Wkurza mnie...

tomasz3

#6443171 Napisano: 17.12.2017 13:18:50
Wkurza mnie Allegro z tym brakiem komentarzy które są ważne rok do wystawienia a potem znikają.
Chce od kogoś coś kupić i często nie wiem czy to osoba wiarygodna-a może być że tylko poprostu rzadko sprzedaje .
Ciągłe zmiany-użytkownikom się nie podobają a oni i tak mają to w poważaniu.... tylko zysk.

asantesana

#6443173 Napisano: 17.12.2017 13:21:43
staszek napisał(a):

asantesana napisał(a):

staszek napisał(a):

asantesana napisał(a):

Dzisiejszy świat mnie wkurza.
Dostałam sms z nr 73570 (serwis ezoteryczny z tego co zdążyłam przeczytać w necie), w którym każą mi wysłać sms STOP lub złożyć reklamację, aby nie otrzymywać płatnych smsów (3,6 zł każdy). Chwile wcześniej dostałam sms od wróża Macieja. I co ja mam teraz zrobić, nie aktywowałam żadnej (a przynajmniej świadomie) takiej usługi. Czy odpisać to STOP (pewnie pobiorą 3 zł), czy olać sprawę, bo w ten sposób właśnie aktywuję usługę. Chce mi się rzygać tymi wszystkimi oszustami i naciągaczami.  emotka

Tu jest regulamin, ja chyba rzeczywiście muszę wysłać STOPa...
http://r-eg.eu/16...wr-ba-przez-sms.html

Chyba lepiej nie wysyłać, ja nie wysyłałam, ale może niech ktoś mądrzejszy jeszcze podpowie.

A tez dostałaś taki sms? W regulaminie jest napisane, że jeśli nie prześlesz stopa, to traktują to jako zgodę.
Czy ktoś ma jakąś wiedzę w tym temacie?

Tak, też dostałam, ale nie zauważyłam naliczania kasy

Mnie zastanowił ten link do regulaminu w smsie, bo nigdy nie ma. Ja zgodnie z porada napiszę reklamację na maila podanego w smsie. 
0 0

asantesana

#6443178 Napisano: 17.12.2017 13:45:21
cb656 napisał(a):

asantesana napisał(a):

staszek napisał(a):

asantesana napisał(a):

Dzisiejszy świat mnie wkurza.
Dostałam sms z nr 73570 (serwis ezoteryczny z tego co zdążyłam przeczytać w necie), w którym każą mi wysłać sms STOP lub złożyć reklamację, aby nie otrzymywać płatnych smsów (3,6 zł każdy). Chwile wcześniej dostałam sms od wróża Macieja. I co ja mam teraz zrobić, nie aktywowałam żadnej (a przynajmniej świadomie) takiej usługi. Czy odpisać to STOP (pewnie pobiorą 3 zł), czy olać sprawę, bo w ten sposób właśnie aktywuję usługę. Chce mi się rzygać tymi wszystkimi oszustami i naciągaczami.  emotka

Tu jest regulamin, ja chyba rzeczywiście muszę wysłać STOPa...
http://r-eg.eu/16...wr-ba-przez-sms.html

Chyba lepiej nie wysyłać, ja nie wysyłałam, ale może niech ktoś mądrzejszy jeszcze podpowie.

A tez dostałaś taki sms? W regulaminie jest napisane, że jeśli nie prześlesz stopa, to traktują to jako zgodę.
Czy ktoś ma jakąś wiedzę w tym temacie?

WSTRZYMAJ SIĘ z wysyłaniem czegokolwiek, to podpucha, zaraz szczegółowo wyjaśnię!

Ok, zatrzymałeś mnie w trakcie pisania maila emotka  Chętnie dowiem się o co chodzi, bo od rana mam już wk...a.
1 andii 0

asantesana

#6443181 Napisano: 17.12.2017 13:52:43
cb656 napisał(a):

NIE! Nie wysyłaj żadnego esemesa!! To podpucha. TO TYLKO REKLAMA!!! Działa to tak, że preparują mglistą i pokręconą wiadomość, której JEDYNYM CELEM jest nakłonić Cie jednak do wysłania tego SMS-a. Czytaj tu:

Czyli wg Ciebie sms STOP aktywuje usługę, a nie to ja ją aktywowałam gdzieś przez przypadek (wątpliwe, ale możliwe)? 
I co im w takim razie daje reklamacja na maila (wyłudzenie adresu mailowego)?
Sms brzmi dokładnie tak:
Obsługuje VS Sp.z o.o. Regulamin r-eg.eu. Koszt otrzymanego sms 0 zł. Aby się wypisać sms STOP lub reklamacja@r-eg.eu z numerem telefonu.
0 0

asantesana

#6443187 Napisano: 17.12.2017 14:09:07
cb656 napisał(a):

Koszt otrzymanego, czyli tego, w którym dostałaś "instrukcję" "wyślij STOP na numer premium" oraz link do Regulaminu.
Formalnie i od strony prawnej są w porządku, rzecz w tym, że całe sqrwysyństwo procedury zawiera się w takim mataczeniu i mglistych określeniach, że normalny człowiek błądzić zaczyna (jak Ty teraz).
Odpuść jakąkolwiek reakcję, to jedynie PROWOKACJA, byś zareagowała wysłaniem SMSa, który spowoduje, że zgodzisz się na otrzymywanie nowych, które już NIE BĘDĄ W KOSZTACH ZERO ZŁ emotka

Dzięki! Moje wątpliwości zaczęły się z uwagi na konkursy, bo przecież wysyłam smsy na różne numery, może gdzieś coś przez przypadek... Na telefonie niekonkursowym pewnie bym to olała. A do tego mam w tej chwili tyle problemów na głowie, ze pomyślałam "no tak, jeszcze jeden do kotła". 
Poza tym nie jestem przystosowana do dzisiejszego świata, choć potrafię myśleć logicznie i trudno mnie oszukać, to czasami nie dociera do mnie, że można być takim ch...m i w taki sposób naciągać ludzi.
0 0

cudaczek121

#6443248 Napisano: 17.12.2017 20:14:21
W piątek obejrzałam film Carte blanche za kod vod od Lays i było wszystko w porządku.Dzisiaj chciałam wbić kolejny kod w celu obejrzenia kolejnego filmu, a mam komunikat,że kod nieprawidłowy emotka  Próbowałam kopiować ten kod jak i wpisywać ręcznie i nicemotka  A może już nie można zamieniać tych kodów na filmyemotka
0 0

dolly

#6443270 Napisano: 17.12.2017 21:48:41
cudaczek121 napisał(a):

W piątek obejrzałam film Carte blanche za kod vod od Lays i było wszystko w porządku.Dzisiaj chciałam wbić kolejny kod w celu obejrzenia kolejnego filmu, a mam komunikat,że kod nieprawidłowy emotka  Próbowałam kopiować ten kod jak i wpisywać ręcznie i nic emotka  A może już nie można zamieniać tych kodów na filmy emotka

do 31.12 mozna
0 0

donia7

#6443273 Napisano: 17.12.2017 21:56:13
asantesana napisał(a):

cb656 napisał(a):

NIE! Nie wysyłaj żadnego esemesa!! To podpucha. TO TYLKO REKLAMA!!! Działa to tak, że preparują mglistą i pokręconą wiadomość, której JEDYNYM CELEM jest nakłonić Cie jednak do wysłania tego SMS-a. Czytaj tu:

Czyli wg Ciebie sms STOP aktywuje usługę, a nie to ja ją aktywowałam gdzieś przez przypadek (wątpliwe, ale możliwe)? 
I co im w takim razie daje reklamacja na maila (wyłudzenie adresu mailowego)?
Sms brzmi dokładnie tak:
Obsługuje VS Sp.z o.o. Regulamin r-eg.eu. Koszt otrzymanego sms 0 zł. Aby się wypisać sms STOP lub reklamacja@r-eg.eu z numerem telefonu.

ja też dostałam takiego sms'a...
0 0

slonko365

#6443411 Napisano: 18.12.2017 12:46:54
Wystawiłam rower na OLX, podałam telefon, zadzwonił gość, potargował się, coś tam uzgodniliśmy, a on mi potem jaki to on jest chętny, i raczej nie o rower mu chodziło... emotka  No w mordę, co za debil emotka  Na szczęście sam się rozłączył, i dobrze że numer konkursowy podałam, nie prywatny... Nie mają co robić kretyni, tylko sobie durne żarty robić... emotka  I jeszcze z prywatnego dzwonił, nawet nie ma jak zablokować.
1 brucee 0

jokan

#6443418 Napisano: 18.12.2017 12:55:25
slonko365 napisał(a):

Wystawiłam rower na OLX, podałam telefon, zadzwonił gość, potargował się, coś tam uzgodniliśmy, a on mi potem jaki to on jest chętny, i raczej nie o rower mu chodziło... emotka  No w mordę, co za debil emotka  Na szczęście sam się rozłączył, i dobrze że numer konkursowy podałam, nie prywatny... Nie mają co robić kretyni, tylko sobie durne żarty robić... emotka  I jeszcze z prywatnego dzwonił, nawet nie ma jak zablokować.

na olx trzeba b. uwazac, dzisiaj mialam wiadomosc od kretacza, chcial wysylke za granice, ale sie nie zgodzilam....
1 slonko365 0

masza

#6443618 Napisano: 18.12.2017 19:43:33
....że , nic nie wygrywam /a o Avanti to już nie wspomnę , musiałabym chyba zacząć grać na koty i to jeszcze musiałyby mieć moje panieńskie nazwisko ️

A kartę Cinema City to najlepiej jakbym oddała za darmo
0 0

sylzab2294

#6443635 Napisano: 18.12.2017 20:00:56
mnie dziś wkurza od samego rana wszystko...począwszy od kuriera GLS, który kłamie jak z nut...emotka  emotka
1 brucee 0

slonecznik1309

#6443640 Napisano: 18.12.2017 20:06:51
wkurza mnie Paczka w Ruchu - przesyłka od kilku dni lezy gdziwś w magazynie centralnym...nikt nic nie wie...a to prezent na święta ;( za który juz zapłaciłam 150 zł emotka kupiłam poprzez allegro...co robić dalej? infolinia Ruchu milczy, maile też ;( wiem, że nadawca wysłał paczkę emotka
0 0

bridget

#6443650 Napisano: 18.12.2017 20:12:15
mandatemotka
0 0

jola29k

#6443685 Napisano: 18.12.2017 21:27:14
Ja dziś jestem bardzo wkurzona przez chwile nie uwagi  spłoną by  mój dom   skończyło się na dwóch szopkach  i wielkim bałaganie emotka
0 0

Gość: chochliczka

#6443705 Napisano: 18.12.2017 22:23:47
jola29k napisał(a):

Ja dziś jestem bardzo wkurzona przez chwile nie uwagi  spłoną by  mój dom   skończyło się na dwóch szopkach  i wielkim bałaganie emotka

emotka najważniejsze, że wszyscy cali i zdrowi emotka  trzymaj sie!
0 0

delvitto

#6443709 Napisano: 18.12.2017 22:39:12
inpost mnie wkurzył. zamówioną z allegro paczkę przekierował do innego punktu odbioru, nawet bliżej mnie, w pewnym biurze od ubezpieczeń. Ale co z tego, skoro biuro w soboty i niedziele nie pracuje emotka  A zegar i tak odmierzał czas do odbioru paczki:( Ale po co odmierzał, miałam tam się włamać czy jak? Dziś dosłownie pół godziny przed końcem udało mi się odebrać, ale mam ochotę im coś naskrobać, bo rozumiem, że sezon na paczki, i w ogóle, ale skoro w paczkomatach mam całkowitą dowolność odbioru dostosowaną do mego czasu ( bo właśnie po to wybieram paczkomat), to miejsce zastępcze powinno posiadać zbliżone parametry, a nie pracować do 17, a w weekendy wcale emotka
0 0

ziolko

#6443715 Napisano: 18.12.2017 23:17:44
delvitto napisał(a):

inpost mnie wkurzył. zamówioną z allegro paczkę przekierował do innego punktu odbioru, nawet bliżej mnie, w pewnym biurze od ubezpieczeń. Ale co z tego, skoro biuro w soboty i niedziele nie pracuje emotka  A zegar i tak odmierzał czas do odbioru paczki:( Ale po co odmierzał, miałam tam się włamać czy jak? Dziś dosłownie pół godziny przed końcem udało mi się odebrać, ale mam ochotę im coś naskrobać, bo rozumiem, że sezon na paczki, i w ogóle, ale skoro w paczkomatach mam całkowitą dowolność odbioru dostosowaną do mego czasu ( bo właśnie po to wybieram paczkomat), to miejsce zastępcze powinno posiadać zbliżone parametry, a nie pracować do 17, a w weekendy wcale emotka

Znam ten ból... w ub. roku też przekierowali mi paczkę do jakiegoś sklepiku, nieczynnego w  weekendy. Ten tydzień to będzie masakra, jesli chodzi o pocztę, kurierów i inpost
0 0

dolly

#6443725 Napisano: 19.12.2017 00:10:11
Znowu brak Heńka wrrrrr
0 0

tereniagno

#6443726 Napisano: 19.12.2017 00:29:37
Zły numer paragonu wpisałam na zgłoszeniu i już poszło.emotka
Jak będzie wygrana,to nagroda przepadnieemotka
0 0