Wkurza mnie...

shineoff

#6456449 Napisano: 26.01.2018 00:12:28
budryska napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Allegro... kupują a nie płacą.... a Allegro nie zwróci opłaty za prowizję od sprzedaży bo klient nie potwierdził mojej wersji... No halo ja mam nawet dowody że rezygnują z zakupu a Allegro uparcie twierdzi że nie bo nie... emotka

Miałam ostatnio taką sytuację. Zgłosiłam "odwołanie" (nie pamiętam dokładnie jak ta procedura sie u nich nazywa) od decyzji o braku zwrotu, dołączyłam cytaty z rozmów z kupującą (e-maile) i dostałam ten zwrot prowizji wraz z przeprosinami.

Teraz, gdy nie ma przymusu zakładania konta na Allegro i zabrali możliwość oceny kupujących coraz więcej niepoważnych kupujących/wariatów?/cwaniaków? się tam pojawia.

Ma to swoje plusy dla sprzedających. Ja kupiłam przedmiot jako osoba niezarejestrowana i przesyłka gdzieś zaginęła. Napisałam do sprzedającego po 2 miesiącach, że wciąż nie ma przesyłki (miał info, że przesyłki idą do 30 dni, więc dałam mu czas) i czy mógłby mi napisać czy w ogóle zostało to wysłane, czy o co chodzi. Odpisał bardzo miło, że niestety zaginęła i w ramach rekompensaty wyśle mi zamawiany przedmiot + drugi z jego oferty gratis. Bardzo się ucieszyłam, oczywiście napisałam, że spoko, poczekam i że to miłe z jego strony. No i kontakt się urwał... A komentarza nie ma jak wystawić emotka  
0 0

benasia

#6456451 Napisano: 26.01.2018 00:27:29
bc14 napisał(a):

Kto u Was zajmuje się samochodami?

mężą/do pracy - on: na zewnątrz i w środku
moim/rekreacyjnym dla całej rodziny: ja lub on w zależności od potrzeb czystości auta  emotka  
1 budryska 0

Gość: bc14

#6456454 Napisano: 26.01.2018 01:00:58
No to wychodzi na to.ze musze sobie umyc auto...ale poczekam, az wroci z pracy i poinformuję,że dzieci zostaja z nim.. sadze.ze wybierze mycie auta haha taki mam plan emotka

Niebieska_Laguna

#6456470 Napisano: 26.01.2018 08:42:18
taalvikki napisał(a):

Niebieska_Laguna napisał(a):

Nawiedziła mnie przed chwilą teściowa i mega mnie wkurzyła. Wtrąca się tam, gdzie nie trzeba. Już takie problemy wymyśla, że ręce opadają. Jestem taką spokojną osobą, a ona jako jedyna wyprowadza mnie z równowagi. Dziś wielki dramat, że listonosz awizo zostawił... i że ona musiała mi je przynieść do domu. No, ale kto jej kazał? A zobaczyła, że coś wsadza w furtkę i po to poleciała... Nawet brak słów, by to komentować, jakie ta kobieta ma jazdy. Już mi dziś nerwy puściły i trzasnęłam za nią drzwiami  emotka  Dobrze, że tylko tyle, bo ledwo się w język ugryzłam, żeby jej nie powiedzieć "dobra, idź mi stąd", bo byłaby obraza boska, choć i tak pewnie będzie  emotka  Odliczam dni do wyprowadzi z dala od jej sąsiedztwa  emotka  

wiesz, czasami nie ma sensu się gryźć, tylko rzec, co się myśli. niektóre osoby wtedy nieco odpuszczają. przynajmniej ja mam względny spokój odkąd przestałam udawać, że irytuje mnie, gdy "teściowa" się wtrąca i wszędzie widzi problem. ^^

Chyba też muszę pozbyć się sentymentów i przyjąć taką taktykę emotka
0 0

androm

#6456471 Napisano: 26.01.2018 08:42:46
pioge7 napisał(a):

Allegro... kupują a nie płacą.... a Allegro nie zwróci opłaty za prowizję od sprzedaży bo klient nie potwierdził mojej wersji... No halo ja mam nawet dowody że rezygnują z zakupu a Allegro uparcie twierdzi że nie bo nie... emotka

mnie też się po raz pierwszy trafiła taka agentka, że nie wpłaciła, na maile zero odzewu, na telefonie z zaskoczenia kłamała, że wpłaciła w nocy i mi zaraz wyśle potwierdzenie i tyle od niej odzewu było
masakra co się tam dzieje  i że nie ma jak ukarać takich sprzedających, może sobie codziennie klikać po 10 aukcji i za nic nie płacić a ludziom robić problem i zajmować czas
a te prowizje 10%  to juz nie wspomnę co o tym sądze
2 pioge7, mia 0

Niebieska_Laguna

#6456472 Napisano: 26.01.2018 08:45:14
donia7 napisał(a):

dwaburekoty napisał(a):

Nawiedziła mnie przed chwilą teściowa i mega mnie wkurzyła. Wtrąca się tam, gdzie nie trzeba. Już takie problemy wymyśla, że ręce opadają. Jestem taką spokojną osobą, a ona jako jedyna wyprowadza mnie z równowagi.

Ja też mam problemy z teściową, pomimo faktu, że nie mieszka w sąsiedztwie tylko jakieś tysiąc km ode mnie. Nikt mi tak ciśnienia nie podnosi jak ona - częściowo robi to specjalnie (sama się nawet kiedyś przyznała, w czasie rozmowy sam na sam), częściowo przypadkowo. Gdy moja córka skończyła rok, a ja zastanawiałam się czy wracać na rynek pracy, czy nie, każdego dnia słyszałam, jaką to jestem wyrodną matką, że własne dziecko poświęcam. Teraz mnie do pracy sama wygania, ale postawiła warunek, że z momentem podpisania mojej umowy, ona przeprowadza się do nas, bo ktoś w końcu musi o to dziecko zadbać (mieszkamy póki co z drugą babcią, a mąż pracuje w domu). Mąż jest z nią bardzo emocjonalnie związany, ale mimo to po każdym takim stwierdzeniu z jej strony, próbuje jej wybić ten pomysł z głowy. 

Gdyby je wysłać w kosmos, to nawet stamtąd by nas dręczyły.  emotka  Myślałam, że tylko ja mam tak źle, nie żebym się cieszyła z Twoich problemów, ale jakoś mi raźniej. Nie ma to jak "wspólny" wróg. Ja od mojej damy usłyszałam dziś "Niby tyle szkół pokończyłaś, a taka głupia jesteś". No i weź tu żyj w zgodzie. A jeszcze ona ma swoją kochaną córeczkę, to już całkiem ma na jej podstawie taki ideał, do którego ja oczywiście nie dorastam... 

Ja się z moją nie odzywam od miesiąca emotka  dlatego, że jej córeczka chciała mieszkanie kupić na spółkę z nowym facetem a to mieszanie miało być tylko na niego przepisane (i oni nie widzieli w tym żadnego problemu, bo ona mu przecież ufa) emotka  i my z mężem się wtrącaliśmy, że to jest chore i ona zostanie z niczym emotka  i my (a w szczególności ja) jesteśmy teraz najgorsi  emotka  ale dobrze mi z tym emotka

Teściowa z ukochaną córcią to najgorsze połączenie emotka
0 0

pioge7

#6456474 Napisano: 26.01.2018 08:58:03
androm napisał(a):

pioge7 napisał(a):

mnie też się po raz pierwszy trafiła taka agentka, że nie wpłaciła, na maile zero odzewu, na telefonie z zaskoczenia kłamała, że wpłaciła w nocy i mi zaraz wyśle potwierdzenie i tyle od niej odzewu było
masakra co się tam dzieje  i że nie ma jak ukarać takich sprzedających, może sobie codziennie klikać po 10 aukcji i za nic nie płacić a ludziom robić problem i zajmować czas
a te prowizje 10%  to juz nie wspomnę co o tym sądze

U mnie dziś kolejny gagatek co kupił i dziś mi napsiał że jednak nie zapłaci.... emotka  
0 0

joasiunia

#6456502 Napisano: 26.01.2018 10:21:25
Wkurza mnie, że czasem wszystko idzie jak pod górkę. Chcę podać starszemu synkowi lekarstwo - ok, ale muszę przez 15 minut negocjować, chcę ubrać córkę - ok, ale najpierw muszę ją przez pół godziny gonić i złapać. Chcę przewijać Juniora - bardzo proszę - tak wierzga nogami, że lada moment wybije mi zęby lub podbije oko i padnę zemdlona, a on będzie siedział na przewijaku do powrotu ojca o 16.00... No wszystko dziś pod górkę!emotka

joan

#6456512 Napisano: 26.01.2018 10:44:08
bc14 napisał(a):

No to wychodzi na to.ze musze sobie umyc auto...ale poczekam, az wroci z pracy i poinformuję,że dzieci zostaja z nim.. sadze.ze wybierze mycie auta haha taki mam plan emotka

Bardzo dokładnie myj autko, szczoteczką do zębów i pałeczkami do uszu emotka

andziulka21

#6456516 Napisano: 26.01.2018 10:57:19
joan napisał(a):

bc14 napisał(a):

Bardzo dokładnie myj autko, szczoteczką do zębów i pałeczkami do uszu emotka

Dokładnie tak, następnym razem pobiegnie pierwszy na myjnie emotka  

Moja teściowa jest spoko, czasami wkurza mnie to,że mój mąż jest zawsze na boku, bo córeczka ważniejsza emotka  
Troszkę mnie boli fakt,iż jej teściowa ( i mama teściowej), zajmują się non stop dziećmi,pomagają itp. A nam nigdy nikt od nich nie zaoferował nijakiej pomocy.. 

A jeśli chodzi o męża to w sumie wszystko potrafi, do niczego nie trzeba fachowców, i pomaluje,płytki położy, rozrząd w aucie zmieni, hydraulika, elektryka, no wszystko skubaniec umie i się dobrze zna, ale to nie zasługa teściowej emotka

Claudia77

#6456568 Napisano: 26.01.2018 12:23:35
andziulka21 napisał(a):

Moja teściowa jest spoko, czasami wkurza mnie to,że mój mąż jest zawsze na boku, bo córeczka ważniejsza  

skąd ja to znam- samo życie, u nas jest tak samo, i czytałam gdzieś kiedyś ( niby udowodnione naukowo), że wnuki od strony córki są "bliższe", przez to, iż w pierwszej linii ta sama krew - córki od matki, czy jakoś tak...

dwaburekoty

#6456581 Napisano: 26.01.2018 12:36:01
bc14 napisał(a):

właśnie się dowiedziałam,że to ja powinnam czyścić auta w środku, a swoje to też myć, bo on nie ma czasu aby moje auto umyć....
Kto u Was zajmuje się samochodami?

W środku niestety ja, bo mam w zwyczaju wozić około 5 par butów ze sobą (2x szpilki: jedne czerwone, jedne czarne, kalosze, tenisówki, białe baleriny i czarne baleriny), bo nigdy nie wiadomo kiedy jakie buty będą potrzebne. Mąż się wkurzył i powiedział, że albo ja sprzątam, albo buty trafiają na śmietnik. 

Wkurza mnie, że przez dwa tygodnie odświeżałam sobie swój angielski, denerwowałam się, że zapomnę jakiegoś ważnego zwrotu, a dzisiaj mnie tylko na rozmowie zapytano jak oceniam swoje możliwości komunikacyjne w obcym języku...... Za mocno się denerwuję. 
1 staszek 0

Gość: bc14

#6456591 Napisano: 26.01.2018 12:48:38
Ja nigdy nie zapomnę moje teściowej, że przez 3 lata małżeństwa nigdy nie nazwała mnie córką i OK ja do niej mamusiu nie mówię. Żadnych pretensji nie miałam,ale jak leżała w szpitalu, ja weszłam na salę ją odwiedzić (jako jedyni byliśmy z trójki jej dzieci) to od progu na całą salę darła się "CÓRUNIU, przyjechałaś " aż odwórciłam się za siebie czy czasami jej córka nie idzie. Przez całą wizytę w szpitalu byłam jej córeczką. Teraz już jestem synową. Utwierdziła mnie tym zachowaniem,ze jest wredną, przebiegłą babą ! Ach naprawdę jej nie lubię emotka

donia7

#6456593 Napisano: 26.01.2018 12:56:26
bc14 napisał(a):

Ja nigdy nie zapomnę moje teściowej, że przez 3 lata małżeństwa nigdy nie nazwała mnie córką i OK ja do niej mamusiu nie mówię. Żadnych pretensji nie miałam,ale jak leżała w szpitalu, ja weszłam na salę ją odwiedzić (jako jedyni byliśmy z trójki jej dzieci) to od progu na całą salę darła się "CÓRUNIU, przyjechałaś " aż odwórciłam się za siebie czy czasami jej córka nie idzie. Przez całą wizytę w szpitalu byłam jej córeczką. Teraz już jestem synową. Utwierdziła mnie tym zachowaniem,ze jest wredną, przebiegłą babą ! Ach naprawdę jej nie lubię emotka

ja nie wyobrażam sobie mówić do teściowej "mamo" emotka  mamę ma się jedną, a ja jej córką też nie będe nigdy, bo  jakiej racji emotka

ale teściowa się wrednie zachowała- na pokaz emotka
0 0

zezowaty_kot

#6456603 Napisano: 26.01.2018 13:09:35
Eh... Źle emotka
0 0

mysia

#6456616 Napisano: 26.01.2018 13:38:27
donia7 napisał(a):

Ja się z moją nie odzywam od miesiąca emotka  dlatego, że jej córeczka chciała mieszkanie kupić na spółkę z nowym facetem a to mieszanie miało być tylko na niego przepisane (i oni nie widzieli w tym żadnego problemu, bo ona mu przecież ufa) emotka  i my z mężem się wtrącaliśmy, że to jest chore i ona zostanie z niczym emotka  i my (a w szczególności ja) jesteśmy teraz najgorsi  emotka  ale dobrze mi z tym emotka

Znam takiego co ufał.. kupił mieszkanie, garaż i samochód na ukochaną bo ciężko pracował za granicą.. Teraz ma nauczkę emotka
0 0

mysia

#6456617 Napisano: 26.01.2018 13:39:39
zezowaty_kot napisał(a):

Eh... Źle emotka

emotka ..

kalmia86

#6456788 Napisano: 26.01.2018 19:46:16
nie uwolniłam minionka z paki ;(
0 0

nanajka81

#6456792 Napisano: 26.01.2018 20:02:43
kalmia86 napisał(a):

nie uwolniłam minionka z paki ;(

a co napisałaś że się tak zapytam?
0 0

edzia21

#6456802 Napisano: 26.01.2018 20:33:49
Wkurza mnie olx i ich "zmiany" w limitach ogłoszeń od 1 lutego (kategoria Dom i ogród). 
Ogólnie wielkie G***O się sprzedaje przez to całe olx...a teraz jeszcze opłaty będą siorbać za ilość dodawanych ogłoszeń. emotka