Wkurza mnie...

elotta

#6457522 Napisano: 30.01.2018 00:33:49
Tylko jak ustalać, kiedy nagroda jest tania, a kiedy nie? Np. książka za 30 zł to dla mnie bardzo fajna nagroda, a jednak obiektywnie jest to tania nagroda... nie wiem, po co tak wartościować.

shineoff

#6457530 Napisano: 30.01.2018 01:27:25
bruce napisał(a):

elotta napisał(a):

Tylko jak ustalać, kiedy nagroda jest tania, a kiedy nie? Np. książka za 30 zł to dla mnie bardzo fajna nagroda, a jednak obiektywnie jest to tania nagroda... nie wiem, po co tak wartościować.

W sumie - racja. emotka   Szczególnie, że część nagród jest i tania i droga (co mnie potwornie wkurza). 

No normalnie, tania to np. do 30 zł. Książki to swoją drogą, ale już nagrody typu kubek, smycz, czy podkładka pod myszkę powinny mieć osobną kategorię. I tyle.
0 0

nanajka81

#6457541 Napisano: 30.01.2018 07:17:52
shineoff napisał(a):

bruce napisał(a):

elotta napisał(a):

W sumie - racja. emotka   Szczególnie, że część nagród jest i tania i droga (co mnie potwornie wkurza). 

No normalnie, tania to np. do 30 zł. Książki to swoją drogą, ale już nagrody typu kubek, smycz, czy podkładka pod myszkę powinny mieć osobną kategorię. I tyle.

kubki sublimacyjne (takie z nadrukiem) to wartosc okolo 5 zł, kubki termiczne - pomiędzy 15-25 zł, smycze - 2 zł, długopisy - pomiędzy 1-5 zł, podkładki pod myszkę - jakieś 10 zł. Koszulki - pomiędzy 10-25 zł. Ja o takie nagrody w ogóle nie gram bo szczerze to nie mam co z nimi zrobić a czasami trzeba się nawysilać niesamowicie żeby wygrać coś tak taniego...
1 shineoff 0

shineoff

#6457602 Napisano: 30.01.2018 09:56:45
nanajka81 napisał(a):

shineoff napisał(a):

bruce napisał(a):

elotta napisał(a):

kubki sublimacyjne (takie z nadrukiem) to wartosc okolo 5 zł, kubki termiczne - pomiędzy 15-25 zł, smycze - 2 zł, długopisy - pomiędzy 1-5 zł, podkładki pod myszkę - jakieś 10 zł. Koszulki - pomiędzy 10-25 zł. Ja o takie nagrody w ogóle nie gram bo szczerze to nie mam co z nimi zrobić a czasami trzeba się nawysilać niesamowicie żeby wygrać coś tak taniego...

A pamiętacie testowanie chusteczek Foxy? Z 300 osób jak nie lepiej o nie walczyło, wiersze pisali itp. Dla CHUSTECZEK, wartych 5 zł... Ja byłam potężnie zdziwiona.

jokan

#6457606 Napisano: 30.01.2018 10:07:55
shineoff napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

shineoff napisał(a):

bruce napisał(a):

elotta napisał(a):

A pamiętacie testowanie chusteczek Foxy? Z 300 osób jak nie lepiej o nie walczyło, wiersze pisali itp. Dla CHUSTECZEK, wartych 5 zł... Ja byłam potężnie zdziwiona.

pamiętam, ale nie pisałam;-)
0 0

androm

#6457608 Napisano: 30.01.2018 10:13:59
Dla mnie książka jest spoko nagrodą, zwłaszcza jak da się ją czytać, a nie z zaskoczenia przysyłają "Żywoty świętych". Ale te pierdołki za 5 zł, choćby 3 kartki pocztowe albo długopis, to już trochę obciach dla organizatora.Oczywiście nie biorę w nich udziału.

joan

#6457612 Napisano: 30.01.2018 10:18:38
magisterek napisał(a):

Jesiennamobilizacja zadzwoniła... niestety o tym co wygrałem dowiem się z listy zwycięzców i e-maila pod koniec lutego!

I to mnie wkurza -> po uja w ogóle dzwonią i zawracają d* osobom pracującym, chyba tylko celem przepadku nagrody emotka
0 0

apoccalipsa

#6457613 Napisano: 30.01.2018 10:23:25
joan napisał(a):

magisterek napisał(a):

Jesiennamobilizacja zadzwoniła... niestety o tym co wygrałem dowiem się z listy zwycięzców i e-maila pod koniec lutego!

I to mnie wkurza -> po uja w ogóle dzwonią i zawracają d* osobom pracującym, chyba tylko celem przepadku nagrody emotka

Nie dość, że rozwiązywali konkurs 2 miesiące to teraz jeszcze miesiąc czekania, żeby się dowiedzieć, co się wygrało 
przegięcie
0 0

shineoff

#6457614 Napisano: 30.01.2018 10:24:26
androm napisał(a):

Dla mnie książka jest spoko nagrodą, zwłaszcza jak da się ją czytać, a nie z zaskoczenia przysyłają "Żywoty świętych". Ale te pierdołki za 5 zł, choćby 3 kartki pocztowe albo długopis, to już trochę obciach dla organizatora.Oczywiście nie biorę w nich udziału.

Mnie to bulwersuje, bo są to materiały promocyjne, które co do zasady zamawia się celem rozdawania ludziom np. na targach, czy podczas promocji. A nie po to żeby 100 osób rywalizowało o długopis. Im więcej osób bierze udział w takich konkursach, tym większa szansa, że organizatorzy coraz częściej będą takie organizować. Bo im się to zwyczajnie opłaca emotka  
0 0

joan

#6457615 Napisano: 30.01.2018 10:25:14
apoccalipsa napisał(a):

Nie dość, że rozwiązywali konkurs 2 miesiące to teraz jeszcze miesiąc czekania, żeby się dowiedzieć, co się wygrało 
przegięcie

Poprzednio namieszali z nagrodami, więc teraz się wycwanili i postanowili w ogóle nie mówić, co się wygrało. Ale skoro informacyjnie mają puścić mejle, dzwonienie mogli sobie darować emotka

cherry_coke

#6457616 Napisano: 30.01.2018 10:25:31
joan napisał(a):

magisterek napisał(a):

Ale z dwojga złego lepiej nie wiedzieć i miło się zaskoczyć niż wiedzieć, że masz 1 miejsce, a potem na liście patrzysz a tu zonk, coś zupełnie innego. Choć nie wiem co im sprawia taką trudność. 
1 inter81 0

joan

#6457617 Napisano: 30.01.2018 10:27:45
cherry_coke napisał(a):

Ale z dwojga złego lepiej nie wiedzieć i miło się zaskoczyć niż wiedzieć, że masz 1 miejsce, a potem na liście patrzysz a tu zonk, coś zupełnie innego. Choć nie wiem co im sprawia taką trudność. 

Niby tak, ale skoro informują tylko o tym, że poinformują później, mogli posłać smsy.

A owa "trudność" polega na tym, że ostatnio namieszali z nagrodami i teraz sobie robią doopochron za pomocą dezinformacji emotka

apoccalipsa

#6457618 Napisano: 30.01.2018 10:27:59
ciekawe czy z doładowaniami rocznymi też będą dzwonić
i ciężko cokolwiek wywnioskować, bo może idą drużynami, a może nagrodami emotka
0 0

joan

#6457619 Napisano: 30.01.2018 10:28:52
apoccalipsa napisał(a):

ciekawe czy z doładowaniami rocznymi też będą dzwonić

Powinni. Dla uzyskania większej konspiracji emotka

cudaczek121

#6457645 Napisano: 30.01.2018 11:31:01
Wkurza mnie,że koleżanka. która jest mi dłużna znaczną sumę pieniędzy oświadczyła mi,że w prezencie od męża dostała wycieczkę na Dominikanę.Zirytowało mnie to,że na swoim facebooku wstawiła fotki z tych wakacji.Niby oni mają rozdzielność majątkową,ale według mnie to jest nie w porządku.Nie mówię,że ma nigdzie nie jechać,ale nie musi się tym tak ostentacyjnie chwalićemotka Poza wszystkim, dla mnie sprawą priorytetową byłoby pospłacać długi prywatne, a dopiero potem gdziekolwiek jechać.Tak to już jest jak lewica nie wie, co robi prawica,ech.

notta

#6457650 Napisano: 30.01.2018 11:40:37
bruce napisał(a):

shineoff napisał(a):

Moim zdaniem Admini nie powinni odrzucać takich propozycji konkursów, bo to ich autorzy odpowiadają za to, co zgłaszają, dając tym świadectwo swoich horyzontów myślowych (zaznaczam, że mam tu na myśli wyłącznie siebie, bo to ja akurat dodałam konkurs o świecy, zresztą będąc przekonaną, że komuś może się on spodobać emotka ) . 

Ja rozumiem, że niektórzy chcą wygrać tę rzeczoną świecę, chociażby "dla sportu". Też wrzucam konkursy z  myślą "o, nie ma w bazie, a może komuś się spodoba". Ale jednak staram się wybierać takie, gdzie wartość nagrody przekracza 5 zł. Może dobrze by było, gdyby istniała kategoria "konkursy z tanimi nagrodami"?

Ciekawa propozycja.  emotka

oj tak! Popieram emotka  nie trzeba by było przedzierać się przes zaspy nudnych konkursów w bazie emotka
1 brucee 0

mietowa

#6457657 Napisano: 30.01.2018 11:50:35
ivanotta napisał(a):

bruce napisał(a):

shineoff napisał(a):

Moim zdaniem Admini nie powinni odrzucać takich propozycji konkursów, bo to ich autorzy odpowiadają za to, co zgłaszają, dając tym świadectwo swoich horyzontów myślowych (zaznaczam, że mam tu na myśli wyłącznie siebie, bo to ja akurat dodałam konkurs o świecy, zresztą będąc przekonaną, że komuś może się on spodobać emotka ) . 

Ja rozumiem, że niektórzy chcą wygrać tę rzeczoną świecę, chociażby "dla sportu". Też wrzucam konkursy z  myślą "o, nie ma w bazie, a może komuś się spodoba". Ale jednak staram się wybierać takie, gdzie wartość nagrody przekracza 5 zł. Może dobrze by było, gdyby istniała kategoria "konkursy z tanimi nagrodami"?

Ciekawa propozycja.  emotka

oj tak! Popieram emotka  nie trzeba by było przedzierać się przes zaspy nudnych konkursów w bazie  emotka

I ja jestem za, spore zaoszczędzenie czasu.
1 shineoff 0

elotta

#6457676 Napisano: 30.01.2018 12:36:28
Ja jestem przeciw, bo tutaj tania będzie dla każdego oznaczać coś innego.
0 0

shineoff

#6457677 Napisano: 30.01.2018 12:38:03
elotta napisał(a):

Dlaczego? Tania, to znaczy do określonej kwoty - uważam, że nagroda warta mniej niż 30 zł JEST tania. Serio. I myślę, że nie ja jedna.
0 0

elotta

#6457678 Napisano: 30.01.2018 12:41:26
shineoff napisał(a):

elotta napisał(a):

Dlaczego? Tania, to znaczy do określonej kwoty - uważam, że nagroda warta mniej niż 30 zł JEST tania. Serio. I myślę, że nie ja jedna.

Uważasz, że każdy, kto dodaje konkurs, będzie tak wnikliwie analizował, czy nagroda jest warta 27 zł czy 33 zł? Wiem, że często w regulaminie jest zawarte info o wartości nagrody, ale czym innym będą już konkursy na blogach/ social media.
I czemu 30, a nie 40 zł?  emotka
I jeszcze taka sytuacja - co z konkursami, gdzie jest do wygrania np. 3 nagrody o wartości 2,5 k i 20 nagród o wartości 15 zł (jakieś łyżeczki do lodów czy whatever)? Wtedy też taki konkurs oznaczyć również do kategorii z tanimi nagrodami?
0 0