Wkurza mnie...

agniehaha89

#6410211 Napisano: 02.10.2017 11:37:11
asia670 napisał(a):

wkurza mnie bezkarność firm organizujących spotkania pokazowe vel wciskanie zbytecznego towaru starszym ludziom emotka moi rodzice /71 i 75/ poszli w piatek na takowe/ zarzekali się,ze nic nie kupia,ida tylko posłuchac.../ i dzisiaj sie dowiedziałam,ze nakupili zbytecznego towaru za 7000 zł/sic!!!!!!!!!/ na raty 10x 700,bo bez odsetek.A były to cudowne gary za 3500-okazja,bo rabat z 6900,odkurzacz pioracy, myjacy okna i czyszczący fugi za jedyne 2000, mata masujaca i jakies rekawy masujace za 1300 i noze z powłoka ceramiczną za 200 zl-w internecie znalazłam po kolei: za 500 ,700,150,50,23 zł,do tego "prezenty"-kamerka samochodowa,2 poduszki wełniane,skorobaczka do jarzyn i wkretarka akumulatorowa,mało tego- maja uzbierane 3700 punktów i koniecznie MUSZA byc na kolejnym spotkaniu,bo za jedyne 200 zł dostana sokownik i prezent za 1 zł-takich par było podobno kilka-jestem przerazona,zadne argumenty do nich nie docierają!Mieliście moze podobne sytuacje z Waszymi bliskimi?I jak sobie poradziliście?

Mieliśmy taką sprawę w firmie. Ogólnie jest 14 dni na odstąpienie od umowy, ale Pani starsza, przygłucha zagapiła termin. Udało się rozwiazać umowę po terminie. Moja babcia ostatnio też poszła na takie spotkanie. Mówiła, że idzie tylko po gratis i nic nie kupi. W rezultacie kupiła jakiś szybkowar Philipiak za 1500 zł. Mówiłam jej, żeby rozwiązała tą umowę ale ona się uparła, że ten szybkowar jest jej potrzebny. Kiedyś widziałam, jak jeden Pan stał pod hotelem, w którym organizowano spotkanie i krzyczał, że to oszuści. Niestety to nie pomogło ludzie i tak szli po gratisy. Nic na takie coś nie można poradzić. Oni dzwonią, wysyłają zaproszenia a starsi ludzie się na to nabierają. Jedyna rada to porozmawiać na poważnie z rodzicami albo ich ubezwłasnowolnić, żeby nie mogli samodzielnie dokonywać czynności prawnych. 

ziolko

#6410214 Napisano: 02.10.2017 11:48:13
Kiedyś byłam na takim spotkaniu produktów Zepter. 
Ubijali mleko 0,5% na trwałą piankę (jaaaaaasne). Wlewali wodę do uzdatniacza, a później pokazywali na jakimś wskaźniku nikłe zanieczyszczenie.
Moje wnioski - to nie było chude mleko, tylko co najmniej śmietanka 18%. Opakowanie nie było fabrycznie zamknięte, tylko widziałam, że kartonik był już otwarty.
Woda? hahahaha... wlewali wodę DESTYLOWANĄ!!! do pojemnika, a później wmawiali ludziom, że potrzebują sprzęt za ponad 3 tys, żeby pić czystą wodę.

"Super okazja" na dzień kobiet, czyli 200 zł zniżki na jakiś sprzęt. Czyli 1300 zamiast 1500. A w necie to samo ich badziewie za 450 zł (wtedy).
Byłam, popatrzyłam.. nic nie kupiłam. Ale za to widziałam te ich techniki manipulacji.

Kiedyś byłam na pokazie jakiejś pościeli wełnianej. Razem z mamą, ja miałam ok 20-23 lat.
Fakt, powiększone zdjęcia roztoczy w makro robią wrażenie emotka  
Ale na szczęście mama była na tyle roztropna, że nic nie wzięła. 

Innym razem byłam na pokazie Herbalife. Wniosek - tylko oni mają jedyne cudowne garnki do gotowania jedynie słusznych, idealnych potraw!! plus suplementy na wszelki wypadek. emotka

Szkoda jedynie czasu na te spotkania.
W ciągu ok 15 lat byłam na 3 spotkaniach i dziękuję bardzo. 

jokan

#6410222 Napisano: 02.10.2017 11:57:15
kumulacja napisał(a):

A do mnie zadzwoniła dzisiaj kobieta i zaprosiła na prezentację, na której będąbezpłatnie rozdawać odkurzacze. I że niby ja zostałam wylosowana do takiego
odkurzacza. Nawet nie chciało mi się z panienką dyskutować.

i nie skorzystalas z takiej świetnj okazji ? emotka wez nawet nie mów:)))
wkurzaja mnie takie firmy, naciagactwo, ale niestety w tym kraju jest na to przyzwolenie...nie tylko te firmy pokazowe, rowniez pseudo telekomnunikacyjne, pseudo dostawcy prądu, gazu i wiele wiele innych, ktore po prostu naciągaja ludzi emotka emotka - najczesciej starszych, ktorzy nie rozumieja, nie doczytaja, nie uslysza dobrze, etc.
1 ziolko 0

masza

#6410226 Napisano: 02.10.2017 12:00:57
asia670 napisał(a):

wkurza mnie bezkarność firm organizujących spotkania pokazowe vel wciskanie zbytecznego towaru starszym ludziom emotka moi rodzice /71 i 75/ poszli w piatek na takowe/ zarzekali się,ze nic nie kupia,ida tylko posłuchac.../ i dzisiaj sie dowiedziałam,ze nakupili zbytecznego towaru za 7000 zł/sic!!!!!!!!!/ na raty 10x 700,bo bez odsetek.A były to cudowne gary za 3500-okazja,bo rabat z 6900,odkurzacz pioracy, myjacy okna i czyszczący fugi za jedyne 2000, mata masujaca i jakies rekawy masujace za 1300 i noze z powłoka ceramiczną za 200 zl-w internecie znalazłam po kolei: za 500 ,700,150,50,23 zł,do tego "prezenty"-kamerka samochodowa,2 poduszki wełniane,skorobaczka do jarzyn i wkretarka akumulatorowa,mało tego- maja uzbierane 3700 punktów i koniecznie MUSZA byc na kolejnym spotkaniu,bo za jedyne 200 zł dostana sokownik i prezent za 1 zł-takich par było podobno kilka-jestem przerazona,zadne argumenty do nich nie docierają!Mieliście moze podobne sytuacje z Waszymi bliskimi?I jak sobie poradziliście?

dokładnie, bazują na niewiedzy osób starszych, moja babcia też spłacała te sprzęty , bo twierdziła, ze to mega okazja...wiele z nich jak np. kuchenka indukcyjna do tej pory jej sie nie przydało do niczego, ale okazja była  emotka
0 0

ziolko

#6410227 Napisano: 02.10.2017 12:01:42
kumulacja napisał(a):

A do mnie zadzwoniła dzisiaj kobieta i zaprosiła na prezentację, na której będąbezpłatnie rozdawać odkurzacze. I że niby ja zostałam wylosowana do takiego
odkurzacza. Nawet nie chciało mi się z panienką dyskutować.

Do mnie ciągle wydzwaniają i zapraszają na spotkania do Legnicy, Siemianowic Śląskich i jeszcze gdzieś. 
Mam już ponad 30 numerów zapisanych, z jakich dzwonią - na jednym telefonie.
Na moje pytanie, skąd mają mój numer, to zawsze słyszę, że "został wylosowany w ich systemie".
Moja odpowiedź, że gdybym w lotto wygrywała za każdym razem "czwórkę" z taką częstotliwością, z jaką mnie  "losują" to byłabym bogata. Zero reakcji emotka

Zainstalowałam sobie aplikację "Odebrać telefon?" - taka zielona ośmiornica - i teraz jak mam włączoną, to z reguły odrzuca takie połączenia, które mają negatywną opinię. Nie muszę mieć nawet zapisanego numeru, żeby odrzucało. 
0 0

asia670

#6410272 Napisano: 02.10.2017 12:53:06
pół nieprzespanej nocy,sprawdzanie i porównywanie cen zakupionych produktów-ale cos drgnęło!!!Córka jadąc do pracy wstapiła po drodze do dziadków,"wyośliła" im ich problem,dzwoniła do mnie,że chyba im emocje opadły,bo są zdecydowani na zwrot-o ile sie im nie odmieni do jutra!!!Rozmawiałam przed chwilą z ojcem,powiedziałam mu,że jest stratny prawie 6000,bo własnie sie okazało,że zakupy wyniosły nie 7000,a 7700emotka CHYBA COS DOTARŁO-dzwoniłam do rzecznika praw konsumenta,na stronie starostwa jest druk odstąpienia od umowy,mają to wysłać poleconym za potwierdzeniem odbioru,a dopiero po3-4 dniach wysłać paczkę jako ubezpieczoną/powiedziała,ze to wazne!/-takie poniosa koszty.Dodatkowo tata powiedział mi,ze wpłacił 100 zł ,więc pewnie przepadną,raty jeszcze nie posłał  NA SZCZEŚCIE.Jestem póki co dobrej mysli-trzymajcie kciuki,dziekuję wam takze za wsparcie na PWemotka normalnie beczeć się chce

madzia1-s

#6410301 Napisano: 02.10.2017 13:52:46
posłałam zgłoszenie na Milkę, oczywiście nic ale po czasie zorientowałam się że chocowafel nie jest produktem promocyjnym emotka
oby w losowaniu nagród 2 i 3 stopnia mnie nie wybrali.... emotka
0 0

Agnes

#6410309 Napisano: 02.10.2017 14:08:18
defed napisał(a):

mama2006 napisał(a):

(...)baba w windzie głośno przejeżdża wózkiem i budzi jej dzieciaka.Toż to skandal.

Rozgrzeszam Cię - wina rodziców, że chodzą wokół dziecka na paluszkach i przyzwyczajają je do spania w ciszy  emotka  Mój młody miastowy spał zawsze bez problemu nawet przy jadącej na sygnale karetce czy młocie pneumatycznym.

moja też
jak zasypiała to ja sobie spokojnie tv oglądałam i nic jej nie ruszało
na spacerkach też trzęsienie ziemi mogło być a ona spała w najlepsze
natomiast będąc w szpitalu leżałam z młodą dziewczyną na sali, mówiła szeptem a ja udawałam ze słyszę jak przyszli do mnie rodzice to moja mama coś chciała wyjąć z reklamówki która zaszeleściła ...oburzenie tej dziewczyny było ogromne ale moja mama na to jej powiedziała że jak bedzie wychowywać dziecko w całkowitej ciszy to narobi krzywdę i sobie i dziecku
0 0

ewikewikk

#6410311 Napisano: 02.10.2017 14:12:56
ziolko jakiś czas temu jakaś firma konkursowa sprzedała nasze numery firmie z Warszawy i się zaczęło wydzwanianie z tymi spotkaniami. Nie mam zapisanych danych i nie mam już tej korespondencji więc nie mam konkretów. Po numerach telefonów w wyszukiwarkach namierzyłam dziadostwo. Kilkutygodniowa wymiana maili, wzajemnego straszenia się, z ich strony sądami, obustronnymi groźbami. Generalnie domagałam się od nich zgodnego z ustawą usunięcia moich danych w tym nr telefonu z ich wszystkich firm  - są 3 - i wydzwaniających filii. Jak mi bezczelnie napisali, że za groźby mi sprawę zakładają to dostałam szału. Napisałam im, że jako wolny człowiek też mam możliwość założyć im sprawę bo mam prawo zgodnie z ustawa usunąć swoje dane i korespondencja jest moim dowodem na ich upór w tej sprawie, i że z przyjemnością będę się od takich zdzierców i oszustów domagać milionowego (!) odszkodowania za codzienne nękanie mnie niechcianymi telefonami, i że nie wątpię, że je wynegocjuję biorąc pod uwagę jaki chłam ludziom za tysiące wciskają. I jeszcze: "Do zobaczenia w sądzie". I się skończyło. Ani jednego telefonu po tym mailu od prawie roku. A miałam po kilkanaście na dobę, do późnych godzin wieczornych.
Przypominam, że teraz nr telefonów są przypisane personalnie do osób więc podlegają pod dane osobowe, nie tylko te na imienny abonament jak wcześniej.
1 ziolko 0

ewikewikk

#6410315 Napisano: 02.10.2017 14:20:35
A na marginesie, rozumiem, że na takim spotkaniu sprzedawcy owijają sobie ofiary wokół palca. Tylko zawsze mnie fascynuje po jakiego grzyba ludzie łażą na te spotkania??????????? Sklepy są pełne towarów, można wybierać, przebierać również w cenach. Bilety na autobus miejski więcej kosztują niż darmowe gadżety, które tam rozdają a wabienie na darmową "lampkę szampana" to można sobie ruskie szampanskoje coś koło 10 zł dziabnąć jak ktoś ma taka potrzebę i to bez wychodzenia z domu. PO CO LUDZIE TAM ŁAŻĄ?????????? I to mnie wkurza.
1 asia670 0

renatak0

#6410317 Napisano: 02.10.2017 14:24:31
Wkurza mnie, że okazało się jakiś czas temu,że moim wszystkim kartom, nju wyłączyło skrzynkę(myślałam wcześniej ,ze jednej tylko).Tak ,więc co najmniej przez ostatni miesiac nikt nie mógł się do mnie dodzwonić,nie zostawał też slad po włożeniu karty z sms info o próbie połączenia, dodatkowo jeden numer tel. mi zlikwidowali,ale w dziwny sposób, nie mozna było się do mnie dodzwonić ale sms mogłam wysyłać, kartę też doładowywałam.O co kaman? Dzisiaj zadzwoniłam na infolinię ,po kolei baba odblokowywała mi skrzynki do każdego nr(trwało to sto lat) odblokowała zlikwidowany nr i beztrosko powiedziała,że to chyba ich wina, bo im się coś zwiesiło.
Nie wiem czy ktoś w tym czasie dzwonił do mnie z wygraną, ale posucha była nieprzeciętna i teraz się gryzę czy coś fajnego mi nie przepadło,a brałam udział w wyjątkowo wielu konkach, a w niektórych informowali telefonicznie.Nawet nie wiem czy zabierać się za reklamację i jak to ugryźć
0 0

Agnes

#6410325 Napisano: 02.10.2017 14:29:50
a mnie wkurza mój telefon
od wczoraj nie mogę wysłać mmsa i nie wiem czemu ciągle pojawia się napis Nie mozna dodać załączonego elementu
0 0

Niebieska_Laguna

#6410349 Napisano: 02.10.2017 15:08:07
ewikewikk napisał(a):

A na marginesie, rozumiem, że na takim spotkaniu sprzedawcy owijają sobie ofiary wokół palca. Tylko zawsze mnie fascynuje po jakiego grzyba ludzie łażą na te spotkania??????????? Sklepy są pełne towarów, można wybierać, przebierać również w cenach. Bilety na autobus miejski więcej kosztują niż darmowe gadżety, które tam rozdają a wabienie na darmową "lampkę szampana" to można sobie ruskie szampanskoje coś koło 10 zł dziabnąć jak ktoś ma taka potrzebę i to bez wychodzenia z domu. PO CO LUDZIE TAM ŁAŻĄ?????????? I to mnie wkurza.

Te oferty najczęściej kierowane są do ludzi starszej daty, którzy nie tylko są łatwowierni, ale też często czują się samotni, nie mają z kim porozmawiać, dokąd pójść. Więc kiedy ktoś okazuje im zainteresowanie, zaprasza gdzieś, to czują się znów potrzebni. Na takich spotkaniach jest wesoło, zabawnie - coś się dzieje. Prezenterzy są dla nich bardzo mili, więc Ci ludzie czują się zobowiązani, żeby coś kupić. Odwdzięczyć się i znów wpaść na taki pokaz za jakiś czas. A inni są po prostu naiwni i na słowo "Za darmo" dostają małpiego rozumu. Jak babka nawciska im kit, że to jubileusz firmy i zostali wytypowani do darmowego prezentu za kilkaset złotych, to żal im nie odebrać emotka  
1 ziolko 0

Niebieska_Laguna

#6410460 Napisano: 02.10.2017 18:02:22
Jak tu się cieszyć z nagród, kiedy takie rzeczy dzieją się na świecie... Las Vegas emotka

Gość: awi

#6410517 Napisano: 02.10.2017 20:45:40
asia670 napisał(a):

raty jeszcze nie posłał

Pamiętaj, żeby oprócz rozwiązania umowy ze sprzedawcą została również rozwiązana umowa z bankiem emotka
0 0

notta

#6410522 Napisano: 02.10.2017 20:55:07
wkurzam się bo.. prince polo- bramki, milka loteria - bramki emotka emotka
w sumie to zbyt dużo od tych loterii nie przytyje emotka
0 0

anialistopad

#6410525 Napisano: 02.10.2017 21:05:16
ivanotta napisał(a):

wkurzam się bo.. prince polo- bramki, milka loteria - bramki  emotka emotka w sumie to zbyt dużo od tych loterii nie przytyje  emotka

20 kodow z prince polo,5 z lubisi,2 fererro ,3 milka i nic .Prince polo wczesniej juz zbieralam specjalnie,by wyslac wiecej i lipa
0 0

notta

#6410527 Napisano: 02.10.2017 21:09:20
anialistopad napisał(a):

ivanotta napisał(a):

wkurzam się bo.. prince polo- bramki, milka loteria - bramki  emotka emotka w sumie to zbyt dużo od tych loterii nie przytyje  emotka

20 kodow z prince polo,5 z lubisi,2 fererro ,3 milka i nic .Prince polo wczesniej juz zbieralam specjalnie,by wyslac wiecej i lipa

no tak.. zapomniałam o ferrero i lubisiach emotka
0 0

ewikewikk

#6410536 Napisano: 02.10.2017 21:38:02
Niebieska_Laguna napisał(a):

Te oferty najczęściej kierowane są do ludzi starszej daty, którzy nie tylko są łatwowierni, ale też często czują się samotni, nie mają z kim porozmawiać, dokąd pójść. Więc kiedy ktoś okazuje im zainteresowanie, zaprasza gdzieś, to czują się znów potrzebni. Na takich spotkaniach jest wesoło, zabawnie - coś się dzieje. Prezenterzy są dla nich bardzo mili, więc Ci ludzie czują się zobowiązani, żeby coś kupić. Odwdzięczyć się i znów wpaść na taki pokaz za jakiś czas. A inni są po prostu naiwni i na słowo "Za darmo" dostają małpiego rozumu. Jak babka nawciska im kit, że to jubileusz firmy i zostali wytypowani do darmowego prezentu za kilkaset złotych, to żal im nie odebrać emotka  

Ja to wszystko wiem. Ale dalej nie rozumiem. W wielu miejscowościach seniorzy organizują się w różnoraki sposób: kijki, uniwersytet trzeciego wieku, kółka zainteresowań, nawet koła gospodyń - jak ktoś szuka towarzystwa to je znajdzie, bez zadłużania się na dłuuuuuugie lata.
0 0

ewikewikk

#6410537 Napisano: 02.10.2017 21:41:25
cb656 napisał(a):

ewikewikk napisał(a):

jakiś czas temu jakaś firma konkursowa sprzedała nasze numery firmie z Warszawy i się zaczęło wydzwanianie z tymi spotkaniami...

Zupełnie nie rozumiem tego typu "problemów". emotka Dzwonią do mnie ze spamem, który mnie nie interesuje? To udzielam krótkiej odpowiedzi i rozłączam się, nie wchodzę w żadne przepychanki. No chyba, że mam czas, to mogę gnojów trochę podrażnić emotka
Na litość boską, to tylko telefon, rozmowa jak każda inna, o co kaman?! emotka

Dzwonią co dzień po kilkanaście razy jak do mnie?  Czy raz na jakiś czas, więc możesz to olać?
0 0