Wkurza mnie...

defed

#6458637 Napisano: 01.02.2018 15:37:23
poprostuanette napisał(a):

nawet nie próbuje już. Dobrze mi tu gdzie jestem

No i właśnie chodzi o to, by pozwolic ludziom decydować o sobie  emotka  A nie mówić, rób jak chcesz i zaraz dodawać twoja strata emotka
0 0

zezowaty_kot

#6458638 Napisano: 01.02.2018 15:40:29
Mnie najbardziej rozwalają życzenia świąteczne/urodzinowe: życzę Ci córeczki, bo M. musi mieć rodzeństwo. Nie chcę mieć więcej dzieci, to moje oficjalne stanowisko w tej sprawie, nie chcę, ale i tak będą mi życzyć. Ignorancja czy bezmyślność? A może egoizm, bo babcia chce mieć więcej wnuków? To niechże powie "z okazji Twoich urodzin życzę MI żebyś zaszła w ciążę" emotka

asantesana

#6458644 Napisano: 01.02.2018 15:57:38
zaczytana-pola napisał(a):

asantesana napisał(a):

Jak ja to dobrze rozumiem. Nie powiedzieli, że jesteś samolubem, i że dziecko musi mieć rodzeństwo, bo inaczej nie będzie się rozwijać tak jak powinno? I, że musi mieć rodzeństwo, bo zostanie samo, gdy rodziców zabraknie?  

Mnie mówią, że ja zostanę sama, gdy nie będę mieć dzieci - także ten tego... 

To też. Nawet jak będziesz miała jedno dziecko to możesz zostać sama . Wiesz... dziecko może wyprowadzić się na drugi koniec świata i też zostaniesz sama. Optymalna opcja to trójka dzieci, bo jedno to za mało, przydałoby się do pary. Dwójka super,  jeszcze jedno się przyda. Trójka? Super, w sam raz. Czwórka? To już patologia. A jak nie masz dzieci to już w ogóle z Tobą coś nie tak. Znam dwie bezdzietne pary. Ich życie na wszelkiego rodzaju rodzinnych uroczystościach to koszmar. I to bezsensowne tłumaczenie się komuś ze  swojego życia rodzinnego  z nadzieją, że zrozumieją... 

Mam w bardzo bliskim otoczeniu przykład rodziny z trójką dzieci. Od mamy tych dzieci słyszałam na co ja czekam, czemu nie mam dzieci, na starość nie będzie mi miał kto podać herbaty. Mówiłam, ze zarobię na dobry dom spokojnej jesieni i wykwalifikowane pielęgniarki podadzą mi herbatę. Stan aktualny jest taki, że każde z trójki dzieci mając dość swojej matki wyjechała z rodzinnego miasta bardzo daleko, jedno nawet na inny kontynent. Z herbaty została jeno gorycz...  

Claudia77

#6458649 Napisano: 01.02.2018 16:14:17
asantesana napisał(a):

asantesana napisał(a):

Jak ja to dobrze rozumiem. Nie powiedzieli, że jesteś samolubem, i że dziecko musi mieć rodzeństwo, bo inaczej nie będzie się rozwijać tak jak powinno? I, że musi mieć rodzeństwo, bo zostanie samo, gdy rodziców zabraknie?  

Mnie mówią, że ja zostanę sama, gdy nie będę mieć dzieci - także ten tego... 

To też. Nawet jak będziesz miała jedno dziecko to możesz zostać sama . Wiesz... dziecko może wyprowadzić się na drugi koniec świata i też zostaniesz sama. Optymalna opcja to trójka dzieci, bo jedno to za mało, przydałoby się do pary. Dwójka super,  jeszcze jedno się przyda. Trójka? Super, w sam raz. Czwórka? To już patologia. A jak nie masz dzieci to już w ogóle z Tobą coś nie tak. Znam dwie bezdzietne pary. Ich życie na wszelkiego rodzaju rodzinnych uroczystościach to koszmar. I to bezsensowne tłumaczenie się komuś ze  swojego życia rodzinnego  z nadzieją, że zrozumieją... 

Mam w bardzo bliskim otoczeniu przykład rodziny z trójką dzieci. Od mamy tych dzieci słyszałam na co ja czekam, czemu nie mam dzieci, na starość nie będzie mi miał kto podać herbaty. Mówiłam, ze zarobię na dobry dom spokojnej jesieni i wykwalifikowane pielęgniarki podadzą mi herbatę. Stan aktualny jest taki, że każde z trójki dzieci mając dość swojej matki wyjechała z rodzinnego miasta bardzo daleko, jedno nawet na inny kontynent. Z herbaty została jeno gorycz...  

ja w ogóle nie chciałam mieć dzieci, a mam dwójkęemotka

joasiunia

#6458652 Napisano: 01.02.2018 16:21:45
zezowaty_kot napisał(a):

Mnie najbardziej rozwalają życzenia świąteczne/urodzinowe: życzę Ci córeczki, bo M. musi mieć rodzeństwo. Nie chcę mieć więcej dzieci, to moje oficjalne stanowisko w tej sprawie, nie chcę, ale i tak będą mi życzyć. Ignorancja czy bezmyślność? A może egoizm, bo babcia chce mieć więcej wnuków? To niechże powie "z okazji Twoich urodzin życzę MI żebyś zaszła w ciążę" emotka

Jeśli to życzenie teściowej, to powinno być dla synowej jak rozkaz - do natychmiastowego wykonania emotka I nie ma, że nie chcę.
0 0

zezowaty_kot

#6458655 Napisano: 01.02.2018 16:34:17
joasiunia napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

Jeśli to życzenie teściowej, to powinno być dla synowej jak rozkaz - do natychmiastowego wykonania emotka I nie ma, że nie chcę.

Żeby było śmieszniej teściowa się pogodziła z takim stanem rzeczy, problemem są moi rodzice, którym nijak nie idzie przetłumaczyć, że takie komentarze wywołują u mnie jedynie agresję. Może rodzice mają po prostu więcej odwagi naciskać, teściowie na pewno zdania nie zmienili, ale nie dręczą mnie sugestiami i dobrymi radami emotka
1 donia7 0

cherry_coke

#6458669 Napisano: 01.02.2018 17:14:25
A myślałam, że to tylko w mojej rodzinie... co święta słyszę życzenia typu: żebym była w ciąży jak będziemy sobie składać kolejne życzenia, żebym przestała myśleć tylko o karierze (jakiej kuźwa karierze w ogóle emotka  ) i zabrała się za "robienie" dzieci albo że oni (w sensie ciotki jakieś) akceptują to że żyjemy bez ślubu ale dzieci to już byśmy mogli mieć. 

I tak czasem sobie myślę, że luz, mam na to wywalone, czasami tylko mam ochotę pokazać niektórym środkowy palec za ciągłe wsadzanie nosa w nie swoje życie. Jednak staram się wszystko obracać w żart. Ale co ma powiedzieć ktoś kto na przykład nie może mieć dzieci .... 

Astronautka

#6458670 Napisano: 01.02.2018 17:19:32
Ycherry_coke napisał(a):

A myślałam, że to tylko w mojej rodzinie... co święta słyszę życzenia typu: żebym była w ciąży jak będziemy sobie składać kolejne życzenia, żebym przestała myśleć tylko o karierze (jakiej kuźwa karierze w ogóle emotka  ) i zabrała się za "robienie" dzieci albo że oni (w sensie ciotki jakieś) akceptują to że żyjemy bez ślubu ale dzieci to już byśmy mogli mieć. 

I tak czasem sobie myślę, że luz, mam na to wywalone, czasami tylko mam ochotę pokazać niektórym środkowy palec za ciągłe wsadzanie nosa w nie swoje życie. Jednak staram się wszystko obracać w żart. Ale co ma powiedzieć ktoś kto na przykład nie może mieć dzieci .... 

Jak ciotki beda pytac kiedy Twoja kolej (w odniesieniu do dzieci) to zacznij pytac o to samo jak kiedys spotkacie sie na pogrzebie ktorejs z nich...uwierz dziala emotka

pawelski

#6458678 Napisano: 01.02.2018 17:45:58

Tendencje widać od pewnego czasu bardzo wyraźnie, wystarczy popatrzeć co się dzieje aktualnie: loteria Kaufland - kup za
50 zł, wygraj 50 zł, nowy Henkel - kup za 20 zł, wygraj 50 zł na sklep,
Wedel kup za 20 zł itd...itp...
Kończy się jakaś historia jak dla mnie... 

Niedługo będzie kupa za 50 zl , wygraj 20 zł emotka
1 1Mamcia 0

joan

#6458700 Napisano: 01.02.2018 19:07:44
Milka i jej "ekstra loteria": zamiast ufundować sensowne nagrody, przewalili 66.510,00 zł na plastikowe g*, czyli paratermosy o wartości 14,78 zł za sztukę (w rzeczywistości pewnie max 5 zł). Ręce opadają, a gdybym miała skrzydła, to by mi pióra wyleciały emotka

nanajka81

#6458728 Napisano: 01.02.2018 20:01:51
joan napisał(a):

Milka i jej "ekstra loteria": zamiast ufundować sensowne nagrody, przewalili 66.510,00 zł na plastikowe g*, czyli paratermosy o wartości 14,78 zł za sztukę (w rzeczywistości pewnie max 5 zł). Ręce opadają, a gdybym miała skrzydła, to by mi pióra wyleciały emotka

mi to by się taki termos przydał ale oczywiście ja + bramki = 0 wygranych tak więc ten teges emotka wkurzył mnie ten konkurs już na dzień dobry...
0 0

nanajka81

#6458729 Napisano: 01.02.2018 20:06:56
astronautka napisał(a):

Ycherry_coke napisał(a):

Jak ciotki beda pytac kiedy Twoja kolej (w odniesieniu do dzieci) to zacznij pytac o to samo jak kiedys spotkacie sie na pogrzebie ktorejs z nich...uwierz dziala emotka

kilka lat wstecz tuż po poronieniu pojechałam na wigilię do rodzinnego domu i oczywiście moi rodzice życzyli nam "potomstwa" (nie pochwaliłam im się że byłam w ciąży bo to był początek ciąży) Łzy mi po gębie płynęły po tych życzeniach ale od tego czasu sama straciłam zapał do pytania innych "a kiedy wy?" bo wiem jak to boli...

joan

#6458731 Napisano: 01.02.2018 20:11:09
nanajka81 napisał(a):

joan napisał(a):

mi to by się taki termos przydał ale oczywiście ja + bramki = 0 wygranych tak więc ten teges emotka wkurzył mnie ten konkurs już na dzień dobry...

Oj nie wiem, czy byś chciała taki termos -> jak dla mnie, to za tę cenę można dostać jedynie chiński szajs o szkodliwym (?) wpływie na zdrowie człowieka. Oczywiście przedstawiam jedynie własne wrażenie. Ale znajdźcie mi w necie porządny termos w podobnej cenie emotka Czasem się zastanawiam, czy to nie jest tak, że Alojzyexpress odebrał ludziom rozsądek i sfokusował ich uwagę wyłącznie na cenę produktu?

nanajka81

#6458737 Napisano: 01.02.2018 20:30:05
joan napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

joan napisał(a):

Oj nie wiem, czy byś chciała taki termos -> jak dla mnie, to za tę cenę można dostać jedynie chiński szajs o szkodliwym (?) wpływie na zdrowie człowieka. Oczywiście przedstawiam jedynie własne wrażenie. Ale znajdźcie mi w necie porządny termos w podobnej cenie emotka Czasem się zastanawiam, czy to nie jest tak, że Alojzyexpress odebrał ludziom rozsądek i sfokusował ich uwagę wyłącznie na cenę produktu?

kurcze... w sumie masz rację... za taką cenę dobrego termosu nie uświadczysz... Ja rzuciłam się na konkurs bo nie przeczytałam dokładnie regulaminu tylko zasugerowałam się "LOL 100 termosów, z palcem w... wygram kilka". No i na tej myśli zakończę bo dwa paragony które miałam nie trafiły... Szkoda inwestować w kolejne jak rzeczywiście taniej wyjdzie kupić sobie jakiś porządny.
2 joan, shineoff 0

dolly

#6458791 Napisano: 02.02.2018 00:18:50
cb656 napisał(a):

dolly napisał(a):

Co sie dzieje ze stroną op.pl?
Ktos cos wie? od kilku dni nie moge sie dostac na poczte emotka

Spróbuj z tego adresu emotka

Dziękuję emotka zupełnie zapomniałam o onecie emotka
0 0

taalvikki

#6458792 Napisano: 02.02.2018 00:25:29
astronautka napisał(a):

Ycherry_coke napisał(a):

o to to. na chamstwo trzeba nieraz chamstwem odpowiadać, by ktoś zobaczył się w lustrze, które sam przyniósł. 

i ja bym nie obracała tego pieprzenia o ciąży w żart, ja bym pokazała ten środkowy palec, ale na szczęście nie mam nie tylko dzieci, ale i takiej rodzinki. aczkolwiek, gdybym miała, to od razu bym zareagowała, a na kolejne święta bym się do niej nie udała. bo po co? 
0 0

anialistopad

#6458810 Napisano: 02.02.2018 08:12:37
Moja przyjaciolka ma 40 lat i nie chce dzieci bo zwyczajnie ich nie lubi. Przyjdzie do mnie ,posiedzi,pogada z tym starszym 11 lat ale tego malego nie ruszy. Stwierdzila ze dzieci sa fajne jak sa duze a takie male to tylko rycza i ja draznia. 
0 0

nanajka81

#6458821 Napisano: 02.02.2018 08:40:58
anialistopad napisał(a):

Moja przyjaciolka ma 40 lat i nie chce dzieci bo zwyczajnie ich nie lubi. Przyjdzie do mnie ,posiedzi,pogada z tym starszym 11 lat ale tego malego nie ruszy. Stwierdzila ze dzieci sa fajne jak sa duze a takie male to tylko rycza i ja draznia. 

moja siostra 36 lat i tez dzieci nie chce bo "dzieci ograniczają a ona nie lubi ograniczeń ponadto nie lubi dzieci". Jak to mówi jej mąż nie są "fanami". Cóż... trzeba zrozumieć, jedni nie chcą inni chcą a nie mogą a jeszcze inni mają ich aż nadto emotka
1 ace 0

anialistopad

#6458824 Napisano: 02.02.2018 08:50:12
cb656 napisał(a):

Wkurza mnie, że ludzie nie potrafią zaakceptować, iż inny człowiek ma prawo do zupełnie innego podejścia do życia. emotka
Co innego, gdy ktoś się wkurza na teściową, wtrącającą się do wszystkiego ("a czemu ty dziecko jeszcze nie urodziłaś mi wnuków?!") bo to faktycznie powód do irytacji.
Ale żeby wkurzać się dlatego, że przyjaciółka nie chce mieć dzieci, to dla mnie niepojęte. Jej życie, jej gust, jej wybór do jasnej-ciasnej! emotka

Ale ja sie nie wkurzam na nia. Ja akceptuje jej wybor . napisalam tylko ze ona nie chce dzieci w nawiazaniu do rozmowy. Ja rozumiem to ze nie kazdy lubi i chce miec dzieci. Zlw mnie zrozumiales albo ja tak napisalam dziwnie
0 0

joan

#6458849 Napisano: 02.02.2018 09:54:53
anialistopad napisał(a):

Wkurzające mogłoby być, gdyby nie lubiła SWOICH dzieci emotka Możliwe, że dla niej istotna jest intensywność kontaktu z dzieckiem, a jej - jako osobie postronnej - najłatwiej się dogadać z dzieckiem w wieku od lat kilku wzwyż. Może nie potrafi się odnaleźć przy małym (niekumatym jeszcze) dziecku? Nie czuje żadnej więzi porozumienia?
0 0