Wkurza mnie...

dolly

#6452747 Napisano: 15.01.2018 20:20:59
Ooooo zjadałbym laysa emotka
1 rudawka 0

rudawka

#6452749 Napisano: 15.01.2018 20:24:08
cb656 napisał(a):

rudawka napisał(a):

a mi się płakać chce taki blue monday, a czemu? nie wiem emotka wkurza mnie to...

Zdajesz sobie sprawę, że to całe światowe zamieszanie wokół tego dnia to stek bzdur wymyślonych przez jakiegoś mocno ześwirowanego zawodowo faceta od czubków, który stworzył wzór tak bezsensowny, że go nawet skomentować się nie da, a co dopiero wyliczyć z niego cokolwiek?! Wzór jest pozbawiony sensu z powodu niezgodności jednostek oraz niemierzalności niektórych składowych emotka emotka emotka
W temacie: wkurza mnie, że świat potrafi "oszaleć" na punkcie takich między innymi bzdur i brać je dosłownie. emotka

to chyba ta porażka przy garach cisnęła mną o dno, im bardziej się staram tym gorzej wychodzi emotka
0 0

paula9891

#6452766 Napisano: 15.01.2018 21:27:45
rudawka napisał(a):

dolly napisał(a):

rudawka napisał(a):

a mi się płakać chce taki blue monday, a czemu? nie wiem emotka wkurza mnie to...

emotka

dziękuję emotka pomogło...
...miałam dziś w planach ugotować pyszny obiad, byłam pewna, że życiową kulinarną klęskę mam już za sobą, ale nie, to się stało właśnie dziś... emotka ricotta się zważyła, zapomniałam dodać cebuli, nie chciało  mi się odmierzać łyżką oliwy i się wlało za dużo emotka , bazylia miała dziwny zapach... na szczęście zapas coli i laysów przychodzi z pomocą, vivat zupa chipsowa emotka !
ps. nie zawsze da się zastąpić pomidory z puszki sokiem z kartonu emotka emotka

Miałam dzis podobnie... Najpierw bezsenność od 4 rano, badanie krwi (myslalam, ze odlece, bo nic nie chcialo leciec i pielęgniarka we wszystkie strony wywijala probowka), potem jezdzilam po aptekach, a i tak nie dostalam tego co potrzebowalam, zamiast pojechac do rodziców, stwierdziłam, ze nie jestem w stanie i musze odespac, zamowilam kuriera na jutro przez przypadek, bo sie zagalopowalam, a jutro mnie nie ma... Potem wyszlam z psem i myslalam, ze zejde na zawal, bo nagle mi zniknal, krzyczalam, wolalam, nic, bylam przerażona... Po dluzszej chwili wyskoczyl zza krzakow oblizujac sie (nie bede juz pisac o tym co jadl...), obiad tez mi nie wyszedl i stwierdziłam, ze tesciowa robi lepszy.

Ale na koniec dnia wygralam zestaw kosmetykow i od razu mi sie polepszylo emotka   Nie ma to jak konkursy!

zaczytana-pola

#6452931 Napisano: 16.01.2018 12:04:35
Nic mnie tak ostatnio nie wkurza jak brak kultury u użytkowników Internetu. Kupują produkty na allegro, nie płacą, nie odpowiadają na e-maile. Na olx żadnego dzień dobry, czy innego powitania, tylko z grubej rury: biore za pół ceny z wysyłką. emotka

mkrzysiek

#6452932 Napisano: 16.01.2018 12:08:37
zaczytana-pola napisał(a):

Nic mnie tak ostatnio nie wkurza jak brak kultury u użytkowników Internetu. Kupują produkty na allegro, nie płacą, nie odpowiadają na e-maile. Na olx żadnego dzień dobry, czy innego powitania, tylko z grubej rury: biore za pół ceny z wysyłką. emotka

Też mnie to wkurza.
Ostatnio kobieta prosiła kilka razy  o przesyłkę za pobraniem  Zgodziłem się a dzisiaj paczka wróciła.emotka
0 0

kinzao

#6452933 Napisano: 16.01.2018 12:10:42
Ja ostatnio jestem 'chory na allegro'. To co tam się dzieje od kiedy nie można wystawić opinii o kupującym jest jakąś patologią.
Ludzie kupują, nie płacą, nie odpowiadają na wiadomości i NIC z tym nie zrobisz, a kolejny tydzień kiedy mam 'zawieszoną' rzecz na sprzedaż leci... W ogóle nie rozumiem takiego podejścia 'kupię, zapłacę za tydzień' O.o W sklepie też tak robią? emotka Allegro powinno mieć jakiś system, który pozwalałby sprzedawcy ustalać czas na wpłatę...

aurorcia

#6452934 Napisano: 16.01.2018 12:11:30
mkrzysiek napisał(a):

Też mnie to wkurza.
Ostatnio kobieta prosiła kilka razy  o przesyłkę za pobraniem. Zgodziłem się a dzisiaj paczka wróciła. emotka

Ja zawsze w aukcjach zaznaczam, że nie wysyłam za pobraniem, bo albo może wrócić, albo firma kurierska nie odda pobrania tak jak mnie kilka lat temu, więc nie ma opcji żebym się na to zgodziła!emotka
0 0

jokan

#6452935 Napisano: 16.01.2018 12:13:01
mkrzysiek napisał(a):

Też mnie to wkurza.
Ostatnio kobieta prosiła kilka razy  o przesyłkę za pobraniem  Zgodziłem się a dzisiaj paczka wróciła. emotka

ja nigdy wysylam za pobraniem, bo juz mialam, ze pewne na 100000%, a potem sie okazywalo.....ludzie sa coraz gorsi i wybredni, dlatego trzeba postawic warunki twardo...
1 atyde25 0

mkrzysiek

#6452936 Napisano: 16.01.2018 12:14:10
aurorcia napisał(a):

mkrzysiek napisał(a):

Też mnie to wkurza.
Ostatnio kobieta prosiła kilka razy  o przesyłkę za pobraniem. Zgodziłem się a dzisiaj paczka wróciła. emotka

Ja zawsze w aukcjach zaznaczam, że nie wysyłam za pobraniem, bo albo może wrócić, albo firma kurierska nie odda pobrania tak jak mnie kilka lat temu, więc nie ma opcji żebym się na to zgodziła! emotka

Też nie wysyłam za pobraniem zrobiłem wyjątek, bo mała kwota 125zł.
0 0

pioge7

#6452937 Napisano: 16.01.2018 12:18:04
Ostatnio Duracell a teraz Minionki.... zapas baterii że starczy chyba na 5 lat w domu a nagrody nie ma ... nawet powerbanka ....
0 0

calliope

#6452947 Napisano: 16.01.2018 12:35:22
mkrzysiek napisał(a):

aurorcia napisał(a):

mkrzysiek napisał(a):

Też mnie to wkurza.

Ja zawsze w aukcjach zaznaczam, że nie wysyłam za pobraniem, bo albo może wrócić, albo firma kurierska nie odda pobrania tak jak mnie kilka lat temu, więc nie ma opcji żebym się na to zgodziła! emotka

Też nie wysyłam za pobraniem zrobiłem wyjątek, bo mała kwota 125zł.

To ja polecam w takim wypadku poproszenie o wpłatę na konto samych kosztów wysyłki. W razie jakiegoś kombinatorstwa przynajmniej na tym nie będziecie stratni. Ja chyba ze dwa razy tak zrobiłam i nikt nie narzekał no ale kupujący byli uczciwi. emotka
0 0

glena

#6452954 Napisano: 16.01.2018 12:45:49
kinzao napisał(a):

Ja ostatnio jestem 'chory na allegro'. To co tam się dzieje od kiedy nie można wystawić opinii o kupującym jest jakąś patologią.
Ludzie kupują, nie płacą, nie odpowiadają na wiadomości i NIC z tym nie zrobisz, a kolejny tydzień kiedy mam 'zawieszoną' rzecz na sprzedaż leci... W ogóle nie rozumiem takiego podejścia 'kupię, zapłacę za tydzień' O.o W sklepie też tak robią? emotka Allegro powinno mieć jakiś system, który pozwalałby sprzedawcy ustalać czas na wpłatę...

Allegro ma mnóstwo świetnych systemów... np. taki, że kilkakrotnie gdy występowałam o zwrot prowizji, bo kupujący nie zapłacił, to dostawałam odmowę z uzasadnieniem, że kupujący nie potwierdził tej wersji. I dopiero na zapytanie w jaki sposób kupujący wykazał wpłatę (a ja nie podaję nr konta - wszystko idzie przez payU) przychodził zwrot prowizji z informacją,  że "po wnikliwym zapoznaniu...". Ciekawe ile takich prowizji zostaje dla nich, bo komuś nie chce się użerać, albo nie wie jak...

jomajd86

#6452963 Napisano: 16.01.2018 13:00:26
glena napisał(a):

kinzao napisał(a):

Allegro ma mnóstwo świetnych systemów... np. taki, że kilkakrotnie gdy występowałam o zwrot prowizji, bo kupujący nie zapłacił, to dostawałam odmowę z uzasadnieniem, że kupujący nie potwierdził tej wersji. I dopiero na zapytanie w jaki sposób kupujący wykazał wpłatę (a ja nie podaję nr konta - wszystko idzie przez payU) przychodził zwrot prowizji z informacją,  że "po wnikliwym zapoznaniu...". Ciekawe ile takich prowizji zostaje dla nich, bo komuś nie chce się użerać, albo nie wie jak...

mieliśmy podobnie z tym, że paczka za pobraniem i gość nie odebrał paczki (dla allegro odpowiedział, że odebrał...), dopiero po podaniu nr nadania też "wnikliwie" zapoznali się ze sprawą i zwrócili kasę.
0 0

masza

#6452999 Napisano: 16.01.2018 14:13:02

to jest standardowe powitanie na OLX:) albo biorę od ręki za......tylko ta kwota zawsze zadziwia, skad taki tupet...
1 slonko365 0

pablo75

#6453002 Napisano: 16.01.2018 14:15:03
masza napisał(a):

to jest standardowe powitanie na OLX:) albo biorę od ręki za......tylko ta kwota zawsze zadziwia, skad taki tupet...

Zgadza się,ja zawsze się witam,później dziękuję a jak mi cena nie pasuje to też piszę i nigdy niczego nie zostawiam bez odpowedzi.Ale chyba starej daty jestem  emotka

cudaczek121

#6453004 Napisano: 16.01.2018 14:16:49
masza napisał(a):

Dobrze,że nie mam konta na olx ani innych tego typu portalach, bo zapewne miałabym permanentny stan wku...ennyemotka
0 0

Gość: kasiaj110

#6453025 Napisano: 16.01.2018 14:48:30
Wkurza mnie cały dzisiejszy dzień!!! Niech już zakończy się on na spotkaniu  z kołdrą...

Zachorował nam nasz Chrupek zwany Gusiokiem emotka  czyli świnek morski który z nami jest od około4 lat . Martwię się bo wiem czym grozi u świniaka niejedzenie emotka  - koperek już nawet nie działa emotka  ... troszkę mamy farmaceutyków - szukamy, sprawdzamy ale najgorszy jest brak weterynarza który zna się na gryzoniach!!!! Przeziębienie wykluczyłam bo w pokoju gdzie świnka mieszka nie otwieram okna, ząbki też sprawdzone , miseczka pełna pyszności a od wczoraj zanik apetytu a świaniak taki nieobecny, nastroszony emotka  
0 0

pioge7

#6453076 Napisano: 16.01.2018 15:53:31
Kurier.... zamówiłem w niedziele kuriera po paczki na poniedziałek... dzis już wtorek a nie było go dalej... gościu z Olx wydzwania że czemu nie wysyłam i chyba zrezygnuje z zakupu... No kurde. Nie moja wina że nie przyjechał.nigdy nie było problemu zawsze na drugi dzień był, a teraz takie jaja 
0 0

Gość: bc14

#6453084 Napisano: 16.01.2018 16:05:46
pioge7 ja od dwóch dni dostaję smsa,ze mam oczekiwać kuriera pomiędzy 8-10:00 i go nie ma;/

Wkurzam się, bo wróciłam z zakupów i.. kupiłam niepromocyjne mleka (dla oszczędności kupiłam 24szt), kupiłam sałatĘ fit easy konkurs wczoraj się zakończył;//, a kasjerka zamiast awokado w promocyjnej cenie nabiła mi mango 17zł/kg.... i kilkanaście złotych w plecy jestem BRAWO JA!
0 0

androm

#6453094 Napisano: 16.01.2018 16:16:05
androm napisał(a):

mam to samo, tydzień mija, wpłaty zero, zero odpowiedzi na maila
nie ma nawet jak ukarać takiego "kupującego". system komentarzy beznadzieja.

ale prowizję 10% brać to są pierwsi!
0 0