale to są wyjątki, przypadki, gdzie ktoś kogoś zaniedbał, ktoś ponosi winę za to przecież, a tam głoduje masa niewinnych kobiet i DZIECI, a bogaci tego świata mają to gdzieś (tak jak pewna osoba powyżej) bo przecież oni mają swoje sprawy ważniejsze - prawda. Tyle ludzie wydają na PRZYJEMNOŚCI i PIERDUŁY, a tam nie mogą spokojnie przespać nocy z głodu, chorób i strachu przed jutrem
0 0

dawidekk

#4575699 Napisano: 30.07.2011 04:51:22
marielu napisał(a):

i zapomniałam dodać że mnie wkurzają niektóre posty na tym forum i niektóre nicki , zwłaszcza te jątrzące, narzekające, donoszące , złośliwe, bezwzględne, egoistyczne, zawistne etc etc..

I obłuda mnie wkurza i pseudo uczciwość i interesowność na potrzebę chwili oraz sympatyczność odpowiednia do poziomu oczekiwanych korzyści.

PS. i top paragony mnie wkurza , bo daje złą wizytówkę temu forum.

Si Mary! Dokładnie! Chciałbym, żeby temat o paragonach został skasowany, ale to nic nie da, problem nie zniknie od tego. Tylko by się przenieśli do innego topu emotka
0 0

Gość: brudny

#4575700 Napisano: 30.07.2011 04:51:44
marielu napisał(a):

o to, to, to jak płachta na byka na mnie działa emotka
0 0

dawidekk

#4575724 Napisano: 30.07.2011 05:08:19
emanuela24 napisał(a):

Będzie perwers, ale co tam. A mnie wkurza takie pitolenie o Chopinie.

1) Sama oceniasz innych, mówiąc że jak ktoś komuś wylicza pasty to jest be. Wkurza Cie wtrącanie się w sprawy innych forumowiczów a sama to robisz oceniając. Jakby to wkurzało Ciebie, to byś nie pisała o tym na forum, bo to samo robisz.

2) Mówisz, że może ta osoba bardzo potrzebuje tych pieniędzy. A może ta osoba, którą wkurza, że ktoś wybiera tyle past naraz, wie jaka jest sytuacja innej osoby i tylko niepotrzebnie robisz zamieszanie? Może to, a może tamto? Takie gdybanie to wiesz..

3) Dzieci w Afryce? Rozumiem, że im bardziej wygórowany przykład tym lepszy, ale żeby porównywać problem głodu w Afryce do problemu ile kto past bierze ze sklepu? Jak Cię wkurza zajmowanie się błahostkami to jedź z wodą do Afryki, a nie siedzisz na forum. Przecież od tego, problemu Afryki nie zmienisz.
0 0