Wkurza mnie...

jokan

#6453735 Napisano: 17.01.2018 22:18:51
malenka napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

malenka napisał(a):

Nie bardzo wiem, gdzie pisać więc zapytam tutaj, bo wkurza mnie moja niewiedza. Czy na olx jest jakiś nowy sposób na naciąganie naiwniaków. Ewentualnie czy ktoś mi może wytłumaczyć o co chodzi? Wystawiłam na sprzedaż telefon i w ciągu pięciu minut dostałam dwie wiadomości o takiej treści:(...)

Przekręt afrykański, nigeryjski, czy jak go tam nazywają. Nie daj się nabrać.

To chodzi o to że chcą żeby wysłać telefon za granicę i nigdy nie zobaczysz kasy?

ja tak maialm z konsola, gosc mnie zapytal: "cena ostateczna, twoj mail", podalam maila a on mi napisal, ze od razu placi i ze chce za granice - jak odpisalam ze nie wysylam za granice to mnie olal i usunal swojego nicka z olxa
0 0

wanderlust

#6453766 Napisano: 17.01.2018 23:55:56
Wkurza mnie, że urządzanie mieszkania ciągnie się jak flaki z olejememotka
0 0

tereniagno

#6453769 Napisano: 18.01.2018 00:20:32

malenka napisał(a):

malenka napisał(a):

Nie bardzo wiem, gdzie pisać więc zapytam tutaj, bo wkurza mnie moja niewiedza. Czy na olx jest jakiś nowy sposób na naciąganie naiwniaków. Ewentualnie czy ktoś mi może wytłumaczyć o co chodzi? Wystawiłam na sprzedaż telefon i w ciągu pięciu minut dostałam dwie wiadomości o takiej treści:(...)

To chodzi o to że chcą żeby wysłać telefon za granicę i nigdy nie zobaczysz kasy?

Tak. Coś takiego. Trzeba zgłaszać takiego delikwenta, jak napisała monkakk.

Tak moja córka(kilka lat temu) pozbyła się telefonu za 1200zł+przesyłka do Nigerii, więc ostrzegają i trzeba uważać.Nie wysyłaj niczego za granicę.Niby(nie wpłynęła) kasa wpłynęła na konto i nie zobaczyła już ani telefonu, ani kasy.Gdy zorientowała się, to telefon był już poza granicami Polski , a że była to sobota, to już było po wszystkiemu, bo ktoś w Nigerii odebrał już przesyłkę.
0 0

edzia21

#6453770 Napisano: 18.01.2018 00:27:38
tereniagno napisał(a):

malenka napisał(a):

malenka napisał(a):

Tak moja córka(kilka lat temu) pozbyła się telefonu za 1200zł+przesyłka do Nigerii, więc ostrzegają i trzeba uważać.Nie wysyłaj niczego za granicę.Niby(nie wpłynęła) kasa wpłynęła na konto i nie zobaczyła już ani telefonu, ani kasy.Gdy zorientowała się, to telefon był już poza granicami Polski , a że była to sobota, to już było po wszystkiemu, bo ktoś w Nigerii odebrał już przesyłkę.

Zawsze byłam ciekawa, kto sie na takie wały nabiera  emotka ...i wysyła sprzęty do Afryki (i w ogóle odpowiada na takie wiadomości). To przecież wali przekrętem na kilometr i nie trzeba być jakoś specjalnie kumatym (być może w tym momencie przeceniam co niektórych), żeby wyczuć podpuchę. Jednakże - współczuję starty.
1 onmyown 0

tereniagno

#6453771 Napisano: 18.01.2018 00:36:16
edzia21 napisał(a):

tereniagno napisał(a):

malenka napisał(a):

malenka napisał(a):

Zawsze byłam ciekawa, kto sie na takie wały nabiera  emotka ...i wysyła sprzęty do Afryki (i w ogóle odpowiada na takie wiadomości). To przecież wali przekrętem na kilometr i nie trzeba być jakoś specjalnie kumatym (być może w tym momencie przeceniam co niektórych), żeby wyczuć podpuchę. Jednakże - współczuję starty.

To było na samym początku,jak oni zaczęli grasować w necie.Mówiłam jej , że nie ma wysyłać prędzej, dopóki nie wpłynie kasa na konto, ale była mądrzejsza i nie słuchała co do niej mówię i tak też się skończyło emotka
0 0

bezaczek7

#6453775 Napisano: 18.01.2018 00:47:04
Paragon kosztowal 35zl. Nienawidze takich sytuacji... Znow sie obudzilam 15 min za pozno. Znow zasnelam z dzieckiem. Tak, mialam budzik na wpoldo, nawet nie wiem czy dzwonil. Jeszcze chinczyk zrobil mnie w bambuko, dostalam jakies badziewie na glowe czy szyje zamiast pieknej bluzy (jednej z dwoch, na ktore czekam), lub 50 szt magicznych gabek. Musze teraz szukac po numerach czy nazwiskach ktory taki dowcipny. Po kiego grzyba wystawiaja tanio towar, skoro go potem nie wysylaja? A dziecko i ja po dzisiejszym dniu zyjemy po 5 lat krocej, ile ono sie dzis naryczalo, ten bunt trzylatka jest niemozliwy, a zaraz bedzie czterolatka, potem pieciolatka... Internet wiecznie rozlacza, nie daje rady przebic sie przez jedna sciane, mam nawrot pewnej przypadlosci, zas mnie gardlo boli, no po prostu chce w cieple miejsce na wakacje, chwilowo sama emotka
0 0

sylzab2294

#6453798 Napisano: 18.01.2018 08:58:35
cb656 napisał(a):

edzia21 napisał(a):

Zawsze byłam ciekawa, kto sie na takie wały nabiera  emotka ...i wysyła sprzęty do Afryki (i w ogóle odpowiada na takie wiadomości). To przecież wali przekrętem na kilometr i nie trzeba być jakoś specjalnie kumatym (być może w tym momencie przeceniam co niektórych), żeby wyczuć podpuchę. Jednakże - współczuję straty.

No i wreszcie zaspokoiłaś swoją ciekawość emotka emotka
Wkurza mnie (by być w temacie topu), że masz takie naiwne wyobrażenie o ludzkiej, nazwijmy to... spostrzegawczości emotka
Życie pokazuje, że jednak trzeba być kumatym w wersji "specjalnie" emotka

ale olx chyba teraz jakoś działa... Od razu kasuje takie wiadomości niewiadomego pochodzenia emotka
0 0

ace

#6453799 Napisano: 18.01.2018 08:58:41
bruce napisał(a):

Nie ma to, jak poranne zakupy w sklepie nieprzygotowanym na klientów - jestem rano w kaufie, biorę rzeczy z półki, w tym produkt promocyjny i lookam sobie uważnie, aby mieć paragon za 50 zł, by go zgłosić przy okazji w loterii, a kasjerka mi mówi, że ten produkt nie wchodzi", zleciały się inne - to samo, dzwonią po pomoc, dalej bez zmian, produkt odłożony. I paragon ma niecałe 50 zł. No to chcę dobrać coś przy kasie, porywam szybko tabletki na gardło, a tu awantura za mną, czemu ja kolejkę opóźniam. W autobusie znalazłam w gazetce telefon infolinii.  emotka emotka

nie chcę Cię martwić ale czy wszystkie leki nie są wyłączone z tej loterii?

ace

#6453810 Napisano: 18.01.2018 09:32:15
cb656 napisał(a):

ace napisał(a):

bruce napisał(a):

...paragon ma niecałe 50 zł. No to chcę dobrać coś przy kasie, porywam szybko tabletki na gardło...

nie chcę Cię martwić ale czy wszystkie leki nie są wyłączone z tej loterii?

No i zmartwiłaś koleżankę... emotka
Wkurza mnie, że tak wiele robimy niechcący emotka emotka

no wiesz lepiej zmartwić, że 50zł poszło na marne niż ewentualnie wygrane 50tys emotka
1 brucee 0

Agnes

#6453842 Napisano: 18.01.2018 10:47:02
wkurza mnie, że za każdym razem jak napisze na forum że nie wygrałam w jakimś promo ( gdzie nie podawało się numeru paragonu) to potem dostaję pw z prośbą o sprzedaź paragonów
0 0

inter81

#6453845 Napisano: 18.01.2018 10:49:16
1. skoro o kaufie mowa to m,am na działce wyrzucone przez kolportera gazetek reklamowych około 50 paczek, napisałem do kauflanda żeby dali bona na 100 za uporzątnięcie i cisza od sierpnia, tym jesteśmy dla niemiaszków śmietnikiem.
2. włanczam konkursy po koleji lece i co ja pacze same smolary

dziękuję.
0 0

joan

#6453846 Napisano: 18.01.2018 10:50:12
Agnes napisał(a):

wkurza mnie, że za każdym razem jak napisze na forum że nie wygrałam w jakimś promo ( gdzie nie podawało się numeru paragonu) to potem dostaję pw z prośbą o sprzedaź paragonów

Bo oni myślą, że Twoje narzekania to zakamuflowana oferta sprzedaży (pewnie w większości przypadków tak właśnie jest) emotka Najlepiej dać upust emocjom, które rodzi brak wygranej + zamieścić krótkie info, że paragony nie do sprzedaży i uj emotka

anialistopad

#6453849 Napisano: 18.01.2018 10:54:25
Smsy od wrozek,jasnowidzow,jakis serwisow randkowych i tak co chwile. Wkurza mnie to juz a nie wiem jak to wylaczyc
0 0

Agnes

#6453852 Napisano: 18.01.2018 10:55:29
joan napisał(a):

Agnes napisał(a):

Bo oni myślą, że Twoje narzekania to zakamuflowana oferta sprzedaży (pewnie w większości przypadków tak właśnie jest) emotka Najlepiej dać upust emocjom, które rodzi brak wygranej + zamieścić krótkie info, że paragony nie do sprzedaży i uj emotka

tak, następnym razem pod narzekaniem napiszę ps. paragony są moją własnością i oddam je tylko agencji

jorunn2010

#6454066 Napisano: 18.01.2018 19:03:00
Wkurza mnie, że maile wysyłane z mojego telefonu docierają do adresata następnego dnia. Normalnie jak tradycyjna poczta emotka
Wysyłane z komputera (ta sama skrzynka mailowa) docierają od razu.
0 0

mama2006

#6454126 Napisano: 18.01.2018 21:37:44
cb656 -kocham Cię emotka emotka
0 0

Gość: kermit

#6454134 Napisano: 18.01.2018 21:42:10
cb656 napisał(a):

To, jak działam na innych, jest pochodną tak wielu czynników, że KRÓTKIE omówienie sytuacji jest totalnie bez sensu. emotka colo  Tu trzeba by uwzględnić nawarstwiające się przez lata frustracje, ograniczenia (umysłowe i nie tylko), ignorancję, złą wolę, brak zgodności upodobań i gustów, poczucia humoru... STOP. Nie, to bez sensu.
Ja działam na innych? Żartujesz sobie chyba emotka

Działasz...
Zawsze doceniam dobrą samokrytykę (zawsze miałam wrażenie, że musiało się to u Ciebie nawarstwiać przez lata). Brawo emotka Dodałabym jeszcze wyczuwalną z daleka agresję i nieustanną chęć wywoływania konfliktów.

mama2006

#6454137 Napisano: 18.01.2018 21:46:23
cb656 napisał(a):

mama2006 napisał(a):

cb656 -kocham Cię  emotka emotka

Proszę, nie... emotka Nie kochaj mnie, bom tego niewarty emotka

coś ze mną nie tak, bo lubię tych "niewartych".Życie mnie nauczyło,że to najprzyzwoitsi ludzie.
0 0

loteryjki

#6454148 Napisano: 18.01.2018 22:03:46
mama2006 napisał(a):

cb656 napisał(a):

mama2006 napisał(a):

cb656 -kocham Cię  emotka emotka

Proszę, nie... emotka Nie kochaj mnie, bom tego niewarty emotka

coś ze mną nie tak, bo lubię tych "niewartych".Życie mnie nauczyło,że to najprzyzwoitsi ludzie.

Bez ryzyka nie ma zabawy emotka
0 0

shineoff

#6454290 Napisano: 19.01.2018 11:01:04
Wkurza mnie okropnie jak widzę pod konkursowymi postami na FB te same osoby, które wrzucają te same zdjęcia i kopiują swoje odpowiedzi z innych konkursów. Zawsze mam ochotę napisać im coś na ten temat, ale boję się awantury emotka  
0 0