Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: poprostuanette
moze nie dostaliscie zaproszenia zer streetcom do tego konkursu. On jest dla wybranych
joan
Postów 18746
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Ja też zachorowałam w ten wtorek
PS: U mnie już ok, przypuściliśmy atak artyleryjski (4x reiki, miód + cytryna, dużo snu i 2 szt. aspiryny, po której mi niedobrze do dziś).
malenka89
Postów 7292
Data rejestracji 10.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja od dwóch tygodni zmagam się z okropnym kaszlem
Gość: iwonciaaa
ja znowu od 3-4 miesięcy mam co rano katar, to trwa 2-3 godziny, a potem przechodzi. Lekarz nie wie co to
mia
Postów 17578
Data rejestracji 04.05.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane 14
Możemy sobie rękę podać... Półtora tygodnia zdychałam, przez kilka dni gorączka 38,5
Tyle, że ja nie dostałam antybiotyku, bo to podobno takie cudo wirusowe panuje u nas. Teraz już niby lepiej, ale wieczorem dalej kaszlę tak, że mało się chałupa nie rozpadnie...
Opowiedz Panu Bogu o swoich planach na przyszłość, a rozbawisz Go do rozpuku...
malenka89
Postów 7292
Punkty karne 0
Konkursy dodane
co to za pieroństwo
ja już nawet nie mogę kaszleć bo wszystko mnie boli
ziolko
Postów 10414
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
jesli was mocno męczy to syrop przeciwkaszlowy
dobry jest też napar z majeranku - solidną łyżeczkę majeranku zalać wrzątkiem, przykryć, zaparzać ok 10-15 minut, przecedzić póżniej
pić sam lub z miodem (ale napar musi być letni)
polecam - sprawdzone!!
joan
Postów 18746
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
ziolko
Postów 10414
Punkty karne 0
Konkursy dodane
jaki zapach taki smak, tylko łagodniejszy
możesz na początek pić po łyku-dwóch, aby się przyzwyczaić, dlatego pisałam o miodzie, bo on jednak pomaga
polecam zatkać nos i wypić duszkiem
ja tam różne rzeczy piłam (nawet napar z wodorostów kiedyś
mia
Postów 17578
Punkty karne 0
Konkursy dodane 14
Jako dodatek do kapusty z grochem - bardzo!
W skondensowanej postaci łyżeczki na szklankę, to już dyskusyjne
Gość: poprostuanette
ja od kilku dni wypluwam sw\obie płuca, a głowa to pionowo nie chce sie trzymać. Jakis wirus w poiwtrzu jest bo masa osób chora
joan
Postów 18746
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
BTW, właśnie zdałam sobie sprawę, że nigdy w życiu nie jadłam grochu z kapustą
mia
Postów 17578
Punkty karne 0
Konkursy dodane 14
To u nas tradycyjna wigilijna potrawa - pyszna, przynajmniej w tej wersji, którą ja robię!
ziolko
Postów 10414
Punkty karne 0
Konkursy dodane
e tam, ale nie ma chemii, jak syropy
mnie pomagało, jeśli kaszel mnie męczył, to później mniej
nam naprawde pomogl,moja corcia prawie 5 letnia miala zapalenie krtani,oczywiscie pomogly tez zapewne inhalacje z soli fizj.ale zadnych syropow nie dostawala tylko podawalam jej na raty herbatkez majeranku.2 lyzeczki zalac wrzatkiem i odczekac az wystygnie.caly kubek mialysmy na caly dzien w trzech porcjach sprobujcie,nie zaszkodzi a w koncu to naturalny sposob naszych babc
http://forum.gaze...ranku_na_kaszel.html
majeranek w ogóle jest bardzo dobry na przeziebinia:) ostatnio, za radą narzeczonego, pijałam cos takiego: napar z 1 łyżki stołowej majeranku (1 łyżke wsypać do kubka, zalać wrzątkiem, odstawić na kilka minut pod przykryciem, po czym przelac przez sitko) + kopiasta łyżka miodu + gruby plaster cytryny. Tą cytrynę tak pognieść, żeby soki wyszły. Smakowo jest paskudne, ale to naturalne witaminki:)
http://forum.styl...wy-kaszel.t89748.htm
i najwięcej
http://www.poradnia.pl/majeranek.html
to nie jest mój wymysł
barszcz
Postów 2199
Data rejestracji 22.03.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
malenka89
Postów 7292
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U Nas też tylko taką kapustkę się jada, do tego też suszone grzybki - pychotka
joan
Postów 18746
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
ziolko - Ty franco, fragment przepisu Smakowo jest paskudne mogłaś wyciąć
mia
Postów 17578
Punkty karne 0
Konkursy dodane 14
A, to ja robię dwie wersje - kapustę z grochem, a oddzielnie kapustę z grzybami specjalnie na intencje córki, bo jako jedyna nie lubi kapusty z grochem. Obie są super!
Zresztą ja wszystkie kapustne lubię - z bigosem na czele!
A jak przy kapuście jesteśmy i przeziębieniach...
Stary ludowy sposób na zapalenie gardła, to na noc obłożyć gardło ugotowanymi ciepłymi liśćmi z kapusty i owinąć - jak kompres. Podobno mega skuteczny!
ziolko
Postów 10414
Punkty karne 0
Konkursy dodane
hehe
ale to jest zdanie tej osoby, co to pisała
jedni nie lubią herbaty earl grey, a ja lubię - i co? jest paskudna??
albo np. nie słodzę herbaty, więc słodka moze też być dla mnie paskudna
więc to jest kwestia gustu - dopóki nie spróbujesz to się nie przekonasz
joan
Postów 18746
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
mia - ja też czasem gardło owijam na noc, ale nie liśćmi kapusty