Wkurza mnie...

zabcia0410

#6488774 Napisano: 11.05.2018 23:28:40
azaflora napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Wkurza mnie, ze moja Babcia podczas mojej nieobecnosci rozciela nogę o smycz psa.Jakoże bierze leki na rozrzedzenie krwi podobno sie strasznie lalo. W aptece poradzili jej jakis proszek niby antybiotyk do zasypywania.Noga puchla troche,ale babcia uparla sie,ze do lekarza nie pojdzie.Wczoraj bylysmy u lekarza, wypisal antybiotyk plus jakis granulat  w zelu,po ktorym noga jest jak bania i ma pelno ropy ;( Nie wiem co robic,juz mnie wszyscy strasza,ze beda rozcinac.Zaczelam dzis przemywac rywanolem-na co pielegniarka od chirurga powiedziala mi,ze zle robie bo rywanol tylko wprowadza bakterie i kazala robic papke z sody oczyszczonej.Slyszal ktos z Was by ktos w ten sposob leczyl rany z ropa ?

Roztwór sody wyciąga ropę, to rzeczywiście działa. Polecana proporcja to 1 łyżeczka /taka średnia do herbaty czy kawy/ na pół szklanki ciepłej wody. Moczy się w tym gazę, przykłada na chore miejsce, można przykryć folią i trzymać aż gaza wyschnie. Na drobne skaleczenia np. na palcach, rozrabiałam łyżeczkę w kieliszku wody i trzymałam w tym palec 15-30 minut, wylewałam. O papce nie słyszałam, nie wiem czy to dobry pomysł, soda mocno wysusza skórę /przynajmniej mnie.../

w oczyszczaniu zakażonych ran doskonale sprawdza się Prontosan
0 0

ziolko

#6488775 Napisano: 11.05.2018 23:33:11
tereniagno napisał(a):

ziolko napisał(a):

Wkurza mnie ból zęba.. w dodatku promieniuje do ucha i ucho też mnie boli, a wizyta na specjalistyczne leczenie dopiero 21 maja  emotka emotka
Mam nadzieję, że ktoś zrezygnuje z wizyty i wejdę na jego miejsce... trzymajcie kciuki  emotka

Czegoś nie rozumiem, dlaczego tak późno wizyta? U nas z bólem zęba przyjmie od razu każdy dentysta, tylko trzeba powiedzieć,że "z bólem"

Hmm.. to bardziej skomplikowane... w każdym razie nie każdy dentysta ma sprzęt do tego leczenia, co mam mieć. Na szczęście udało mi się przyspieszyć wizytę i mam tydzień wcześniej, czyli 14 maja emotka

pioge7

#6488808 Napisano: 12.05.2018 09:32:43
halliday napisał(a):

pioge7 napisał(a):

superloser napisał(a):

pioge7 napisał(a):

nie mogę dopaść papieru ksero na promocji w kauflandzie...
wczoraj JESZCZE nie było, dziś JUŻ nie ma... ciekawe co jutro wymyślą emotka

To idz do POK z pytaniem, o ktorej godzine ostatnia sztuka została sprzedana. Może być, ze nigdy nie dotarł a odopwiedz dostajesz na odczpne.

już nie próbuję... kauflanda mam nie po drodze więc rezygnuję emotka

ale promocja na papier jest tylko jutro. Więc kto wykupuje przed promocją?

:o faktycznie.... emotka  a ja myślałem zże od czwartku... to panie nawet w sklepie nie powiedziały...
czylii widocznie mnie okłamywały że sprzedał się emotka  
0 0

nariam

#6488873 Napisano: 12.05.2018 19:01:49
pioge7 napisał(a):

halliday napisał(a):

pioge7 napisał(a):

superloser napisał(a):

pioge7 napisał(a):

To idz do POK z pytaniem, o ktorej godzine ostatnia sztuka została sprzedana. Może być, ze nigdy nie dotarł a odopwiedz dostajesz na odczpne.

:o faktycznie.... emotka  a ja myślałem zże od czwartku... to panie nawet w sklepie nie powiedziały...
czylii widocznie mnie okłamywały że sprzedał się  

Promocja papieru jest od dzisiaj u mnie rano nie było ,teraz  właśnie kupiłam
0 0

pioge7

#6488895 Napisano: 12.05.2018 21:31:58
nariam napisał(a):

pioge7 napisał(a):

halliday napisał(a):

pioge7 napisał(a):

superloser napisał(a):

pioge7 napisał(a):

czylii widocznie mnie okłamywały że sprzedał się  

Promocja papieru jest od dzisiaj u mnie rano nie było ,teraz  właśnie kupiłam

Moj brat pytał tez koło 18 ale nie było...
0 0

mama2006

#6489083 Napisano: 13.05.2018 22:01:39
pod oknami, wśród bloków, gdzieś w samochodzie siedzi jakiś d...ek i gra muzykę na cały regulator. Noż, k...a, okna nie można zamknąć, bo gorąco ale w mieszkaniu nie da się wysiedzieć.I znosi to kilkadziesiąt osób, mieszkańców bloków. Ja telewizora prawie nie słyszę.Minęła właśnie 22.oo.
0 0

Gość: chochliczka

#6489087 Napisano: 13.05.2018 22:08:49
mama2006 napisał(a):

pod oknami, wśród bloków, gdzieś w samochodzie siedzi jakiś d...ek i gra muzykę na cały regulator. Noż, k...a, okna nie można zamknąć, bo gorąco ale w mieszkaniu nie da się wysiedzieć.I znosi to kilkadziesiąt osób, mieszkańców bloków. Ja telewizora prawie nie słyszę.Minęła właśnie 22.oo.

Dzwoń na policję niech uspokoją imprezowicza.
0 0

mama2006

#6489089 Napisano: 13.05.2018 22:19:40
już chyba ktoś zadzwonił, bo przestali
0 0

bridget

#6489091 Napisano: 13.05.2018 22:24:55
chochliczka napisał(a):

Wkurza mnie, ze moja Babcia podczas mojej nieobecnosci rozciela nogę o smycz psa.Jakoże bierze leki na rozrzedzenie krwi podobno sie strasznie lalo. W aptece poradzili jej jakis proszek niby antybiotyk do zasypywania.Noga puchla troche,ale babcia uparla sie,ze do lekarza nie pojdzie.Wczoraj bylysmy u lekarza, wypisal antybiotyk plus jakis granulat  w zelu,po ktorym noga jest jak bania i ma pelno ropy ;( Nie wiem co robic,juz mnie wszyscy strasza,ze beda rozcinac.Zaczelam dzis przemywac rywanolem-na co pielegniarka od chirurga powiedziala mi,ze zle robie bo rywanol tylko wprowadza bakterie i kazala robic papke z sody oczyszczonej.Slyszal ktos z Was by ktos w ten sposob leczyl rany z ropa ?

jak jest  ropa to zrobcie wymaz  czy to nie jakis gronkowiec czy paciorkowiec albo inne cholerstwo....
0 0

joan

#6489162 Napisano: 14.05.2018 10:21:59
mama2006 napisał(a):

Teraz już prawie nigdzie spokoju nie ma - wszędzie dzieciaki z bezprzewodowymi głośnikami emotka Niestety, w konkursach również je rozdają, więc to chyba taka moda, żeby człowieka za każdym winklem inne dźwięki wk*. Wczoraj wracaliśmy ze spaceru, a tu się hen hen daleko po płaskiej przestrzeni niesie, jak się z głośnika koleś wydziera, że niby ma "szacunek ludzi ulicy". Jaki szacunek?! emotka

lager

#6489190 Napisano: 14.05.2018 11:17:15
cb656 napisał(a):

Szpiegowanie - chodzi o skanowanie przez Facebooka zdjęć w folderach aparatu, których nigdy nie opublikowaliśmy! Wystarczy, że są w telefonie... emotka

A ja zauważyłam taką zależność - ostatnio zapisałam sobie nowy kontakt w telefonie, powiedzmy "Waleria Nowakiewicz". Po 10min na fejsie w propozycjach znajomych kto mi się pojawia? Waleria Nowakiewicz. Cały ten fejs jest chory, czas to usunąć

kinzao

#6489197 Napisano: 14.05.2018 11:29:50
Wkurza mnie, że nie mogę ugrać roweru... nosz Instaxy, głośniczki, hulajnogi, bony a nawet wycieczka... a rower jak nie wpada tak nie chce wpaść emotka Może powinienem przestać chcieć go wygrać to się uda emotka

estrelitta

#6489199 Napisano: 14.05.2018 11:34:36
kinzao napisał(a):

Wkurza mnie, że nie mogę ugrać roweru... nosz Instaxy, głośniczki, hulajnogi, bony a nawet wycieczka... a rower jak nie wpada tak nie chce wpaść emotka Może powinienem przestać chcieć go wygrać to się uda emotka

Miałam podobnie i w końcu zainwestowałam i kupiłam rower - od tamtej pory wygrałam ich 7. Spróbuj takiego rozwiązania (zwróci się za inwestycję).
Wkurza mnie oczekiwanie na jutrzejsze wyniki rekrutacji emotka
1 kinzao 0

kameleon1982

#6489204 Napisano: 14.05.2018 11:43:24
wkurza mnie, ze znow sie pomylilam wysylajac zgloszenie na loterie,
juz kilka razy tak mi sie zdarzylo w Heinekenie a teraz w Lays. Napisalam do Avanti, mam nadzieje ze pomoga, bo inaczej przepadnie kolejny kod. 
0 0

defed

#6489215 Napisano: 14.05.2018 11:59:54
cb656 napisał(a):

estrelitta napisał(a):

kinzao napisał(a):

Wkurza mnie, że nie mogę ugrać roweru... Może powinienem przestać chcieć go wygrać to się uda emotka

Miałam podobnie i w końcu zainwestowałam i kupiłam rower - od tamtej pory wygrałam ich 7. Spróbuj takiego rozwiązania (zwróci się za inwestycję).

Potwierdzam, to działa. emotka Ostatniego dnia grudnia kupiłem nowy smartfon, bo dotychczasowy zaczął stwarzać problemy (głównie z nawigacją, ale też zacinał się, wieszał). No uznałem, że trzy lata to widocznie pora na zmianę. I co?
Zaraz krótko po tym w styczniu wpadły dwa wypasione smartfony! emotka

Mam podobne doświadczenie z pralkami. Przypadek...? emotka   emotka
0 0

@gnieszk@

#6489219 Napisano: 14.05.2018 12:01:39
defed napisał(a):

cb656 napisał(a):

estrelitta napisał(a):

kinzao napisał(a):

Wkurza mnie, że nie mogę ugrać roweru... Może powinienem przestać chcieć go wygrać to się uda emotka

Potwierdzam, to działa. emotka Ostatniego dnia grudnia kupiłem nowy smartfon, bo dotychczasowy zaczął stwarzać problemy (głównie z nawigacją, ale też zacinał się, wieszał). No uznałem, że trzy lata to widocznie pora na zmianę. I co?

Mam podobne doświadczenie z pralkami. Przypadek...? emotka   emotka

Czyli jak kupię samochód...

pioge7

#6489231 Napisano: 14.05.2018 12:14:31
@gnieszk@ napisał(a):

defed napisał(a):

cb656 napisał(a):

estrelitta napisał(a):

kinzao napisał(a):

Mam podobne doświadczenie z pralkami. Przypadek...?  emotka   emotka

ja kupiłem w październiku samochód i do tej pory cisza.... więc nie wiem czy to działa w dużych inwestycjach emotka  

ace

#6489239 Napisano: 14.05.2018 12:29:16
pioge7 napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

defed napisał(a):

cb656 napisał(a):

estrelitta napisał(a):

kinzao napisał(a):

ja kupiłem w październiku samochód i do tej pory cisza.... więc nie wiem czy to działa w dużych inwestycjach emotka  

bo to działa tylko wtedy, gdy kupisz nowy samochód emotka

pioge7

#6489242 Napisano: 14.05.2018 12:41:28
ace napisał(a):

pioge7 napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

defed napisał(a):

cb656 napisał(a):

estrelitta napisał(a):

kinzao napisał(a):

bo to działa tylko wtedy, gdy kupisz nowy samochód emotka

Chyba że emotka  
0 0

cudaczek121

#6489257 Napisano: 14.05.2018 13:20:18
Wkurza mnie,że za wymianę dysku w laptopie muszę zapłacić 307 zł. Nie dość,że niczego ostatnio nie potrafię wygrać, to jeszcze same wydatkiemotka
0 0