Wkurza mnie...

Gość: poprostuanette

#4718506 Napisano: 30.09.2011 06:06:03
piciaczek napisał(a):

magdziak84 napisał(a):

Wkurza mnie ze nie moge zarejestrowac sie na skrzynke wojaka - pojawia sie komunikat Pod podany adres nie zostało wysłane zaproszenie, lub skrzynka o podanym adresie email już została założona.
Jak ktoś wie o co chodzi, proszę pisać

Też mi wyskakuje taki komunikat pomimo, iż nie zakładałam tam konta emotka

moze nie dostaliscie zaproszenia zer streetcom do tego konkursu. On jest dla wybranych
0 0

joan

#4718645 Napisano: 30.09.2011 07:11:13
olunka napisał(a):

wkurza mnie że od 3 dni męcze się z jakąs paskudną grypą, nic mi nie przechodzi , a w dodatku nawet głupie pasty colgate mnie olały, a ja nie mam siły dzwonic i się wykłócać emotka

Ja też zachorowałam w ten wtorek emotka Od razu gorączka 38,3 + ból całego ciała (nawet w miejscach, o których jogin nie pamięta). Nie zrobiłaś może rundki po okolicznych DC?
PS: U mnie już ok, przypuściliśmy atak artyleryjski (4x reiki, miód + cytryna, dużo snu i 2 szt. aspiryny, po której mi niedobrze do dziś).
0 0

malenka89

#4718875 Napisano: 30.09.2011 08:17:08
joan napisał(a):

olunka napisał(a):

wkurza mnie że od 3 dni męcze się z jakąs paskudną grypą, nic mi nie przechodzi , a w dodatku nawet głupie pasty colgate mnie olały, a ja nie mam siły dzwonic i się wykłócać emotka

Ja też zachorowałam w ten wtorek emotka Od razu gorączka 38,3 + ból całego ciała (nawet w miejscach, o których jogin nie pamięta). Nie zrobiłaś może rundki po okolicznych DC?
PS: U mnie już ok, przypuściliśmy atak artyleryjski (4x reiki, miód + cytryna, dużo snu i 2 szt. aspiryny, po której mi niedobrze do dziś).

ja od dwóch tygodni zmagam się z okropnym kaszlem
emotka byłam u lekarza, kończę brać antybiotyk, a kaszel jest coraz gorszy emotka
0 0

Gość: iwonciaaa

#4718881 Napisano: 30.09.2011 08:19:22
malenka89 napisał(a):

joan napisał(a):

olunka napisał(a):

emotka byłam u lekarza, kończę brać antybiotyk, a kaszel jest coraz gorszy emotka

ja znowu od 3-4 miesięcy mam co rano katar, to trwa 2-3 godziny, a potem przechodzi. Lekarz nie wie co to emotka
0 0

mia

#4718887 Napisano: 30.09.2011 08:20:54
malenka89 napisał(a):

Możemy sobie rękę podać... Półtora tygodnia zdychałam, przez kilka dni gorączka 38,5 emotka
Tyle, że ja nie dostałam antybiotyku, bo to podobno takie cudo wirusowe panuje u nas. Teraz już niby lepiej, ale wieczorem dalej kaszlę tak, że mało się chałupa nie rozpadnie... emotka
0 0

malenka89

#4718893 Napisano: 30.09.2011 08:22:16
mia napisał(a):

malenka89 napisał(a):

Możemy sobie rękę podać... Półtora tygodnia zdychałam, przez kilka dni gorączka 38,5 emotka
Tyle, że ja nie dostałam antybiotyku, bo to podobno takie cudo wirusowe panuje u nas. Teraz już niby lepiej, ale wieczorem dalej kaszlę tak, że mało się chałupa nie rozpadnie... emotka

co to za pieroństwo emotka
ja już nawet nie mogę kaszleć bo wszystko mnie boli emotka począwszy od szyji, kończąc na brzuchu i plecach emotka
0 0

ziolko

#4718938 Napisano: 30.09.2011 08:33:51
dziewczyny... kaszel może trwać do 6 tygodni po grypie czy przeziębieniu..
jesli was mocno męczy to syrop przeciwkaszlowy

dobry jest też napar z majeranku - solidną łyżeczkę majeranku zalać wrzątkiem, przykryć, zaparzać ok 10-15 minut, przecedzić póżniej

pić sam lub z miodem (ale napar musi być letni)

polecam - sprawdzone!!
0 0

joan

#4718956 Napisano: 30.09.2011 08:36:45
ziolko - może i głupie pytanie, ale ten majeranek to smaczny jest? Bo co Mój przytaszczy jakieś zioła do domu, to aż mi włosy na irokeza stają i paszczę wykręca, takie to paskudztwa emotka I się dziwić, że tego nie pijam - nie potrafię się przemóc...
0 0

ziolko

#4718968 Napisano: 30.09.2011 08:39:59
Joan - noo jak majeranek emotka
jaki zapach taki smak, tylko łagodniejszy

możesz na początek pić po łyku-dwóch, aby się przyzwyczaić, dlatego pisałam o miodzie, bo on jednak pomaga

polecam zatkać nos i wypić duszkiem emotka

ja tam różne rzeczy piłam (nawet napar z wodorostów kiedyś emotka więc majeranek mi nie straszny)
0 0

mia

#4718970 Napisano: 30.09.2011 08:41:12
joan napisał(a):

ziolko - może i głupie pytanie, ale ten majeranek to smaczny jest? Bo co Mój przytaszczy jakieś zioła do domu, to aż mi włosy na irokeza stają i paszczę wykręca, takie to paskudztwa emotka I się dziwić, że tego nie pijam - nie potrafię się przemóc...

Jako dodatek do kapusty z grochem - bardzo! emotka
W skondensowanej postaci łyżeczki na szklankę, to już dyskusyjne emotka
0 0

Gość: poprostuanette

#4718982 Napisano: 30.09.2011 08:44:57
malenka89 napisał(a):

mia napisał(a):

malenka89 napisał(a):

co to za pieroństwo emotka
ja już nawet nie mogę kaszleć bo wszystko mnie boli emotka począwszy od szyji, kończąc na brzuchu i plecach emotka

ja od kilku dni wypluwam sw\obie płuca, a głowa to pionowo nie chce sie trzymać. Jakis wirus w poiwtrzu jest bo masa osób chora
0 0

joan

#4719003 Napisano: 30.09.2011 08:49:49
Yyy, to już pozostanę przy mojej standardowej bombie leczniczej, czyli woda/herbata z dużą ilością soku z cytryny + 2 łychy miodu. Majeranek polecę Mojemu na spróbowanie, niech się nacieszy emotka
BTW, właśnie zdałam sobie sprawę, że nigdy w życiu nie jadłam grochu z kapustą emotka
0 0

mia

#4719009 Napisano: 30.09.2011 08:51:18
joan napisał(a):

Yyy, to już pozostanę przy mojej standardowej bombie leczniczej, czyli woda/herbata z dużą ilością soku z cytryny + 2 łychy miodu. Majeranek polecę Mojemu na spróbowanie, niech się nacieszy emotka
BTW, właśnie zdałam sobie sprawę, że nigdy w życiu nie jadłam grochu z kapustą emotka

To u nas tradycyjna wigilijna potrawa - pyszna, przynajmniej w tej wersji, którą ja robię! emotka
0 0

ziolko

#4719013 Napisano: 30.09.2011 08:52:20
mia napisał(a):

joan napisał(a):

Jako dodatek do kapusty z grochem - bardzo! emotka
W skondensowanej postaci łyżeczki na szklankę, to już dyskusyjne emotka

e tam, ale nie ma chemii, jak syropy emotka i można w każdej chwili zrobić

mnie pomagało, jeśli kaszel mnie męczył, to później mniej

nam naprawde pomogl,moja corcia prawie 5 letnia miala zapalenie krtani,oczywiscie pomogly tez zapewne inhalacje z soli fizj.ale zadnych syropow nie dostawala tylko podawalam jej na raty herbatkez majeranku.2 lyzeczki zalac wrzatkiem i odczekac az wystygnie.caly kubek mialysmy na caly dzien w trzech porcjach sprobujcie,nie zaszkodzi a w koncu to naturalny sposob naszych babc

http://forum.gaze...ranku_na_kaszel.html

majeranek w ogóle jest bardzo dobry na przeziebinia:) ostatnio, za radą narzeczonego, pijałam cos takiego: napar z 1 łyżki stołowej majeranku (1 łyżke wsypać do kubka, zalać wrzątkiem, odstawić na kilka minut pod przykryciem, po czym przelac przez sitko) + kopiasta łyżka miodu + gruby plaster cytryny. Tą cytrynę tak pognieść, żeby soki wyszły. Smakowo jest paskudne, ale to naturalne witaminki:)

http://forum.styl...wy-kaszel.t89748.htm

i najwięcej
http://www.poradnia.pl/majeranek.html

to nie jest mój wymysł emotka
0 0

barszcz

#4719014 Napisano: 30.09.2011 08:52:23
U mnie w rodzinie na suchy kaszel aplikuję(teraz pasę syna)tabletkami-tymianek z podbiałem emotka
0 0

malenka89

#4719021 Napisano: 30.09.2011 08:54:36
mia napisał(a):

joan napisał(a):

To u nas tradycyjna wigilijna potrawa - pyszna, przynajmniej w tej wersji, którą ja robię! emotka

U Nas też tylko taką kapustkę się jada, do tego też suszone grzybki - pychotka emotka
0 0

joan

#4719059 Napisano: 30.09.2011 09:03:58
Hihi, lasencje, jak czytam o Waszych kapustnych pychotkach, to się ślinię, jak nastolatek przy RedTube, a to oznacza, że apetyt mam i zdrowie szybko wraca emotka Mniamu, alem głodna!

ziolko - Ty franco, fragment przepisu Smakowo jest paskudne mogłaś wyciąć emotka
0 0

mia

#4719103 Napisano: 30.09.2011 09:16:15
malenka89 napisał(a):

mia napisał(a):

joan napisał(a):

U Nas też tylko taką kapustkę się jada, do tego też suszone grzybki - pychotka emotka

A, to ja robię dwie wersje - kapustę z grochem, a oddzielnie kapustę z grzybami specjalnie na intencje córki, bo jako jedyna nie lubi kapusty z grochem. Obie są super!
Zresztą ja wszystkie kapustne lubię - z bigosem na czele! emotka

A jak przy kapuście jesteśmy i przeziębieniach...
Stary ludowy sposób na zapalenie gardła, to na noc obłożyć gardło ugotowanymi ciepłymi liśćmi z kapusty i owinąć - jak kompres. Podobno mega skuteczny! emotka
0 0

ziolko

#4719117 Napisano: 30.09.2011 09:21:01
Joan emotka

hehe
ale to jest zdanie tej osoby, co to pisała

jedni nie lubią herbaty earl grey, a ja lubię - i co? jest paskudna??

albo np. nie słodzę herbaty, więc słodka moze też być dla mnie paskudna

więc to jest kwestia gustu - dopóki nie spróbujesz to się nie przekonasz emotka
0 0

joan

#4719124 Napisano: 30.09.2011 09:24:16
ziolko - jak to mówią: no risk, no fun emotka Najwyżej to wypiję za karę emotka

mia - ja też czasem gardło owijam na noc, ale nie liśćmi kapusty emotka tylko normalną chustą, byle szczelnie. To naprawdę bardzo pomaga, potwierdzam emotka
0 0