Wkurza mnie...

delfinka101

#6390934 Napisano: 17.08.2017 16:12:30
Wkurza mnie testmetoo. Wygrałam nagrodę którą powinni przyznać mi w lutym. 10 lipca mail ze mi wyślą i gratulacje ble ble ble..do dzisiaj nagrody brak
1 brucee 0

agakaz2

#6390942 Napisano: 17.08.2017 16:33:50
"uwielbiam" jak ktoś mówi o psie synuś emotka
0 1 nicoletta

ziolko

#6391012 Napisano: 17.08.2017 19:01:12
Wkurza mnie to, że Polak Polaka potrafi tak wystawić, że szok i wstyd emotka

Znajomy kilka lat pracował za granicą, wrócił do Polski, żeby tu spróbować, bo dom i rodzina. I co? jedna praca, można powiedzieć w korpo, nie wytrzymał psychicznie tego całego olewania, zwalania winy na innych (w tym na niego).
Spróbował w drugim miejscu - bez wdawania się w szczegóły, podziękował w końcu.
Trzecia - klienci bez porozumienia między sobą ciągle coś zmieniali. Rano przychodził facet i mówił jedno, po południu żona i mówiła drugie. A on miał to na bieżąco zmieniać. Oczywiście o dodatkowej zapłacie za zmiany nie było mowy.
Teraz pracuje na budowie jako zastępca kierownika i co? dostał tylko wypłatę za marzec... a od kwietnia do teraz NIC. Szef mówi, że kasy nie ma na wypłaty i na sprzęt, a sam kupił prawie nowe Audi R8 i synowi BMW. 
Na budowie mają tylko JEDNĄ wkrętarkę!! a szef przychodzi i z pyskiem, dlaczego jeszcze coś nie zrobione... plus do tego wieczne zmiany w projekcie...
Jak tak dalej pójdzie to wraca za granicę, bo tam ludzie jakoś potrafią docenić jego robotę, uczciwość i sumienność. Byli szefowie ciągle dzwonią i pytają, kiedy wraca...

A u nas? ledwo ktoś założy "firmę budowlaną", uzbiera kilka przypadkowych osób spod sklepu itp i już wielki "przedsiębiorca" od siedmiu boleści emotka
3 brucee, nkba, lager 0

ziolko

#6391021 Napisano: 17.08.2017 19:14:20
bruce napisał(a):

ziolko napisał(a):

A u nas? ledwo ktoś założy "firmę budowlaną", uzbiera kilka przypadkowych osób spod sklepu itp i już wielki "przedsiębiorca" od siedmiu boleści  emotka

I to są pijaczyny!, spóźniają się, (...)

oj tak!! na jednej naszej budowie są tacy "glancusie", co przychodzą o 10, a idą o 14... jak mieli rozebrać kawałek ściany, zrobić okno w innym miejscu, wywalić zapadnięty strop itp, to ooooo..... ale jak to zrobić?? a inwestor ich wziął, bo byli jedyni, co mogli wejść w tym terminie. A jak coś się stanie, to kto odpowiada? oczywiście kierownik!! 
2 brucee, nkba 0

Niebieska_Laguna

#6391023 Napisano: 17.08.2017 19:16:16
Zamach w Barcelonie... Na popularnej ulicy uczęszczanej przez turystów. W dodatku zakładnicy wzięci w restauracji. Okropne. Strach jechać na wakacje do cywilizowanych krajów. Intensywność zamachów terrorystycznych w ostatnim czasie mnie przeraża.
3 brucee, nkba, jokan 0

dzasmina

#6391123 Napisano: 17.08.2017 22:20:11
wkurza mnie, że zawsze coś się musi spier**
mój ukochany, wygłaskany, niemal niezawodny opel pomimo zakazu w postaci ręcznego puścił się z górki i tak *ujowo zaparkował, że nawet mój zdolny mąż nie wyklepie mu maski. tak, cieszę się, że nikomu nic itd, ale ku*wa cały przód poszedł. ręce opadają, a łzy same płynąemotka
0 0

mia

#6391128 Napisano: 17.08.2017 22:31:44
dzasmina napisał(a):

wkurza mnie, że zawsze coś się musi spier**mój ukochany, wygłaskany, niemal niezawodny opel pomimo zakazu w postaci ręcznego puścił się z górki i tak *ujowo zaparkował, że nawet mój zdolny mąż nie wyklepie mu maski. tak, cieszę się, że nikomu nic itd, ale ku*wa cały przód poszedł. ręce opadają, a łzy same płyną emotka

emotka   emotka
0 0

ziolko

#6391130 Napisano: 17.08.2017 22:37:06
dzasmina napisał(a):

wkurza mnie, że zawsze coś się musi spier**mój ukochany, wygłaskany, niemal niezawodny opel pomimo zakazu w postaci ręcznego puścił się z górki i tak *ujowo zaparkował, że nawet mój zdolny mąż nie wyklepie mu maski. tak, cieszę się, że nikomu nic itd, ale ku*wa cały przód poszedł. ręce opadają, a łzy same płyną emotka

uuu... a nie miałaś zostawionego na biegu plus ręczny, tylko  na samym ręcznym? 
0 0

dzasmina

#6391131 Napisano: 17.08.2017 22:51:21
ziolko napisał(a):

dzasmina napisał(a):

chociaż to się wydaje mało prawdopodobne, to wygląda na to, że tak było. podobno nie jest tak źle jak wygląda, ale ku*wa ile to będzie kosztowało. i nawet nie chce mi się słuchać "a bo trzeba było", bo nie jeżdżę od wczoraj i wiem, co trzeba było.
0 0

norweska20

#6391133 Napisano: 17.08.2017 23:02:20
dzasmina napisał(a):

ziolko napisał(a):

dzasmina napisał(a):

chociaż to się wydaje mało prawdopodobne, to wygląda na to, że tak było. podobno nie jest tak źle jak wygląda, ale ku*wa ile to będzie kosztowało. i nawet nie chce mi się słuchać "a bo trzeba było", bo nie jeżdżę od wczoraj i wiem, co trzeba było.

Na pocieszenie że inni tez wydają (bo jak wiadomo auto to wieczna skarbonka )..my tydzień temu za wymiane klocków hamulcowych i pasków rożżadu zapłaciliśmy 1220 zł (dodam że auto warte jakies 7-8 tys. ) bo niby mieliśmy jechać na wszasy ...z wczasów nic nie wyszło ( emotka ) ale wymiana musiała być ...
0 0

dzasmina

#6391139 Napisano: 17.08.2017 23:21:56
norweska20 słabo mnie pocieszyłaś, ale wiem co czujesz. tzn prawie, bo my jesteśmy właśnie po wakacjach, a więc  bez zaplecza finansowego. a hamulec ręczny ma/miał być jutro robiony. i naprawdę szkoda mi tego opla, bo bardzo go lubię i pilnowałam, żeby go nie zadrapać.

a na poprawę humoru, to przypomniał mi się program moto, gdzie ekspert doradzał jak przeglądać ogłoszenia sprzedaży i np powiedział, że jak jest napisane, że autem jeździ kobieta, to omija takie oferty szerokim łukiem, bo jak facetowi coś się w drodze zepsuje, to staje i próbuje naprawić, a kobieta myśli, żeby tylko dojechać do domu. i to chyba o mnie byłoemotka
1 lager 0

trebor1

#6391142 Napisano: 17.08.2017 23:46:40
dzasmina napisał(a):

żadne to będzie pocieszenie, ale kiedyś moja siostra zaparkowawszy samochód weszła na chwilę do spożywczaka...
gdy wyszła samochodu na miejscu postoju nie zastała, stał opodal zaparkowany w rusztowaniu przestawnym, a na nad głową ukazał jej się widok fachowca trzymającego się parapetu i wesoło przebierającego nogami

ace

#6391206 Napisano: 18.08.2017 09:34:12
agakaz2 napisał(a):

"uwielbiam" jak ktoś mówi o psie synuś  emotka

moja przyjaciółka na swojego pieska mówi psiecko - bardzo mi się to podoba emotka
1 agakaz2 0

ace

#6391214 Napisano: 18.08.2017 09:48:38
ziolko napisał(a):

bruce napisał(a):

ziolko napisał(a):

A u nas? ledwo ktoś założy "firmę budowlaną", uzbiera kilka przypadkowych osób spod sklepu itp i już wielki "przedsiębiorca" od siedmiu boleści  emotka

I to są pijaczyny!, spóźniają się, (...)

oj tak!! na jednej naszej budowie są tacy "glancusie", co przychodzą o 10, a idą o 14... jak mieli rozebrać kawałek ściany, zrobić okno w innym miejscu, wywalić zapadnięty strop itp, to ooooo..... ale jak to zrobić?? a inwestor ich wziął, bo byli jedyni, co mogli wejść w tym terminie. A jak coś się stanie, to kto odpowiada? oczywiście kierownik!! 

właśnie dlatego kieronik powinien pilnować porządku na budowie... W dużych firmach to jest nie do pomyślenia. My współpracujemy z Budimexem przy budowie dróg, to tam w każdy poniedziałek rano, każdy robotnik jest sprawdzany alkomatem, oprócz tego wyrywkowo w ciągu tygodnia też są kontrole i razy była sytuacja, że przy takim wyrywkowej kontroli facet "wpadł"i wyleciał dyscyplinarnie. Ogólnie lepiej nie przyjść do pracy pod wpływem niż przyjść i ryzykować.
0 0

Kiciunia21

#6391227 Napisano: 18.08.2017 10:09:09
agakaz2 napisał(a):

A ja tak mówię emotka  Dzieci jeszcze nie mam, a on jest jedną z najważniejszych dla mnie istot. Nikogo tym nie krzywdzę przecież emotka   

ace

#6391235 Napisano: 18.08.2017 10:18:28
cb656 napisał(a):

ace napisał(a):

kieronik powinien pilnować porządku na budowie... W dużych firmach to jest nie do pomyślenia. My współpracujemy z Budimexem przy budowie dróg, to tam w każdy poniedziałek rano, każdy robotnik jest sprawdzany alkomatem, oprócz tego wyrywkowo w ciągu tygodnia też są kontrole i razy była sytuacja, że przy takim wyrywkowej kontroli facet "wpadł"i wyleciał dyscyplinarnie. Ogólnie lepiej nie przyjść do pracy pod wpływem niż przyjść i ryzykować.

emotka Zazdroszczę, naprawdę.Trafiłem niedawno na dużą budowę prowadzoną przez jednego z trójcy największych w Polsce (nazwę przemilczę, bo robiłem na czarno emotka ). Realia są takie, że ten główny, który firmuje budowę swoją nazwą, wynajmuje podwykonawców, a ten z kolei - jeszcze mniejsze ekipy. Codzienność wyglądała tak, że najpierw w aucie, którym dowożona była taka drużyna, pękała puszka z piwem na łeb. W czasie przerw śniadaniowych kolejne, a za butelki znalezione wewnątrz budynku po zakamarkach mógłbym w skupie dostać całkiem zauważalny grosz.
Nadzór? Tylko z nazwy. Jedyny wymóg: "chłopaki, noście kaski i kamizelki odblaskowe, by się nikt nie przyczepił". To wszystko. Żadnej kontroli przy wejściu, nie widziałem nawet wartowników, którzy pilnowaliby terenu. ŻAL.PL emotka Po trzech dniach zrezygnowałem.

to albo miałeś takiego pecha, albo ja takie szczęście emotka od prawie 5 lat z nimi współpracujemy przy budowie różnych dróg i obiektów drogowych i tam zawsze były przeprowadzane takie kontrole i na prawdę baaaardzo pilnowali. Natomiast obsługiwaliśmy też budowę kilku osiedli mieszkaniowych i biurowców (inne firmy budowlane) to tam rzeczywiście, puszka na puszce leżała, a w czasie przerwy śniadaniowej gdy w sklepie się spotykaliśmy to robotnicy obok bułek mieli czteropaki piwa. Ale tam i inny typ kierowników był... nie mieli pojęcia co się na budowie dzieje, np. kazali przyjechać, ale jak się przyjechało to nie wiedzieli właściwie po co, albo kazali robić coś zupełnie bez sensu emotka bo dany etap już dawno zakończony, albo jeszcze w powijakach
0 0

katrin1

#6391253 Napisano: 18.08.2017 10:32:51
Wkurza mnie moja głupota, robienie stu rzeczy na raz, zostawianie wszystkiego na ostatnią chwilę i mój zmarnowany czas na pisanie błyskotliwych, czasochłonnych konkursowych tekstów, które dziś chciałam wysłać a konkurs skończył się wczorajemotka
1 mia 0

@gnieszk@

#6391259 Napisano: 18.08.2017 10:46:33
Kiciunia21 napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

A ja tak mówię  emotka  Dzieci jeszcze nie mam, a on jest jedną z najważniejszych dla mnie istot. Nikogo tym nie krzywdzę przecież emotka   

Ja tak mówię do swojego grubego, czasami wrednego, kochanego kota emotka

ace

#6391261 Napisano: 18.08.2017 10:53:18
katrin1 napisał(a):

Wkurza mnie moja głupota, robienie stu rzeczy na raz, zostawianie wszystkiego na ostatnią chwilę i mój zmarnowany czas na pisanie błyskotliwych, czasochłonnych konkursowych tekstów, które dziś chciałam wysłać a konkurs skończył się wczoraj emotka

ja tak odkładałam wysyłkę zgłoszenia na czujnik czadu... no i tak skutecznie czekałam, że się doczekałam  końca konkursu emotka
0 0

Claudia77

#6391474 Napisano: 18.08.2017 16:12:44
ace napisał(a):

katrin1 napisał(a):

Wkurza mnie moja głupota, robienie stu rzeczy na raz, zostawianie wszystkiego na ostatnią chwilę i mój zmarnowany czas na pisanie błyskotliwych, czasochłonnych konkursowych tekstów, które dziś chciałam wysłać a konkurs skończył się wczoraj emotka

ja tak odkładałam wysyłkę zgłoszenia na czujnik czadu... no i tak skutecznie czekałam, że się doczekałam  końca konkursu emotka

a ja dziś kupiłam kawę na konkurs i okazało się, że mojego sklepu nie ma na liścieemotka
0 0