Wkurza mnie...

Czterdziecha

#6458104 Napisano: 31.01.2018 14:16:14
kreatia napisał(a):

joasiajulia napisał(a):

Napisałam marzenie na konkurs Kinder Bueno i dzisiaj dostałam odpowiedz ..
Dziękujemy za udział w konkursie „50 Urodziny Kinder – wygraj marzenia”.

Z przykrością informujemy, że Twoje zgłoszenie zostało odrzucone, w związku z negatywną moderacją.
Twoje zgłoszenie zostało odrzucone, powód: KWOTA OPISANEGO MARZENIA WYKRACZA POZA WARTOŚĆ NAGRODY WSKAZANEJ W REGULAMINIE.

Kurcze napisałam,że marzę by w mym domu zawsze było ciepło ........
Widać moje marzenia są nie do spełnienia  emotka
A tak się starałąm ......ach.....

to musi być marzenie przeliczalne na złotówki, max. 15k. emotka

to jest marzenie przeliczane na złotówki-zakup drzewa na opał..

LejziDejzi

#6458114 Napisano: 31.01.2018 14:25:49
joasiajulia napisał(a):

kreatia napisał(a):

joasiajulia napisał(a):

Napisałam marzenie na konkurs Kinder Bueno i dzisiaj dostałam odpowiedz ..
Dziękujemy za udział w konkursie „50 Urodziny Kinder – wygraj marzenia”.

Z przykrością informujemy, że Twoje zgłoszenie zostało odrzucone, w związku z negatywną moderacją.
Twoje zgłoszenie zostało odrzucone, powód: KWOTA OPISANEGO MARZENIA WYKRACZA POZA WARTOŚĆ NAGRODY WSKAZANEJ W REGULAMINIE.

Kurcze napisałam,że marzę by w mym domu zawsze było ciepło ........
Widać moje marzenia są nie do spełnienia  emotka
A tak się starałąm ......ach.....

to musi być marzenie przeliczalne na złotówki, max. 15k. emotka

to jest marzenie przeliczane na złotówki-zakup drzewa na opał..

Mysle że chodziło im o coś innego...Gdyby ktoś napisał że marzy o tym by zrobić sobie "swoje domowe kino w domu" i ułatwi mu to TELEWIZOR, to telewizor  mieści się w granicy cenowej do 15k , ale już marzenie "BY W MYM DOMU ZAWSZE BYLO CIEPŁO..." niekoniecznie, jeśli nie wyszczególniłaś np że do tego celu potrzebny ci jest np 1 kaloryfer albo 10m3 drzewa co da się rpzeliczyć na złotówki, tak "Ciepła na zawsze w domu" już nie da się przeliczyć na złotówki bez wyszczególnienia dokładnie co do tego celu ci jest potrzebne. emotka
0 0

LejziDejzi

#6458116 Napisano: 31.01.2018 14:26:40
Może poprostu wystarczy doprecyzować dokładnie zgłoszenie o co konkretnie ci chodzi lub ile tego czegoś.  
0 0

warcik

#6458340 Napisano: 01.02.2018 00:43:12
Artykuły na temat wkurzającego nadużywania naszych danych:
http://biznes.int...w-sieci,2555256,4141
http://biznes.int...kontrole-nad,2554784
1 brucee 0

pionas

#6458376 Napisano: 01.02.2018 09:16:06
Wkurza mnie chyba zmiany polityki Facebooka.
Nie mogę bezpośrednio otworzyć postu tylko muszę scrollować by odnaleźć właściwy i dopiero po kliknięciu wyświetla mi całość - też tak macie czy to tylko u mnie? emotka
0 0

moskala22

#6458381 Napisano: 01.02.2018 09:29:19
pionas napisał(a):

Wkurza mnie chyba zmiany polityki Facebooka.
Nie mogę bezpośrednio otworzyć postu tylko muszę scrollować by odnaleźć właściwy i dopiero po kliknięciu wyświetla mi całość - też tak macie czy to tylko u mnie? emotka

Też tak mam emotka
0 0

andziulka21

#6458488 Napisano: 01.02.2018 11:44:49
Wkurza mnie,że wstałam dzisiaj z ogromnym bólem ścięgna Achillesa.. myślałam,że krzywo spałam i zaraz przejdzie, a to cholerstwo boli coraz bardziej emotka  i tak sobie kuśtykam za młodym po domu, ehh emotka
0 0

joan

#6458491 Napisano: 01.02.2018 11:47:28
andziulka21 napisał(a):

Wkurza mnie,że wstałam dzisiaj z ogromnym bólem ścięgna Achillesa.. myślałam,że krzywo spałam i zaraz przejdzie, a to cholerstwo boli coraz bardziej emotka  i tak sobie kuśtykam za młodym po domu, ehh  emotka

Najlepiej pójść jak najszybciej na pogotowie, bo mnie coś nagle strzeliło (podczas siedzenia!) na urodzinach babci - był wieczór, pojechałam na pogotowie dopiero na drugi dzień = awantura, jak 100 fajerek, lekarz się na mnie wydzierał, jak nienormalny emotka I zawsze bliskim powtarzam: upadek na lodzie? Poparzenie? Od razu na pogotowie!

dolly

#6458523 Napisano: 01.02.2018 12:21:12
Co sie dzieje ze stroną op.pl?
Ktos cos wie? od kilku dni nie moge sie dostac na poczte emotka
0 0

koper

#6458616 Napisano: 01.02.2018 14:57:33
Odpaliłam wczoraj nowy starter, nowy numer, doładowałam, wysłałam kilka smsów konkursowych i dziś o 6 rano obudził mnie telefon z firmy windykacyjnej...
Pierwszy raz tak mam. Pewnie się nie odczepią bo przecież mi nie uwierzą, że to nieaktualny numer... 
Najchętniej wywaliłabym tę kartę sim w cholerę, ale zagrałam już w konkursach... 
1 paula9891 0

zaczytana-pola

#6458619 Napisano: 01.02.2018 15:01:25
Wkurza mnie to, że odbiera się dzisiaj człowiekowi wolność do posiadania i wypowiadania własnej opinii na dany temat( opinii, nie hejtu). Uwidoczniło się to zwłaszcza w związku z ostatnimi wydarzeniami dotyczącymi himalaizmu. Dzisiaj każdy, kto uważa inaczej, niż ten, którego prawda jest "najmojsza" i najwłaściwsza, okrzykiwany jest hejterem. Ludzie albo zapominają albo nie wiedzą co oznacza określenie "hejter" i stosują je dla określenia każdej osoby mającej odmienne zdanie. Powinniśmy nauczyć się żyć obok osób mających inne opinie, nie koniecznie zgadzając się z nimi, ale szanując je.
Wkurzają mnie również osoby "niemięsożerne", które za wszelką cenę próbują wzbudzić w "mięsożercach" poczucie odpowiedzialności, obrzydzenie do mięsa i wmówić im, że jedzenie mięsa jest bardzo złe. Ja szanuję to, że ty nie jesz mięsa i zajadasz się tylko roślinami i nie wmawiam ci, że robisz źle. Ty uszanuj to, że ja jem mięso i sprawia mi to przyjemność. Rozumiem, że nie podzielasz mojego upodobania, ale nie nazywaj mnie zabójcą i nie próbuj narzucać mi swojego zdania twierdząc, że jest lepsze od mojego. " Bo jakbyś spróbowała, to przekonałabyś się, że mam rację, że możesz żyć bez tego...".
Brakuje mi w ludziach empatii. Żyjemy w ciągłym biegu ku konsumpcji( tak, ja też) i zapominamy, że ludzie też są ważni i też mogą mieć własne( inne, niż moje) zdanie. Peace & Love, Kochani.

Gość: poprostuanette

#6458620 Napisano: 01.02.2018 15:04:13
zaczytana-pola napisał(a):

Wkurzają mnie również osoby "niemięsożerne", które za wszelką cenę próbują wzbudzić w "mięsożercach" poczucie odpowiedzialności, obrzydzenie do mięsa i wmówić im, że jedzenie mięsa jest bardzo złe. Ja szanuję to, że ty nie jesz mięsa i zajadasz się tylko roślinami i nie wmawiam ci, że robisz źle. Ty uszanuj to, że ja jem mięso i sprawia mi to przyjemność. Rozumiem, że nie podzielasz mojego upodobania, ale nie nazywaj mnie zabójcą i nie próbuj narzucać mi swojego zdania twierdząc, że jest lepsze od mojego. " Bo jakbyś spróbowała, to przekonałabyś się, że mam rację, że możesz żyć bez tego...".

no serio... Oni mówią ze są dyskrymiinowani bo każdy ich obraża ale to w większości niemięsożercy obrażają tych co jedzą mięso. To im przeszkadza "normlaność". Ostatnio gdzieś cieszyli się, że powstała knajpa vege... super. Niech ją mają. A potem że chcą aby w knajpach mięsożernych były też potrawy dla nich. I zazwyczaj są... i wtedy się spytałam. Czy mogę domagać się potraw mięsnych w waszej restauracji skoro Wy chcecie wszędzie mieć vege potrawy...

ania1

#6458622 Napisano: 01.02.2018 15:09:24
Dekomunizacja...I zmieniona nazwa mojej ulicy emotka

defed

#6458628 Napisano: 01.02.2018 15:21:32
To i ja wyrzucę żale. Wkurzają mnie:
-kolejka do okulisty z NFZ 5 miesięcy emotka , no i muszę iść prywatnie, bo paradoksalnie nie stać mnie na to, żeby tak długo czekać...
-gdy słyszę, że muszę zrobić prawko, bo bez niego nie da się żyć, no i ten argument: "bo przecież wszyscy już je mają, tylko nie ty"  emotka
-pytania, nie tylko od ciotek i babć, kiedy drugie dziecko emotka  i wielkie oburzenie, gdy deklaruję, że 1 wystarczy  emotka

zaczytana-pola

#6458630 Napisano: 01.02.2018 15:25:16
defed napisał(a):

-kolejka do okulisty z NFZ 5 miesięcy  emotka , no i muszę iść prywatnie, bo paradoksalnie nie stać mnie na to, żeby tak długo czekać...
-gdy słyszę, że muszę zrobić prawko, bo bez niego nie da się żyć, no i ten argument: "bo przecież wszyscy już je mają, tylko nie ty"  emotka
-pytania, nie tylko od ciotek i babć, kiedy drugie dziecko  emotka  i wielkie oburzenie, gdy deklaruję, że 1 wystarczy  emotka

Jak ja to dobrze rozumiem.
Oczekiwanie  na aparat na NFZ 2 lata i 8 miesięcy.
Co do dziecka, to nie powiedzieli , że jesteś samolubem, i że dziecko musi mieć rodzeństwo, bo inaczej nie będzie się rozwijać tak jak powinno? I, że musi mieć rodzeństwo, bo zostanie samo, gdy rodziców zabraknie? 
1 defed 0

asantesana

#6458631 Napisano: 01.02.2018 15:27:42

Jak ja to dobrze rozumiem. Nie powiedzieli, że jesteś samolubem, i że dziecko musi mieć rodzeństwo, bo inaczej nie będzie się rozwijać tak jak powinno? I, że musi mieć rodzeństwo, bo zostanie samo, gdy rodziców zabraknie?  

Mnie mówią, że ja zostanę sama, gdy nie będę mieć dzieci - także ten tego... 

#6458633 Napisano: 01.02.2018 15:30:20
defed napisał(a):

-kolejka do okulisty z NFZ 5 miesięcy  emotka , no i muszę iść prywatnie, bo paradoksalnie nie stać mnie na to, żeby tak długo czekać...
-pytania, nie tylko od ciotek i babć, kiedy drugie dziecko  emotka  i wielkie oburzenie, gdy deklaruję, że 1 wystarczy  emotka

mąż ma już pianę jak słyszy że nie chce prawka i nie będę zdawała kolejny raz. Wystarczy mi że 2 razy oblałam. Nie czuje potrzeby jechania za kierownicą.

Dzieci też na razie nie planujemy, a jak słysze teścia że chciałby mieć wnuka to mówię mu że zawsze może postarać się o drugie dziecko. Przecież mężczyzna może emotka

Claudia77

#6458634 Napisano: 01.02.2018 15:31:57
poprostuanette napisał(a):

mąż ma już pianę jak słyszy że nie chce prawka i nie będę zdawała kolejny raz

koleżanka zdała za 13 razem, więc...głowa do góry emotka
0 0

#6458635 Napisano: 01.02.2018 15:33:45
Claudia77 napisał(a):

poprostuanette napisał(a):

mąż ma już pianę jak słyszy że nie chce prawka i nie będę zdawała kolejny raz

koleżanka zdała za 13 razem, więc...głowa do góry emotka

nawet nie próbuje już. Dobrze mi tu gdzie jestem emotka

zaczytana-pola

#6458636 Napisano: 01.02.2018 15:36:15
asantesana napisał(a):

Jak ja to dobrze rozumiem. Nie powiedzieli, że jesteś samolubem, i że dziecko musi mieć rodzeństwo, bo inaczej nie będzie się rozwijać tak jak powinno? I, że musi mieć rodzeństwo, bo zostanie samo, gdy rodziców zabraknie?  

Mnie mówią, że ja zostanę sama, gdy nie będę mieć dzieci - także ten tego... 

To też. Nawet jak będziesz miała jedno dziecko to możesz zostać sama . Wiesz... dziecko może wyprowadzić się na drugi koniec świata i też zostaniesz sama. Optymalna opcja to trójka dzieci, bo jedno to za mało, przydałoby się do pary. Dwójka super,  jeszcze jedno się przyda. Trójka? Super, w sam raz. Czwórka? To już patologia. A jak nie masz dzieci to już w ogóle z Tobą coś nie tak. Znam dwie bezdzietne pary. Ich życie na wszelkiego rodzaju rodzinnych uroczystościach to koszmar. I to bezsensowne tłumaczenie się komuś ze  swojego życia rodzinnego  z nadzieją, że zrozumieją...