Wkurza mnie...

joan

#6422838 Napisano: 31.10.2017 13:25:13
petunija1 napisał(a):

Mam urlop a zamiast się relaksować siedzę na e-konkach i się irytuję brakiem wygranych w loteriach. emotka Już do reszty zdurniałam. emotka

emotka

Z kolei ja zarządziłam w ostatnią sobotę "dzień bez internetu oraz osób czwartych" - polecam nie tylko na urlop emotka
1 petunija1 0

niunia-k

#6422839 Napisano: 31.10.2017 13:26:25
petunija1 napisał(a):

Mam urlop a zamiast się relaksować siedzę na e-konkach i się irytuję brakiem wygranych w loteriach. emotka Już do reszty zdurniałam. emotka

Witaj w klubie , wkurzam się zamiast cieszyć się wolnym emotka
1 petunija1 0

Gość: poprostuanette

#6422842 Napisano: 31.10.2017 13:32:45
niunia-k napisał(a):

petunija1 napisał(a):

Witaj w klubie , wkurzam się zamiast cieszyć się wolnym  emotka

a mi ostatnie 2 dni ciągna sie jak ślimak... i też urlop
0 0

pionas

#6422844 Napisano: 31.10.2017 13:38:30
Wkurzył mnie Getin Bank i Open Finance.
W 2008 założyłem sobie konto do lokat w Open Finance, korzystałem jakieś 2 lata, a dzisiaj dzwoni do mnie Pani z Getin Bank w celu aktualizacji swoich danych.
Okazuje się że Open Finance połączył się z Getin Bankiem i zaczęli mi nabijać odsetki za kartę, która straciła ważność a odsetki rosną...
Przypomnieli sobie po 9 latach o mnie, ciekawie kiedy mieli zamiar powiadomić mnie o saldzie ujemnym emotka
0 0

jokan

#6423001 Napisano: 31.10.2017 20:16:36
pionas napisał(a):

Wkurzył mnie Getin Bank i Open Finance.W 2008 założyłem sobie konto do lokat w Open Finance, korzystałem jakieś 2 lata, a dzisiaj dzwoni do mnie Pani z Getin Bank w celu aktualizacji swoich danych.
Okazuje się że Open Finance połączył się z Getin Bankiem i zaczęli mi nabijać odsetki za kartę, która straciła ważność a odsetki rosną...
Przypomnieli sobie po 9 latach o mnie, ciekawie kiedy mieli zamiar powiadomić mnie o saldzie ujemnym emotka

złóż sprzeciw do wykorzystywania przez nich twoich danych do celow marketingowych
1 ziolko 0

synk

#6423004 Napisano: 31.10.2017 20:26:13
kretyn z allegro. Dotąd kupował kolejne towary z aukcji aż mu się udało zapłacić za 1 sztuke. I nie można mu nic zrobić,
0 0

jokan

#6423009 Napisano: 31.10.2017 20:45:10
a mnie wkurza to, ze jakis organizator konkursowy (podejrzewam VELVET, bo w regulaminie miał to zapiane) sprzedal dane i tylko dzisiaj mialam 3 nekajace telefony na num er prywatny odnosnie przenisienia numeru do T-mobileemotka
0 0

mia

#6423046 Napisano: 31.10.2017 23:54:08
Paragon z Kreta, który leżał cały miesiąc, po to żeby na koniec zabrakło mi czasu... Widocznie musi poleżeć jeszcze drugi. emotka
No i bolące gardło, które przy obecnej aurze nieciekawie rokuje, a weekend w pracy przede mną... emotka Nie w handlu, od razu mówię, więc niech mi tu nie chrzanią politycy o wolnych niedzielach.  emotka
0 0

bezaczek7

#6423051 Napisano: 01.11.2017 00:10:28
Że znów zasnelam i znów jakiś paragon poszedł się paść. ..
1 mia 0

tereniagno

#6423059 Napisano: 01.11.2017 00:49:30
jokan napisał(a):

a mnie wkurza to, ze jakis organizator konkursowy (podejrzewam VELVET, bo w regulaminie miał to zapiane) sprzedal dane i tylko dzisiaj mialam 3 nekajace telefony na num er prywatny odnosnie przenisienia numeru do T-mobile emotka

Moje dane też ktoś sprzedał, ponieważ wydzwaniają mi na pokazy, a nie mieli mojego nr-u telefonu. Do tego czasu miałam spokój, teraz na nowo emotka No i te wróżbity przeróżneemotka
0 0

wrrrryyy

#6423115 Napisano: 01.11.2017 10:13:27
Wkurzają mnie niespodziewane podróże w czasie. W trakcie niedzielnych zakupów, na chwilę zagubiłem się w czasoprzestrzeni  i w Freshmarket dostałem paragon z datą 2028-02-13…
Niby ciekawe doświadczenie - sklep przez te lata wcale sięnie zmienił, ale paragon ze Śliwką do kosza emotka
1 @gnieszk@ 0

madzia34

#6423142 Napisano: 01.11.2017 11:27:36
wrrrryyy napisał(a):

Wkurzają mnie niespodziewane podróże w czasie. W trakcie niedzielnych zakupów, na chwilę zagubiłem się w czasoprzestrzeni  i w Freshmarket dostałem paragon z datą 2028-02-13…Niby ciekawe doświadczenie - sklep przez te lata wcale sięnie zmienił, ale paragon ze Śliwką do kosza emotka

zostaw.....moze sie przyda....za pare lat tez  pewnie beda konkursy:)

Niebieska_Laguna

#6423185 Napisano: 01.11.2017 14:27:41
Wkurzyło mnie, że Allegro podniosło prowizję... chyba o 50%. Właśnie na mejla przyszła mi prośba o uregulowanie rachunku... ponad 100 zł, a ostatnio tylko 2 rzeczy sprzedałam. Patrzę w szczegóły, a tam prawie 100 zł prowizji za rzecz o wartości 1100 zł... a jeszcze niedawno za podobną transakcję miałam naliczone 43 zł. Na OLX też chyba coś się zmieniło, bo dawniej zwykłe ogłoszenia miały dużo wyświetleń, a teraz już chyba nie pokazują na głównej najnowszych, tylko te opłacone. I na facebooku też mają się na tablicy wyświetlać posty znajomych i opłacone! A zwykłe od polubionych stron mają się nie wyświetlać. Te koncerny wszystko przejmują, już nic się nie opłaca robić emotka
1 jokan 0

Niebieska_Laguna

#6423191 Napisano: 01.11.2017 15:26:53
cb656 napisał(a):

Niebieska_Laguna napisał(a):

Wkurzyło mnie, że Allegro podniosło prowizję...

Chcę nieśmiało zauważyć, że wszelkie zmiany są sygnalizowane przez Allegro z dużym wyprzedzeniem. Pewnie nie czytasz powiadomień. Szkoda. Nie byłoby niespodzianek ani takiego wkurzania po fakcie. emotka

Nie zmienia to faktu, że mnie to wkurza emotka  Że muszę im tyle płacić... Wygodnie sprzedaje mi się na Allegro, ale chyba muszę przenieść się w inne miejsce. Tym bardziej, że często mam coś na sprzedaż. 
0 0

tomasz3

#6423201 Napisano: 01.11.2017 17:17:52
cb656 napisał(a):

Wkurzyło mnie, że Allegro podniosło prowizję...

Chcę nieśmiało zauważyć, że wszelkie zmiany są sygnalizowane przez Allegro z dużym wyprzedzeniem. Pewnie nie czytasz powiadomień. Szkoda. Nie byłoby niespodzianek ani takiego wkurzania po fakcie. emotka W każdym z takich powiadomień jest wzmianka (zajawka) co istotnego ulega zmianom oraz zawsze link do dokumentów regulujących to szczegółowo. W przypadku opłat i prowizji jest to link do załącznika w Regulaminie:
https://allegro.p...lamin/pl/zalacznik-4

Nie zmienia to faktu że Allegro wykorzystuje swój monopol i zwiększenie prowizji o 50% to jednak nie jest dobra konkurencja. Więc ja rozumiem takie "narzekanie"- zawsze mogę za pół roku zwiększyć ponownie w wyprzedzeniem o 5% prowizje ale czy mimo wcześniejszego poinformowania jest to fajne? tym bardziej że chyba ceny produktów co roku nie drożeją o 50% czy tez pensje przecietego kowalskiego.

Niebieska_Laguna

#6423204 Napisano: 01.11.2017 17:39:59
cb656 napisał(a):

tomasz3 napisał(a):

Allegro wykorzystuje swój monopol (...) ja rozumiem takie "narzekanie"

A ja nie rozumiem. Wychodzę z założenia, że jak mi coś nie pasi, to z tego nie korzystam. Proste? emotka

Rozumiem, że jakby ktoś w Twojej ulubionej pracy obciąłby Ci nagle pensję o 50%, to byś się nie wkurzył emotka  Nie zawsze jest to takie proste przestać z czegoś korzystać. Allegro to największy portal aukcyjny w Polsce, w sumie ciężko jest przerzucić się na coś innego. Zwłaszcza jeśli ktoś przez wiele lat wyrabiał tam sobie "renomę" zbierając same pozytywne komentarze. A ja akurat sprzedaję tam dużo, więc to dla mnie jest spory problem, który pokrzyżował mi wiele planów. Oczywiście mogą sobie robić co tam chcą, ale ja jednak pozostanę przy swoim zdaniu, że mnie to strasznie wkurza.
0 0

Niebieska_Laguna

#6423216 Napisano: 01.11.2017 18:32:47
cb656 napisał(a):

Nie zawsze jest to takie proste przestać z czegoś korzystać. Allegro to największy portal aukcyjny w Polsce, w sumie ciężko jest przerzucić się na coś innego. Zwłaszcza jeśli ktoś przez wiele lat wyrabiał tam sobie "renomę" zbierając same pozytywne komentarze.

a Ty oczekujesz, że Allegro uwzględni Twoje oczekiwania, że użytkownik portalu ma być hołubiony, dopieszczany i pod ochroną.
A to są naprawdę różne sprawy. emotka

Ja jedynie wyrażam swoją frustrację z powodu podniesienia prowizji emotka  Mam świadomość, że nie wezmą mojego zdania pod uwagę, ale wygadać się chyba mogę i wkurzyć na to też emotka
0 0

nanajka81

#6423231 Napisano: 01.11.2017 19:30:46

Wkurzyło mnie, że Allegro podniosło prowizję... chyba o 50%. Właśnie na mejla przyszła mi prośba o uregulowanie rachunku... ponad 100 zł, a ostatnio tylko 2 rzeczy sprzedałam. Patrzę w szczegóły, a tam prawie 100 zł prowizji za rzecz o wartości 1100 zł... a jeszcze niedawno za podobną transakcję miałam naliczone 43 zł. Na OLX też chyba coś się zmieniło, bo dawniej zwykłe ogłoszenia miały dużo wyświetleń, a teraz już chyba nie pokazują na głównej najnowszych, tylko te opłacone. I na facebooku też mają się na tablicy wyświetlać posty znajomych i opłacone! A zwykłe od polubionych stron mają się nie wyświetlać. Te koncerny wszystko przejmują, już nic się nie opłaca robić  emotka

I weż tu sprzedaj coś tanio... Ja mam i na allegro i na olx powystawiane rzeczy i jest mi je tak ciężko sprzedać że szok, a nie są to towary niechodliwe (bo widzę że na allegro ludzie takowe kupują) i cenę mam też dużo tańszą, mam wrażenie że one na tym olx zrobiły się niewidoczne.

xooxoo

#6423250 Napisano: 01.11.2017 20:30:20
nanajka81 napisał(a):

I weż tu sprzedaj coś tanio... Ja mam i na allegro i na olx powystawiane rzeczy i jest mi je tak ciężko sprzedać że szok, a nie są to towary niechodliwe (bo widzę że na allegro ludzie takowe kupują) i cenę mam też dużo tańszą, mam wrażenie że one na tym olx zrobiły się niewidoczne.

U mnie od pewnego czasu OLX całkowicie leży. Kiedyś bardzo dobrze się kręciło, teraz zdjęcia nadal takie same, opisy również, ceny niskie.. ale odpowiedzi prawie 0. Na allegro już nic nie wystawiam bo to mija się z celem. Tylko, że powoli to samo robi się z OLX. Nie kupowałam jeszcze żadnego wyróżnienia ale zastanawia mnie jak to wtedy wygląda.
0 0

Gość: chochliczka

#6423262 Napisano: 01.11.2017 21:58:47
U mojego psa znalazłam dziś chyba guza emotka emotka
0 0