Wkurza mnie...

Gość: aka

#4638572 Napisano: 29.08.2011 05:17:05
wkurzają mnie problemy z pracą męża, niedługo nie będzie za co żyć emotka
0 0

Gość: sensorium

#4638575 Napisano: 29.08.2011 05:20:51
emanuela24 napisał(a):

mio napisał(a):

zabawne jest to ze wg mnie oczywiscie jeszcze NIE BYŁO tak drogo i zle w tym kraju
polska w budowie? POLSKA rozpiep....a ! rozkopią rozwalą i na 3 lata zostawią a ty szary czlowieczku jezdzij objazdami przeciez paliwo takie taniutkie

i przepraszam bardzo wg ciebie istnieja tylko 2 partie tylko po i pis?

sorki ale wróć na historie do szkoły emotka

Narzekanie na wszystko to już choroba. Masz jedno życie.. popłacz i pobiadol.. Najlepiej emotka Chciałabym mieć tyle czasu, żeby tak móc xD
0 0

mio

#4638610 Napisano: 29.08.2011 05:43:27
emanuela24 napisał(a):

mio napisał(a):

zabawne jest to ze wg mnie oczywiscie jeszcze NIE BYŁO tak drogo i zle w tym kraju
polska w budowie? POLSKA rozpiep....a ! rozkopią rozwalą i na 3 lata zostawią a ty szary czlowieczku jezdzij objazdami przeciez paliwo takie taniutkie

sorki ale ty sie nie wypowiadaj bo twoje poglady juz znam pani wszechwiedzadza i najmadrzejsza

sensorium PO CO wchodzisz w wątek wkurza mnie? chyba od tego on jest właśnie od biadolenia jak ci sie nie podoba to tu nie wchodz
0 0

Gość: chochliczka

#4638614 Napisano: 29.08.2011 05:45:38
aka napisał(a):

wkurzają mnie problemy z pracą męża, niedługo nie będzie za co żyć emotka

znam ten bol emotka
mnie wkurza moja praca,tyram a sie okazalo,ze nie wiaodmo kiedy dostane wyplate za sierpien emotka emotka emotka emotka emotka emotka emotka
0 0

mio

#4638666 Napisano: 29.08.2011 06:07:06
nie wiem czy jesteś przynajmniej robisz z siebie taką.
chyba nie myślałaś że chodzi mi o całą historie polski pisząc że nie było jeszcze tak źle?

nie mam prawa już wypowiedzieć swojego zdania? uważam, że nie robią nic i jest źle i od kilku lat tylko podwyżki i jest gorze.j
Nawet pracy nie mogę znaleźć, bo nie ma w 50tys miasteczku a bilet miesięczny (oczywiście po podwyżce do wwy kosztuje prawie 300zł
gratuluję) tym którzy twierdzą że w pl jest dobrze i mało tego CORAZ LEPIEJ widocznie im się w życiu poszczęściło mieli szczęście, znaleźli dobra prace, maja bogatych rodziców nie wiem co jeszcze.
bo teraz szkoła to już nie da prawie nic jak nie masz znajomości.
a ten temat jest od narzekania i dziwne ze niektórzy sie denerwują czytając takie biadolenie
0 0

Gość: sensorium

#4638669 Napisano: 29.08.2011 06:07:56
emanuela24 napisał(a):

mio napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

mio napisał(a):

sorki ale ty sie nie wypowiadaj bo twoje poglady juz znam pani wszechwiedzadza i najmadrzejsza

sensorium PO CO wchodzisz w wątek wkurza mnie? chyba od tego on jest właśnie od biadolenia jak ci sie nie podoba to tu nie wchodz

emotka idz włóż głowę pod kran z zimną wodą
czy to że nie znasz historii tego kraju to moja wina ? i ja dziękuję za komplement miło wiedzieć że jestem najmądrzejsza emotka aczkolwiek niestety mija sie to z prawdą bo w wielu dziedzinach niestety najmądrzejsza nie jestem - jednak uczone mnie w szkole np. o hiperinflacji emotka
i po to jest ten wątek aby się wypowiadać
wkurza mnie jak obywatele nie znają historii i się wymądrzają ot tyle w temacie emotka

Bo wkurzają mnie ludzie, którzy nie mają większych problemów niż ,,jaka ta nasza Polska beznadziejna, nigdy tak źle nie było. To ja Ci powiem, że było. emotka ..
0 0

mio

#4638677 Napisano: 29.08.2011 06:11:41
mam większy problem który opisałam na poprzedniej stronie: nie mam za co zapłacić za przedszkole bo miałam odłożone 250zł a będzie kosztowało prawie 500zł pasuje?czy ten problem kwalifikuje się do wpisania w tym temacie?
aha i dodam, że o podwyżce dowiedziałam się dziś na zebraniu
0 0

radosna

#4638693 Napisano: 29.08.2011 06:19:04
mio napisał(a):

mam większy problem który opisałam na poprzedniej stronie: nie mam za co zapłacić za przedszkole bo miałam odłożone 250zł a będzie kosztowało prawie 500zł pasuje?czy ten problem kwalifikuje się do wpisania w tym temacie?

Ja też będę płaciła za przedszkole 500 zł. Dodatkowo musiałam kupić - jako wyprawkę - bloki, papiery kolorowe, kredki, farby, plastelinę, ryzę papieru itp. Państwowe przedszkole nie zapewnia dzieciom żadnych artykułów piśmienniczych. Do tego doszła pościel plus koc, ubranka przedszkolne plus piżamki itd. i naprawdę wkurza mnie to, że nie mam pieniędzy.
0 0

mio

#4638704 Napisano: 29.08.2011 06:22:45
radosna właśnie też musiałam wszystko kupić całą wyprawkę sporo kasy na to poszło najlepsze jest to że trzeba kupić nawet papier toaletowy emotka już nic nie zapewniają
prywatne przedszkole kosztuje 490zł i dziecko może być od 6.30 do 17.30 nie wiem czy nie przenieść małej emotka
0 0

Gość: arzana

#4638712 Napisano: 29.08.2011 06:24:31
radosna napisał(a):

mio napisał(a):

Ja też będę płaciła za przedszkole 500 zł. Dodatkowo musiałam kupić - jako wyprawkę - bloki, papiery kolorowe, kredki, farby, plastelinę, ryzę papieru itp. Państwowe przedszkole nie zapewnia dzieciom żadnych artykułów piśmienniczych. Do tego doszła pościel plus koc, ubranka przedszkolne plus piżamki itd. i naprawdę wkurza mnie to, że nie mam pieniędzy.

Ja mam podobny problem . Z tym że moja córka nie dostała się do przedszkola emotka bo jestem na wychowawczym z młodszą córką. Nie mogę chodzić do sklepu bo musimy przejsc obok przedszkola a córka wyje że chce tam iść. co dzień jjest to samo. Ona chce do przedszkola. I co ja mam zrobić ? no ale znalezlismy jakis pkt przedszkolny i idziemy zobaczyc jak wygląda. ale tylko na 4 godz dziennie bez jedzenia. Bo więcej kasy nie mamy emotka
0 0

Gość: annaszura

#4638720 Napisano: 29.08.2011 06:28:56
KOCHAM WAS
0 0

Gość: asiunia2

#4638765 Napisano: 29.08.2011 06:44:08
dziewczyny czytam i czytam i dziękuję Bogu że mieszkam na wsi za przedszkole płaciłam 150 zł z wyżywieniem i bez łaski dziecko przyjęcie, przytulam was
0 0

Gość: moniaainom

#4638791 Napisano: 29.08.2011 06:54:41
Nie wiedziałam, że taki problem z przedszkolami. Państwowe przedszkola są takie drogie??? Jestem zaskoczona. Ja za prywatne (razem z wyżywieniem i angielskim) płacę 430 zł.
0 0

#4638794 Napisano: 29.08.2011 06:55:14
U nas przyjęli tylko samotne matki (samotne tylko na papierku bo podobno nie mogą ich sprawdzać a przynajmniej większość z nich samotna nie jest emotka ) to mnie najbardziej wkurza
0 0

cudaczek121

#4638813 Napisano: 29.08.2011 07:01:57
arzana napisał(a):

U nas przyjęli tylko samotne matki (samotne tylko na papierku bo podobno nie mogą ich sprawdzać a przynajmniej większość z nich samotna nie jest emotka ) to mnie najbardziej wkurza

Moja siostra się śmieje,że ja to nie będę miała problemu,żeby dziecko się dostało do przedszkola.bo mam orzeczoną pierwszą grupę inwalidzką,a jak jeszcze będę samotną matką-czego mi nie życzy,to już w ogóle super emotka emotka
0 0

kalisto1986

#4638820 Napisano: 29.08.2011 07:05:09
mio za takie podwyżki powinnaś winić rade gminy/miasta bo to ona ustala stawki za przedszkole, a nie rząd emotka

wkurza mnie, że znajomi czasem nie potrafią zrozumieć, że na coś można nie mieć pieniędzy i że są większe priorytety niż wydawanie kasy na zabawe - choćby wspomniana wyprawka emotka

i jeszcze wkurza mnie, że co niektórzy zamiast choćby walnąć baranka w ściane, żeby trochę się uspokoić, obrażają innych, mając chyba wyłączność do wyrażania swojego zdania emotka
0 0

asiakali

#4638824 Napisano: 29.08.2011 07:06:20
Wkurzam się bo nie wiem gdzie jest moja karta bankomatowa (zgubiłam?) ,ale cieszę się ,że moje dzieci nie chodzą już do przedszkola...chociaż wyprawki szkolne to też nie jest miód..
0 0

#4638831 Napisano: 29.08.2011 07:10:57
cudaczek121 napisał(a):

arzana napisał(a):

Moja siostra się śmieje,że ja to nie będę miała problemu,żeby dziecko się dostało do przedszkola.bo mam orzeczoną pierwszą grupę inwalidzką,a jak jeszcze będę samotną matką-czego mi nie życzy,to już w ogóle super emotka emotka

Mnie przedszkolanka juz po złozeniu papierów zapytała dlaczego nie napisałam ze jestem samotną matką emotka no bo nie jestem. A ona ze wszyscy tak robią. No spoko. za rok córka juz obowiązkowo idzie więc problem będzie z głowy. Ale ten rok będzie ciężki emotka
0 0

Gość: dorota19791

#4638834 Napisano: 29.08.2011 07:12:09
wkurza mnie moj syn emotka
0 0

mio

#4638837 Napisano: 29.08.2011 07:13:28
kalisto1986 cytuje artykuł pierwszy lepszy z neta o podwyżkach

Godzinowy system zarządził parlament. Każde dziecko ma prawo do pięciu bezpłatnych godzin w przedszkolu. Posłowie dali czas do końca sierpnia na ustalenie opłat za dodatkowe godziny i wyżywienie. Gazeta sprawdziła, ile zapłacą od września rodzice w największych miastach.

I tak np. w Krakowie każda dodatkowa godzina kosztuje rodzica 3,50 zł. Jeśli np. maluch z Krakowa spędzi w przedszkolu 10 godzin to, po doliczeniu kosztów posiłków, rodzic zapłaci około 500 zł za miesiąc, czyli o 200 zł więcej niż do tej pory.
0 0