Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: dorota19791
dokladnie opisalyscie to co czuje...
Gość: natie
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no dokładnie, czyli, że nie rząd narzuca takie ceny, tylko rada miasta
rząd po prostu w końcu wprowadził obowiązkowo bezpłatne 5 godzin dziennie
Gość: arzana
A ja nawet nie wiem co muszę kupić
mio
Postów 658
Data rejestracji 24.10.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zapraszamy
dziewczyny a każde dziecko czyli ?
tzn muszą wszystkie przyjąć dzieci?
mio
Postów 658
Data rejestracji 24.10.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
buuu
Gość: kotek11
a mialoam tylko napisac ze wkurzam sie saba na siebie, ze mi sie nie chce... nie mam natchnienia na konkursy.. nie mam samozaparcia.. a potem mi smutno jak piszecie co wygrywacie ;( a tamten rok byl u mnie taki fajny pod wzgledem wygranych
No mnie jeszcze wkurza to że przyjmują 3 latki a 4 latków nie no koszmar normalnie
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Uff kamień z serca.Plusem jest to, że przy chorobie zwracają (tzn. na poczet przyszłych miesięcy) stawkę żywieniową itd. Nie ma kar za spóźnianie się (jesli jednak robi się to często - przedłużają umowę)
Jestem zadowolona bardzo, bo myślałam, że będzie gorzej.
U nas nie można zostawić malucha do 13, najwczesniej można zapisać do 16. Dlaczego? Składając wniosek o przyjęcie do przedszkola rodzice deklarowali czy zostawiają dziecko na 8 czy 9 godzin - opcji mniej nie było. Skoro deklarowaliśmy - to nic nie jest niezgodne z prawem
To chyba nie jest wina władz miasta, raczej zostali zmuszeni do tego odgórnie..
A wiecie dlaczego zmeinili? Podobno takie przepisy były wczesniej, rodzice je wypatrzyli i zaczeli sądzić się z przedszkolami o zwrot opłaty stałej, która była bezprawnie pobierana..
http://www.se.pl/...rodzicom_180674.html
Chciwy dwa razy traci...
nie teraz idzie do punktu przedszkolnego bo w przedszkolu brakło miejsc dla 4 latków. Za rok jako 5 latka pójdzie do zerówki czy co to tam bedzie ale w szkole . Na szczescie mam blisko .
no ja tez sie boję co to będzie bo jak obserwuje dzieci na placu zabaw dochodzę do wniosku ze sa nie całkiem normalne. dzisiaj 6 latek próbował sie na mnie wydrzeć że skoczył na taczki w piaskownicy które były moich córek.i mógł się uszkodzić.
Ale swoją drogą to ja tez zastanawiam się gdzie sa rodzice gdy ich dzieci tak szaleją. 5-6 lat i rodzice wcale ich nie pilnują dla mnie koszmar a widzę to codziennie. A zabawy jakie wymyslają. u nas dzis w piaskownicy był wrestling
klaudia011
Postów 1057
Data rejestracji 11.08.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
u nas właśnie są zerówki i w szkole i w przedszkolu.
wkurzyło mnie zdjęcie z fotoradaru które dzisiaj dotarło...
Gość: iwonciaaa
pamiętam kiedy szłam do pierwszej klasy podstawówki... mieliśmy gimnazjum+ podstawówkę razem. Trudno jest opisać wrażenia 7 latki, wśród 3 gimnazjalistów, którzy nie chcieli dzieciaków do wc wpuścić bo sobie papierosy palili. Wszystko powinno być rozdzielone.
Gość: aneczka155
Zerówka jest w przedszkolu ,ale od następnego roku będą do niej uczęszczać dzieci 5-letnie a nie jak dotychczas 6-letnie.
U mnie w mieście opłaty wzrosły o jakieś 50 zł czyli teraz około 250 zł.
Gość: l0ginka
czekałam równo godzinę na konsultanta, a kiedy była juz prawie moja kolej czat został zamknięty
Gość: xagadee
A ja to rozwiązałam inaczej...
Wysłałam młodą do szkoły na wsi i nawet nie wiecie jaka jestem zadowolona.
Poziom nauczania super, dzieciaków w klasie max. 16, klas starszych po jednej w roczniku, młodszych (moja w tym roku idzie do 3 klasy podstawówki) jest po dwie w roczniku.
Chciałam, żeby miała blisko do babci, która się nią zajmuje po szkole, a wyszło jak wyszło - czyli pełen zachwyt.
Bo to co widzę w podstawówce osiedlowej (i pod szkołą) napawa mnie przerażeniem...
Gość: skorpionka82
11 sierpnia zamówiłam podręczniki i ćwiczeniówki dla mojego brata, a do dnia dzisiejszego nie wysłali paczki!!
Zrezygnować nie mogę, bo minęło już 10 dni od zamówienia. Książek w księgarniach już nie ma i trzeba czekać, aż zamówią... a w czwartek do szkoły!
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Teraz idzie do zerówki w szkole ( u nas są i w szkołach i w przedszkolu).
Początkowo bałam się, ale po 1 uważam, że bez sensu jest zabierać miejsce w przedszkolu , rodzicom którzy pracują, po drugie opłaty ....
Pani dyrektor wszystko fajnie nam wytłumaczyła, pokazała i wychodzi że zerówkowicze nie będą miały kontaktu ze starszakami ( klasy 1-6) przerwy będą w czasie lekcji starczych grup itp
Zobaczymy jak wyjdzie w trakcie.
Ogólnie jestem przeciwna tej reformie, ale nie dlatego, że syn jest jeszcze nie przygotowany - bo wiem,że bez problemu sobie poradzi, ale uważam, że jest to bezsensowne zabieranie dzieciństwa i nie przekonują mnie argumenty typu, bo za granicą dzieci chodzą jeszcze szybciej