Wkurza mnie...

koper

#4574044 Napisano: 29.07.2011 09:38:41
emanuela24 napisał(a):

koper a dlaczego Ty 2 pasty odebrałaś ? masz męża konkursomaniaka czy ukradłaś 1 pastę ?

teraz rozumiesz o co mi chodzi ? czy uważasz że za męża można drukować bo to już jest uczciwe (mąż i żona =jedno ciało) ?

więc powiem jeszcze raz - niech się każdy swoimi sprawami zajmuje i swoją uczciwością

Mój mąż ma dwie rączki i sobie sam swój kod wydrukował, ja mu tylko podałam link do konkursu. I nawet w rossmanie byliśmy razem na zakupach i wtedy dwie pasty odebraliśmy...

I doskonale rozumiem o co Ci chodzi, chodzi Ci o podwójną moralność. Tak jak bip uważasz, że każdy powinien pilnować swojego nosa.
Jak widzisz w autobusie, że ktoś kogoś okrada, to nie zrobisz rabanu, bo przecież Ciebie to nie dotyczy, przecież, nie Ciebie okradają.

Każdy ma swoje sumienie i nic mi do tego jak te same rzeczy widzą różne osoby i zupełnie różne wnioski wyciągają. Dla jednych ktoś kto na jeden kod odebrał 100 past jest obojętny,bo przecież nie im te pasty ukradł, dla innych jest bohaterem znakomicie kombinującym i obiektem do naśladowania, a dla innych jest oszustem, czy złodziejem

A mnie wkurza, że wszędzie jest masa nieuczciwych osób, które uważają, że kombinowanie jest fajne.

0 0

ziolko

#4574057 Napisano: 29.07.2011 09:44:12
zauważyliście, że szczególnie Polacy to taki kombinatorski naród? czyżby jeszcze jakieś pozostałości po minionym ustroju, co trzeba było wszystko załatwiać, kombinować, omijać??

chyba jeszcze wieeelu lat trzeba, aby mentalność naszego narodu była inna

koper - zgadzam się z Tobą
z emanuelą częściowo, bo każdy powinien patrzeć najpierw na siebie, później na innych, ale jednak jeśli każdy będzie patrzył na czubek własnego nosa i chował głowę w piasek, to nieuczciwi ludzie będą mieli przywolenie na swoją działalność ze szkodą dla innych.

naśladując obywatela Gzika z Radia Merkury Noo to nie może taak byyyyyyć!!

0 0

Gość: xagadee

#4574072 Napisano: 29.07.2011 09:52:18
ale ziolko, znajdź proszę na tym forum (a już najlepiej wśród bijących tę pianę) chociaż jedną osobę, która nigdy nie podała danych męża, mamy, taty, siostry itd w jakimkolwiek konkursie

emanueli chodzi pewnie o taką uczciwość

w tym wypadku kombinowanie jest OK, tak?

ja nie popieram odbierania kilku/kilkunastu/setek past na te same kody (żeby nie było, że tak), aczkolwiek szczerze wątpię aby ten sławetny Allegrowicz tak robił...

a z drugiej strony, gdy rozdawał na forum za friko doładowania do Playa, to jakoś nikomu nie przeszkadzały setki kont na FB... emotka
0 0

Gość: rafi323raf

#4574076 Napisano: 29.07.2011 09:53:06
ziolko napisał(a):

zauważyliście, że szczególnie Polacy to taki kombinatorski naród? czyżby jeszcze jakieś pozostałości po minionym ustroju, co trzeba było wszystko załatwiać, kombinować, omijać??

To nie to, ci którzy tego czasu nie żyli też kombinują jak mogą, po prostu kombinuje się wszędzie, na każdym kroku w każdej sytuacji, więc dla większości jest to normalne emotka

A w innych krajach pewnie też tak jest - widziałem reklame na TLC (czy jakoś tak) o ludziach, żyjących z kuponów - wycinanych z gazet itd, podczas tej reklamy jedna mówiła, że zrobiła zakupy za 600$ a zapłaciła 3$ - jakoś premiera tego w sierpniu, trzeba koniecznie to zobaczyć emotka
0 0

#4574091 Napisano: 29.07.2011 09:57:28
Rebecca organizuje przyjęcie, ale nie ma zamiaru wydawać więcej niż zwykle. Jessica ma zamiar 18 razy podejść do kasy, aby oszczędzić na zakupach wartych ponad 600 dolarów.

hmm może podszedł 100 razy do kasy po pasty? emotka
ja chyba nie obejrzę bo będę w drodze, ale może gdzieś się to później znajdzie, na pewno pouczający będzie to dokument,
2 sierpnia o 21,30

a też chce to oglądać ale ona za te zakupy nie zapłaciła 3 tylko 6 dolców
to zdecydowanie przepłaciła! emotka
0 0

ziolko

#4574105 Napisano: 29.07.2011 10:02:00
Nie no... gwoli wyjaśnienia (będę pisała o sobie, bo ja też biłam pianę)
- zdarza mi się, że wysyłam coś gdzieś na męża - mam jego pozwolenie, ale jakoś nie mam szczęścia w tej kwestii i raczej na niego nie wygrywam (więc pewno jestem nieuczciwa emotka ) więc rzadko wysyłam
- gram na siebie, na obecne nazwisko, nie panieńskie, skoro prawnie je zmieniłam
- mam zęby wrażliwe, pasta mi się kończyła, więc skorzystałam z okazji - jeden kupon na mnie. Powiedziałam mężowi o akcji, więc sobie wypełnił ankietę. Razem odbieraliśmy pasty w Rossmannie, różne rodzaje, żeby wypróbować i ew kupić później

poza tym naszły mnie takie filozoficzne przemyślenia o kombinowaniu, przekrętach, nieuczciwości itp. ale nie będę wam tu truć po nocy emotka

0 0

Gość: bip

#4574106 Napisano: 29.07.2011 10:02:00
ziolko napisał(a):

chyba jeszcze wieeelu lat trzeba, aby mentalność naszego narodu była inna

koper - zgadzam się z Tobą
z emanuelą częściowo, bo każdy powinien patrzeć najpierw na siebie, później na innych, ale jednak jeśli każdy będzie patrzył na czubek własnego nosa i chował głowę w piasek, to nieuczciwi ludzie będą mieli przywolenie na swoją działalność ze szkodą dla innych.

naśladując obywatela Gzika z Radia Merkury Noo to nie może taak byyyyyyć!!

myslę, ze to nie jest do konca tak ziolko. jasne każdy powinien wziąść jedną i basta (nie mam nawet tej jednej dla jasnosci, nie mam konta na fb). nasza mentalność nie wzieła sie z nikąd, to lata biedy i kombinowania i tego sie nie zmieni jeszcze długo! a mieć pretensje do człowieka który wychował się w takim systemie... mój dziadek bał się petard i darł sie na dzieciaki które waliły mu tym pod oknem. dlaczego się bał? dzieciaki myslały, że nienormalny jest a to było też troche inaczej.
i nie mówcie, ze odebrac kilka past to taka sama okazja jak ta gdy ktos kogos obrabia w autobusie bo to idiotyzm.
0 0

Gość: xagadee

#4574110 Napisano: 29.07.2011 10:02:56
emanuela24 napisał(a):

rafi323raf napisał(a):

Rebecca organizuje przyjęcie, ale nie ma zamiaru wydawać więcej niż zwykle. Jessica ma zamiar 18 razy podejść do kasy, aby oszczędzić na zakupach wartych ponad 600 dolarów.

ja chyba nie obejrzę bo będę w drodze, ale może gdzieś się to później znajdzie, na pewno pouczający będzie to dokument,
2 sierpnia o 21,30

hehe a właśnie przeglądałam program tlc aby Ci powiedzieć że ten program to Łowcy promocji
a powtórki będą to może wtedy pooglądasz

a w necie nie ma gdzieś? emotka
0 0

#4574118 Napisano: 29.07.2011 10:05:41
xagadee napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

rafi323raf napisał(a):

2 sierpnia o 21,30

hehe a właśnie przeglądałam program tlc aby Ci powiedzieć że ten program to Łowcy promocji
a powtórki będą to może wtedy pooglądasz

a w necie nie ma gdzieś? emotka

teraz nie ma, bo premiera 2.08, ale może ktoś nagra? a w ogóle wydaje mi się, że tam w USA lepsze promocje mają, u nas w gazetach takich kuponów nie ma emotka I co mi po tym, że zaoszczędzę tylko na pastach?
0 0

ziolko

#4574125 Napisano: 29.07.2011 10:08:26
bip - ja nie mam pretensji do ludzi, którzy urodzili się w tamtym systemie... po prostu wtedy nauczyli się, że aby przeżyć i nie dać się zwariować trzeba kombinować i oszukiwać.

Ale przeciez teraz tak nie jest.
W porównaniu z tamtymi czasy są o wiele lepsze, na pewno pod względem zaopatrzenia sklepów emotka

(wiem wiem, wszystko ma swoje plusy i minusy, a ja nie lubię polityki)

Więc dziwi mnie, że nadal jest tak jak jest. Uogólniam.
ale jest już późno i nie potrafię wyajśnić super klarownie ;/
0 0

joan

#4574127 Napisano: 29.07.2011 10:09:22
Nikt tutaj nie szuka czystego jak łza ideału, nikt się też nie wybiela na siłę. Ludzi, którzy nie popełniają błędów nie ma. To, że będąc nastolatką, zarąbałam gumę do żucia w osiedlowym sklepiku, nie przekreśla mnie, jako człowieka i jeśli mi się coś nie podoba, po prostu o tym piszę. Wkurza mnie tendencja do stwierdzeń Jeśli jesteś bez winy, rzuć pierwsza kamieniem, a jeśli nie, to zamilcz. W takiej sytuacji nikt na tym świecie nie miałby prawa do wyrażenia jakiejkolwiek opinii emotka

Tak poza tym, to wkurza mnie, że dopiero co skończyłam lepić opisówkę i jest już zbyt późno na cokolwiek. Ale ten czas ucieka emotka

A, i że nie mam kanału TLC emotka
0 0

ziolko

#4574139 Napisano: 29.07.2011 10:17:10
joan - ja mam TLC, więc Ci opowiem emotka

emanuela
- a może jest tak, że przymyka się oczy na drobną nieuczciwośc, typu te pasty. Achh.. ktoś weźmie 2-3 dodatkowe na lewo, to ok, bo to tylko 2-3 sztuki.
Później ktoś, kto je wziął (lub cokolwiek innego, pasty są przenośnią), pomyśli sobie aa... udało mi się wtedy, to teraz zrobię podobnie, ale wezmę więcej i bierze np 10. Później sytuacja się powtarza i ktoś popada wręcz w nałóg oszukiwania.
Bo za każdym razem jemu/jej się piekło, więc dlaczego ma tak nie być w przypadku 100, 200 czy miliona, jak w przypadku jednej?

jak dla mnie takie coś to nieuczciwość.
I to popełniona świadomie.

dodam, że pisałam ogólnie, bez wskazywania palcem, bo faktycznie nie wiadomo, jak kto zdobył ile past.

0 0

ziolko

#4574147 Napisano: 29.07.2011 10:24:55
hahaha...

pogoda emotka emotka

idę spać, bo przymulona i śpiąca jestem i trudno mi jasno i zwięźle się wypowiadać emotka

iii... dużo iii w tekście jest emotka emotka
0 0

Gość: kotek11

#4574153 Napisano: 29.07.2011 10:29:05
a ja się wurzam, że na początek weekendu nawet głupiego ręcznika nie umiałam wygrać emotka

i wkurza mnie, że tracę z Wami czas paskudy emotka czytam o pastach zamiast myśleć nad rozwiązaniami konkursów... bo my tu sobie piszemy, wkurzamy się na nieuczciwość innych (czy to forumowiczów, czy też jak niektórzy podejrzewają panie z rossmanów) a oni - oszukujący - i tak mają nas głęboko gdzieś... więc tylko szkoda naszych nerwów i czasu na dyskusje - każdy niech wyrazi swoje zdanie, nie polemizuje z innymi i bierze się do roboty emotka nie będziemy się mieli na co wkurzać bo nasze myśli będą zaprzątały nowe wygrane
0 0

joan

#4574163 Napisano: 29.07.2011 10:37:27
emanuela24 - ale ja akurat żadnej krzywdzącej ani personalnie ukierunkowanej opinii nie zaprezentowałam emotka Wiem, o co Ci chodzi, bo irytują mnie wycieczki w życie osobiste konkursowiczów. Wspomnienie K. było o tyle niefortunne, że przecież chodziło o to, żeby każdy zastanowił się nad sobą i swoimi przyszłymi planami w kwestii past. Bo co się stało, to się nie odstanie, ale przyszłość jest plastyczna...
0 0

cudaczek121

#4574194 Napisano: 29.07.2011 11:09:16
Emi ja też Cię bardzo lubię,a pamiętam,że krzyszu mi kiedyś podarował za darmo doładowanie z Play wygrane na fb i wtedy faktycznie nie zastanawiałam się skąd on ma tyle doładowań emotka Faktycznie trochę się zagalopowałam ze swoją wypowiedzią,bo nie każdy ma w życiu tak dobrze jak ja,że konkursy traktuje tylko jako hobby,eh.Nawet mnie to bardziej rozbawiło niż zezłościło,że ktoś 100 past był w stanie wziąć z Rossmanna za te nieszczęsne kody emotka
Wiem,że niektórzy się bardzo oburzają,że ktoś gra bez paragonu.Ale ktoś z forum mi kiedyś powiedział,że paragon to tylko świstek papieru.Inna jest sytuacja,gdy ktoś komuś dobrowolnie i za darmo pomaga ułożyć hasło na konkurs, a druga strona wygrywa w konkursie nagrodę na hasło będące czyjąś własnością intelektualną.Akurat ja się bardzo cieszę zawsze,jeśli ktoś dzięki mojej twórczości coś wygra,więc nie buntuję się przeciwko takim praktykom emotka Więc zawsze staram się pomagać w ten sposób w konkursach- co prawda z różnym skutkiem,he,he.Jednak niektórzy mogliby uznać takie działanie za nieuczciwe.
Wkurza mnie,że nie pojawiał się wcale ekran w moim laptopie przez bardzo długi czas mimo że normalnie pracował tak jakby był włączony-a nie był jeszcze rozładowany i świeciła się lampka pracy emotka Wie ktoś może dlaczego emotka
0 0

koper

#4574238 Napisano: 30.07.2011 04:23:54
emanuela24 nie wyszukuję aukcji z pastami, moją wiedzę na ten temat czerpię tylko z tego forum. Nikogo personalnie nie oskarżałam i dalej tego nie robię. Ale tutaj parę osób się przyznało osobiście, że wzięło więcej past na jeden kod. I o takich osobach mówiałam, ale nie personalnie a ogólnie i liczbę past podałam zupełnie przypadkowo emotka A może ta osoba sprzedająca te 200 past na aukcjach pochodzi z jakiejś niewielkiej parotysięcznej miejscowości. Ma dar przekonywania skłoniła 1/3 mieszkańców do założenia kont na fb i każdy z nich wziął jedną pastę. Potem je oddali właśnie właścicielowi konta na allegro i on te pasty wystawił na aukcjach, a za zarobione pieniądze wspomogą remont placu zabaw przed szkołą. Mogło przecież tak być.

Ktoś mówi, że nie można porównać wziącia 3 past na jeden kupon do zabrania portfele z torebki komuś w autobusie. Moim zdaniem można... Jak portfel był stary i szmaciany, a w środku było 1,20 zł to nawet wartość jest porównywalna emotka
I kradzież to kradzież wg mnie, bo niby gdzie jest granica nieucziwości? Pasty są własnością Colgate- bogatej firmy, więc okradanie jej nie jest złe? A zabranie portfela uderza w konkretną osobę, więc jest złe, tak? Mnie takie rozumowanie nie przekonuje. Uważam, że nie ma niegroźnych kradzieży, jak jakieś jechanie na gapę, kombinowanie przy licznikach w domu, czy podpinanie na dziko kablówki. Ale podwójna moralność to domena Polaków emotka
Dla mnie temat skończony, każdy ocenia wg swojego własnego sumienia i mi nic do tego. Nie twierdzę, że jestem nieskazitelna, niemniej jednak staram się być uczciwa.
Sama zostałam okradziona, pod sam koniec ciąży, byłam z wielkim brzuchem i ktoś ukradł mi torbę z aparatem fotograficznym i telefonem komórkowym, na szczęście bez portfela i dokumentów.

A w temacie to wkurza mnie, że dziś moja kolej wstawania do dziecka, to budzi się wypoczęta i wyspana o 6 rano, jak jutro wstaje mąż to założe się, że córeczka dzień zacznie po 8 dopiero emotka
0 0

Gość: maro

#4574380 Napisano: 30.07.2011 07:48:43
W kurza mnie ze firefox mi sie skopał na amen emotka
0 0

isiulka

#4574503 Napisano: 30.07.2011 08:58:30
Jakbym miała wymienić 2 najbardziej uczciwe osoby na tym forum, na pierwszym piejscu wymieniłabym siebie emotka a na drugim Krzysza.

Kuper jak nie masz pasty to wpadnij ze szczoteczka, pozwolę Ci umyć zęby moją pastą- a mam taką porządną, mega miętową , co i o dziąsła zadba i o szkliwo i jeszcze łańcuszki wyczyści.

Kogo to obchodzi ile ktoś past zabrał? emotka
0 0

chmurka

#4574552 Napisano: 30.07.2011 09:14:25
Wkurza mnie ( zeby nie napicać wkur..)że ludzie w czasach gdzie dostęp do internetu ma prawie każdy, a pewnych informacji aż sie roi i prosi, żeby je przeczytać, nie wiedzą nic o prawidłowym żywieniu i opiece swoich zwierząt.
I tak karmią biedne zwierzaki karmami typu whiskas,chappi gdzie 90 % składy to zboża a 4% mięsa, a psy i kotki powinny mieć w jadłospicie ok 60 % mieska ( nie wiem dokładnie jakie są procenty ale na pewno powyżej 50 % !). Sami pojedzcie przez jakiś czas same fast foody zobaczymy jacy zdrowi będziecie i ile pociągniecie na takim jedzeniu.

Sąsiadki kot jest tak utuczony przez te karmy ,że ledwo chodzi.Nawet nie che myśleć co się dzieje z jego organami jak są otłuszczone.Wygląda jak kaleka , jak tak można !

Siosta ma bojownika w kuli ! wystarczy wpisac w google bojownik w kuli, a zobaczycie jakie o męczarnie dla ryby.Tłumaczyłam nie dociera nic.A jeszcze potrafi postawić kulę na stół jak ma maszyna do szycie włączoną.Jak to zobaczyłam to się popłakałam ,zero emapatii.

Króliki w małych klatkach na trocinach to norma.
Ludzie, królik potrzebuje klatki minumum setki a sra do kuwety jak kot ! i żadne trociny w klatce nie są mu potrzebne.Moje wcale klatki nie mają,, a potrafią się w domu lepiej zachować niż kot czy pies.
I sprzątajcie gów.. po swoich psach z trawników. emotka
0 0