Wkurza mnie...

Claudia77

#6439307 Napisano: 08.12.2017 19:47:52
madzia1-s napisał(a):

APLIKACJA WOAH  emotka emotka emotka
Dwa telefony i na zadnym nie dziala, dwa konta, nic.
Instaluje i usuwam w kolko, ale owe "kolo" z nagrodami nie chce sie pojawic emotka

u mnie to samo klikam połącz z istniejącym kontem i dooopa
1 pablo75 0

ziolko

#6439450 Napisano: 09.12.2017 01:33:46
Rozumiem, że okres przedświąteczny, więc ludzie kupują w necie na maksa i kurierzy nie wyrabiają... ale moja paczka pocztowa utknęła w Komornikach i od wczoraj (tzn. nawet od 7.12) nie ruszyła się stamtąd na centymetr emotka
0 0

dolly

#6439451 Napisano: 09.12.2017 01:39:28
ziolko napisał(a):

Rozumiem, że okres przedświąteczny, więc ludzie kupują w necie na maksa i kurierzy nie wyrabiają... ale moja paczka pocztowa utknęła w Komornikach i od wczoraj (tzn. nawet od 7.12) nie ruszyła się stamtąd na centymetr  emotka

Ty się lepiej martw, by nie nadroblła ruchowo w transporcie emotka
0 0

edzia21

#6439456 Napisano: 09.12.2017 06:54:07
cb656 napisał(a):

ziolko napisał(a):

Rozumiem, że okres przedświąteczny, więc ludzie kupują w necie na maksa i kurierzy nie wyrabiają... ale moja paczka pocztowa utknęła w Komornikach i od wczoraj (tzn. nawet od 7.12) nie ruszyła się stamtąd na centymetr  emotka

A co ja mam powiedzieć? emotka Polecony z oświadczeniem i paragonem do wygranego złotego łańcuszka od trzech dni tkwi z wystemie jako "nadane" i nie wykazuje dalszego ruchu! Warunek - ma dotrzeć w ciągu pięciu dni roboczych. Tymczasem na horyzoncie weekend i nic nie wskazuje na to, że polecony się aktywizuje... emotka

Priorytet? U mnie kiedyś "szedł" 11 dni
Swoją drogą te ograniczenia "czasowe" są bezsensowne.
Rozwiązanie: "nadaj przesyłkę poleconą w ciągu 3 dni" zupełnie by wystarczyło.
Ku mojej uciesze, coraz więcej agencji odchodzi od sponsorowania Poczty Polskiej emotka  emotka ...mail, formularz www.
Ostatnio nawet Columbit zaskoczył mnie mailową możliwością odesłania oświadczenia z paragonem (dawno u nich nie grałam, nie wiem od kiedy tak mają - ale pozytywnie) emotka
2 jokan, nkba 0

asantesana

#6439480 Napisano: 09.12.2017 09:57:51
cb656 napisał(a):

ziolko napisał(a):

A co ja mam powiedzieć? emotka Polecony z oświadczeniem i paragonem do wygranego złotego łańcuszka od trzech dni tkwi z wystemie jako "nadane" i nie wykazuje dalszego ruchu! Warunek - ma dotrzeć w ciągu pięciu dni roboczych. Tymczasem na horyzoncie weekend i nic nie wskazuje na to, że polecony się aktywizuje... emotka

Miałam ostatnio przejścia z Pocztą Polska i dowiedziałam się, że:
- przy przesyłkach listowych rejestrowanych nie mają w systemie drogi, jaką przebywa list, jest tylko miejsce wyjścia i odebrania, dlatego masz na koncie tylko nadanie
- mój list szedł 12 dni (też widniało nadanie), zaczęłam go szukać, poczta (dodzwoniłam się po 20 minutach na infolinię) nie miała pojęcia w którym miejscu utknął, ostatecznie zadzwoniłam do organizatora co mogę zrobić w takiej sytuacji, czy mogę jeszcze raz wysłać zdjęcie paragonu, bo na szczęście zrobiłam przed wysyłką itd. Okazało się, ze mój list spokojnie sobie leży w agencji. Miałam ochotę wysadzić pocztę w powietrze, bo straciłam na to mnóstwo czasu i nerwów.  
0 0

pioge7

#6439486 Napisano: 09.12.2017 10:07:50
wkurza mnie że chcę zapytać o coś na facebooku konkretną markę, nie jako komentarz tylko jako post na ich stronie i wychodzi mi że nie mam uprawnień żeby pisać emotka druga sytuacja dziś taka emotka wzięli mi jakieś uprawnienia czy co emotka emotka
1 brucee 0

asantesana

#6439491 Napisano: 09.12.2017 10:43:14
cb656 napisał(a):

asantesana napisał(a):

przy przesyłkach listowych rejestrowanych nie mają w systemie drogi, jaką przebywa list, jest tylko miejsce wyjścia i odebrania, dlatego masz na koncie tylko nadanie

Nie zawsze. Często mam tak, że widzę poszczególne fazy podróży: a to, że zameldował się w WER nadawcy, albo że został z tego WER odesłany z ładunkiem, albo że dotarł już do WER odbiorcy, czy że trafił listonoszowi do torby i należy spodziewać się doręczenia...
Ponieważ z reguły nadaję z tego samego oddziału Poczty, dziwi mnie taka różnica. emotka

Być może to się zmieniło, bo faktycznie tak było, ale teraz mam taką informacje z infolinii poczty. No chyba, że konsultantka bredziła. 
0 0

Niebieska_Laguna

#6439506 Napisano: 09.12.2017 12:04:56
edzia21 napisał(a):

cb656 napisał(a):

ziolko napisał(a):

Priorytet? U mnie kiedyś "szedł" 11 dni
Swoją drogą te ograniczenia "czasowe" są bezsensowne.
Rozwiązanie: "nadaj przesyłkę poleconą w ciągu 3 dni" zupełnie by wystarczyło.
Ku mojej uciesze, coraz więcej agencji odchodzi od sponsorowania Poczty Polskiej emotka   emotka ...mail, formularz www.
Ostatnio nawet Columbit zaskoczył mnie mailową możliwością odesłania oświadczenia z paragonem (dawno u nich nie grałam, nie wiem od kiedy tak mają - ale pozytywnie) emotka

A Lidka cofa się w rozwoju i ostatnio zawraca gitarę o tradycyjne listy emotka
0 0

trebor1

#6439527 Napisano: 09.12.2017 14:09:25
joan napisał(a):

lager napisał(a):

Powinieneś wygrywać wszystkie konkursy w których bierzesz udział emotka

Protestuję! emotka Nie może to być! emotka

Zgadzam się z Joan, nie może być na to zgody! Tak jak ona uważam, że powinienem wygrywać również w tych w których nie brałem udziału emotka  

synk

#6439581 Napisano: 09.12.2017 19:20:59
cb656 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

wkurza mnie że chcę zapytać o coś na facebooku konkretną markę, nie jako komentarz tylko jako post na ich stronie i wychodzi mi że nie mam uprawnień żeby pisać emotka druga sytuacja dziś taka emotka wzięli mi jakieś uprawnienia czy co emotka emotka

a czy nie zdarzyło się tak, że kiedyś był jakiś konkurs u nich, polubiłeś fanpage, a po zakończeniu konkursu cofnąłeś polubienie? emotka

Administrator ma teraz możliwość nadawania uprawnień dla fejsbukowiczów - wielu ma np. dodawanie postów po moderacji, albo wogóle blokadę (ze względu na trolowanie i wypisywanie głupot). Jest też możliwość zablokowania wysyłania wiadomości - więc fanpage jest tylko platformą jednostronnej komunikacji dla firmy.
A na tej stronie są już jakieś prywatne posty?
0 0

pioge7

#6439603 Napisano: 09.12.2017 21:02:06
synk napisał(a):

cb656 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

a czy nie zdarzyło się tak, że kiedyś był jakiś konkurs u nich, polubiłeś fanpage, a po zakończeniu konkursu cofnąłeś polubienie? emotka

Administrator ma teraz możliwość nadawania uprawnień dla fejsbukowiczów - wielu ma np. dodawanie postów po moderacji, albo wogóle blokadę (ze względu na trolowanie i wypisywanie głupot). Jest też możliwość zablokowania wysyłania wiadomości - więc fanpage jest tylko platformą jednostronnej komunikacji dla firmy.
A na tej stronie są już jakieś prywatne posty?

Tak, chodzi o strony carrefour polska i nju mobile. Wcześniej pisałem i nie było problemów. Teraz sprawdziłem i to damo a z aplikacji mobilnej bez problemów. emotka  Ciekawe... a dalej ich strony lubię 
0 0

cudaczek121

#6439638 Napisano: 09.12.2017 23:35:01
Wkurza mnie,że moja mama wyprała mi w pralce mój zimowy płaszcz.Jednak ja uznałam,że jest nadal brudny, więc za radą siostry zaniosłam go do pralni, na co moja mama stwierdziła,że czemu z nią tego wcześniej nie uzgodniłam,tylko zapłaciłam 49 zł za czyszczenie i wydaję niepotrzebnie pieniądze emotka  No tak, tylko że płaszczyk kupiłam kilka lat temu za wygrany bon z konkursu Bobovita, więc nie wydałam na niego jakby własnych pieniędzy, a na pralnię z kolei też nie dała mi mama emotka
1 brucee 0

dolly

#6439643 Napisano: 09.12.2017 23:55:03
cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie,że moja mama wyprała mi w pralce mój zimowy płaszcz.Jednak ja uznałam,że jest nadal brudny, więc za radą siostry zaniosłam go do pralni, na co moja mama stwierdziła,że czemu z nią tego wcześniej nie uzgodniłam,tylko zapłaciłam 49 zł za czyszczenie i wydaję niepotrzebnie pieniądze emotka  No tak, tylko że płaszczyk kupiłam kilka lat temu za wygrany bon z konkursu Bobovita, więc nie wydałam na niego jakby własnych pieniędzy, a na pralnię z kolei też nie dała mi mama emotka

To może jeszcze raz: co Cię wkurza?
Ps. Tata wrócił?
0 0

mdepfs

#6439644 Napisano: 09.12.2017 23:56:46
Pojechałam na tygodniowy wypad w ciepłe kraje i idąc po plaży przygrzmociłam noga o kamień i krach...palec złamany. I to ostatniego dnia...
Powrót i zamiast do roboty to przymusowe L4.. Masakra i to przed Świętami. Nic nie ogarnięte, a do tego mobilność na poziomie -10 emotka
i do tego tak boli emotka
0 0

dolly

#6439646 Napisano: 09.12.2017 23:59:52
mdepfs napisał(a):

Pojechałam na tygodniowy wypad w ciepłe kraje i idąc po plaży przygrzmociłam noga o kamień i krach...palec złamany. I to ostatniego dnia...
Powrót i zamiast do roboty to przymusowe L4.. Masakra i to przed Świętami. Nic nie ogarnięte, a do tego mobilność na poziomie -10 emotka

szczęście w nieszczęściu, że ostatniego, a nie pierwszego emotka
1 mdepfs 0

Kiciunia21

#6439658 Napisano: 10.12.2017 01:00:46
mdepfs napisał(a):

To znak, że powinnaś zostać tam dłużej i odpoczywać  emotka
1 mdepfs 0

Kiciunia21

#6439659 Napisano: 10.12.2017 01:03:12
cudaczek121 napisał(a):

Cudaczku, chciałabym mieć takie problemy jak Ty emotka
0 0

Kiciunia21

#6439666 Napisano: 10.12.2017 08:51:23
Kiciunia21 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

I jeszcze:
- siostra w pralni pracuje? Ja tam mojego brata nie pytam jak i co mam prać emotka
- A za zdrapki w totolotku tez mamie się tłumaczysz? Ile i za którą więcej zapłaciłaś?
Naprawdę kochana to problemy z... kosmosu emotka  I wierzę, że Ciebie może to wkurzać emotka  Ale zamieńmy się na miesiąc ok?
Wyobraź sobie, że masz 1800zl wyplaty z czego 1300 to opłacenie rachunków, czynszu, do tego media itd. Masz psa i wyczerpującą pracę- musisz liczyć się z tym, że na wiecie, lekarzach i lekach nie zaoszczędzisz.
Jeść tez trzeba...
A idą Świeta, które spędzasz u rodziców:: symboliczne prezenty,  dorzucenie się do wydatków związanych z jedzeniem, bo rodziciele tez kokosów nie zarabiają.
Do tego jesteś ,,psiarą,, i chcesz wesprzeć schronisko albo ukochaną fundację... Nawet symboliczną dyszką

A zaraz potem Sylwester! Bedzie super, bo w domu z psem (fajerwerki) i przy wygranych Desperadosach emotka
I nastaje szara rzeczywistość... Bo jest 1 stycznia, a Ty w portfelu nie nasz nic. No może paragony emotka
Idziesz na zamianę? Nadal wkurza Cię mama i przybrudzony płaszcz?
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia emotka  Ale tak żyją samodzielni, dorośli ludzie emotka
2 pablo75, dolly 0

omuzu

#6439672 Napisano: 10.12.2017 09:41:56
Wkurza mnie że na forum trzeba mieć tylko duże problemy bo inaczej zaraz Cię ktoś wyśmieje i zlicytuje, że ma większe....

cherry_coke

#6439673 Napisano: 10.12.2017 09:44:49
Kiciunia21 napisał(a):

Kiciunia21 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

I jeszcze:
- siostra w pralni pracuje? Ja tam mojego brata nie pytam jak i co mam prać emotka
- A za zdrapki w totolotku tez mamie się tłumaczysz? Ile i za którą więcej zapłaciłaś?
Naprawdę kochana to problemy z... kosmosu emotka  I wierzę, że Ciebie może to wkurzać emotka  Ale zamieńmy się na miesiąc ok?
Wyobraź sobie, że masz 1800zl wyplaty z czego 1300 to opłacenie rachunków, czynszu, do tego media itd. Masz psa i wyczerpującą pracę- musisz liczyć się z tym, że na wiecie, lekarzach i lekach nie zaoszczędzisz.
Jeść tez trzeba...
A idą Świeta, które spędzasz u rodziców:: symboliczne prezenty,  dorzucenie się do wydatków związanych z jedzeniem, bo rodziciele tez kokosów nie zarabiają.
Do tego jesteś ,,psiarą,, i chcesz wesprzeć schronisko albo ukochaną fundację... Nawet symboliczną dyszką

A zaraz potem Sylwester! Bedzie super, bo w domu z psem (fajerwerki) i przy wygranych Desperadosach emotka
I nastaje szara rzeczywistość... Bo jest 1 stycznia, a Ty w portfelu nie nasz nic. No może paragony emotka
Idziesz na zamianę? Nadal wkurza Cię mama i przybrudzony płaszcz?
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia emotka  Ale tak żyją samodzielni, dorośli ludzie emotka

Pewnie jest tak, że zawsze nam się wydaje, że nasze problemy są zawsze nam najbliższe a tym samym największe dla nas samych. Ja często łapię się na tym jak bardzo użalam się nad sobą, że praca zabiera mi to co najcenniejsze czyli chwile z rodziną. Ogólnie czuję niedosyt, szczególnie gdy przychodzi adwent, a ja nie mogę go przeżywać tak jakbym chciała. Ale ktoś inny powie, że powinnam się cieszyć, że mam dużo pracy, bo praca to pieniądze ... 
Cudaczku nie daj się! Swoje pieniądze możesz wydawać na to, co chcesz. Na wszelkie niepotrzebne rzeczy, które sobie wymarzysz. Niech nikt za Ciebie nie decyduje jak masz żyć. I właśnie może warto zrobić sobie jakiś prezent świąteczny, który sprawi Tobie radość. 
Kiciunia życzę Ci dużo wygranych, które sprawią uśmiech na twarzy Twojej rodziny i niech niczego Wam nie brakuje. Ani w Święta, ani po nich. Przytulam mocno.