Wkurza mnie...

jokan

#6409547 Napisano: 30.09.2017 08:55:21
andziulka21 napisał(a):

Wkurzają mnie strasznie konkursy smsowe. Ostatni raz wzięłam w nich udział. Jestem ciekawa, ile smsów wysłały zwyciężczynie konkursów dlalejdis.pl. Wysłałam w jednym z nich 15(!) smsów i nie wygrałam nic.... Te 15 już się średnio kalkuluje, a co dopiero większa ilość... 

Wysłałam 2 na książkę i mam emotka Edit:bardzo często wysylam po dwa/trzy sms i książek z dlalejdisa mam ok 35 emotka

bo o ksiazki chyba nikt tam nie gra, raczej kosmetyki....ja tez nie widze sensu w tych konkursach, wole sobie kupic za wlasna kase i miec pewne, ze moje niz im kase nabijac...,emotka

dwaburekoty

#6409562 Napisano: 30.09.2017 10:13:51
cb656 napisał(a):

To nie jest MÓJ problem Ja jedynie wyśmiewam zjawisko. No i uprzedzam, otwieram oczy tym wszystkim biedakom, lebiegom-niewidymkom, co to nigdy nie są zorientowani co i jak, a później lamentują, bo czegoś nie doczytali. Takie hobby mam

Zdziwię Cię, przeczytałam regulamin. Doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że wygrywa ten, kto wyśle więcej smsów. Wzięłam udział. Wątek nazywa się: "Wkurza mnie", więc piszę, co mnie wkurza. Tego też już na tym forum nie wolno? Grozi za to bycie nazwaną "żałosną", "biedakiem" itp? Jeśli tak, to słabo. Jedyną konkretną odpowiedź otrzymałam od andziulki21 i to w wiadomościach prywatnych. 
A Ty CB masz słabą pamięć. Bardzo słabą lub wybiórczą. Jeszcze nie tak dawno biłeś się w pierś i obiecałeś, że nikomu nie będziesz dogadywać... No cóż...

msn22

#6409588 Napisano: 30.09.2017 11:59:59
Dostałam się do grona osób testujących kremy przeciwzmarszczkowe Nivea Q10 z Wizażu, z czego się bardzo cieszę, kosmetyki już dotarły, jednak martwi mnie jedna rzecz... emotka Krem na noc przyszedł JUŻ OTWARTY. Pudełko nie miało na sobie folii zabezpieczającej, a plomba zabezpieczająca kosmetyk została wcześniej zerwana emotka
 Najpierw dało mi do myślenia to, że pudełko nie miało na sobie folii, jak krem na dzień - tutaj wszystko ok. Na opakowaniu jest informacja, aby przed pierwszym użyciem zdjąć plombę zabezpieczającą, a tutaj patrzę - brak.
Jestem zawiedziona i szczerze mówiąc, nie wiem, co zrobić z tym fantem - kiedy opakowanie zostało otwarte przez kogoś, czy wszystko z tym kosmetykiem w porządku w związku z tym i czy nie dostanę jakiegoś syfu na twarzy... emotka
0 0

androm

#6409594 Napisano: 30.09.2017 12:09:56
msn22 napisał(a):

Dostałam się do grona osób testujących kremy przeciwzmarszczkowe Nivea Q10 z Wizażu, z czego się bardzo cieszę, kosmetyki już dotarły, jednak martwi mnie jedna rzecz... emotka Krem na noc przyszedł JUŻ OTWARTY. Pudełko nie miało na sobie folii zabezpieczającej, a plomba zabezpieczająca kosmetyk została wcześniej zerwana emotka  Najpierw dało mi do myślenia to, że pudełko nie miało na sobie folii, jak krem na dzień - tutaj wszystko ok. Na opakowaniu jest informacja, aby przed pierwszym użyciem zdjąć plombę zabezpieczającą, a tutaj patrzę - brak.
Jestem zawiedziona i szczerze mówiąc, nie wiem, co zrobić z tym fantem - kiedy opakowanie zostało otwarte przez kogoś, czy wszystko z tym kosmetykiem w porządku w związku z tym i czy nie dostanę jakiegoś syfu na twarzy... emotka

Ten kosmetyk tak po prostu wygląda. Ja też dostałam pudełko, a w środku krem w długiej tubie. Folii nie ma i nie ma śladu żadnej plomby.
0 0

Astronautka

#6409597 Napisano: 30.09.2017 12:19:40
dwaburekoty napisał(a):

cb656 napisał(a):

To nie jest MÓJ problem Ja jedynie wyśmiewam zjawisko. No i uprzedzam, otwieram oczy tym wszystkim biedakom, lebiegom-niewidymkom, co to nigdy nie są zorientowani co i jak, a później lamentują, bo czegoś nie doczytali. Takie hobby mam

Zdziwię Cię, przeczytałam regulamin. Doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że wygrywa ten, kto wyśle więcej smsów. Wzięłam udział. Wątek nazywa się: "Wkurza mnie", więc piszę, co mnie wkurza. Tego też już na tym forum nie wolno? Grozi za to bycie nazwaną "żałosną", "biedakiem" itp? Jeśli tak, to słabo. Jedyną konkretną odpowiedź otrzymałam od andziulki21 i to w wiadomościach prywatnych. A Ty CB masz słabą pamięć. Bardzo słabą lub wybiórczą. Jeszcze nie tak dawno biłeś się w pierś i obiecałeś, że nikomu nie będziesz dogadywać... No cóż...

niektórzy ludzie w ten sposób (dogadując, zwracając uwagę itp itd) się dowartościowują, więc takiego osobnika trzeba po prostu zignorować i nie karmić bo wdając się z nim w dyskusję/polemikę, karmisz go niepotrzebnie a sama się denerwujesz i wkurzasz... szkoda nerwów dla ludzi, których życie kończy się i zaczyna w sieci.... kocie głowa do góry

wrrrryyy

#6409626 Napisano: 30.09.2017 14:46:22
Jak już myślę, że w konkursach foto nie zobaczę większego dna, to co oglądam kolejną galerie, musze odszczekiwać.
Co to ma być?
Zaraz mi ktoś napisze, że mam kij w d… i to tylko tak ustawione do zdjęcia, ale sam fakt ze ktoś wpadł na taki pomysł, bardzo mnie wkurza emotka   https://konkurspu...ie=691&strona=11

Astronautka

#6409628 Napisano: 30.09.2017 14:56:54
wrrrryyy napisał(a):

Jak już myślę, że w konkursach foto nie zobaczę większego dna, to co oglądam kolejną galerie, musze odszczekiwać. Co to ma być?
Zaraz mi ktoś napisze, że mam kij w d… i to tylko tak ustawione do zdjęcia, ale sam fakt ze ktoś wpadł na taki pomysł, bardzo mnie wkurza  emotka   https://konkurspu...ie=691&strona=11

Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. Stephen King
1 frodo 0

andziulka21

#6409631 Napisano: 30.09.2017 15:02:02
jokan napisał(a):

andziulka21 napisał(a):

Wkurzają mnie strasznie konkursy smsowe. Ostatni raz wzięłam w nich udział. Jestem ciekawa, ile smsów wysłały zwyciężczynie konkursów dlalejdis.pl. Wysłałam w jednym z nich 15(!) smsów i nie wygrałam nic.... Te 15 już się średnio kalkuluje, a co dopiero większa ilość... 

Wysłałam 2 na książkę i mam emotka Edit:bardzo często wysylam po dwa/trzy sms i książek z dlalejdisa mam ok 35 emotka

bo o ksiazki chyba nikt tam nie gra, raczej kosmetyki....ja tez nie widze sensu w tych konkursach, wole sobie kupic za wlasna kase i miec pewne, ze moje niz im kase nabijac..., emotka

Dokładnie tak jest.. dlatego wyślę sms góra dwa i książki wpadaja..
Większej ilości sms nigdy nie wysłałam i nie zamierzam, bo to dopiero nabijanie kasy.. 
Tak samo jak w promocyjnych wydaje się kase na produkt, na sms i też nie ma pewności wygranej.. a czasami te nagrody np torby, czy łyżeczki, to wolę książkę. Ot moje zdanie. Moje pieniądze i mój czas emotka  ja nikomu do portfela nie zaglądam i nie interesuje mnie co robi ze swoimi pieniędzmi. Także szanujmy się nawzajem emotka  
Miłego dnia życzę emotka

maryam

#6409693 Napisano: 30.09.2017 19:43:48
Ze moja znajoma nazbierała 7 głosów wymaganych na konkurs Pumy, a teraz patrzymy a mu już 113... emotka O co chodzi? Czy zdjęcie się tak spodobało, czy teraz tak się eliminuje konkurencje?
0 0

magalan83

#6409991 Napisano: 01.10.2017 22:22:49
Wkurzyłam się emotka  taka ze mnie konkursowiczka emotka
narzekam, że ostatnio nic nie wygrywam a jeśli już coś wpadnie to baaaardzo długo muszę na to czekać...
wczoraj kupiłam płatki Nestle i dziś chciałam puścić los, TYLKO loteria zakończyła się wczoraj emotka emotka
0 0

asia670

#6410016 Napisano: 02.10.2017 01:17:37
wkurza mnie bezkarność firm organizujących spotkania pokazowe vel wciskanie zbytecznego towaru starszym ludziomemotka moi rodzice /71 i 75/ poszli w piatek na takowe/ zarzekali się,ze nic nie kupia,ida tylko posłuchac.../ i dzisiaj sie dowiedziałam,ze nakupili zbytecznego towaru za 7000 zł/sic!!!!!!!!!/ na raty 10x 700,bo bez odsetek.A były to cudowne gary za 3500-okazja,bo rabat z 6900,odkurzacz pioracy, myjacy okna i czyszczący fugi za jedyne 2000, mata masujaca i jakies rekawy masujace za 1300 i noze z powłoka ceramiczną za 200 zl-w internecie znalazłam po kolei: za 500 ,700,150,50,23 zł,do tego "prezenty"-kamerka samochodowa,2 poduszki wełniane,skorobaczka do jarzyn i wkretarka akumulatorowa,mało tego- maja uzbierane 3700 punktów i koniecznie MUSZA byc na kolejnym spotkaniu,bo za jedyne 200 zł dostana sokownik i prezent za 1 zł-takich par było podobno kilka-jestem przerazona,zadne argumenty do nich nie docierają!Mieliście moze podobne sytuacje z Waszymi bliskimi?I jak sobie poradziliście?
0 0

ziolko

#6410018 Napisano: 02.10.2017 01:28:26
asia670 - umowa zawarta poza siedzibą firmy, więc rodzice mają 14 dni na odstąpienie od umowy.
Poza tym możesz skontaktować się z rzecznikiem praw konsumentów, żeby pomógł Ci napisać pismo.
Trzeba będzie odesłać (odwieźć) wszystkie towary razem z pismem o odstąpieniu od umowy (ale szczegóły niech napisze rzecznik).
Mam nadzieję, że jeszcze nic nie używali? a jeśli używali, to postaraj się tak to wyczyścić, żeby wyglądało na nowe.

Sugestia - kupuj rodzicom tygodnik "100 rad. Tam jest masa artykułów na temat różnego oszukiwania ludzi w wieku 50 i więcej. Warto poczytać i uczulić ich na takie różne sztuczki.

Dodam, że w niedzielę bylismy u teściów i między innymi była poruszana kwestia oszustów i ich sposobów. Chodziło o babcię męża, że ma 87 lat, sama mieszka i jest podatna na "okazje". Mój mąż uważał, że mało kto daje się nabierać, ale ja mu przytoczyłam wiele przykładów na osoby, które wiele straciły. 
Cały czas to jest aktualne i trzeba uczulać rodziców, dziadków i inne osoby, żeby były czujne.

Jak masz czas i możliwości to pokaż rodzicom w internecie nagrania z takich pokazów i powiedz, jakimi zasadami się kierują.

Wpłacili już coś?
2 29renata, joan 0

aneta411

#6410040 Napisano: 02.10.2017 08:07:03
asia670 napisał(a):

wkurza mnie bezkarność firm organizujących spotkania pokazowe vel wciskanie zbytecznego towaru starszym ludziom (..)

https://finanse.w...ow-6172061570091137a
0 0

alinke

#6410103 Napisano: 02.10.2017 09:40:48
asia670 napisał(a):

!Mieliście moze podobne sytuacje z Waszymi bliskimi?I jak sobie poradziliście?

Mam ten sam problem z moim tatą. Miesiąc temu udało mi się (nie było ani łatwo i ani miło) anulować identyczną umowę, ale czy tato coś zrozumiał - wątpię.  Mam nadzieje, że może firma wpisze go na jakąś czarną listę (jako tego co wypowiada umowy i ma pyskate córki) i przez jakiś czas go nie będą zapraszać
1 nkba 0

mama2006

#6410127 Napisano: 02.10.2017 10:20:17
wczoraj w Ikei: wsiadłam z wózkiem na zakupy do windy, za mną wsiadła para -młoda Ona (nabzdyczona)  z dzieckiem w wózku,młody On z wózkiem na zakupy.Winda się zatrzymała,przy wyjeżdżaniu z windy  mój wózek "zazgrzytał" na nierównościach.Odwróciłam się z uśmiechem i słowami "ojej, żebym tylko nie obudziła malucha".Na co Ona ze złością " już i tak pani obudziła, więc niech już pani idzie".No sorry, ale mnie szlag trafił na miejscu. Nikt nie każe im przychodzić z dzieckiem, tym bardziej że sklep był pełen ludzi.Wiem, że teraz świat się kręci wokół młodych matek ale....trochę kultury, nie są same na tym świecie, a ich dziecko nie jest jego pępkiem.
Ona jest zmęczona, dziecko jej płacze a jakaś baba w windzie głośno przejeżdża wózkiem i budzi jej dzieciaka.Toż to skandal. emotka

defed

#6410147 Napisano: 02.10.2017 10:34:24
mama2006 napisał(a):

(...)baba w windzie głośno przejeżdża wózkiem i budzi jej dzieciaka.Toż to skandal.

Rozgrzeszam Cię - wina rodziców, że chodzą wokół dziecka na paluszkach i przyzwyczajają je do spania w ciszy  emotka  Mój młody miastowy spał zawsze bez problemu nawet przy jadącej na sygnale karetce czy młocie pneumatycznym.

Niebieska_Laguna

#6410170 Napisano: 02.10.2017 10:54:57
Przypadkiem trafiłam na informację o bitych i gwałconych chłopcach z Drawska. To było z linku na facebooku, strona wyglądała na prowokacje. Bardzo chciałam, żeby to okazało się kłamstwem... A jednak to prawda... Aż mi się słabo zrobiło. Jak można dzieciom taki horror zgotować? I to własna matka... Tracę wiarę w ludzi.
https://www.tvn24...orskiego,776336.html
1 nkba 0

Claudia77

#6410175 Napisano: 02.10.2017 11:06:12
defed napisał(a):

mama2006 napisał(a):

(...)baba w windzie głośno przejeżdża wózkiem i budzi jej dzieciaka.Toż to skandal.

Rozgrzeszam Cię - wina rodziców, że chodzą wokół dziecka na paluszkach i przyzwyczajają je do spania w ciszy  emotka  Mój młody miastowy spał zawsze bez problemu nawet przy jadącej na sygnale karetce czy młocie pneumatycznym.

w sklepie czy na spacerze rodzice powinni sobie zdawać sprawę, że niestety nie ma tam komfortu spania dla dziecka, z reguły gdy jest tłoczno, a z tym hałasem to się nie zgodzę, zależy od dziecka, mój kiedyś spał jak kamień, a teraz jest czas, że nawet zaskrzypienie drzwi go budzi, pomimo, że nigdy w domu nie panowała grobowa cisza, chyba ma taki etap, że czuwa zamiast spać
0 0

joan

#6410185 Napisano: 02.10.2017 11:12:35
asia670 napisał(a):

wkurza mnie bezkarność firm organizujących spotkania pokazowe vel wciskanie zbytecznego towaru starszym ludziom emotka moi rodzice /71 i 75/ poszli w piatek na takowe/ zarzekali się,ze nic nie kupia,ida tylko posłuchac.../ i dzisiaj sie dowiedziałam,ze nakupili zbytecznego towaru za 7000 zł/sic!!!!!!!!!/ na raty 10x 700,bo bez odsetek.A były to cudowne gary za 3500-okazja,bo rabat z 6900,odkurzacz pioracy, myjacy okna i czyszczący fugi za jedyne 2000, mata masujaca i jakies rekawy masujace za 1300 i noze z powłoka ceramiczną za 200 zl-w internecie znalazłam po kolei: za 500 ,700,150,50,23 zł,do tego "prezenty"-kamerka samochodowa,2 poduszki wełniane,skorobaczka do jarzyn i wkretarka akumulatorowa,mało tego- maja uzbierane 3700 punktów i koniecznie MUSZA byc na kolejnym spotkaniu,bo za jedyne 200 zł dostana sokownik i prezent za 1 zł-takich par było podobno kilka-jestem przerazona,zadne argumenty do nich nie docierają!Mieliście moze podobne sytuacje z Waszymi bliskimi?I jak sobie poradziliście?

Bardzo Ci współczuję, teraz wszystko spada na Ciebie... emotka

Jak pisała Ziolko, najlepiej pogadać z rzecznikiem, z pewnością miał niejedna taką sprawę. Poza tym w necie możesz poszukać podobnych przypadków odnośnie konkretnej firmy.

Niestety, ludzi możesz przestrzegać, a oni myślą sobie "phi, jesteśmy bystrzaki, nas nie naciągną". Tymczasem nad tymi oszukańczymi procedurami sprzedażowymi siedziało gremium ludzi od manipulacji emotka

Nie wiem, jaki masz układ z rodzicami, ale angażuj ich teraz we wszystko - niech własnoręcznie tworzą wszystkie pisma, niech pojadą z Tobą do rzecznika, niech czytają na głos opisy podobnych sytuacji z neta. Bo niestety, ale osobom starszym się wydaje, żeśmy cudotwórcami i w sekundę odkręcimy popełnione przez nich błędy. Niektórym "pomaga" jedynie płacenie tych rat, inaczej w ogóle nie widzą problemu.

PS: Mojej mamie 100x mówiłam, że jeśli dzwoni ktokolwiek spoza rodziny, ma nie odbierać telefonu. Grochem o ścianę. Bo pogadać sobie można i w ogóle jakaż to atrakcja taka prezentacja. A jest tylko jeden sposób na tych oszustów: krótkie i treściwe "spierd*".

PS2: Moja mama sama odkręcała różne dziwaczne umowy w stylu "Tele2" i kosztowało ją to tyle zachodu, że jednak coś zaklikało i teraz już nie podnosi z uśmiechem słuchawki, czekając na "okazję".

Trzymam kciuki za Waszą sprawę! Możesz ją potem krótko opisać na forum, na pewno się komuś przyda emotka

ziolko

#6410189 Napisano: 02.10.2017 11:17:33
asia670joan -  jeśli już rodzice chcą iść na takie pokazy, bo zwyczajnie je lubią/nudzą się w domu/chcą z kimś pogadać, to niech NIE BIORĄ DOKUMENTÓW!! jak dowód osobisty, ostatni odcinek emerytury. Tak samo, żeby nie mieli przy sobie żadnych większych sum pieniędzy, jedynie kilka, kilkanaście złotych na wszelki wypadek.

Jak nie będą mieli dokumentów potrzebnych do wzięcia kredytu albo kasy, to nie będzie ich tak kusiło, żeby brać kredyt 
0 0