Wkurza mnie...

cudaczek121

#6458912 Napisano: 02.02.2018 11:14:48
joan napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

joan napisał(a):

Milka i jej "ekstra loteria": zamiast ufundować sensowne nagrody, przewalili 66.510,00 zł na plastikowe g*, czyli paratermosy o wartości 14,78 zł za sztukę (w rzeczywistości pewnie max 5 zł). Ręce opadają, a gdybym miała skrzydła, to by mi pióra wyleciały emotka

mi to by się taki termos przydał ale oczywiście ja + bramki = 0 wygranych tak więc ten teges emotka wkurzył mnie ten konkurs już na dzień dobry...

Oj nie wiem, czy byś chciała taki termos -> jak dla mnie, to za tę cenę można dostać jedynie chiński szajs o szkodliwym (?) wpływie na zdrowie człowieka. Oczywiście przedstawiam jedynie własne wrażenie. Ale znajdźcie mi w necie porządny termos w podobnej cenie emotka Czasem się zastanawiam, czy to nie jest tak, że Alojzyexpress odebrał ludziom rozsądek i sfokusował ich uwagę wyłącznie na cenę produktu?

Ja tam nie pamiętam już jakiej wartości cenowej był termos z Actimela według regulaminu, ale kiedy go wygrałam, to moja siostra się mnie spytała,czy może go sobie pożyczyć, bo jej ówczesny termos o podobnej wielkości niby słabo trzymał ciepło i ona chciała sprawdzić jak to jest z tym moim.Niestety, termos Actimelowy już do mnie nie wrócił, bo moja siostra jest z niego zadowolona i codziennie wozi w nim herbatę/kawę do pracy.
0 0

joan

#6458931 Napisano: 02.02.2018 11:35:39
cudaczek121 napisał(a):

Ja tam nie pamiętam już jakiej wartości cenowej był termos z Actimela według regulaminu, ale kiedy go wygrałam, to moja siostra się mnie spytała,czy może go sobie pożyczyć, bo jej ówczesny termos o podobnej wielkości niby słabo trzymał ciepło i ona chciała sprawdzić jak to jest z tym moim.Niestety, termos Actimelowy już do mnie nie wrócił, bo moja siostra jest z niego zadowolona i codziennie wozi w nim herbatę/kawę do pracy.

Nie grałam tam, ale (wg regulaminu) Ty wygrałaś kubek termiczny o wartości 50 zł. A teraz Milka rozdaje termosy o wartości 15 zł. Jest różnica emotka

FBdominika

#6459042 Napisano: 02.02.2018 14:28:39
Denerwują mnie ciągłe reklamy w Waszej aplikacji. Ja wszystko rozumiem, ale co kilka sekund, to już znaczna przesada.
0 0

Gość: jkkp

#6459089 Napisano: 02.02.2018 16:30:58
jestem optymistą, mało co mnie  denerwuje, ale dziś ciśnienie mi się podniosłoemotka
Jak można wysyłać nagrody (angielskie) Konsola PS4 z Milki  przyszła a kablem angielskim, ja się pytam, czy ja mieszkam w Anglii i mam takie kontakty w ścianachemotka
2 joan, lager 0

dwaburekoty

#6459093 Napisano: 02.02.2018 16:39:34
BZWBK!!!! Kpiny! Całe życie miałam rachunek bezpłatny, teraz miesięcznie pobierają 7 zł! Za przelew 0,50zł (miesięcznie robię ok. 10-15 przelewów). a najśmieszniejsze jest to, że mając pewną kwotę (x) odłożoną na konto oszczędnościowe i nieruszaną totalnie, raz dostaję odsetki w wysokości 24pln, żeby w kolejnym miesiącu od kwoty x+24pln dostać 13pln. Poszłam do banku, żeby mi wytłumaczyli, jak przy stałym oprocentowaniu i kwocie wyższej, dostaję niższe odsetki.... Powiedzieli mi, że to niemożliwe. Widać, że pracownicy banku mają swoje konta u konkurencji....
0 0

joan

#6459098 Napisano: 02.02.2018 16:48:58
jkkp napisał(a):

jestem optymistą, mało co mnie  denerwuje, ale dziś ciśnienie mi się podniosło emotka
Jak można wysyłać nagrody (angielskie) Konsola PS4 z Milki  przyszła a kablem angielskim, ja się pytam, czy ja mieszkam w Anglii i mam takie kontakty w ścianach emotka

Nie wiem, kto to organizował, ale pewnie bym do nich napisała emotka
0 0

#6459102 Napisano: 02.02.2018 16:51:51
cb656 napisał(a):

jkkp napisał(a):

Konsola PS4 z Milki  przyszła a kablem angielskim, ja się pytam, czy ja mieszkam w Anglii i mam takie kontakty w ścianach emotka

emotka
Są przejściówki za grosze.
Są też standardowe kable, które pasują z drugiej strony do konsoli. Nie masz w domu jakiegoś tarego radia przenośnego z takim kablem?

Ale tu chodzi o zasadę, mam gdzieś kabel, stać mnie na kupno nowego, ale jeżeli wyliczają koszt konsoli za prawie 1500 + podatek to niech nie podsyłają jakiś wersji Angielskich emotka , a teraz dopiero osoby które będą sprzedawać te konsole, to się pewnie ucieszą jak ta druga osoba rozpakuje emotka
2 joan, lager 0

#6459104 Napisano: 02.02.2018 16:52:58
joan napisał(a):

jkkp napisał(a):

jestem optymistą, mało co mnie  denerwuje, ale dziś ciśnienie mi się podniosło emotka
Jak można wysyłać nagrody (angielskie) Konsola PS4 z Milki  przyszła a kablem angielskim, ja się pytam, czy ja mieszkam w Anglii i mam takie kontakty w ścianach emotka

Nie wiem, kto to organizował, ale pewnie bym do nich napisała emotka

dzwoniłam, Pani trochę w szoku, prosiła o czas, by mogła to wyjaśnić, pytanie czy cos się z tym da zrobić emotka
0 0

pawelski

#6459384 Napisano: 03.02.2018 17:50:08
dwaburekoty napisał(a):

BZWBK!!!! Kpiny! Całe życie miałam rachunek bezpłatny, teraz miesięcznie pobierają 7 zł! Za przelew 0,50zł (miesięcznie robię ok. 10-15 przelewów). a najśmieszniejsze jest to, że mając pewną kwotę (x) odłożoną na konto oszczędnościowe i nieruszaną totalnie, raz dostaję odsetki w wysokości 24pln, żeby w kolejnym miesiącu od kwoty x+24pln dostać 13pln. Poszłam do banku, żeby mi wytłumaczyli, jak przy stałym oprocentowaniu i kwocie wyższej, dostaję niższe odsetki.... Powiedzieli mi, że to niemożliwe. Widać, że pracownicy banku mają swoje konta u konkurencji....

Mam konto godne polecenia w BZWBK które na początku było całkowicie darmowe. Potem niespodziewanie wprowadzili opłatę 7 zł chyba za karte i mi ją pobierali  przez rok zanim się zorientowałem. Poszedłem do banku i mówię że chyba zamknę to konto.Wtedy pani zaoferowała mi darmową kartę którą można tylko wypłacać pieniądze z bankomatów a nie płacić w sklepach. Teraz mam konto i kartę darmowe , za przelewy do sklepów internetowych też nie płace. Nie wiem czy konto godne polecenia jest jeszcze w ofercie ale ta karta bankomatowa pewnie jeszcze jest.
0 0

masza

#6459431 Napisano: 03.02.2018 21:40:08
joan napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

joan napisał(a):

Milka i jej "ekstra loteria": zamiast ufundować sensowne nagrody, przewalili 66.510,00 zł na plastikowe g*, czyli paratermosy o wartości 14,78 zł za sztukę (w rzeczywistości pewnie max 5 zł). Ręce opadają, a gdybym miała skrzydła, to by mi pióra wyleciały emotka

mi to by się taki termos przydał ale oczywiście ja + bramki = 0 wygranych tak więc ten teges emotka wkurzył mnie ten konkurs już na dzień dobry...

Oj nie wiem, czy byś chciała taki termos -> jak dla mnie, to za tę cenę można dostać jedynie chiński szajs o szkodliwym (?) wpływie na zdrowie człowieka. Oczywiście przedstawiam jedynie własne wrażenie. Ale znajdźcie mi w necie porządny termos w podobnej cenie emotka Czasem się zastanawiam, czy to nie jest tak, że Alojzyexpress odebrał ludziom rozsądek i sfokusował ich uwagę wyłącznie na cenę produktu?

zobaczymy co przyślą emotka , ogólnie Milka ma fajne i dopracowane gadżety; te , ktore dostaje sie w sklepach przy zakupie Milki ; czapki, rękawiczki, kubki porcelanowe, puszki na ciastka....może termos nas przyjemnie rozczaruje i oby emotka
0 0

pioge7

#6459486 Napisano: 04.02.2018 11:10:54
Wkurzają mnie sędziowie w skokach narciarskich. Obniżają stale tą Belkę i niszczą przyjemność oglądania skoków... skoczył ktoś 140 na skoczni gdzie ponad 150 można spokojnie skakać to zaraz obniżają i teraz mniej niż 130 emotka  emotka
0 0

Gość: luzak

#6459680 Napisano: 05.02.2018 00:19:51
wkurza mnie,że tak długo poprawiałam tekst na somat,że jak się ocknęłam i wysłałam to raport 00:00 i brak zwrotki, praca poszła na marneemotka
0 0

bezaczek7

#6459684 Napisano: 05.02.2018 01:04:35
Odświeżałam na olx ogłoszenia po 22:00, komuś się wyświetliło i hyc za telefon, co z tego, że prawie 23:00. Czy ludzie serio myślą, że sobie pogadają? (retoryczne, bo widzę, że serio, skoro dzwonią). Tak, siedzę po nocy i usuwam swój nr telefonu ze wszystkich ogłoszeń. Basta. Pisać mi maila, żadnego dzwonienia więcej. I te dzieci małe, co raz dzwonią w imieniu ojca, raz że abw i mają nieodebrane, niekulturalne to takie i w ogóle przetrzepać im skórę się powinno. I nałożyć kary finansowe czy coś.
Ogółem olx mnie denerwuje. Wchodzę w aplikację na telefonie i wiecznie widzę, pomiędzy "nowszymi", te same ogłoszenia, choćby tydzień temu dodane. Da się gdzieś ustawić, żeby wyświetlały się TYLKO całkowicie najnowsze dodane z całej pl?
Tak tylko sobie narzekam, bo nie zrezygnuję z wystawiania tam, niestety.
WBK i konto godne polecenia-mam kartę, za którą płacę 1zł jeśli zrobię w miesiącu ileś transakcji, bo inaczej 5zł, ale często płacę, więc to nie problem dla mnie, tyle że karta nie ma zbliżeniówki - każdą pojedynczą złotówkę trzeba pinem potwierdzać. Mam gdzieś naklejkę zbliżeniową, ale nawet jej nie aktywowałam, bo też jakieś opłaty były. Każdy przelew typu payu itp, potwierdzany sms kodem, przelew bezpłatny, płaci się "tylko" za tego smsa, czy tam na odwrót. Jeśli sama wklepię czyjś nr konta zlecając przelew, to wtedy darmowe wszystko. Ale jak tu teraz płacić np centa za coś na ali, a potem 50gr za przelew? Karta też zabezpieczona kodem sms. Muszę się rozejrzeć za jakimś innym kontem też.
0 0

taalvikki

#6459686 Napisano: 05.02.2018 02:01:56
bezaczek7 napisał(a):

Odświeżałam na olx ogłoszenia po 22:00, komuś się wyświetliło i hyc za telefon, co z tego, że prawie 23:00. Czy ludzie serio myślą, że sobie pogadają? (retoryczne, bo widzę, że serio, skoro dzwonią). Tak, siedzę po nocy i usuwam swój nr telefonu ze wszystkich ogłoszeń. Basta. Pisać mi maila, żadnego dzwonienia więcej. I te dzieci małe, co raz dzwonią w imieniu ojca, raz że abw i mają nieodebrane, niekulturalne to takie i w ogóle przetrzepać im skórę się powinno. I nałożyć kary finansowe czy coś.
Ogółem olx mnie denerwuje. Wchodzę w aplikację na telefonie i wiecznie widzę, pomiędzy "nowszymi", te same ogłoszenia, choćby tydzień temu dodane. Da się gdzieś ustawić, żeby wyświetlały się TYLKO całkowicie najnowsze dodane z całej pl?
Tak tylko sobie narzekam, bo nie zrezygnuję z wystawiania tam, niestety.
WBK i konto godne polecenia-mam kartę, za którą płacę 1zł jeśli zrobię w miesiącu ileś transakcji, bo inaczej 5zł, ale często płacę, więc to nie problem dla mnie, tyle że karta nie ma zbliżeniówki - każdą pojedynczą złotówkę trzeba pinem potwierdzać. Mam gdzieś naklejkę zbliżeniową, ale nawet jej nie aktywowałam, bo też jakieś opłaty były. Każdy przelew typu payu itp, potwierdzany sms kodem, przelew bezpłatny, płaci się "tylko" za tego smsa, czy tam na odwrót. Jeśli sama wklepię czyjś nr konta zlecając przelew, to wtedy darmowe wszystko. Ale jak tu teraz płacić np centa za coś na ali, a potem 50gr za przelew? Karta też zabezpieczona kodem sms. Muszę się rozejrzeć za jakimś innym kontem też.

no przecież nie ma obowiązku podawania numeru telefonu. ale niektórzy chcą mieć wszystko: podam telefon, bo wtedy więcej odpowiedzi, ale jak coś, to uje, bo dzwonią. tymczasem życie to sztuka wyboru.

ps. jak ktoś widzi, że ogłoszenie jest dodane o godzinie np 22.59., to zapewne zakłada, że o 23.00 ogłoszeniodawca nagle nie odszedł w senne obłoki.

aha. jest też taka wspaniała opcja jak "wycisz telefon" - na noc, czy na inny termin. idę spać - wyciszam telefon i odkładam na półkę. to nie jest takie trudne, jak się wydaje. emotka  

a co do konta, to odpowiedź już padła: nie podoba się, to... trzeba "rozejrzeć się za jakimś innym kontem". to nietrudne. emotka
0 0

bezaczek7

#6459687 Napisano: 05.02.2018 02:15:05

no przecież nie ma obowiązku podawania numeru telefonu. ale niektórzy chcą mieć wszystko: podam telefon, bo wtedy więcej odpowiedzi, ale jak coś, to uje, bo dzwonią. tymczasem życie to sztuka wyboru.

ps. jak ktoś widzi, że ogłoszenie jest dodane o godzinie np 22.59., to zapewne zakłada, że o 23.00 ogłoszeniodawca nagle nie odszedł w senne obłoki.

aha. jest też taka wspaniała opcja jak "wycisz telefon" - na noc, czy na inny termin. idę spać - wyciszam telefon i odkładam na półkę. to nie jest takie trudne, jak się wydaje. emotka  

a co do konta, to odpowiedź już padła: nie podoba się, to... trzeba "rozejrzeć się za jakimś innym kontem". to nietrudne. emotka

Dziękuję za uświadomienie. Do tej pory nie przyszło mi do głowy, że ludzie będą dzwonić zaraz po dodaniu przeze mnie ogłoszenia, zwłaszcza w godzinach nocnych. Nie uważałam, by moje ogłoszenia były na tyle konieczne-na-już-do-kupienia-bo-tak-atrakcyjna-cena, ale widzę, że się nie doceniam. Jak pisałam wcześniej-usuwam numer, jakoś nie było do tej pory większego problemu z tym, wręcz faktycznie miałam telefony w sprawie zakupu. Telefonu nie wyciszam, bo z samego rana spodziewam się połączenia informującego mnie o wygranej mojego życia, więc nie mogę tego przegapić, a lubię sobie pospać i nie będę nastawiać budzika, żeby głos w telefonie włączyć, proste emotka
0 0

kalmia86

#6459950 Napisano: 05.02.2018 15:29:47
dziś to wszystko mnie już wkurza...
0 0

southlander

#6459990 Napisano: 05.02.2018 16:23:55
Niby już się powinienem przyzwyczaić... Ale się nie przyzwyczaiłem! Jak mnie wk...urzają emotka wypasione teksty konkursowe ewidentnie wklejone z innego konkursu. Nawet temat nie do końca pasuje, za to dziwnie perfekcyjnie pasuje do jednego z konkursów jakie niedawno były. Siedzę kupę czasu żeby uczciwie sklecić coś fajnego i niebanalnego, a tu przychodzi leń i po prostu robi kopiuj/wklej ze swojego archiwum. emotka

Im dłużej siedzę w konkursach tym bardziej mam ochotę zrezygnować z uczciwości...
2 mia, madllen 0

joasiunia

#6460074 Napisano: 05.02.2018 19:22:47
Wkurza mnie, że lada chwila Melvit się kończy, a ja mam blokadę mózgu emotka
0 0

mietowa

#6460094 Napisano: 05.02.2018 20:11:37
southlander napisał(a):

Niby już się powinienem przyzwyczaić... Ale się nie przyzwyczaiłem! Jak mnie wk...urzają  emotka wypasione teksty konkursowe ewidentnie wklejone z innego konkursu. Nawet temat nie do końca pasuje, za to dziwnie perfekcyjnie pasuje do jednego z konkursów jakie niedawno były. Siedzę kupę czasu żeby uczciwie sklecić coś fajnego i niebanalnego, a tu przychodzi leń i po prostu robi kopiuj/wklej ze swojego archiwum. emotka

Im dłużej siedzę w konkursach tym bardziej mam ochotę zrezygnować z uczciwości...

A gdzie to takie hocki klocki? emotka
0 0

mia

#6460111 Napisano: 05.02.2018 20:55:52
joasiunia napisał(a):

Wkurza mnie, że lada chwila Melvit się kończy, a ja mam blokadę mózgu emotka

Ja mam inną blokadę... Czy jest sens się wysilać na kolejny konkurs bez numeru paragonu... emotka