Wkurza mnie...

isiulka

#4789814 Napisano: 27.10.2011 06:36:50
ziolko napisał(a):

isiulka - prędzej jest tak, że ktoś musi przyjść, bo:
- szef tak kazał
- bo szkoda kasy (podczas choroby 80% pensji)
- bo to tylko przeziębienie

No wiem, niestety tak jest jak piszesz, ale i tak mnie to wkurza, zwłaszcza, jak jestem chora emotka
0 0

dolly

#4790282 Napisano: 27.10.2011 08:44:32
maria1980 napisał(a):

Fachowcy z wodociągów-przyjechali wymieniÆ ludziom liczniki w bloku,wymienili-pojechali-hallloooo a kto znowu podłączy wodę ????? emotka emotka emotka emotka emotka emotka emotka

przepraszam, ale emotka emotka emotka

isiulka napisał(a):

mnie wkurza niesamowicie , jak ktoś jest chory i przychodzi do pracy zarażać innych i jeszcze zgrywa wielką męczennice/ka, jak to ona się nie poświęca. Moim zdaniem takie coś powinno być karalne. Człowiek chucha dmucha, wydaje kupe kasy aby być zdrowym, a przylezie taki obsmarkaniec i wszystkich zarazi.

popieram w 100% emotka
ziolko napisał(a):

- szef tak kazał

Ziolko, sorry, ale nie tylko ta osoba pracuje i chce zarobić, trochę mniej egoizmu w naszym społeczeństwie, a nie byłoby tych epidemii choróbsk
0 0

Gość: jestemewa

#4790347 Napisano: 27.10.2011 09:01:53
wkurza mnie wygrana dziś sukienka i to , że muszę zapłacic 295 zł podatku.Gdybym wiedziała , ze ten kawałek materiału jest tyle warty to bym wogóle nie wysłała na nią smsa. emotka I jak tu cieszyc się z wygranej emotka
0 0

dolly

#4790381 Napisano: 27.10.2011 09:09:56
jestemewa napisał(a):

wkurza mnie wygrana dziś sukienka i to , że muszę zapłacic 295 zł podatku.Gdybym wiedziała , ze ten kawałek materiału jest tyle warty to bym wogóle nie wysłała na nią smsa. emotka I jak tu cieszyc się z wygranej emotka

regulamin się kłania niestety... w innej gazecie przy takiej sukience była gwiazdka i wystarczyło na końcu przeczytać odnośnik, że za nagrody powyżej jakiejś kwoty płaci się samemu podatek
0 0

Gość: kotek11

#4790681 Napisano: 28.10.2011 06:40:07
chciałam napisać, że wkurza mnei ze sama siedzę w robocie.. koelzanka na urlopie ale... po waszych wpisach humor mi sie poprawil emotka
0 0

ziolko

#4790712 Napisano: 28.10.2011 06:57:51
dolly napisał(a):

ziolko napisał(a):

- szef tak kazał

Ziolko, sorry, ale nie tylko ta osoba pracuje i chce zarobić, trochę mniej egoizmu w naszym społeczeństwie, a nie byłoby tych epidemii choróbsk

wiem... ale szefowie są różni - jedni wyganiają od razu na zwolnienie, żeby chorób nie roznosili, a innych nic to nie obchodzi i każą przychodzić.

Ja jestem za tym, aby każdy pracownik, co jest chory (szczególnie na takie zaraźliwe choroby, jak grypa), wychorował się w domu.
Ale cóż...

0 0

Gość: tato999

#4790722 Napisano: 28.10.2011 07:03:20
ziolko napisał(a):

dolly napisał(a):

ziolko napisał(a):

- szef tak kazał

wiem... ale szefowie są różni - jedni wyganiają od razu na zwolnienie, żeby chorób nie roznosili, a innych nic to nie obchodzi i każą przychodzić.

Ja jestem za tym, aby każdy pracownik, co jest chory (szczególnie na takie zaraźliwe choroby, jak grypa), wychorował się w domu.
Ale cóż...

a ja pracuje ponad 3 lata i ostatnio szłam do lekarza i prezes do mnie że my tylko po lekarzach chodzimy i na zwolnienia

zaznaczam że ani razu nie byłam na zwolnieniu i jak walnieta zeby zostac doceniona chodzilam z goraczka do pracy emotka
0 0

mirai

#4790744 Napisano: 28.10.2011 07:16:43
Wkurza mnie, że nie mogę otworzyć strony zablysnij.pl. Może ma ktoś regulamin dotyczący Biedronki?
0 0

aurorcia

#4790747 Napisano: 28.10.2011 07:18:31
tato999 napisał(a):

ziolko napisał(a):

dolly napisał(a):

ziolko napisał(a):

- szef tak kazał

Ale cóż...

a ja pracuje ponad 3 lata i ostatnio szłam do lekarza i prezes do mnie że my tylko po lekarzach chodzimy i na zwolnienia

zaznaczam że ani razu nie byłam na zwolnieniu i jak walnieta zeby zostac doceniona chodzilam z goraczka do pracy emotka

skąd ja to znam emotka 6 lat w jednej firmie,nigdy na chorobowym nie byłam a doceniona jakoś się nie czuję emotka
0 0

calliope

#4790754 Napisano: 28.10.2011 07:20:28
dolly napisał(a):

jestemewa napisał(a):

regulamin się kłania niestety... w innej gazecie przy takiej sukience była gwiazdka i wystarczyło na końcu przeczytać odnośnik, że za nagrody powyżej jakiejś kwoty płaci się samemu podatek

A nie możesz zrzec się praw do tej nagrody? Swoją drogą to musi być chyba ze złota ta sukienka emotka
0 0

Gość: nocti

#4790811 Napisano: 28.10.2011 07:47:08
ziolko napisał(a):

dolly napisał(a):

ziolko napisał(a):

- szef tak kazał

Ale cóż...

Jest jeszcze jeden typ szefa idź do domu które oznacza w podtekście idź jak będziesz mieć wszystko zrobione = wyjdę może godzinę wcześniej bo sprawy terminowe, a nie ma nikogo kto by się moimi sprawami zajął.
Choroby nie przewidzi i nie nadgoni na przód pewnych rzeczy...

Zresztą w tym roku mam jeszcze jakieś 20 dni urlopu niewykorzystanego, ale to temat rzeka...
0 0

Gość: gosia16

#4790877 Napisano: 28.10.2011 08:10:29
aurorcia napisał(a):

tato999 napisał(a):

ziolko napisał(a):

dolly napisał(a):

ziolko napisał(a):

- szef tak kazał

Ale cóż...

skąd ja to znam emotka 6 lat w jednej firmie,nigdy na chorobowym nie byłam a doceniona jakoś się nie czuję emotka

ja raz przechodziłam grypę w pracy ,do momentu jak już się nie mogłam podnieść z łóżka.Skończyło się zapaleniem płuc,cztery litery jak sitko,a ja tak kaszlałam że płuca miałam na ręce. emotka Powiedziałam nigdy więcej.
0 0

Gość: gabiks

#4791097 Napisano: 28.10.2011 09:19:01
Wkurza mnie duck który wprowadza klientów w błąd. Wyraźnie napisane jest kup dowolny produkt a przychodzi co do czego mają listę produktów objętych konkursem. Gdzie ten dowolny produkt. Będąc w sklepie i widząc informacje o konkursie nie ma możliwości sprawdzenia regulaminu.
0 0

merynosek

#4791130 Napisano: 28.10.2011 09:31:54
Kaufland mnie nie lubi, MPM E porażka, becikowe również... emotka
Jedyne co mnie lubi to przeziębienie...
0 0

notta

#4791173 Napisano: 28.10.2011 09:50:02
Może też zupełnie zmienię temat ale wścibstwo i szukanie dziury w całym zaczyna mnie irytować... Osoby które nie potrafią zawsze znajdą jakiś sposób na tych którym się udaje..

0 0

dolly

#4791193 Napisano: 28.10.2011 09:57:05
calliope napisał(a):

dolly napisał(a):

jestemewa napisał(a):

A nie możesz zrzec się praw do tej nagrody? Swoją drogą to musi być chyba ze złota ta sukienka emotka

to chyba sukienka Wolańskiego jest, przynajmniej w jednej z gazet widziałam, więc podejrzewam, że o to chodzi.

gosia16 napisał(a):

ja raz przechodziłam grypę w pracy ,do momentu jak już się nie mogłam podnieść z łóżka.Skończyło się zapaleniem płuc,cztery litery jak sitko,a ja tak kaszlałam że płuca miałam na ręce. emotka Powiedziałam nigdy więcej.

Słuchajcie, ja wiem, że pieniądze, praca, terminy, ale człowiek ma tylko jedno zdrowie i naprawdę dbajmy o nie.
Nie warto ryzykować, bo tego i tak nie docenią, a nawet jeśli to jakim kosztem.
0 0

mia

#4791220 Napisano: 28.10.2011 10:05:57
merynosek napisał(a):

Kaufland mnie nie lubi, MPM E porażka, becikowe również... emotka
Jedyne co mnie lubi to przeziębienie...

Witaj w klubie! emotka
Dodam, że nawet tej (w sumie na kij mi potrzebnej) torby z Orange nie załapałam...
A o Kauflandzie to już nawet nie mówię emotka
Gdyby nie to, że realizuję w nim bony TQG (które mnie jakoś ratują w tej cholernej końcówce miesiąca), to w ogóle przestałabym tam jeździć emotka
A w dodatku, to dawno już tak pod kreską nie byłam jak w tym miesiącu emotka
0 0

Gość: tato999

#4791464 Napisano: 28.10.2011 11:35:14
gabiks napisał(a):

Wkurza mnie duck który wprowadza klientów w błąd. Wyraźnie napisane jest kup dowolny produkt a przychodzi co do czego mają listę produktów objętych konkursem. Gdzie ten dowolny produkt. Będąc w sklepie i widząc informacje o konkursie nie ma możliwości sprawdzenia regulaminu.

niestety ale biorąc udział w konkursie akceptujesz warunki regulaminu i nikt nie pyta czy go wcześniej przeczytałeś czy nie
0 0

Gość: poprostuanette

#4791500 Napisano: 28.10.2011 11:48:56
dolly napisał(a):

calliope napisał(a):

dolly napisał(a):

jestemewa napisał(a):

to chyba sukienka Wolańskiego jest, przynajmniej w jednej z gazet widziałam, więc podejrzewam, że o to chodzi.

gosia16 napisał(a):

Słuchajcie, ja wiem, że pieniądze, praca, terminy, ale człowiek ma tylko jedno zdrowie i naprawdę dbajmy o nie.
Nie warto ryzykować, bo tego i tak nie docenią, a nawet jeśli to jakim kosztem.

możliwe ze chodzi o sukienkę z TS z konkursu rózwa wstążka. było kilka sukienek do wygrania. w TS czy Pani za nagrode wiecej warte zawsze trzeba płacić podatek. Oni go nieopłacają.
0 0

Gość: moniaainom

#4791559 Napisano: 28.10.2011 12:08:05
Wkurzyłam się, bo kupiłam batoniki Wedla, a na paragonie jest zupełnie coś innego emotka (dokładnie MaguraKakao). Miał ktoś podobną sytuację? Można coś z tym zrobić?
0 0