Wkurza mnie...

mia

#4660292 Napisano: 08.09.2011 02:25:11
mio napisał(a):

córka ma założone 5 szwów myślicie że jest sens występować o ubezpieczenie?i do kogo ewentualnie w tej sprawie powinnam iść - do przedszkola?

W każdym razie w przedszkolu dowiesz się, czy jest sens (kwota ubezpieczenia). A potem papiery z przedszkola, papiery z pogotowia (czy gdzie tam miała te szwy zakładane) i do ZUS...
0 0

monia24

#4660293 Napisano: 08.09.2011 02:25:25
mio napisał(a):

córka ma założone 5 szwów myślicie że jest sens występować o ubezpieczenie?i do kogo ewentualnie w tej sprawie powinnam iść - do przedszkola?

id, zapytaj w przedszkolu, skoro za ich pośrednictwem ubezpieczałaś dziecko. Oni Cię na pewno pokierują.
0 0

Gość: goralecka

#4660308 Napisano: 08.09.2011 02:31:30
ilonar2301 napisał(a):

piciaczek napisał(a):

iwonciaaa napisał(a):

piciaczek napisał(a):

Wkurza mnie myśl, że jednak nie zobaczę walki Adamek vs Kliczko... emotka Trzeba zapłacic 40 zł, aby zobaczyc tą walkę... te 5 zł jeszcze bym zapłaciła, ale 40 nie ma mowy!

http://www.echodn...KRZYSKIE08/452690506 nie wiem na ile sprawdzone są te inf. ale na dole sa jakies linki do oglądania transmisji w internecie za darmo.

0 0

Gość: emilka1705

#4660318 Napisano: 08.09.2011 02:36:18
goralecka napisał(a):

ilonar2301 napisał(a):

piciaczek napisał(a):

iwonciaaa napisał(a):

piciaczek napisał(a):

Wkurza mnie myśl, że jednak nie zobaczę walki Adamek vs Kliczko... emotka Trzeba zapłacic 40 zł, aby zobaczyc tą walkę... te 5 zł jeszcze bym zapłaciła, ale 40 nie ma mowy!

http://www.echodn...KRZYSKIE08/452690506 nie wiem na ile sprawdzone są te inf. ale na dole sa jakies linki do oglądania transmisji w internecie za darmo.

W N- telewizji RTL udostępnią na kanale 109 za darmo:) Komentarz pod tym artykułem. Może nie po polsku, ale coś śmiem przypuszczać, że za dużo do tłumaczenia tam nie będzie:)

0 0

edith

#4660321 Napisano: 08.09.2011 02:38:07
mio napisał(a):

Powinnaś złożyc papiery o odszkodowanie zależy też jaki pakiet rodzice ubezpieczenia wybrali, w moim przedszkolu rodzice dostają a właściwie dzieci nawet za pogryzienie przez komary i meszki z odczynem alergicznym jest ta zanotowane w polisie a są ubezpieczone w firmie Alianz
emotka Ja skladalam papiey syna też o odszkodowanie ale tu jest poważna sprawa bo kontucja kolana emotka
0 0

Gość: nocti

#4660333 Napisano: 08.09.2011 02:40:58
mio napisał(a):

Moim zdaniem zawsze jest sens chociaż nie raz procedury zniechęcają. Po to jednak jest ubezpieczenie by z niego korzystać.

Ja bym poszła do przedszkola i poprosiła o wszystkie dane - polisa, ubezpieczyciel, jakieś formularze? Ewentualnie można zapytać czy musisz składać wniosek o odszkodowanie czy może przedszkole zajmie się kontaktem z ubezpieczycielem.
0 0

delfinka101

#4660352 Napisano: 08.09.2011 02:49:18
nocti napisał(a):

mio napisał(a):

Moim zdaniem zawsze jest sens chociaż nie raz procedury zniechęcają. Po to jednak jest ubezpieczenie by z niego korzystać.

Ja bym poszła do przedszkola i poprosiła o wszystkie dane - polisa, ubezpieczyciel, jakieś formularze? Ewentualnie można zapytać czy musisz składać wniosek o odszkodowanie czy może przedszkole zajmie się kontaktem z ubezpieczycielem.

Idzie sie do przedszkola dostaje się druczek,sklada wypelniony u ubezpieczyciela po zakonczeniu leczenia.Czekasz na komisję.Szycie jest to ok 1-2% wiec wyjdzie ok 60-100 zł.Ilość szwów w tym przypadku okazuje się,ze niema znaczenia.Prędzej moze mieć znaczenie iz to głowa.Natan miał w nodze dziurę okropną ale noga to tylko noga:)
0 0

Gość: pola731

#4660396 Napisano: 08.09.2011 03:05:51
nocti napisał(a):

mio napisał(a):

u nas w szpitalu za wypełnienie zaświadczenia dla ubezpieczyciela (złamana noga) - jeden świstek w rozmiarze A5 - życzą sobie 100zł...a za kopię dokumentacji (miałam jeszcze prywatne ubezpieczenie i chciałam skorzystać i z niego) szpital zażyczył sobie 300zł - a ubezpieczyciel wyliczył wartość uszczerbku na 350zł... - z takiego grupowego ubezpieczenia w szkole dostał syn 350zł bez niemal żadnej biurokracji (jedno zaświadczenie od lekarza prowadzącego za chyba 50 zł ) - różnica była taka ,ze wystarczyło zaświadczenie wystawione w gabinecie i podstęplowane w rejestracji a nie wystawione i podstęplowane w rejestracji...
0 0

sambolera

#4660406 Napisano: 08.09.2011 03:08:44
wkurzaja mnie zwrotki w princessie o wykorzystanym juz wczesniej numerze paragonu emotka
0 0

Gość: emilka1705

#4660408 Napisano: 08.09.2011 03:09:35
pola731 napisał(a):

nocti napisał(a):

mio napisał(a):

u nas w szpitalu za wypełnienie zaświadczenia dla ubezpieczyciela (złamana noga) - jeden świstek w rozmiarze A5 - życzą sobie 100zł...a za kopię dokumentacji (miałam jeszcze prywatne ubezpieczenie i chciałam skorzystać i z niego) szpital zażyczył sobie 300zł - a ubezpieczyciel wyliczył wartość uszczerbku na 350zł... - z takiego grupowego ubezpieczenia w szkole dostał syn 350zł bez niemal żadnej biurokracji (jedno zaświadczenie od lekarza prowadzącego za chyba 50 zł ) - różnica była taka ,ze wystarczyło zaświadczenie wystawione w gabinecie i podstęplowane w rejestracji a nie wystawione i podstęplowane w rejestracji...

wkurza mnie, że szpitale, lekarze itp pobierają opłaty za wypisywanie takich świstków...
0 0

Gość: pola731

#4660416 Napisano: 08.09.2011 03:13:03
pola731 napisał(a):

nocti napisał(a):

mio napisał(a):

szkoda ,że nie mogę edytować już ...wybaczcie ortografa
0 0

mia

#4660423 Napisano: 08.09.2011 03:17:43
Wkurza mnie, że leje strumieniami i pogoda jest tak depresyjno-listopadowa, że tylko iść spać... emotka
0 0

Gość: arta

#4660466 Napisano: 08.09.2011 03:40:39
ilonar2301 napisał(a):

piciaczek napisał(a):

iwonciaaa napisał(a):

piciaczek napisał(a):

może wybierz się do jakiegoś pubu/ baru emotka tam na pewno będą transmisje emotka

Też bym tak zrobiła tylko, że moja córka jest jakaś taka zakatarzona i nie zostawię jej z dziadkami emotka

Zgadaj się ze znajomymi i zróbcie zrzutkę emotka

Mnie w ogóle wkurza płacenie za takie transmisje. Rozumiem, że trzeba płacić, by być na miejscu, ale ta walka jest mega ważna dla polskiego boksu, trąbią o niej od roku, a we Wrocku Adamek jeździ na połowie autobusów i co? Ludzi nie stać na takie wydatki! W większości pubów transmisji nie będzie (a jeśli już, to pobierana jest kasa za wstęp), w Multikinie 39zł bilet, a gdzie jeszcze jakiś browar do tego?

Okropne. Mam nadzieję, że chociaż na zakładach się wzbogacę emotka
0 0

Gość: kiro

#4660499 Napisano: 08.09.2011 03:53:40
mia napisał(a):

Wkurza mnie, że leje strumieniami i pogoda jest tak depresyjno-listopadowa, że tylko iść spać... emotka

dokladnie emotka
0 0

Gość: nice

#4660648 Napisano: 08.09.2011 05:01:23
kiro napisał(a):

mia napisał(a):

dokladnie emotka

też mnie to dobija emotka po takim lecie liczyłam na złotą polska jesień
0 0

mio

#4661364 Napisano: 08.09.2011 09:31:21
dziękuje za info wszystkim, ciężka noc nas czeka mała nie chce spać na wznak mówi że ją boli ma rozcięcie na potylicy (na szczescie zrobiono rtg i było w porzadku) przed chwilą zasnęła na boku ale nieciekawie było emotka
0 0

Gość: iwonciaaa

#4663340 Napisano: 09.09.2011 03:52:52
zamówiłam w sklepie internetowym prezent na urodziny dla mamy.
Nie dość, że wydałam ostatnie pieniądze, to czekam już 10 dzień, a towaru nie widać.
Na stronie sklepu pisze, że towar jest wysyłany w ciągu 48h,a jeśli nie to klient zostanie poinformowany o terminie.
Mnie nikt nie poinformował, nikt też nie odbiera moich telefonów,ani nie odpisuje na maile.
Napisałam nawet na ich profilu facebookowym, ale mój komentarz został usunięty.
A urodziny są już w środę
0 0

delfinka101

#4663346 Napisano: 09.09.2011 03:57:03
pola731 napisał(a):

pola731 napisał(a):

nocti napisał(a):

mio napisał(a):

szkoda ,że nie mogę edytować już ...wybaczcie ortografa

Nie placiłam nic za wypelnianie dokumentów
0 0

Gość: czarnygreg

#4663350 Napisano: 09.09.2011 03:59:58
Iwonciaaa, to chociaż zrób im złą reklamę i podaj na forum co to za sklep emotka
0 0

Gość: iwonciaaa

#4663397 Napisano: 09.09.2011 04:20:15
czarnygreg napisał(a):

Iwonciaaa, to chociaż zrób im złą reklamę i podaj na forum co to za sklep emotka

www.magiakobiety.pl

najwyżej będzie karniak, ale serio.. olanie klienta na całej lini
emotka
0 0