Wkurza mnie...

glena

#6441744 Napisano: 13.12.2017 21:31:44
Niebieska_Laguna napisał(a):

justfine napisał(a):

andziulka21 napisał(a):

aurorcia napisał(a):

Wkurza mnie, że jestem taka oszczędna i szkoda mi pieniędzy nawet na potrzebne rzeczy... Od dawna marzy mi się blender z prawdziwego zdarzenia. I znalazłam fajną okazję, przeceniony na 999 zł, plus dostałabym za niego 25% zwrotu, czyli wyszedłby jakieś 750 zł... Taki akurat na moje potrzeby do robienie maseł orzechowych, sorbetów i koktajli. Ale oczywiście szkoda mi kasy. Już miałam zamawiać, ale zaraz sobie pomyślałam, a czy potrzebuję tego? A czy to rozsądne? A może dalej męczyć się ze starym blenderem? W końcu orzechy mogę zjeść w całości, sorbet wymęczyć ręcznym blenderem, koktajl zrobić w starym kielichowym (co z tego, że co jakiś czas wszystko się z niego wylewa  emotka  i jak chcę dorzucić mrożoną truskawkę, to muszę poczekać aż się rozmrozi). I ostatecznie pożałowałam sobie tego blendera, bo przecież kasę trzeba na czarną godzinę odkładać. Nie wiem, czy to jeszcze rozsądek czy już przesadne chomikowanie oszczędności. 

Mam to samo, jakbym to ja napisała  emotka

Albo ja.. 
Nową sokowirówke już trzeci rok kupuje emotka

Uff, ulżyło mi, że nie tylko ja tak mam emotka

Jeśli myślisz o wysokoobrotowym, to mam ten sam dylemat emotka Na blogu, który czytam, znalazłam recenzję takiego:
https://www.olgas...wy-gallet-hs703.html
Kosztuje ok. 400 zł, czyli połowę kwoty, którą chciałaś przeznaczyć. Dla mnie też jest to suma do zaakceptowania, ale nadal się namyślam emotka

Ciekawy model... Ma 1800 mocy, a ten mój z Tefala tylko 1500 https://www.euro....speed-bl936e38.bhtml Z tym, że Tefal ma 30000 obrotów, a Gallet 27000, ale to chyba nie robi różnicy emotka  Znalazłam ten Gallet za 370 zł i z darmową wysyłką emotka  Tyle przeboleje emotka  Bo według recenzji spełni moje oczekiwania - lody, koktajle i masła orzechowe emotka   emotka  Dzięki, że go podpowiedziałaś, bo zamawiam emotka

O - to ja potem poproszę o recenzję, bo też od jakiegoś czasu obczajam różne modele, ale zwykle ceny mnie skutecznie hamują, a ten jest w cenie do przyjęcia. Tyle, że bloga nie znam i nie wiem na ile recenzja tam (choć wydaje się kompetentna i rzeczowa) jest wiarygodna...
0 0

Gość: rafi323raf

#6441766 Napisano: 13.12.2017 22:26:46
aurorcia napisał(a):

Wkurza mnie, że jestem taka oszczędna i szkoda mi pieniędzy nawet na potrzebne rzeczy... (...)

I ja, ale nawet z wygranymi rzeczami. Bo przecież można sprzedać i jednak na życie pieniądze wydać, ehh.

Mam teraz wygrany bon do biura podróży, imienny i muszę go wydać, ale tak mi szkoda tych pieniędzy! heh. 
0 0

Gość: poprostuanette

#6441771 Napisano: 13.12.2017 22:41:11
rafi323raf napisał(a):

aurorcia napisał(a):

Wkurza mnie, że jestem taka oszczędna i szkoda mi pieniędzy nawet na potrzebne rzeczy... (...)

I ja, ale nawet z wygranymi rzeczami. Bo przecież można sprzedać i jednak na życie pieniądze wydać, ehh.

Mam teraz wygrany bon do biura podróży, imienny i muszę go wydać, ale tak mi szkoda tych pieniędzy! heh. 

mozesz zrobic cesje i sprzedac. ja tak robiłam kilka razy. Popytaj się w biurze podrozy z ktorego masz bon emotka
0 0

bridget

#6441774 Napisano: 13.12.2017 22:52:59
glena napisał(a):

justfine napisał(a):

andziulka21 napisał(a):

aurorcia napisał(a):

Wkurza mnie, że jestem taka oszczędna i szkoda mi pieniędzy nawet na potrzebne rzeczy... Od dawna marzy mi się blender z prawdziwego zdarzenia. I znalazłam fajną okazję, przeceniony na 999 zł, plus dostałabym za niego 25% zwrotu, czyli wyszedłby jakieś 750 zł... Taki akurat na moje potrzeby do robienie maseł orzechowych, sorbetów i koktajli. Ale oczywiście szkoda mi kasy. Już miałam zamawiać, ale zaraz sobie pomyślałam, a czy potrzebuję tego? A czy to rozsądne? A może dalej męczyć się ze starym blenderem? W końcu orzechy mogę zjeść w całości, sorbet wymęczyć ręcznym blenderem, koktajl zrobić w starym kielichowym (co z tego, że co jakiś czas wszystko się z niego wylewa  emotka  i jak chcę dorzucić mrożoną truskawkę, to muszę poczekać aż się rozmrozi). I ostatecznie pożałowałam sobie tego blendera, bo przecież kasę trzeba na czarną godzinę odkładać. Nie wiem, czy to jeszcze rozsądek czy już przesadne chomikowanie oszczędności. 

Albo ja.. 

Uff, ulżyło mi, że nie tylko ja tak mam emotka

Jeśli myślisz o wysokoobrotowym, to mam ten sam dylemat emotka Na blogu, który czytam, znalazłam recenzję takiego:
https://www.olgas...wy-gallet-hs703.html
Kosztuje ok. 400 zł, czyli połowę kwoty, którą chciałaś przeznaczyć. Dla mnie też jest to suma do zaakceptowania, ale nadal się namyślam emotka

Ciekawy model... Ma 1800 mocy, a ten mój z Tefala tylko 1500 https://www.euro....speed-bl936e38.bhtml Z tym, że Tefal ma 30000 obrotów, a Gallet 27000, ale to chyba nie robi różnicy emotka  Znalazłam ten Gallet za 370 zł i z darmową wysyłką emotka  Tyle przeboleje emotka  Bo według recenzji spełni moje oczekiwania - lody, koktajle i masła orzechowe emotka   emotka  Dzięki, że go podpowiedziałaś, bo zamawiam emotka

O - to ja potem poproszę o recenzję, bo też od jakiegoś czasu obczajam różne modele, ale zwykle ceny mnie skutecznie hamują, a ten jest w cenie do przyjęcia. Tyle, że bloga nito

to ja musze sie uczyc od Ciebie, emotka   ja długo decyzji nie podejmowałam:))) tzn ze nie jestem oszczedna cholerka;)
0 0

bridget

#6441778 Napisano: 13.12.2017 22:57:36
zaintrygowałyscie mnie takim blenderem - tylko  ja juz nawet nie mam miejsca gdzie  to przechowywac emotka    ale robic własne masło orzechowe czy mleko roslinne:)) albo smothie:) 
0 0

1mariusz

#6441796 Napisano: 13.12.2017 23:58:47
andziulka21 napisał(a):

aurorcia napisał(a):

Albo ja.. 

I dlatego uwielbiam tu wchodzić!!!emotka  Jak to miło się dowiedzieć,że takich szajb...ów jak ja jest WIĘCEJ!!!emotka  Z sokowirówką tak długo zwlekałam,że Bozia w końcu rzekła:a niech ją już wreszcie wygra bo przecież następne 10 lat będzie kombinować jak jej NIE kupić!!! emotka

nanajka81

#6441817 Napisano: 14.12.2017 08:25:33
pioge7 napisał(a):

Wkurzają mnie sprzedawcy na Allegro. Kupione świąteczne prezenty w zeszłym tygodniu czekam na wysyłkę a oni się odzywają dopiero w tym tygodniu że jednak nie mają takiego koloru (wystawionych wiecej niż 1) i mogą zaproponować to samo tylko w innym kolorze albo zwrot pieniędzy. No szlak... emotka  kupionych 6 prezentów i już dziś 3 przypadek... 

Siostra kupiła dla mojej córki prezent ponad tydzień temu i jak na razie okazało się że sprzedający sprzedał coś czego nie miał i na co sam czeka... Dostawa opóźniona, mogą zwrócić kasę za wysyłkę ale prezent NAPEWNO wyślą... Ciekawe kiedy....
0 0

pioge7

#6441819 Napisano: 14.12.2017 08:27:43
nanajka81 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Wkurzają mnie sprzedawcy na Allegro. Kupione świąteczne prezenty w zeszłym tygodniu czekam na wysyłkę a oni się odzywają dopiero w tym tygodniu że jednak nie mają takiego koloru (wystawionych wiecej niż 1) i mogą zaproponować to samo tylko w innym kolorze albo zwrot pieniędzy. No szlak... emotka  kupionych 6 prezentów i już dziś 3 przypadek... 

Siostra kupiła dla mojej córki prezent ponad tydzień temu i jak na razie okazało się że sprzedający sprzedał coś czego nie miał i na co sam czeka... Dostawa opóźniona, mogą zwrócić kasę za wysyłkę ale prezent NAPEWNO wyślą... Ciekawe kiedy....

Pewnie po świętach emotka  
0 0

Agnes

#6442081 Napisano: 14.12.2017 14:13:36
joan napisał(a):

To tzw. Zespół napięcia przedkonkursowego -> dopóki nie ogłoszą konkursu na ten blender, nie kupisz go. Normalka emotka

ojej to o mnie
mnie szkoda kasy na wszystko co ma związek z AGD i RTV
nawet na kosmetyki mi szkoda żyję z tymi co wygram

pioge7

#6442102 Napisano: 14.12.2017 14:37:39
Jestem w szoku..... w domu nikogo nie ma poza psem bo albo w pracy albo pojechali na pogrzeb.. a dostałem 10 minut temu emaila że paczka odebrana na mnie.... emotka  mój pies umiał otworzyć dom zamknięty na dwa spusty i odebrać paczkę .... emotka  
a tak naprawdę... ciekawe co z moją paczką... kurier nie dzownil w ogóle... teraz mam ją szukać czy co... jak przyjdę do domu? emotka

Pitach

#6442104 Napisano: 14.12.2017 14:39:05
pioge7 napisał(a):

Jestem w szoku..... w domu nikogo nie ma poza psem bo albo w pracy albo pojechali na pogrzeb.. a dostałem 10 minut temu emaila że paczka odebrana na mnie....  emotka  mój pies umiał otworzyć dom zamknięty na dwa spusty i odebrać paczkę ....  emotka  
a tak naprawdę... ciekawe co z moją paczką... kurier nie dzownil w ogóle... teraz mam ją szukać czy co... jak przyjdę do domu?  emotka

U mnie pół godziny temu paczkę odebrał kot,także tego... emotka

cherry_coke

#6442106 Napisano: 14.12.2017 14:39:58
pioge7 napisał(a):

Jestem w szoku..... w domu nikogo nie ma poza psem bo albo w pracy albo pojechali na pogrzeb.. a dostałem 10 minut temu emaila że paczka odebrana na mnie....  emotka  mój pies umiał otworzyć dom zamknięty na dwa spusty i odebrać paczkę ....  emotka  
a tak naprawdę... ciekawe co z moją paczką... kurier nie dzownil w ogóle... teraz mam ją szukać czy co... jak przyjdę do domu?  emotka

być może zmieściła się do skrzynki pocztowej emotka
a pieseł tylko ogonem machnął podpis 

pioge7

#6442109 Napisano: 14.12.2017 14:42:58
cherry_coke napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Chyba że sąsiada... nie mamy skrzynki na listy... No jestem wściekły jak nie wiem... to prezent dla taty i teraz go se będzie chyba po sąsiadach szukać... 
0 0

olunka

#6442115 Napisano: 14.12.2017 14:50:04
a mnie wkurza, ze rano miałam na Hasbro - gratulacje, a teraz nie mam, dobrze że dziecku nie powiedziałam:(
0 0

defed

#6442116 Napisano: 14.12.2017 14:51:09
pioge7 napisał(a):

Zdarzyło mi się, że: kurier wiózł paczkę na adres firmy, siedziba czynna tylko do 16:00, ale w powiadomieniu mailowym było, że kurier pojawi się w przedziale 9:00-11:30. Czekam, czekam... Nie ma kuriera. O 16:10 dzwoni kurier na telefon, że przyjedzie jutro bo zastał zamknięte drzwi. OK-myślę sobie, nie zamawiałam kuriera na konkretna godzinę, kierowca nie miał prawa wiedzieć, że już zamknięte. W domu wchodzę na maila, klikam w śledź przesyłkę, a tam, że paczka dostarczona o 16 z hakiem emotka  Miałam przez całą noc stresa, czy paczka w ogóle dojedzie nastepnego dnia, bo sporej wartości, na szczęście dojechała - ale jakim prawem kurier odfajkował, że dostarczone?!? emotka  Nie chciał sobie statystyk psuć? Jak tak można!?!
0 0

pioge7

#6442123 Napisano: 14.12.2017 14:53:25
defed napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Zdarzyło mi się, że: kurier wiózł paczkę na adres firmy, siedziba czynna tylko do 16:00, ale w powiadomieniu mailowym było, że kurier pojawi się w przedziale 9:00-11:30. Czekam, czekam... Nie ma kuriera. O 16:10 dzwoni kurier na telefon, że przyjedzie jutro bo zastał zamknięte drzwi. OK-myślę sobie, nie zamawiałam kuriera na konkretna godzinę, kierowca nie miał prawa wiedzieć, że już zamknięte. W domu wchodzę na maila, klikam w śledź przesyłkę, a tam, że paczka dostarczona o 16 z hakiem  emotka  Miałam przez całą noc stresa, czy paczka w ogóle dojedzie nastepnego dnia, bo sporej wartości, na szczęście dojechała - ale jakim prawem kurier odfajkował, że dostarczone?!?  emotka  Nie chciał sobie statystyk psuć? Jak tak można!?!

Masakra co się teraz z tymi paczkami dzieje... inpost to totalne nieporozumienie, kurierzy już zawodzą. Poczta teraz to tydzien albo dłużej paczkę wiezie.... masakra... 
1 nkba 0

southlander

#6442126 Napisano: 14.12.2017 14:58:26
pioge7 napisał(a):

Normalka. Ja ostatnio boję się do sklepu wyjść, bo zawsze czekam na jakąś zaległą nagrodę z konkursu. Jak mnie nie będzie, to kurier bez pytania mnie o zgodę czasem zostawia paczki gdzie popadnie. Dobrze że mam życzliwych sąsiadów to przynoszą wieczorem, aczkolwiek zapewne ich też to już irytuje bo czym innym raz na dwa miesiące podać paczkę, a czym innym podawać tak co tydzień. Ja bym się wnerwił jakby ktoś ze mnie zrobił skrzynkę podawczą emotka . Po co w ogóle ci kurierzy mają mój numer telefonu skoro i tak się praktycznie nigdy nie kontaktują?

Najprościej by było jakby nagrody szły przez pocztę albo paczkomaty, to by można było sobie na spokojnie odbierać. Teraz to nawet nie wiem jak mam wyjechać na święta na kilkanaście dni, bo przez ten czas kurierzy zrobią moim sąsiadom magazyn paczek...
1 pioge7 0

dolly

#6442132 Napisano: 14.12.2017 15:13:53

southlander
  skoro sie zgadzaja, to sie nie martw o ich wkurzanie emotka
0 0

androm

#6442140 Napisano: 14.12.2017 15:23:58
pioge7 napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Chyba że sąsiada... nie mamy skrzynki na listy... No jestem wściekły jak nie wiem... to prezent dla taty i teraz go se będzie chyba po sąsiadach szukać... 

nie doceniasz mądrości psa, to na pewno on odebrał
1 79magda 0

jokan

#6442147 Napisano: 14.12.2017 15:32:25
pioge7 napisał(a):

mój tato by powiedział :"a wiesz, że niektóre psy są mądrzejsze od właścicieli?" - i zawsze mnie to wkurza jak mówi do mnie tak emotka emotka - ale to z przekory oczywiście (i oczywiście nie bierz tego do siebie emotka )
1 pioge7 0