Wkurza mnie...

dolly

#6453107 Napisano: 16.01.2018 16:31:13
kasiaj110 napisał(a):

Wkurza mnie cały dzisiejszy dzień!!! Niech już zakończy się on na spotkaniu  z kołdrą...

Zachorował nam nasz Chrupek zwany Gusiokiem emotka  czyli świnek morski który z nami jest od około4 lat . Martwię się bo wiem czym grozi u świniaka niejedzenie emotka  - koperek już nawet nie działa emotka  ... troszkę mamy farmaceutyków - szukamy, sprawdzamy ale najgorszy jest brak weterynarza który zna się na gryzoniach!!!! Przeziębienie wykluczyłam bo w pokoju gdzie świnka mieszka nie otwieram okna, ząbki też sprawdzone , miseczka pełna pyszności a od wczoraj zanik apetytu a świaniak taki nieobecny, nastroszony emotka  

emotka
to może jednak otwórz i wpuść mu powietrze... emotka
0 0

bezaczek7

#6453133 Napisano: 16.01.2018 17:05:09
pioge7 napisał(a):

Kurier.... zamówiłem w niedziele kuriera po paczki na poniedziałek... dzis już wtorek a nie było go dalej... gościu z Olx wydzwania że czemu nie wysyłam i chyba zrezygnuje z zakupu... No kurde. Nie moja wina że nie przyjechał.nigdy nie było problemu zawsze na drugi dzień był, a teraz takie jaja 

Mi tak robi Geis. Może raz czy dwa był faktycznie na drugi dzień od zamówienia, zawsze na trzeci. Ale uprzedzam klientów, że kurier zwykle odbiera na trzeci dzień i zwykle się zgadzają, a jeśli nie, to biorę innego, choć i tu loteria bywa. Zawsze to jednak oszczędność na tuszu w drukarce emotka  (kto to widział drukować raporty odbioru, kiedyś tego nie było i jakoś działało, a kurier ostatnio i tak nie wziął swojej wersji, choć jedną dla mnie podpisał...)
Kiedyś mi pomógł telefon bezpośrednio do firmy kurierskiej, ale tam już było trzydniowe opóźnienie, może spróbuj zadzwonić?
0 0

bonitta

#6453136 Napisano: 16.01.2018 17:09:51
dolly napisał(a):

kasiaj110 napisał(a):

Wkurza mnie cały dzisiejszy dzień!!! Niech już zakończy się on na spotkaniu  z kołdrą...

Zachorował nam nasz Chrupek zwany Gusiokiem emotka  czyli świnek morski który z nami jest od około4 lat . Martwię się bo wiem czym grozi u świniaka niejedzenie emotka  - koperek już nawet nie działa emotka  ... troszkę mamy farmaceutyków - szukamy, sprawdzamy ale najgorszy jest brak weterynarza który zna się na gryzoniach!!!! Przeziębienie wykluczyłam bo w pokoju gdzie świnka mieszka nie otwieram okna, ząbki też sprawdzone , miseczka pełna pyszności a od wczoraj zanik apetytu a świaniak taki nieobecny, nastroszony emotka  

emotka

Świniaki są bardzo wrażliwe na zmiany temperatur wbrew pozorom (futro), spotkałam się z opinią, że lepiej im zimą nie robić wielkich wietrzeń a najlepiej otwierać okno w pomieszczeniu obok a u świnek tylko drzwi na oścież. O dobrego weta do gryzoni trudno, sama mam myszoskoczki i szczury (kiedyś świniaki miałam) i do weterynarza jeździmy 120 km w jedną stronę. 
0 0

pioge7

#6453144 Napisano: 16.01.2018 17:22:46
bezaczek7 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Kurier.... zamówiłem w niedziele kuriera po paczki na poniedziałek... dzis już wtorek a nie było go dalej... gościu z Olx wydzwania że czemu nie wysyłam i chyba zrezygnuje z zakupu... No kurde. Nie moja wina że nie przyjechał.nigdy nie było problemu zawsze na drugi dzień był, a teraz takie jaja 

Mi tak robi Geis. Może raz czy dwa był faktycznie na drugi dzień od zamówienia, zawsze na trzeci. Ale uprzedzam klientów, że kurier zwykle odbiera na trzeci dzień i zwykle się zgadzają, a jeśli nie, to biorę innego, choć i tu loteria bywa. Zawsze to jednak oszczędność na tuszu w drukarce emotka  (kto to widział drukować raporty odbioru, kiedyś tego nie było i jakoś działało, a kurier ostatnio i tak nie wziął swojej wersji, choć jedną dla mnie podpisał...)
Kiedyś mi pomógł telefon bezpośrednio do firmy kurierskiej, ale tam już było trzydniowe opóźnienie, może spróbuj zadzwonić?

U mnie nigdy nie było takiego przypadku.... zawsze na drugi dzien po paczkę był, na trzeci paczka była juz u klienta... biorę Dpd zawsze i zawsze ok, teraz taki przypadek. Dzownilem na infolinie, babka próbowała się kontaktować ale kurier nie odbierał. Mówiła że wysłała mu jakieś ponaglenie czy coś, ale dalej go nie było. . Prosiłem o telefon do niego to dać nie chciała. A już nie wiem kto do nas jeździ bo stale inny a nieraz przychodzi w emailu telefon ale nie wiem który ma byc. emotka  
0 0

stamp2

#6453151 Napisano: 16.01.2018 17:33:21
bonitta napisał(a):

dolly napisał(a):

kasiaj110 napisał(a):

emotka

Świniaki są bardzo wrażliwe na zmiany temperatur wbrew pozorom (futro), spotkałam się z opinią, że lepiej im zimą nie robić wielkich wietrzeń a najlepiej otwierać okno w pomieszczeniu obok a u świnek tylko drzwi na oścież. O dobrego weta do gryzoni trudno, sama mam myszoskoczki i szczury (kiedyś świniaki miałam) i do weterynarza jeździmy 120 km w jedną stronę. 

emotka 120km.do weterynarza? emotka mieszkasz na końcu świata,czy tam gdzie psy szczekają tą mniej szlachetną czescią ciała?emotka emotka
0 0

azaflora

#6453154 Napisano: 16.01.2018 17:41:10
Kasiaj110
Dokarmiasz prośka? Jeśli nie masz specjalnej karmy ratunkowej, to rozgniatasz granulat, rozcieńczasz wodą, nabierasz w strzykawkę bez igły i podajesz do pysia, stanowczo lecz delikatnie, aby się nie zadławił.
Sprawdzone zęby trzonowe? Woreczek odbytniczy nie jest zatkany cekotrofami, u kilkuletnich samczyków to nierzadka przypadłość.
0 0

bonitta

#6453159 Napisano: 16.01.2018 17:46:24
stamp2 napisał(a):

bonitta napisał(a):

dolly napisał(a):

kasiaj110 napisał(a):

emotka

emotka 120km.do weterynarza? emotka mieszkasz na końcu świata,czy tam gdzie psy szczekają tą mniej szlachetną czescią ciała? emotka emotka

Tam gdzie te psy emotka  serio niestety, mieszkam na wsi, w najbliższym większym mieście weta od gryzoni brak, jeździmy do kolejnego większego miasta a i tak się cieszę, że nie do Wawy bo by było 300 km emotka
0 0

Gość: kasiaj110

#6453161 Napisano: 16.01.2018 17:52:26
dolly napisał(a):

kasiaj110 napisał(a):

emotka

Świeże powietrze to on ma emotka  jest wentylacja emotka  i otwarte drzwi ale chodziło mi bardziej o zimne powiewy powietrza które mogły by świniakowi zaszkodzić

A jest źle emotka  
0 0

azaflora

#6453163 Napisano: 16.01.2018 17:54:19
stamp2 napisał(a):

emotka 120km.do weterynarza? emotka mieszkasz na końcu świata,czy tam gdzie psy szczekają tą mniej szlachetną czescią ciała? emotka emotka

A co w tym dziwnego? Weterynarzy, którzy mają pojęcie o małych zwierzątkach jest niewielu. Zęby trzonowe ogląda się przy pomocy specjalnego rozwieracza, który "zwykły" wet ma coś takiego? Zwykle, o ile przyjmą takiego pacjenta, zaglądają w paszczę "na oko", przerośnięte siekacze widać, a trzonowce są głęboko za takimi fałdami, jeśli zwierz ich nie ściera, zawijają się, mogą kaleczyć języczek.
Świnki morskie to bardzo delikatne istotki i popadają, tak jak ludzie w anoreksję. 
Pomieszczenie można wietrzyć i podczas mrozów, klatkę dokładnie przykrywa się kocem i już emotka

dolly

#6453192 Napisano: 16.01.2018 19:02:11
Odnośnie wietrzenia... już mnie azaflora wyręczyła. więc nie będę dublować emotka
Miałam kiedyś świnkę morską i nie przypominam sobie by jakaś szczególnie wrażliwa była emotka ale ok, świnki sa różne emotka
0 0

joan

#6453202 Napisano: 16.01.2018 19:18:06
bonitta napisał(a):

Tam gdzie te psy emotka  serio niestety, mieszkam na wsi, w najbliższym większym mieście weta od gryzoni brak, jeździmy do kolejnego większego miasta a i tak się cieszę, że nie do Wawy bo by było 300 km emotka

Nawet duże miasta mają problemy z niestandardową obsługą zwierzaków - np. u mnie tylko gabinet pani nefrolog posiada aparat do mierzenia ciśnienia. Zdziwiło mnie to, bo przecież ciśnieniomierz dla człowieka kupię tanio w każdej aptece, ale kot to już co innego (podobno koszt urządzenia to wiele tys. zł). I też się cieszę, że nie muszę jeździć 300 km do Wawy (do nefrologa właśnie) emotka
0 0

paula9891

#6453208 Napisano: 16.01.2018 19:32:58
azaflora napisał(a):

Dokarmiasz prośka?

emotka Uwielbiam Was! Miałam taki zły, stresujący dzień, a czytając ten wątek się zawsze wyluzuję emotka
1 dolly 0

dolly

#6453214 Napisano: 16.01.2018 19:45:53
cb656 napisał(a):

dolly napisał(a):

Miałam kiedyś świnkę morską i nie przypominam sobie by jakaś szczególnie wrażliwa była emotka ale ok, świnki sa różne emotka

- Czym się różni kobieta-informatyk od świnki morskiej?
- Niczym. Bo to zupełnie tak, jak świnka: ani to świnka, ani morska.

WKURZA MNIE, że nie rozumiem tego kawału emotka

a ja myślę, że rozumiesz i to bardzo dobrze emotka
0 0

jomajd86

#6453342 Napisano: 17.01.2018 09:24:38
kasiaj110 napisał(a):

dolly napisał(a):

kasiaj110 napisał(a):

emotka

Świeże powietrze to on ma emotka  jest wentylacja emotka  i otwarte drzwi ale chodziło mi bardziej o zimne powiewy powietrza które mogły by świniakowi zaszkodzić

A jest źle emotka  

u nas jak złamała ząbka to nic jej już nie pomogło emotka
0 0

dolly

#6453346 Napisano: 17.01.2018 09:28:06
jomajd86 napisał(a):

u nas jak złamała ząbka to nic jej już nie pomogło emotka

uwielbiam takie "budujące" wpisy. emotka
0 0

andziulka21

#6453470 Napisano: 17.01.2018 13:17:18
Mąż wypłacał gotówkę z bankomatu, kartę wziął, a kasy zapomniał emotka

400zl w plecy...emotka
0 0

joan

#6453471 Napisano: 17.01.2018 13:18:05
andziulka21 napisał(a):

Mąż wypłacał gotówkę z bankomatu, kartę wziął, a kasy zapomniał  emotka

400zl w plecy... emotka

U mnie kiedyś 500 zł emotka
0 0

Gość: luzak

#6453486 Napisano: 17.01.2018 13:51:03
nie dosyć,że nic nie wygrywam to jeszcze dojrzałam,że źle wysłałam paragony na kaufa. Miałam papierosy na paragonie i podałam kwotę z paragonu zamiast odjąć te papierosy.Ale ten znaczek przy formularzu dopiero dzisiaj zauważyłam emotka
0 0

asiatko

#6453492 Napisano: 17.01.2018 13:53:59
luzak napisał(a):

nie dosyć,że nic nie wygrywam to jeszcze dojrzałam,że źle wysłałam paragony na kaufa. Miałam papierosy na paragonie i podałam kwotę z paragonu zamiast odjąć te papierosy.Ale ten znaczek przy formularzu dopiero dzisiaj zauważyłam emotka

widzisz, palenie szkodzi emotka sorki, mam podły dzień
1 dolly 0

asantesana

#6453495 Napisano: 17.01.2018 13:57:36
andziulka21 napisał(a):

Mąż wypłacał gotówkę z bankomatu, kartę wziął, a kasy zapomniał  emotka

400zl w plecy... emotka

Zadzwoń do banku, bankomat po chwili wciąga nieodebrane pieniądze, o ile nie napatoczył się szybko jakiś chętny na nie, to powinien być nadmiar w bankomacie, spróbuj!