Wkurza mnie...

pioge7

#6442148 Napisano: 14.12.2017 15:33:19
androm napisał(a):

pioge7 napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Jestem w szoku..... w domu nikogo nie ma poza psem bo albo w pracy albo pojechali na pogrzeb.. a dostałem 10 minut temu emaila że paczka odebrana na mnie....  emotka  mój pies umiał otworzyć dom zamknięty na dwa spusty i odebrać paczkę ....  emotka  
a tak naprawdę... ciekawe co z moją paczką... kurier nie dzownil w ogóle... teraz mam ją szukać czy co... jak przyjdę do domu?  emotka

być może zmieściła się do skrzynki pocztowej emotka

Chyba że sąsiada... nie mamy skrzynki na listy... No jestem wściekły jak nie wiem... to prezent dla taty i teraz go se będzie chyba po sąsiadach szukać... 

nie doceniasz mądrości psa, to na pewno on odebrał

Wlasnie sie nadal zastanawiam nad tym.... dochodzę do wniosku że jednak mogła emotka  
1 jokan 0

pioge7

#6442152 Napisano: 14.12.2017 15:35:20
jokan napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Jestem w szoku..... w domu nikogo nie ma poza psem bo albo w pracy albo pojechali na pogrzeb.. a dostałem 10 minut temu emaila że paczka odebrana na mnie....  emotka  mój pies umiał otworzyć dom zamknięty na dwa spusty i odebrać paczkę ....  emotka  
a tak naprawdę... ciekawe co z moją paczką... kurier nie dzownil w ogóle... teraz mam ją szukać czy co... jak przyjdę do domu?  emotka

mój tato by powiedział :"a wiesz, że niektóre psy są mądrzejsze od właścicieli?" - i zawsze mnie to wkurza jak mówi do mnie tak emotka emotka - ale to z przekory oczywiście (i oczywiście nie bierz tego do siebie emotka )

Skąś to znam emotka  No nie wiem jak jest tym razem. Dowiem się jak się zjadą do domu... emotka  
2 jokan, brucee 0

nanajka81

#6442160 Napisano: 14.12.2017 15:52:59
olunka napisał(a):

a mnie wkurza, ze rano miałam na Hasbro - gratulacje, a teraz nie mam, dobrze że dziecku nie powiedziałam:(

tez tak rano siostra miala, wyniki beda jutro emotka mysle ze napewno sie na cos i Ty i moje siostra zalapie - malo prac bylo.
1 olunka 0

pioge7

#6442175 Napisano: 14.12.2017 16:19:23
Nie No to juz jest szczyt.... drugi kurier także dostarczył przesylke chociaż w domu nikogo dalej nie ma ... odebrał jakis Adam k.... i podpisał się kurier.... a paczka nie wiem gdzie.... 
1 brucee 0

pioge7

#6442187 Napisano: 14.12.2017 16:37:44
bruce napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Nie No to juz jest szczyt.... drugi kurier także dostarczył przesylke chociaż w domu nikogo dalej nie ma ... odebrał jakis Adam k.... i podpisał się kurier.... a paczka nie wiem gdzie.... 

emotka Musisz to jak najszybciej wyjaśnić. Jeżeli sprawa się powtórzyła, możliwe, że to oszuści/złodzieje. emotka

Nie No ... zawsze dostarczali .. zawsze ci sami. Ale zawsze ktoś w domu był. Dzis taka sytuacja jedynie.... kurier nazywa sie Adam wiec pewnie to on odpisał... alegdzie są paczki... nie wiem emotka  dowiem się czy są gdzieś jak ktoś przyjedzie do domu, ale czemu się nikt niekontaktowal... ja jestem w pracy 2 km od domu i by mogli mi tu przywieźć zwłaszcza że widziałem ich samochody jak przejeżdżali... jakby zadZwonili to na pewno by tu mogli przyjechać ale się im niechcialo... 
1 brucee 0

Astronautka

#6442191 Napisano: 14.12.2017 16:45:18
pioge7 napisał(a):

bruce napisał(a):

pioge7 napisał(a):

emotka Musisz to jak najszybciej wyjaśnić. Jeżeli sprawa się powtórzyła, możliwe, że to oszuści/złodzieje. emotka

Nie No ... zawsze dostarczali .. zawsze ci sami. Ale zawsze ktoś w domu był. Dzis taka sytuacja jedynie.... kurier nazywa sie Adam wiec pewnie to on odpisał... alegdzie są paczki... nie wiem emotka  dowiem się czy są gdzieś jak ktoś przyjedzie do domu, ale czemu się nikt niekontaktowal... ja jestem w pracy 2 km od domu i by mogli mi tu przywieźć zwłaszcza że widziałem ich samochody jak przejeżdżali... jakby zadZwonili to na pewno by tu mogli przyjechać ale się im niechcialo... 

coś faktycznie porobiło się z tymi kurierami... kiedyś jak nie zastali kogoś dzwonili, albo zanim dostarczyli paczkę to się upewniali czy ktoś jest w domu, ostatnio paczkę przynosi mi sąsiadka a przecież cały dzień siedziałam w domu... ja wiem, że oni mają płacone od dostarczonej paczki, ale kurde, nawet wysikać nie będzie się można bo w tym czasie kurier raz zadzwoni na dzwonek i da dyla od razu bo mu nikt nie otworzył?... nie chcę z nimi walczyć bo codziennie prawie dostaję jakąś nagrodę, ale cierpliwość i pobłażanie też mają swoje granice.
2 brucee, pioge7 0

joan

#6442192 Napisano: 14.12.2017 16:45:37
bruce napisał(a):

Z tym "Adamem" to mnie w takim razie uspokoiłeś. emotka  A co do telefonów, które oni mają OBOWIĄZEK wykonać, ale nie mają na nie ochoty, to wnerwia mnie takie zachowanie strasznie. emotka

Kurier dzwoni przed przybyciem, jeśli została opłacona taka usługa. W innym przypadku dzwoni, że stoi przed domem i nikogo nie ma.
1 brucee 0

monnikk

#6442197 Napisano: 14.12.2017 16:51:23
joan napisał(a):

Kurier dzwoni przed przybyciem, jeśli została opłacona taka usługa. W innym przypadku dzwoni, że stoi przed domem i nikogo nie ma.

Dokładnie tak. Albo i spod domu nie dzwoni. Bez takiej usługi nie ma obowiązku dzwonić.
1 joan 0

joan

#6442199 Napisano: 14.12.2017 16:53:06
bruce napisał(a):

emotka Bo wiesz, o czym ja piszę do Pioge: często mnie proszą jako laureata o numer, argumentując, że to potrzebne, by kurier mógł mnie powiadomić, ja oczywiście podaję, a potem też mam podobne klocki z odbiorem nagrody. emotka emotka

Winę ponosi skąpy nadawca paczki emotka

PS: Np. w DHLu to koszt 4 zł...
1 brucee 0

pioge7

#6442200 Napisano: 14.12.2017 16:53:58
Bardzo dziwne że nie dzowni... w takim razie jak nie wie gdzie jechać bo jedzie pierwszy raz to też nie zadzwoni tylko zostawi paczkę Bóg wie gdzie ... z inpostu już daaaaawo zrezygnowałem z zamawiania, bo na kilka paczek czekałem ponad 2miesiace... teraz chyba też zacznę z kurierów... jak działa poczta każdy wie, ale jak narazie pan Krzysiu z poczty mnie jeszcze nie zawiódł 

pioge7

#6442209 Napisano: 14.12.2017 17:04:00
No i sie wyjaśniło... tata wrócił do domu, paczki były przy wejsciu do domu,... obie,... tak sobie zostawione... No jakbym był chamem to bym teraz aferę mógł zrobić że paczki do mnie nie dotarły .... ale nie będę taki... święta idą.... koniec wkurzania sie i marudzenia emotka  

dolly

#6442272 Napisano: 14.12.2017 18:28:11
No ja wiem, że mężczyźni potrafią wkurzać, ale Heniek to już przegina i naprawdę zaczyna wkurzać. pfff

ace

#6442299 Napisano: 14.12.2017 19:30:28
joan napisał(a):

Niebieska_Laguna napisał(a):

Wkurza mnie, że jestem taka oszczędna i szkoda mi pieniędzy nawet na potrzebne rzeczy... Od dawna marzy mi się blender z prawdziwego zdarzenia. I znalazłam fajną okazję, przeceniony na 999 zł, plus dostałabym za niego 25% zwrotu, czyli wyszedłby jakieś 750 zł... Taki akurat na moje potrzeby do robienie maseł orzechowych, sorbetów i koktajli. Ale oczywiście szkoda mi kasy. Już miałam zamawiać, ale zaraz sobie pomyślałam, a czy potrzebuję tego? A czy to rozsądne? A może dalej męczyć się ze starym blenderem? W końcu orzechy mogę zjeść w całości, sorbet wymęczyć ręcznym blenderem, koktajl zrobić w starym kielichowym (co z tego, że co jakiś czas wszystko się z niego wylewa  emotka  i jak chcę dorzucić mrożoną truskawkę, to muszę poczekać aż się rozmrozi). I ostatecznie pożałowałam sobie tego blendera, bo przecież kasę trzeba na czarną godzinę odkładać. Nie wiem, czy to jeszcze rozsądek czy już przesadne chomikowanie oszczędności. 

To tzw. Zespół napięcia przedkonkursowego -> dopóki nie ogłoszą konkursu na ten blender, nie kupisz go. Normalka emotka

Ja marzyłam o wyciskarce. No i w końcu wygrałam, ale tak patrzę na nią (jeszcze szczelnie zamkniętą w pudełku) i sobie myślę: duża jest, zajmie mi pół blatu, zresztą szczerze, będziesz robić soki? Jak często? Będzie Ci się chciało wstawać 15min wcześniej by napić się soku? A jak wrócisz z pracy to myślisz że sobie powyciskasz? No i się przekonałam, że wcale nie chcę wyciskarki emotka Idzie na sprzedaż emotka ALe marzyłąm o niej z rok, a gdy już mi się spełniło to stwierdziłam, że to nie to emotka I to mi tylko udwoadnia że ja wolę przeżycia niż rzeczy emotka Bo jeszcze mi sie nie zdażyło np. wrócić z wycieczki i powiedzieć, w sumie nie wiem po co jechałam...? emotka

cleo25

#6442325 Napisano: 14.12.2017 20:31:33
Wkurza mnie ... mandat za prędkość, wrrr. Święta za pasem, a ja lekką ręką (albo ciężką nogą)  pozbyłam się stówki.emotka
0 0

Bimbusia

#6442327 Napisano: 14.12.2017 20:43:40
Wkurza mnie ze po calym dniu po prostu padam na pysk i wieczorem nie mam na nic siły, bolą mnie wszystkie kości a powieki opadają jak firanki juz przed 19...
1 brucee 0

pioge7

#6442332 Napisano: 14.12.2017 20:55:17
ace napisał(a):

joan napisał(a):

Niebieska_Laguna napisał(a):

Wkurza mnie, że jestem taka oszczędna i szkoda mi pieniędzy nawet na potrzebne rzeczy... Od dawna marzy mi się blender z prawdziwego zdarzenia. I znalazłam fajną okazję, przeceniony na 999 zł, plus dostałabym za niego 25% zwrotu, czyli wyszedłby jakieś 750 zł... Taki akurat na moje potrzeby do robienie maseł orzechowych, sorbetów i koktajli. Ale oczywiście szkoda mi kasy. Już miałam zamawiać, ale zaraz sobie pomyślałam, a czy potrzebuję tego? A czy to rozsądne? A może dalej męczyć się ze starym blenderem? W końcu orzechy mogę zjeść w całości, sorbet wymęczyć ręcznym blenderem, koktajl zrobić w starym kielichowym (co z tego, że co jakiś czas wszystko się z niego wylewa  emotka  i jak chcę dorzucić mrożoną truskawkę, to muszę poczekać aż się rozmrozi). I ostatecznie pożałowałam sobie tego blendera, bo przecież kasę trzeba na czarną godzinę odkładać. Nie wiem, czy to jeszcze rozsądek czy już przesadne chomikowanie oszczędności. 

To tzw. Zespół napięcia przedkonkursowego -> dopóki nie ogłoszą konkursu na ten blender, nie kupisz go. Normalka emotka

Ja marzyłam o wyciskarce. No i w końcu wygrałam, ale tak patrzę na nią (jeszcze szczelnie zamkniętą w pudełku) i sobie myślę: duża jest, zajmie mi pół blatu, zresztą szczerze, będziesz robić soki? Jak często? Będzie Ci się chciało wstawać 15min wcześniej by napić się soku? A jak wrócisz z pracy to myślisz że sobie powyciskasz? No i się przekonałam, że wcale nie chcę wyciskarki emotka Idzie na sprzedaż emotka ALe marzyłąm o niej z rok, a gdy już mi się spełniło to stwierdziłam, że to nie to emotka I to mi tylko udwoadnia że ja wolę przeżycia niż rzeczy emotka Bo jeszcze mi sie nie zdażyło np. wrócić z wycieczki i powiedzieć, w sumie nie wiem po co jechałam...? emotka

Miałem to samo z wypiekaczem do chleba i frytkownicą. Frytownice wygrałem radość że nie wiem. Zrobiłem raz frytki i doszedłem do wniosku że lepsze są z patelni, a zresztą to jem je raz na ruski rok. Poszła na sprzedaż. Wygrany wypiekacz o którym marzyłem chyba 3 lata przyszedł i pomyślałem że i tak wole kupić chleb pokrojony bo mniej zachodu niż robić go i jeszcze czekac . I gdzie go jeszcze trzymać. Tez sprzedałem. emotka  

luk1990

#6442386 Napisano: 14.12.2017 22:39:37
Nie tylko wkurza ale nawet emotka emotka emotka

Kupiłem na forum od użytkownika superloser paragony na kilka konkursów- umówiliśmy się na wymianę w postaci kodów do cinema city z mojej strony.
Wymian było kilka i za każdym razem wszystko było okej aż do pewnego czasu, kiedy to w kinie okazało się ,że kody,które wysłałem są wykorzystane.
Superloser zamiast wyjaśnić sprawę ze mną na pm zrobiła tu wielką aferę ,że jestem oszustem i obraziła się na cały świat

Przeprosiłem, bo nastąpiła pomyłka- gdybym chciał jej wysłać uzyte kody i oszukać to chyba przestałbynm się odzywać ,czy coś-a mi zależało na pozytywnym załatwieniu sprawy.
Poszedłem więc do kina aby sprawdzić kody,któe posiadam i wysłałem superloser dobre vouchery z przeprosinami

Cała istota problemu zaczyna sie w sytuacji,gdy wygrałem biżuterię w konkursie pantene w carrefour i poprosiłem superloser o odesłanie paragonu do organizatora- oburzyła się ,że musi iść na pocztę,stać w kolejce i wgl-ale przy sprzedaży paragonu to chyba jasne ,że albo wysyła się je od razu kupującemu,albo pozniej organizatorowi w razie wygranej-no bo innej opcji chyba nie ma?
Przesłałem zatem doładowanie konta 5zl w zamian za wysylke paragonu ale do tej pory superloser nie dała mi dowodu nadania

Ale pozniej pojawił się kolejny-większy problem
Paragon z konkursu milka w strokrotce przesłałem innej użytkowniczce- mi brakło siły i zapału,a ponieważ szkoda mi było żeby się zmarnował,a ktoś inny szukał to wysłałem numer i skan paragonu kupionego od superloser
Okazało ssię ,że dziewczyna wygrała na ten paragon nagrodę i poprosiłem superloser na pm kilkanascie razy o odeslanie nagrody do organizatora ale do tej pory zero odpowiedzi-
zastanawiam się na jakiej podstawie w jej umysle uroiło się ,że to ja jestem oszustem w tej całej sytuacji?
Superloser apeluję do Ciebie publicznie o odesłanie paragonów do oraganizatorów ,a jeśli nie to zwrot 6 biletów ,które za nie dostałaś oraz doładowania do telefonu

Mam nadzieję,że ten publicczny post skłoni Cię do pójścia po rozum do głowy,bo jako użytkownicczka z takim stażem chyba nie chceszm iećłaty oszustki?

Całą sprawę kieruję też do pionasa i mam nadzieję ,że nagrodzi Cię stosowną ilością punktów karnych!

edzia21

#6442395 Napisano: 14.12.2017 23:05:06
luk1990 napisał(a):

Nie tylko wkurza ale nawet  emotka emotka emotka

Kupiłem na forum od użytkownika superloser paragony na kilka konkursów- umówiliśmy się na wymianę w postaci kodów do cinema city z mojej strony.
Wymian było kilka i za każdym razem wszystko było okej aż do pewnego czasu, kiedy to w kinie okazało się ,że kody,które wysłałem są wykorzystane.
Superloser zamiast wyjaśnić sprawę ze mną na pm zrobiła tu wielką aferę ,że jestem oszustem i obraziła się na cały świat

Przeprosiłem, bo nastąpiła pomyłka- gdybym chciał jej wysłać uzyte kody i oszukać to chyba przestałbynm się odzywać ,czy coś-a mi zależało na pozytywnym załatwieniu sprawy.
Poszedłem więc do kina aby sprawdzić kody,któe posiadam i wysłałem superloser dobre vouchery z przeprosinami

Cała istota problemu zaczyna sie w sytuacji,gdy wygrałem biżuterię w konkursie pantene w carrefour i poprosiłem superloser o odesłanie paragonu do organizatora- oburzyła się ,że musi iść na pocztę,stać w kolejce i wgl-ale przy sprzedaży paragonu to chyba jasne ,że albo wysyła się je od razu kupującemu,albo pozniej organizatorowi w razie wygranej-no bo innej opcji chyba nie ma?
Przesłałem zatem doładowanie konta 5zl w zamian za wysylke paragonu ale do tej pory superloser nie dała mi dowodu nadania

Ale pozniej pojawił się kolejny-większy problem
Paragon z konkursu milka w strokrotce przesłałem innej użytkowniczce- mi brakło siły i zapału,a ponieważ szkoda mi było żeby się zmarnował,a ktoś inny szukał to wysłałem numer i skan paragonu kupionego od superloser
Okazało ssię ,że dziewczyna wygrała na ten paragon nagrodę i poprosiłem superloser na pm kilkanascie razy o odeslanie nagrody do organizatora ale do tej pory zero odpowiedzi-
zastanawiam się na jakiej podstawie w jej umysle uroiło się ,że to ja jestem oszustem w tej całej sytuacji?
Superloser apeluję do Ciebie publicznie o odesłanie paragonów do oraganizatorów ,a jeśli nie to zwrot 6 biletów ,które za nie dostałaś oraz doładowania do telefonu

Mam nadzieję,że ten publicczny post skłoni Cię do pójścia po rozum do głowy,bo jako użytkownicczka z takim stażem chyba nie chceszm iećłaty oszustki?

Całą sprawę kieruję też do pionasa i mam nadzieję ,że nagrodzi Cię stosowną ilością punktów karnych!

Możesz pisać po nicku...co się będziesz krył. Tą użytkowniczką jestem ja i jestem zniesmaczona.
Czuję się oszukana.
Dziękuję, kurtyna.
Wg superloser paragon "trafił do kosza z innymi paragonami luk1990" ...
I już mam "po nagrodzie" emotka
2 maryam, andii 0

luk1990

#6442398 Napisano: 14.12.2017 23:10:29
Głupo z mojej strony ,że wysłałem Ci paragon kupiony od kogoś innego ale w życiu bym się nie spodziewał takiego cyrku-mam jednak nadzieję ,że superloser śmieci jeszcze nie wyniosła i znajdzie ten odpowiedni paragon- paragony kupiłem ,a więc są moją własnością ,a więc jako sprzedająca superloser jest objęta przepisami prawa- jeśli paragon się nie znajdzie to może stracę trochę czasu ale przypomni jej się ,że w internecie nikt nie jest anonimowy!

A na razue trzymam kciuki za polubowne załatwienie sprawy z jej strony,
1 maryam 0

onmyown

#6442401 Napisano: 14.12.2017 23:22:09
Tez miałam problem z tą użytkowniczką/użytkownikiem z odesłaniem paragonu po wygranej. Z tak niemiłą osobą się jeszcze nie spotkałam na PW. Także ostrzeżenie dla użytkowników: lepiej nie szargać sobie nerwów i nie robić z nią żadnych interesów