Wkurza mnie...

Niebieska_Laguna

#6476237 Napisano: 23.03.2018 10:06:18
Mysia napisał(a):

Niebieska_Laguna napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

Jakaś osoba zamówiła u mnie dwie rzeczy na OLX za pobraniem, okazało się, że podała zmyślone dane na dwie osoby, które nie istnieją i nie ma takich adresów. W dodatku próbowała podszyć się pod kolejne nie istniejące osoby i zamówić znów coś bez zamiaru odebrania. Nie wiem czemu miało to służyć, ale jestem mega zła. Telefonów oczywiście nie odbiera, nie odpisuje na wiadomości. Czy mogę to jakoś zgłosić na policję? Podawanie fałszywych danych? 

I właśnie przez takie sytuacje nie wysyłam za pobraniem

Od wielu lat to moja pierwsza taka sytuacja, ale ktoś musi mieć jakieś problemy z głową, żeby zmyślać adresy.

Ktoś chce za pobraniem? Ok, najpierw niech przeleje kasę za samą przesyłkę jak nie pasuje, nie wysyłam emotka ostatnio na szczęście odbiory osobiste. Wkurzam się bo mnie podkusiło, żeby wystawić też na allegro i sprzedałam superrr 10% prowizji wrrr zapomniałam, że tak podnieśli..

Fakt - moje ryzyko tak wysyłać. Wiem jacy są ludzie i jeszcze machnęłabym ręką, gdyby ktoś się rozmyślił i nie odebrał. Na drugi raz byłabym mądrzejsza. Ale zmyślać sobie różne adresy? Zamawiać jak najwięcej przesyłek, żeby tylko narobić komuś kosztów? No to dla mnie już przegięcie i nie spodziewałam się, że luzie są aż tacy wredni.
0 0

mysia

#6476241 Napisano: 23.03.2018 10:11:32

Mysia napisał(a):

Ktoś chce za pobraniem? Ok, najpierw niech przeleje kasę za samą przesyłkę jak nie pasuje, nie wysyłam emotka ostatnio na szczęście odbiory osobiste. Wkurzam się bo mnie podkusiło, żeby wystawić też na allegro i sprzedałam superrr 10% prowizji wrrr zapomniałam, że tak podnieśli..

Fakt - moje ryzyko tak wysyłać. Wiem jacy są ludzie i jeszcze machnęłabym ręką, gdyby ktoś się rozmyślił i nie odebrał. Na drugi raz byłabym mądrzejsza. Ale zmyślać sobie różne adresy? Zamawiać jak najwięcej przesyłek, żeby tylko narobić komuś kosztów? No to dla mnie już przegięcie i nie spodziewałam się, że luzie są aż tacy wredni.

Może ktoś chciał sprzedać to samo i pozbyć się konkurencji (usuniesz ogłoszenie lub odpiszesz innym że rzecz zarezerwowana)? Nie mam pojęcia,a może jakieś dzieciaki myślą że to super żart..

azaflora

#6476462 Napisano: 23.03.2018 16:29:32
Był konkurs, gdzie wysyłało się hasło na 7168, co jakiś czas dostaję z tego numeru jakieś bzdety. Dziś np. "hcesz podbić serce sympatii...?"   emotka
0 0

defed

#6476549 Napisano: 23.03.2018 19:37:48
Wkurza mnie, że pasta do zębów, która jest przecież bezpieczna w tubce z tworzywa sztucznego, jest dodatkowo pakowana w kartonik. Ulubiony krem do twarzy (w szklanym słoiczku) poza kartonikiem ma jeszcze zewnętrzną folię. Po co to komu? emotka  I tak jest z co drugą zakupioną/otrzymaną rzeczą: zanim użyję pierwszy raz, to już naprodukuję worek śmieci. Co ja się śmieci nasegreguję i nawynoszę! emotka I jeszcze, żeby to miało sens - ale jak widzę karton po mleku w niebieskim pojemniku na papier to mi ręce opadają emotka A im większy odsetek nieposegregowanych śmieci, tym opłaty za wywóz wyższe. Jeden za wszystkich-wszyscy za jednego. Wkurza mnie zbiorowa odpowiedzialnośćemotka  Dziękuje za uwagę. Miałam ochotę oczyścić myśli na koniec tygodnia. Miłego weekendu emotka

slonko365

#6476554 Napisano: 23.03.2018 19:51:13

Kiedyś byłam na szkoleniu z prowadzenia sklepu internetowego i babka, która wykładała i miała swój sklep z osobiście sprowadzanym rękodziełem afrykańskim powiedziała, że miała taką plagę (nawet większość) zamówień za pobraniem, które wracały i ponosiła koszty, bo nawet nie było takich adresów albo nie były przyjmowane paczki, że zlikwidowała taką opcję, bo by zbankrutowała.  Nawet z tych samych adresów po kilka razy jej ludzie zamawiali i nie odbierali. No niestety są wariaci, którzy tak dla sportu zamawiają, żeby kogoś na koszty naciągnąć, a może i konkurencja emotka
0 0

joan

#6476555 Napisano: 23.03.2018 19:52:06
defed napisał(a):

Wkurza mnie, że pasta do zębów, która jest przecież bezpieczna w tubce z tworzywa sztucznego, jest dodatkowo pakowana w kartonik. Ulubiony krem do twarzy (w szklanym słoiczku) poza kartonikiem ma jeszcze zewnętrzną folię. Po co to komu?  emotka  I tak jest z co drugą zakupioną/otrzymaną rzeczą: zanim użyję pierwszy raz, to już naprodukuję worek śmieci. Co ja się śmieci nasegreguję i nawynoszę!  emotka I jeszcze, żeby to miało sens - ale jak widzę karton po mleku w niebieskim pojemniku na papier to mi ręce opadają emotka A im większy odsetek nieposegregowanych śmieci, tym opłaty za wywóz wyższe. Jeden za wszystkich-wszyscy za jednego. Wkurza mnie zbiorowa odpowiedzialność emotka  Dziękuje za uwagę. Miałam ochotę oczyścić myśli na koniec tygodnia. Miłego weekendu emotka

W Carrefourze jest dosyć spory wybór past do zębów bez kartonika, leżą pod szczoteczkami. Polecam Ziajkę dla dzieci, bo tania i bez fluoru (niestety słabo się pieni). Mnóstwo produktów mogłoby mieć mniej lub zero opakowań emotka

Mnie nieco irytuje, że ludzie wrzucają worki do pojemnika na odpady biodegradowalne. One idą potem min. do profesjonalnych kompostowni, więc niezbyt fajne jest mieszanie plastiku z bio - a zamknięte w workach resztki gniją i pleśnieją, zaś nie o to chodzi w kompostowaniu.

BTW -> zainteresuj się Zero Waste, powinno Ci się spodobać emotka

azaflora

#6476557 Napisano: 23.03.2018 20:02:05
defed napisał(a):

Wkurza mnie, że pasta do zębów, która jest przecież bezpieczna w tubce z tworzywa sztucznego, jest dodatkowo pakowana w kartonik. Ulubiony krem do twarzy (w szklanym słoiczku) poza kartonikiem ma jeszcze zewnętrzną folię. Po co to komu?  emotka  I tak jest z co drugą zakupioną/otrzymaną rzeczą: zanim użyję pierwszy raz, to już naprodukuję worek śmieci. Co ja się śmieci nasegreguję i nawynoszę!  emotka I jeszcze, żeby to miało sens - ale jak widzę karton po mleku w niebieskim pojemniku na papier to mi ręce opadają emotka A im większy odsetek nieposegregowanych śmieci, tym opłaty za wywóz wyższe. Jeden za wszystkich-wszyscy za jednego. Wkurza mnie zbiorowa odpowiedzialność emotka  Dziękuje za uwagę. Miałam ochotę oczyścić myśli na koniec tygodnia. Miłego weekendu emotka

Mnie też to wkurza i staram się ograniczać np. kupuję opakowania uzupełniające. W Topazie zrobiłam taakie oczy: Nesca 100 gram w słoiku była po 12,49, a w plastikowym opakowaniu uzupełniającym... 13,49.
U mnie się segreguje, co miesiąc od osoby płaciliśmy po 10, a od kwietnia po 12zł. Jedyny plus to dostaliśmy brązowe worki na kompost i wreszcie będzie można do nich sypać skoszoną trawę, liście odbierają bezpłatnie w październiku i listopadzie.Ci, którzy nie chcą się "bawić" w segregowanie, musieli zamiast 10, płacić 20zł miesięcznie od osoby.

bridget

#6476559 Napisano: 23.03.2018 20:08:18
azaflora napisał(a):

defed napisał(a):

Mnie też to wkurza i staram się ograniczać np. kupuję opakowania uzupełniające. W Topazie zrobiłam taakie oczy: Nesca 100 gram w słoiku była po 12,49, a w plastikowym opakowaniu uzupełniającym... 13,49.
U mnie się segreguje, co miesiąc od osoby płaciliśmy po 10, a od kwietnia po 12zł. Jedyny plus to dostaliśmy brązowe worki na kompost i wreszcie będzie można do nich sypać skoszoną trawę, liście odbierają bezpłatnie w październiku i listopadzie.Ci, którzy nie chcą się "bawić" w segregowanie, musieli zamiast 10, płacić 20zł miesięcznie od osoby.

https://www.facebook.com/groups/zerowastepolska/    tu grupa w temacie..

bezaczek7

#6476613 Napisano: 24.03.2018 03:47:23
azaflora napisał(a):

Był konkurs, gdzie wysyłało się hasło na 7168, co jakiś czas dostaję z tego numeru jakieś bzdety. Dziś np. "hcesz podbić serce sympatii...?"   emotka

Frugo w Tesco z Bednarkiem na plakacie. Tez dostawalam spamy, dodalam do blokowanych. Po dluuuuzszym czasie postanowilam przejrzec poblokowane smsy, a tam info o nagrodzie dodatkowej (cale szczescie!!!) I zeby przeslac paragon w ciagu trzech dni. A tak sie zastanawialam, pamietam to jak dzis, czy kupujac napoj, ktorego zwykle nie pije, uda mi sie cos wygrac, czy odpowiedz jest jakkolwiek interesujaca i wrecz mialam przeczucie, ze chyba cos wpadnie. No coz. Numer odblokowalam i na tym sie skonczylo, od paru miesiecy nic z niego nie dostalam. Kto mial rozum wynajmowac numer do konkursu, a potem spamowac z niego, toz to nielogiczne.
0 0

magalan83

#6476622 Napisano: 24.03.2018 07:54:16
Wkurzają mnie konkursy Lays! Nic nie udaje mi się wygrać od kilku edycji a na boczkach wszystko zostało emotka
0 0

assal

#6476637 Napisano: 24.03.2018 09:25:20
Dzisiejsze szukanie Złotego Zajączka emotka
W końcu coś napisałam, chcę zające liczyć, a tu trzeba je policzyć... w sklepie w stolicy  emotka
0 0

anus

#6476638 Napisano: 24.03.2018 09:30:23
koniczynka123 napisał(a):

Wkurzył mnie teraz Bauer, chyba na mózg upadł. Północ a oni wysyłają sms z nr 7265 żeby zagrać w ich konkursie emotka wszyscy pobudzeni bo każdy dostał smsa  emotka

u mnie też nocna kanonadaemotka
0 0

stamp2

#6476643 Napisano: 24.03.2018 09:40:39
wszedłem na tvn meteo a tam dziunia wyglądajaca jak modelka z playboyaemotka mówi że sobota miała być piekna,ale nie bedzie emotka emotka
ja według słow cyganki miałem być milionerem......emotka emotka emotka

Niebieska_Laguna

#6476680 Napisano: 24.03.2018 11:52:51
cb656 napisał(a):

Wkurza mnie, że zwykle konkursowiczowi rzadko wpada dokładnie to, na co poluje. emotka
Jak dajmy na to, poluję na nagrodę II stopnia, którą jest robot kuchenny, to akurat na złość trafi się auto, nagroda I stopnia emotka
Do emotka z taką robotą emotka emotka emotka

Mogę się wymienić emotka  Ja Ci dam robota, Ty mi auto emotka  Lubię pomagać.

Niebieska_Laguna

#6476682 Napisano: 24.03.2018 11:57:40
cb656 napisał(a):

cb656 napisał(a):

Wkurza mnie, że zwykle konkursowiczowi rzadko wpada dokładnie to, na co poluje. emotka
Jak dajmy na to, poluję na nagrodę II stopnia, którą jest robot kuchenny, to akurat na złość trafi się auto, nagroda I stopnia emotka
Do emotka z taką robotą emotka emotka emotka

Mogę się wymienić emotka  Ja Ci dam robota, Ty mi auto  emotka  Lubię pomagać.

Phi! Też mi pomoc emotka Toż to zapakować trzeba, jakoś wysłać, jaki kurier mi to zabierze?! Przecież to są koszty... Ta, pomogłaś, yhy.

Niech będzie moja strata emotka  Przyjadę po auto osobiście i wręczę robota.

ace

#6476716 Napisano: 24.03.2018 15:11:46
zaczytana-pola odnośnie Lidla i książek. Jak byłam dżisiaj w lidlu to babeczka przede mną robiła zakupy i oprócz naklejek dostała tez formularz i kopertę z przekazem ze ma go wypełnić i wysłać, a oni książkę wyślą jej poczta.
0 0

taalvikki

#6476757 Napisano: 24.03.2018 20:24:50
anus napisał(a):

koniczynka123 napisał(a):

Wkurzył mnie teraz Bauer, chyba na mózg upadł. Północ a oni wysyłają sms z nr 7265 żeby zagrać w ich konkursie emotka wszyscy pobudzeni bo każdy dostał smsa  emotka

u mnie też nocna kanonada emotka

polecam opcję: wycisz telefon. idealna na noc.

zaczytana-pola

#6476758 Napisano: 24.03.2018 20:28:20
ace napisał(a):

zaczytana-pola odnośnie Lidla i książek. Jak byłam dżisiaj w lidlu to babeczka przede mną robiła zakupy i oprócz naklejek dostała tez formularz i kopertę z przekazem ze ma go wypełnić i wysłać, a oni książkę wyślą jej poczta.

Tak. Wczoraj też wysłałam listem emotka
1 ace 0

taalvikki

#6476920 Napisano: 25.03.2018 22:47:48
defed napisał(a):

Wkurza mnie, że pasta do zębów, która jest przecież bezpieczna w tubce z tworzywa sztucznego, jest dodatkowo pakowana w kartonik. Ulubiony krem do twarzy (w szklanym słoiczku) poza kartonikiem ma jeszcze zewnętrzną folię. Po co to komuemotka  I tak jest z co drugą zakupioną/otrzymaną rzeczą: zanim użyję pierwszy raz, to już naprodukuję worek śmieci. Co ja się śmieci nasegreguję i nawynoszę!  emotka I jeszcze, żeby to miało sens - ale jak widzę karton po mleku w niebieskim pojemniku na papier to mi ręce opadają emotka A im większy odsetek nieposegregowanych śmieci, tym opłaty za wywóz wyższe. Jeden za wszystkich-wszyscy za jednego. Wkurza mnie zbiorowa odpowiedzialność emotka  Dziękuje za uwagę. Miałam ochotę oczyścić myśli na koniec tygodnia. Miłego weekendu emotka

a odbiorcom po to, bo lubią mieć bardziej luksusowo, a producent robi badania rynku i wie, że w dodatkowym kartoniku ze złotym napisem produkt prędzej się sprzeda. sami sobie to kreujemy, kupując takie rzeczy - a przecież mamy i inne do wyboru.
1 slonko365 0

zaczytana-pola

#6476925 Napisano: 25.03.2018 23:09:08
taalvikki napisał(a):

a odbiorcom po to, bo lubią mieć bardziej luksusowo, a producent robi badania rynku i wie, że w dodatkowym kartoniku ze złotym napisem produkt prędzej się sprzeda. sami sobie to kreujemy, kupując takie rzeczy - a przecież mamy i inne do wyboru.

Podobnie jak te wszystkie reklamy: "Ponieważ jestem tego warta", " Zmieniamy się dla Ciebie" itd. Pasta w kartoniku wygląda ładniej i bardziej "luksusowo", niż zwykła wymiętolona tubka, którą co któryś klient wymaca. Marketing zastąpił nam gusta, jak to napisała Klein.