Wkurza mnie...

shineoff

#6457900 Napisano: 30.01.2018 21:55:25
pini napisał(a):

Scan paragonu dostał 2 stycznia...

Jak ktoś coś zamawia, czy kupuje to płaci od razu, a nie jak mu się zachce. Też Ci się nie dziwię, że Cię to wkurza. Sama bym się wkurzyła. Nie jest to astronomiczna kwota, ale to zwyczajnie nieuczciwe komuś nie zapłacić.
1 androm 0

zaczytana-pola

#6457976 Napisano: 31.01.2018 10:57:18
Super- Pharm i Colgate za 25 zł. Dokąd zmierzacie konkursy? emotka

henryczka62

#6457983 Napisano: 31.01.2018 11:05:38
zaczytana-pola napisał(a):

To samo miałam napisać. Z sentymentem wspominam dawne czasy: stare poczciwe czasówki, ogromne kosze kosmetyków dove itp.

joan

#6457988 Napisano: 31.01.2018 11:11:07

Właśnie się zastanawiałam, czy to może u mnie tak kiepsko z finansami, czy nagle społeczeństwo na pijondzach sypia? emotka Proponowane minimum cenowe (mające wykluczyć konkursowiczów grających hurtowo???) - w mojej opinii - nie jest nawet skierowane do mugoli, bo przy cenie zwykłej pasty Colgate oscylującej wokół 4 zł... mugol się w czoło klepnie na widok takiego "konkursu" emotka

zaczytana-pola

#6457993 Napisano: 31.01.2018 11:19:36
joan napisał(a):

Właśnie się zastanawiałam, czy to może u mnie tak kiepsko z finansami, czy nagle społeczeństwo na pijondzach sypia? emotka Proponowane minimum cenowe (mające wykluczyć konkursowiczów grających hurtowo???) - w mojej opinii - nie jest nawet skierowane do mugoli, bo przy cenie zwykłej pasty Colgate oscylującej wokół 4 zł... mugol się w czoło klepnie na widok takiego "konkursu" emotka

Mnie ten konkurs jakoś nie kręci, bo nagrody zupełnie nie w moim guście i udziału nie wezmę. Mam tylko nadzieję, że ta tendencja nie przeniesie się na inne konkursy z tą marką. emotka

asantesana

#6458001 Napisano: 31.01.2018 11:25:38

joan napisał(a):

Mnie ten konkurs jakoś nie kręci, bo nagrody zupełnie nie w moim guście i udziału nie wezmę. Mam tylko nadzieję, że ta tendencja nie przeniesie się na inne konkursy z tą marką. emotka

Tendencje widać od pewnego czasu bardzo wyraźnie, wystarczy popatrzeć co się dzieje aktualnie: loteria Kaufland - kup za 50 zł, wygraj 50 zł, nowy Henkel - kup za 20 zł, wygraj 50 zł na sklep, Wedel kup za 20 zł itd...itp...
Kończy się jakaś historia jak dla mnie... 

maverick

#6458003 Napisano: 31.01.2018 11:26:03

Rok 2020 - sklepy pozamykane, konkurs na ORLENIE - kup W NIEDZIELE produkty za 50zł(nie wlicza się paliwo) i weź udział w konkursie,
A mój wpis w temacie "paragony" wymienię kartę podarunkową z Kauflandu na paragon Orlen emotka

maverick

#6458004 Napisano: 31.01.2018 11:29:19
cb656 napisał(a):

Wkurza mnie, że coraz więcej Organizatorów wybiera złą drogę - albo ustala takie zasady, że to przestaje być zabawą dla Konsumentów i staje się tylko przedłużeniem biznesu Sponsora, albo ma wszystko gdzieś i robi jakąś akcję loteryjną z kiepskimi, śmiesznymi "nagrodami" na odczepnego, nie ustalając prawie żadnych zasad, poza jedną: TO MY WIEMY, O CO NAM CHODZI, A WY NIE MUSICIE emotka
emotka

tak, albo do wygrania magnes za 2zł, gdzie pani w Lewiatanie zapytana o zdrapkę oczy robi, jak kot ze Shreka i mówi, że kierownik będzie jutro i ma zapieprz...

slonko365

#6458006 Napisano: 31.01.2018 11:34:06
joan napisał(a):

Może oni tak nas lubią, że postanowili organizować konkursy tylko dla nas  emotka  Przecież nikt normalny nie będzie wydawał tyle kasy na pastę, tylko po to, żeby wziąć udział w konkursie. No chyba, że samochód byłby do wygrania  emotka  
Tez mnie te progi cenowe wkurzają emotka

androm

#6458010 Napisano: 31.01.2018 11:39:17
dokładnie, oni chyba myślą, że społeczeństwo takie bogate, że parę stów wydać na MOŻLIWOŚĆ wzięcia udziału, to nic
a przecież od możliwości do wygrania, to jeszcze długa i kręta droga jest
0 0

androm

#6458011 Napisano: 31.01.2018 11:45:15
I jak już mam narzekać, to wkurza zawyżanie wartości nagród.
Choćby kufer mieszanki krakowskiej-ich cena 89 zł, na allegro 55zł.
I tak jes z każdą rzeczą, wszystko jest taniej niż ich regulaminowe ceny. Przepłacają za to i płacą wyższy podatek, ale kto bogatemu zabroni,a koszty se robią.
0 0

nanajka81

#6458016 Napisano: 31.01.2018 11:54:06
androm napisał(a):

I tak jes z każdą rzeczą, wszystko jest taniej niż ich regulaminowe ceny. Przepłacają za to i płacą wyższy podatek, ale kto bogatemu zabroni,a koszty se robią.

albo w konkursie HASBRO w C4 - podwodny zamek, cena z regulaminu 404 zł, na allegro do kupienia już od 145 zł... A na moje oko jest on wart max 100 zl.
0 0

kreatia

#6458031 Napisano: 31.01.2018 12:16:37
Wkurza mnie to, że kupiłam Melvit w C4, nie wiedząc że to sławetna Mysiorkowska agencja.
I to, że w zgłoszeniu nie podaje się nr paragonu.
I to, że wysłałam im to zgłoszenie, no niech im będzie, w końcu mam już paragon. A dzień po dokonaniu zgłoszenia dostałam od nich SPAM: "kup Melvit w C4 i weź udział w konkursie". Seriously? 
0 0

joan

#6458041 Napisano: 31.01.2018 12:28:13
androm napisał(a):

Bo trzeba rozróżnić dwa pojęcia - "wartość" oraz "cena", one nie są tożsame. Kiedyś np. widziałam konek, gdzie do wygrania był pobyt w SPA. Z regulaminu wynikało, że został zakupiony przez organizatora za cenę 1000 zł, natomiast laureat miał zapłacić podatek od wartości rynkowej pobytu, czyli od 2000 zł emotka Jedyne transparentne konki to te, gdzie nagrodami są bony albo pieniądze emotka
0 0

delfinka101

#6458091 Napisano: 31.01.2018 13:58:17
Wkurza mnie iz dostaję co jakis czas dziwne wiadoości.Dzisiaj taką;
Dzień dobry,Na dzień dzisiejszy nie odnotowaliśmy wpłaty za faktury których zestawienie przesyłam w załączeniu. . W przypadku nieuregulowania płatności w terminie 7 dni od dnia
otrzymania tej wiadomości, sprawa może zostać skierowana do windykacji.Z poważaniem, Michał Kamiński
OTO Polska Sp. z.o.o.
Załącznik jest a jak..oczywiście jakaś ściema i nie wchodzę ale ile osób wejdzie?
0 0

delfinka101

#6458096 Napisano: 31.01.2018 14:05:47
cb656 napisał(a):

delfinka101 napisał(a):

dostaję co jakis czas dziwne wiadoości (...) oczywiście jakaś ściema i nie wchodzę ale ile osób wejdzie?

DO TWOJEJ SKRZYNKI?! emotka
Całego świata nie zbawisz, martw się o siebie.
emotka

No nie zbawię ale wkurza nie szukanie tak naiwnych
0 0

Czterdziecha

#6458097 Napisano: 31.01.2018 14:09:25
Napisałam marzenie na konkurs Kinder Bueno i dzisiaj dostałam odpowiedz ..
Dziękujemy za udział w konkursie „50 Urodziny Kinder – wygraj marzenia”.

Z przykrością informujemy, że Twoje zgłoszenie zostało odrzucone, w związku z negatywną moderacją.
Twoje zgłoszenie zostało odrzucone, powód: KWOTA OPISANEGO MARZENIA WYKRACZA POZA WARTOŚĆ NAGRODY WSKAZANEJ W REGULAMINIE.

Kurcze napisałam,że marzę by w mym domu zawsze było ciepło ........
Widać moje marzenia są nie do spełnienia  emotka
A tak się starałąm ......ach.....
1 brucee 0

warcik

#6458100 Napisano: 31.01.2018 14:11:17
W temacie wkurzania na zawyżanie cen- dzisiaj dostałam wygrany zestaw Colgate, wartość podana prawie 57 zł- 1 płyn 500 ml, 1 pasta i jedna szczoteczka.
1 masza 0

kreatia

#6458101 Napisano: 31.01.2018 14:12:32
joasiajulia napisał(a):

Z przykrością informujemy, że Twoje zgłoszenie zostało odrzucone, w związku z negatywną moderacją.
Twoje zgłoszenie zostało odrzucone, powód: KWOTA OPISANEGO MARZENIA WYKRACZA POZA WARTOŚĆ NAGRODY WSKAZANEJ W REGULAMINIE.

to musi być marzenie przeliczalne na złotówki, max. 15k. emotka
0 0

nanajka81

#6458103 Napisano: 31.01.2018 14:15:31
kreatia napisał(a):

joasiajulia napisał(a):

to musi być marzenie przeliczalne na złotówki, max. 15k. emotka

do nich trzeba konkretnie emotka  Mi odrzucili zgłoszenie bo się nie zgadzal numer z paragonu który wpisałam ze skanem - a jedyne co zrobiłam to ominęłam literkę poza tym wpisałam caly numer. Trzeba numer z literkami i cyferkami. 
1 kreatia 0