Wkurza mnie...

Gość: pola731

#4815901 Napisano: 07.11.2011 07:35:35
wsciekly napisał(a):

pola731 napisał(a):

mia napisał(a):

vilemo napisał(a):

są takie dni, że wchodzę w wątek MDW i mnie zazdrość zżera i wkurzam się, że mnie zazdrość zżera, bo przecież powinnam się tylko cieszyć razem z Wami emotka

Mnie zazdrość to może nie, ale mi żal, bo wydaje mi się wtedy, że wszyscy wygrywają, tylko nie ja... emotka

A przede wszystkim, to jak Pola żałuję, że w połowie konkursów nie mogę wziąć udziału, bo najbliższy sklep 100 km ode mnie - ani Reala, ani Carrefoura, ani Leclerca w mojej mieścinie, nawet Bomi diabli wzięli emotka

u mnie AŻ tak źle nie jest - bo mam Reala , Leclerca i Carrefoura - ale ani Tesco , ani Intermarche , ani Netto , ani Almy , ani Kauflandu - a na kupowanie paragonów zwyczajnie mnie nie stać

ale paragon w trakcie konkursu na konkretne zamówienie możesz mieć za cenę produktów

tylko nie stać mnie za płacenie za kawałek papieru - bo tak nawet jak nie wygram to zostają mi produkty - więc koszt smsów tylko w plecy - a w mojej sytuacji na dzień dzisiejszy to znaczące niestety
0 0

karolkas

#4816774 Napisano: 08.11.2011 08:44:49
Kurka wkurzyłam sie ździebko,ale oczywiście nie na dzieci. W sobotę mam ten wygrany wyjazd na cin cin do Warszawy, obkupiłam się w sukienke,buty,torebke,koszule, a wczoraj moje dzieci się rozchorowaly i mają zapalenie oskrzeli , a jedno dostało skierowanie do szpitala z podejrzeniem astmy.Można stwierdzic czy ktos ma astmę jak kaszle, bo ma zapalenie oskrzeli? zawsze lekarka rodzinna mowiła że kaszle bo ma alergie, po zwykłych syropkach przechodziło, a wczoraj musielismy isc do innej co ma dyzur nocny i wymysliła astmę, tak czekalam na ten wyjazd, a tu się pod górę robi emotka babcia sobie nie poradzi emotka
0 0

damsel

#4816795 Napisano: 08.11.2011 08:53:28
karolkas napisał(a):

Kurka wkurzyłam sie ździebko,ale oczywiście nie na dzieci. W sobotę mam ten wygrany wyjazd na cin cin do Warszawy, obkupiłam się w sukienke,buty,torebke,koszule, a wczoraj moje dzieci się rozchorowaly i mają zapalenie oskrzeli , a jedno dostało skierowanie do szpitala z podejrzeniem astmy.Można stwierdzic czy ktos ma astmę jak kaszle, bo ma zapalenie oskrzeli? zawsze lekarka rodzinna mowiła że kaszle bo ma alergie, po zwykłych syropkach przechodziło, a wczoraj musielismy isc do innej co ma dyzur nocny i wymysliła astmę, tak czekalam na ten wyjazd, a tu się pod górę robi emotka babcia sobie nie poradzi emotka

Nie wiem, czy można tak wymyślić ale ja od urodzenia mam astmę, i zanim zaczęłam się szczepić to u mnie zapalenie oskrzeli występowało średnio 2 razy w roku, więc może lepiej warto to sprawdzić
emotka
Zdrówka dla dzieci emotka
0 0

Gość: sarsaparilla

#4816796 Napisano: 08.11.2011 08:53:44
Karolka zapalenie oskrzeli jest bardzo częste u osób z astmą. Astma to takie świszczenie przy kaszlu, niech progeniturę zbadają. Ja mam często zapalenie krtani przy alergii, 2-3 razy w okresie jesienno-zimowym co roku, czasem przechodzi to w zapalenie oskrzeli.
0 0

tusiek

#4816808 Napisano: 08.11.2011 08:57:27
Wkurza mnie ze jakas laska na fb oskarżyła mnie za plagiat podczas gdy wszystko pisałam sama.Kiedy wysłałam jej wiadomosc zeby wysłała mi linka do strony gdzie podobno znajduje sie praca teoretycznie porzeze mnie skopiowana napisała ze jej sie tylko cos przwidziało.Przeprosic oczywiscie nie chce emotka
0 0

karolkas

#4816829 Napisano: 08.11.2011 09:03:37
Mój synek bardzo rzadko ma zapalenie oskrzeli,czy gardła,czy krtani, zazwyczaj kaszle ale nigdy nic nie ma.Teraz ma pierwszy raz.Teraz kaszle ale nie świszczy.Cos się stanie jak pójdę dla świętego spokoju po weekendzie dopiero?
Ja tak nie wiem czy do końca ufać tym lekarzom na dyzurach nocnych, kiedyś dla mojego 5 miesiecznego Karolka na ropiejące oko przepisała wodę utlenioną i super mocny antybiotyk,co farmaceuta mi odradził (ja wiem ze aptekarze nie są lekarzami,ale czasami więcej wiedza niż lekarz).Może lekko przesadziła z tą astmą,jakoś do tej pory lekarka rodzinna ani alergolog nic takiego nie znalezli u niego.
0 0

#4816842 Napisano: 08.11.2011 09:07:26
Karola fakt, że dyżur nocny u nas też się nie sprawdził ale w drugą stronę. Kiedyś pisałam, że małej na 39 st. gorączki, rzyganie na prawo i lewo i ostry ból głowy, pańcia kazała wziąć wapno i wit. C, więc ja akurat pojechałam do szpitala:).

Wydaje mi się, że skoro alergolog nic nie stwierdziła do tej pory przynajmniej (rodzinnym średnio ufam), to chyba nie ma się czym martwić. Może dyżurna nocka chciała zwalić odpowiedzialność na kogoś innego i zabezpieczyła się szpitalem.
0 0

#4816852 Napisano: 08.11.2011 09:11:24
A sory, zapomniałam. Rok temu jeden oszołom z dyżuru wysłał mnie (Majkę) do szpitala z zapaleniem płuc i strasznym wrzaskiem, że zaniedbałam dziecko, co za mnie za matka!

Pojechałam do szpitala a tam okazało się, że to zwykły rotawirus, dziecko pielęgnowane prawidłowo (zgłoszone do lekarza po 18h z gorączką 38 st. i zaczynającym się dopiero rozwolnieniem), skierowane do domu ze Smectą i innymi popularnymi lekami. Są więc i takie przypadki.
0 0

isiulka

#4816855 Napisano: 08.11.2011 09:12:44
karolkas napisał(a):

Mój synek bardzo rzadko ma zapalenie oskrzeli,czy gardła,czy krtani, zazwyczaj kaszle ale nigdy nic nie ma.Teraz ma pierwszy raz.Teraz kaszle ale nie świszczy.Cos się stanie jak pójdę dla świętego spokoju po weekendzie dopiero?
Ja tak nie wiem czy do końca ufać tym lekarzom na dyzurach nocnych, kiedyś dla mojego 5 miesiecznego Karolka na ropiejące oko przepisała wodę utlenioną i super mocny antybiotyk,co farmaceuta mi odradził (ja wiem ze aptekarze nie są lekarzami,ale czasami więcej wiedza niż lekarz).Może lekko przesadziła z tą astmą,jakoś do tej pory lekarka rodzinna ani alergolog nic takiego nie znalezli u niego.

To może idź dzisiaj do innego lekarza? dopiero wtorek...
Te nocne dyżury to czysta kpina, kiedy udałam się na taka wizytę, tuż przed wyjściem wyszorowałam zęby żeby lekarza mój chuch nie zabił jak będzie mi gardło badał, a ten geniusz wymyslił , że ten biały nalot na języku to grzybica emotka oczywiście to była pozostałość pasty do zębów.
I na tym zakończyłam wizyty u specjalistów z nocnych dyżurów.
0 0

79magda

#4816859 Napisano: 08.11.2011 09:13:58
Radziłabym przed wyjazdem skontrolować Synka u innego lekarza, tak dla Twojej własnej spokojności... Alergia bardzo często powoduje astmę, a najgorsze, co może się stać, to to, że Twój Synek nagle może zacząć się dusić! To się zdarza właśnie podczas zapalenia płuc, bądź oskrzeli w przypadku chorych na astmę. Ponadto sprawdziłabym jeszcze raz osłuchowo, czy z oskrzeli nie przeszło na płuca, bo to krótka droga...

Sama mam astmę, więc wiem, jak to jest. U mnie zapalenie oskrzeli o 13 staje się zapaleniem płuc o 17.30...

Lepiej sprawdź, będziesz spokojniejsza, bo tak to i tak będziesz cały czas myślała o tym i robiła sobie wyrzuty, zamiast cieszyć się wyjazdem (mamy tak mają emotka ). A na specjalistyczne badania zabierz Synka, jak wyzdrowieje, spirometria u chorego i zdrowego wygląda zupełnie inaczej. Trzymaj się emotka
0 0

Gość: minia

#4817312 Napisano: 08.11.2011 11:43:03
wkurza mnie susza w konkursach- nic nie wyrywam. Zabrałam się za konki klikane ale mam marne szanse... Wkurza mnie ze ludzie maja po 1 000 głosów a ja ledwo 100 mogę zabrać emotka Nie umiem kombinować emotka
0 0

joan

#4817737 Napisano: 08.11.2011 02:10:18
Podobno przed domem stoi kurier i uporczywie czeka na jakiś pradawny dokument zwrotny do przesyłki. A jeśli go nie posiadamy, to gościu chce dostać ksero dowodu osobistego z oświadczeniem, że dokumentu zwrotnego w ogóle nie było - chyba go pogięło! emotka
0 0

#4817834 Napisano: 08.11.2011 02:55:07
wkurzyłam się dziś na firmę kurierską DPD - wczoraj był kurier , nie było mnie w domu -zadzwonił , umówiłam się ,że odbiorę paczkę sama bo tak mi wygodniej - był bardzo konkretny i do niego nic nie mam ; dziś rano zadzwonił ,że przyszła druga paczka i czy ma ją zabierać skoro mam dziś przyjeżdzać - więc oczywiście kazałam zostawić , bo odbiorę obie razem. I znowu było konkretnie i miło. O 11.30 telefon z siedziby o której mogę być u nich bo coś tam chcieli sobie zaplanować ... i pani była miła i taka pomocna. Więc jak dojechałam do siedziby to z uśmiechem na twarzy mówię dień dobry - chciałam odebrać paczki - mam z kurierem umówiony odbiór osobisty a pani mi na to - a numer przesyłki pani zna ? więc ja zgodnie z prawdą mówię ,że nie -a pani - to MOWY NIE MA ŻEBYM WYDAŁA PRZESYŁKÊ
Chory jakiś układ , po dyskusji i oddzwonieniu do tej kobiety z biura , która mnie ponaglała do odbioru nagle się dało !
a potem wielkie wydziwianie , bo był protokół odbioru nagrody... zamiast kilku minut zeszło mi ponad 30 minut ,żeby głupią paczkę odebrać
0 0

Gość: nice

#4817836 Napisano: 08.11.2011 02:56:54
joan napisał(a):

Podobno przed domem stoi kurier i uporczywie czeka na jakiś pradawny dokument zwrotny do przesyłki. A jeśli go nie posiadamy, to gościu chce dostać ksero dowodu osobistego z oświadczeniem, że dokumentu zwrotnego w ogóle nie było - chyba go pogięło! emotka

może na kalosze ten protokół emotka
0 0

#4817841 Napisano: 08.11.2011 02:58:37
nice napisał(a):

joan napisał(a):

tak sobie właśnie pomyślałam i ja , bo wielkie halooooooooo o te kalosze - nipy , numer dowodu , urząd skarbowy
0 0

joan

#4817845 Napisano: 08.11.2011 03:01:16
nice napisał(a):

joan napisał(a):

Kaloszy nie wygrałam. Nie wiem, o którą przesyłkę może chodzić. Generalnie wkurzyło mnie to, że kurier nawalił, a jeszcze stawia żądania. Wręczenie obcemu facetowi kserokopii swojego dowodu osobistego jest nierozsądne, a to, czy dokument zwrotny był, czy też nie, regulują stosowne zapisy listu przewozowego. Najpierw kurierzy zostawiają paczki po sąsiadach albo w innych klatkach schodowych, a potem się dziwią, że nie dostali potwierdzonego dokumentu zwrotnego emotka Eh.
0 0

Gość: czarnygreg

#4817850 Napisano: 08.11.2011 03:04:56
a mnie wkurza ze nie umiem tego całego Ipada uruchomić, ściagam jakiś program ze strony apple i nie mam pojęcia co dalej......noga komputerowa jestem emotka liczyłam na instrukcje jakąś emotka a tu nic, ani słówka, i myślałm ze będzie poinstalowane co trzeba
0 0

Gość: goralecka

#4817863 Napisano: 08.11.2011 03:10:44
wkurzają mnie wszystkie facebookowe grupy dotyczące śmierci Hanki z M jak miłość. Zastanwia mnie to od rana czy ludzie prowadzący takie grupy, aktywnie w nich uczestniczący nie mają ciekawszych zajęć, problemów, spraw itp?To nie są osoby mające po naście lat.

A już żart z pochowaniem Hanki na Wawelu nie śmieszy mnie w ogóle. Mimo, iż w ostatniej sprawie z pochowkiem na Wawelu bylam przeciw.

Ehh..widać już stara jestem emotka
0 0

#4817969 Napisano: 08.11.2011 04:05:22
po prostu jestem cudowna emotka
wysłałam sms na konkurs Kucharka - i wpisałam 7055 - przyszła zwrotka , a jakże z.. przyjaznej słodyczy - to dopiero oryginalną nazwę dla ciastka wymysliłam ...kucharek emotka emotka emotka
0 0

Gość: swibek

#4817993 Napisano: 08.11.2011 04:13:31
pola731 napisał(a):

po prostu jestem cudowna emotka
wysłałam sms na konkurs Kucharka - i wpisałam 7055 - przyszła zwrotka , a jakże z.. przyjaznej słodyczy - to dopiero oryginalną nazwę dla ciastka wymysliłam ...kucharek emotka emotka emotka

a ja bym się nie zdziwiła jakbyś wygrała.. emotka powodzenia życzę!! emotka widocznie tak miało być!! emotka
0 0