Wkurza mnie...

magdalena-1989

#6414768 Napisano: 11.10.2017 09:21:45
Moja "koleżanka" która przychodzi do mnie tylko gdy coś ode mnie chce!
Ale... chyba jeden plus tego jest, bo zawsze coś wygram gdy się z nią spotkam ;D Dziwne... no ale nie zmienia faktu że mnie to wkurza emotka  
2 nariam, andii 0

azaflora

#6414774 Napisano: 11.10.2017 09:35:36
cleo25 napisał(a):

Właśnie odbiór jest "tylko" w ciągu 48 godzin, aby nie zalegały tam paczki i nie zajmowały miejsca. A co kurier miał z tą Twoją paczką zrobić, skoro w paczkomacie nie było miejsca ? Woziłby ją w samochodzie przez najbliższe dwa dni to składałabyś reklamację, że długo idzie.

Staram się odbierać paczkę szybciutko, bo mój paczkomat ma duże powodzenie, a kuriera widzę przy nim po 2 - 3 razy dziennie i to jest OK. Czas odbioru skrócili o dobę ale na FB ludzie się skarżą, bo termin mija np. po południu w piątek, paczka tkwi w skrytce do poniedziałku, aż kurier zabierze ją do oddziału. Wydaje mi się, że na weekend mogliby wydłużyć możliwość odbioru np. do 24 w niedzielę, to przecież jest do ogarnięcia
0 0

toka

#6414777 Napisano: 11.10.2017 09:44:39
ace napisał(a):

inPost i ich paczkomaty.. Nie dość że na odbiór jest tylko 48godzin to jeszcze wywieźli moją przesyłkę na drugi koniec miasta. No dobra z tym drugim końcem miasta to przesadzam, ale kilka km od wybranego paczkomatu i do tego zupełnie mi nie po drodze.... Niedługo to będę musiała jechać do wsi czy miasta obok... Czy reklamowanie tego będzie miało jakiś skutek? Czy jak grochem o ścianę?

jak grochem o ściane.Mi też odwieźli paczkę "na koniec świata" ale nie mieli na nia miejsca ani w moim paczkomacie ani rezerwowym więc miło z ich strony że ją gdziekolwiek ulokowali
1 ace 0

jokan

#6414779 Napisano: 11.10.2017 09:45:04
azaflora napisał(a):

cleo25 napisał(a):

Właśnie odbiór jest "tylko" w ciągu 48 godzin, aby nie zalegały tam paczki i nie zajmowały miejsca. A co kurier miał z tą Twoją paczką zrobić, skoro w paczkomacie nie było miejsca ? Woziłby ją w samochodzie przez najbliższe dwa dni to składałabyś reklamację, że długo idzie.

Staram się odbierać paczkę szybciutko, bo mój paczkomat ma duże powodzenie, a kuriera widzę przy nim po 2 - 3 razy dziennie i to jest OK. Czas odbioru skrócili o dobę ale na FB ludzie się skarżą, bo termin mija np. po południu w piątek, paczka tkwi w skrytce do poniedziałku, aż kurier zabierze ją do oddziału. Wydaje mi się, że na weekend mogliby wydłużyć możliwość odbioru np. do 24 w niedzielę, to przecież jest do ogarnięcia

hmmm u mnie w tamtym roku przed swietami bylo tak, ze paczkomaty byly zawalone a dodatkowo na parkingu stala ciezarowka, gdzie ustawiala sie kolejka osob i pani wydawala z auta paczki, niczym swieze buleczki emotka
0 0

ace

#6414783 Napisano: 11.10.2017 09:49:41
ewikewikk napisał(a):

Reklamację napisz, ale paczkę odbierz bo diabli wiedzą co się z nią stanie...

Tak też zrobię...Bałabym się zostawić na pastwę inpostu w tym nieszczesnym paczkomacie...

cherry_coke napisał(a):

Odpowiedzą Ci, że taka jest procedura w momencie, kiedy wszystkie skrytki są zajęte. Wtedy paczka ląduje w innym paczkomacie. Powinna trafić do najbliższego z wolnymi skrytkami. Najlepsze jest to, że przy wysyłce może być taka sama sytuacja. Masz etykietę, lecisz do paczkomatu, a tu zonk, brak wolnych skrytek. Cały czas myślałam, że jak mam etykietę to mam zarezerwowaną skrytkę. Niestety nie emotka   

cleo25 napisał(a):

w ogóle inpost schodzi na psy... Ja mogłabym im pokazać kolejny paczkomat od mojego który ZAWSZE świeci pustkami... no ale pewnie kurierowi było nie po drodze... Kiedyś radzili sobie z tym problemem ustawiając kuriera z samochodem... A teraz skrócili czas odbioru, kurier już nie czeka z przesyłką... A jak firma chce się rozwijać to powinna zadbać o klienta i np zainwestować w paczkomaty w najbardziej obleganych punktach.... Szczerze to ja paczki najbardziej lubię odbierać z PP na którą wszyscy tak psioczą. Nikt do mnie nie dzwoni z pytaniem czy może zostawić u Pani Hani w spożywczaku albo postanawia zostawić bez uprzedzenia na drugim końcu miasta...

Wiesz Cleo, brak wolnego paczkomatu to żadne usprawiedliwienie. czyli jeśli najbliższy wolny paczkomat będzie w Świnoujściu to tam mi zostawią? A jeśli już nie mają miejsca w wybranym paczkomacie to powinni się kontaktować czy wolę jechać na drugi koniec miasta czy wolę poczekać aż mój się zwolni... ja bym wolała poczekać, bo zupełnie mi nie po drodze ten ich "najbliższy" paczkomat...
1 defed 0

cherry_coke

#6414784 Napisano: 11.10.2017 09:54:39
ace napisał(a):

A teraz skrócili czas odbioru, kurier już nie czeka z przesyłką... A jak firma chce się rozwijać to powinna zadbać o klienta i np zainwestować w paczkomaty w najbardziej obleganych punktach.... Szczerze to ja paczki najbardziej lubię odbierać z PP na którą wszyscy tak psioczą. Nikt do mnie nie dzwoni z pytaniem czy może zostawić u Pani Hani w spożywczaku albo postanawia zostawić bez uprzedzenia na drugim końcu miasta...

Trochę to jest kiepskie, bo nie zawsze jest możliwość odebrać od ręki paczkę, a niedługo będzie trzeba dobiegać do paczkomatu w 5 minut emotka
Ja uważam, że sam pomysł paczkomatów jest bardzo dobry. W miastach, chociaż u mnie już na wsiach pojawiają się mniejsze paczkomaty. Tylko system jest komplenie niedpracowany. Wystarczy, że miałabyś aplikację, która informuje Cię, że nie można włożyć paczki i wybór gdzie chcesz ją umieścić lub że chcesz czekać. 
0 0

Niebieska_Laguna

#6415032 Napisano: 11.10.2017 17:07:05
Poprosiłam sąsiadkę o pilnowanie kuriera, bo nie było nikogo w domu, a ten jej nie wydał paczki i jeszcze nie zostawił awizo ani nic... Uznał, że paczka mi nie będzie potrzebna (wartość 3 tysiące). Dzwonię na infolinię tego kuriera, a tam operator mi mówi, że paczka widnieje jako doręczona. Więc tłumaczę mu jak było. Ten wykonuje kilka telefonów i po chwili przeprasza za błąd... Obiecal, że kurier jeszcze dziś się do mnie wróci. No zobaczymy... Masakra z tymi kurierami. 
0 0

dwaburekoty

#6415042 Napisano: 11.10.2017 17:32:52
Player TVN. Nie oglądam telewizji, a player TVN włączam tylko i wyłącznie na Azja Express, bo troszeczkę przypomina mi mojego Erasmusa w Estonii i majówki z przyjaciółmi ze studenckich czasów. Chcę obejrzeć zaległy odcinek, bo mam wolną godzinę, a program się zacina. Połączenie z Internetem jest ok, a ja obejrzałam w czasie 60 minut, zaledwie 1/3 odcinka emotka
0 0

andziulka21

#6415054 Napisano: 11.10.2017 17:55:15
Wkurza mnie,że moja konkursowa kreatywność właśnie osiągnęła dno emotka
0 0

dwaburekoty

#6415055 Napisano: 11.10.2017 17:57:38
andziulka21 napisał(a):

Wkurza mnie,że moja konkursowa kreatywność właśnie osiągnęła dno

Życzę Ci, aby to dno było skaliste - szybciej się odbijesz  emotka

southlander

#6415108 Napisano: 11.10.2017 20:21:52
Niebieska_Laguna napisał(a):

Poprosiłam sąsiadkę o pilnowanie kuriera, bo nie było nikogo w domu, a ten jej nie wydał paczki i jeszcze nie zostawił awizo ani nic... Uznał, że paczka mi nie będzie potrzebna (wartość 3 tysiące). Dzwonię na infolinię tego kuriera, a tam operator mi mówi, że paczka widnieje jako doręczona. Więc tłumaczę mu jak było. Ten wykonuje kilka telefonów i po chwili przeprasza za błąd... Obiecal, że kurier jeszcze dziś się do mnie wróci. No zobaczymy... Masakra z tymi kurierami. 

U mnie na odwrót. Kurier mnie nie zastał, więc zostawił paczkę z nagrodą jakiejś kobiecie z mojej klatki (którą pierwszy raz na oczy widziałem) zupełnie bez mojej wiedzy i zgody. Zamiast zadzwonić, zapytać czy może, to oddał jej ot tak i ma sprawę z głowy. Denerwuje mnie to okropnie, bo generalnie nie zgadzam się na takie rzeczy. Ogólnie moi sąsiedzi mimo że uprzejmi to już jak się domyślam mają dość robienia za skrzynkę odbiorczą, bo już kilka takich paczek w ostatnich miesiącach mi przekazywali.

Teraz się jeszcze okazało, że nikt nie podpisał protokołu odbioru nagrody i jest małe zamieszanie w agencji obsługującej konkurs.
0 0

pink086

#6415115 Napisano: 11.10.2017 20:35:46
Pęknięcie zęba-  wizyta u dentysty tydzień przed porodem. Dobrze, że mnie nie męczył tylko usuneli kawałek i zabezpieczyli. Za m-c reszta męczarni. Odpuszczam pistacje!
0 0

ziolko

#6415132 Napisano: 11.10.2017 21:17:16
pink086 napisał(a):

Pęknięcie zęba-  wizyta u dentysty tydzień przed porodem. Dobrze, że mnie nie męczył tylko usuneli kawałek i zabezpieczyli. Za m-c reszta męczarni. Odpuszczam pistacje!

Ty na pistacjach, a ja kiedyś miałam przez placek drożdżowy emotka  10 listopada wieczorem... 11 wiadomo wolne. A 12 skierowanie i usunięcie. Ale w moim przypadku to już był uszkodzony ząb, bo dentystka "leczyła" go ciągłym rozwiercaniem i zakładaniem lekarstwa. Po czym bez żadnego zdjęcia stwierdziła, że "mam ubytek masy kostnej pod zębem i mam się leczyć prywatnie".
Jako uczennica nie miałam za dużo kasy, więc... chodziłam z dziurą, aż mi ząb pękł emotka emotka
1 nkba 0

ace

#6415150 Napisano: 11.10.2017 22:18:55
azaflora napisał(a):

cleo25 napisał(a):

I to jest właśnie bez sensu. W ogóle nie możesz sobie nawet na weekend pojechać, bo kto wie czy przesyłka nie przyjdzie w piątek, a w niedzielę wieczorem czy w poniedziałek rano już kod nie będzie aktywny... Ja już z paczkomatów (jeśli będę miała wybór) nie skorzystam. Ani to wygodne, ani oszczędzające czy czas czy pieniądze.
0 0

ace

#6415152 Napisano: 11.10.2017 22:25:23
cherry_coke napisał(a):

ace napisał(a):

A teraz skrócili czas odbioru, kurier już nie czeka z przesyłką... A jak firma chce się rozwijać to powinna zadbać o klienta i np zainwestować w paczkomaty w najbardziej obleganych punktach.... Szczerze to ja paczki najbardziej lubię odbierać z PP na którą wszyscy tak psioczą. Nikt do mnie nie dzwoni z pytaniem czy może zostawić u Pani Hani w spożywczaku albo postanawia zostawić bez uprzedzenia na drugim końcu miasta...

Trochę to jest kiepskie, bo nie zawsze jest możliwość odebrać od ręki paczkę, a niedługo będzie trzeba dobiegać do paczkomatu w 5 minut emotka
Ja uważam, że sam pomysł paczkomatów jest bardzo dobry. W miastach, chociaż u mnie już na wsiach pojawiają się mniejsze paczkomaty. Tylko system jest komplenie niedpracowany. Wystarczy, że miałabyś aplikację, która informuje Cię, że nie można włożyć paczki i wybór gdzie chcesz ją umieścić lub że chcesz czekać. 

No dokładnie! Mi wywieżli gdzieś przesyłkę na obrzeża miasta i w ciągu 48 godzin muszę przeorganizować swój dzień by ją odebrać. A podobno paczkomaty mają oszczędzać czas... Taaaa Te czasy już minęły emotka Ale zgadzam się z Tobą, kilka lat temu paczkomaty były super sprawą, bo rzeczywiście działąły bez zarzutu. Teraz firma nie jest w stanie zapanować nad wzrostem zainteresowania ich usługami - ale do czasu bo jak tak dalej będą ludzi traktować to zaczną tracić klientów...
A co do aplikacji to powinnaś dać im ten pomysł bo jest świetny emotka
0 0

lookaso

#6415482 Napisano: 12.10.2017 15:01:42
Loteria Kinder bueno - nie widziałem siebie na liście laureatów tygodniowych, więc zadzwoniłem i okazało się że nie przyznali mi tysiaczka przez to że wysłałem wycięty kod zamiast całego opakowania...  emotka emotka emotka
0 0

grandprix

#6415495 Napisano: 12.10.2017 15:48:27
lookaso napisał(a):

Loteria Kinder bueno - nie widziałem siebie na liście laureatów tygodniowych, więc zadzwoniłem i okazało się że nie przyznali mi tysiaczka przez to że wysłałem wycięty kod zamiast całego opakowania...   emotka emotka emotka

Współczuję. Odnoszę wrażenie, że organizatorzy i agencje już nie wiedzą, do czego jeszcze można by się przypierdzielić, i za każdym razem wynajdą coś nowego. Jak nie chcą rozdać nagród, to niech nie organizują konkursów ze swoimi badziewnymi produktami nafaszerowanymi wspaniałymi składnikami, tylko sami sobie je zjedzą na zdrowie.

wiesia30

#6415497 Napisano: 12.10.2017 15:49:33
lookaso napisał(a):

Loteria Kinder bueno - nie widziałem siebie na liście laureatów tygodniowych, więc zadzwoniłem i okazało się że nie przyznali mi tysiaczka przez to że wysłałem wycięty kod zamiast całego opakowania...   emotka  emotka emotka

0 0

lookaso

#6415531 Napisano: 12.10.2017 17:27:31
grandprix napisał(a):

lookaso napisał(a):

Loteria Kinder bueno - nie widziałem siebie na liście laureatów tygodniowych, więc zadzwoniłem i okazało się że nie przyznali mi tysiaczka przez to że wysłałem wycięty kod zamiast całego opakowania...   emotka emotka emotka

Współczuję. Odnoszę wrażenie, że organizatorzy i agencje już nie wiedzą, do czego jeszcze można by się przypierdzielić, i za każdym razem wynajdą coś nowego. Jak nie chcą rozdać nagród, to niech nie organizują konkursów ze swoimi badziewnymi produktami nafaszerowanymi wspaniałymi składnikami, tylko sami sobie je zjedzą na zdrowie.

Nie przypuszczałem nawet, że mogą się o takie coś przyczepić.. Wszystkie 90 do tej pory zgłoszonych opakowań z kodem mam w takiej formie, więc lepiej niech mnie dalej nie losują...  
1 brucee 0

ewikewikk

#6415577 Napisano: 12.10.2017 19:34:16
Mnie wkurza loteria Mieszko: w ogólnych zasadach jest mowa o kupieniu wskazanych produktów, ale ani słowa, że to maja być produkty promocyjne! Dopiero w regulaminie jest info o dodatkowych karteczkach w opakowaniach. emotka Czekoladki kupione, dupsko rośnie a pożytku konkursowego ZERO! emotka
2 nkba, brucee 0