Wkurza mnie...

andziulka21

#6530346 Napisano: 20.09.2018 18:00:59
szejknaftowy napisał(a):

andziulka21 napisał(a):

Wkurza mnie ze właśnie poparzylam rękę gorącym tłuszczem i szczypie jak cholera!  emotka

pantenol albo maść alantan i przezyjesz,śladu nie będzie
ja kiedyś przyjarałem całą łapę żelazkiem ohyda,aż mięso było widać i teraz nawet śladu nie mam

Dzięki, jutro kupie bo dziś niestety nie dam rady, może jakoś przetrzymam emotka
0 0

defed

#6530348 Napisano: 20.09.2018 18:11:31
andziulka21 napisał(a):

Wkurza mnie ze właśnie poparzylam rękę gorącym tłuszczem i szczypie jak cholera!  emotka

Na przyspieszenie gojenia i dla odczucia ulgi polecam opatrunek hydrożelowy. To taki przezroczysty żelek, do kupienia w aptece za parę zł, występuje w różnych rozmiarach  emotka  Dzięki niemu przeżyłam, gdy pękł mi pęcherz powstały po oparzeniu parą. Polecam!

joan

#6530371 Napisano: 20.09.2018 19:41:37
andziulka21 napisał(a):

Dzięki, jutro kupie bo dziś niestety nie dam rady, może jakoś przetrzymam emotka

A nie możesz pożyczyć od sąsiada maści na oparzenia? Pewnie każda osoba posiadająca dziecko ma jakiś specyfik w swojej apteczce. Działać należy od razu, żeby nie powstały blizny. Bardzo Cię proszę, jeżeli tylko masz możliwość skądkolwiek zdobyć coś na poparzenia - zrób to natychmiast! emotka
0 0

cudaczek121

#6530374 Napisano: 20.09.2018 19:46:38
donia7 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie,że jutro mam zaplanowaną ekstrakcję ósemki i niemiłosiernie się boję zabiegu emotka Ten ząb już mnie boli (to zdecydowanie bardzo łagodne określenie) i na dodatek ma takie ułożenie,że się tak jakby położył emotka Mam szansę się dziś przekręcić.

Nie bój się (wiem, wiem- łatwo pisać;).Ja też miałam dwa lata temu, bałam się baaaaardzo, a to tylko chwila moment pod znieczuleniem emotka  

Ja już po zabiegu.Sam zabieg nie bolał nic a nic ("była pani bardzo dzielna i zdyscyplinowana), ale za to po ustaniu znieczulenia potwornie mnie zaczęło boleć gardło i jestem bardzo rozbita- dopiero ketonal pomógł.Polecacie jakiś spray na wysuszoną śluzówkę gardła lub jakiś sprayemotka No i 600 zł poszło na spacer przy okazji-może w konkursach jakoś to odrobięemotka
0 0

joan

#6530375 Napisano: 20.09.2018 19:47:52
cudaczek121 napisał(a):

(...) No i 600 zł poszło na spacer przy okazji-może w konkursach jakoś to odrobię emotka

Że ile? Jesteś pewna, że to nie rata jedna z trzech / czterech? emotka
0 0

Gość: kermit

#6530376 Napisano: 20.09.2018 19:58:37
joan napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

(...) No i 600 zł poszło na spacer przy okazji-może w konkursach jakoś to odrobię emotka

What? joan to u Ciebie po ile taka imprezka?
0 0

cudaczek121

#6530377 Napisano: 20.09.2018 19:59:07
joan napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Obiecali,że następne 3 ósemki będą tańsze emotka Niestety, na nfz nie chcę iść, a myślę poważnie o aparacie ortodontycznym, to muszę wyrwać wszystkie.Tu mam taki "luksus", że na 9.30 poszłam wyrywać zęba, o 10-tej było już po wszystkim, po czym weszłam 2 piętra po schodach i już byłam w pracy.Jakby się coś działo mam ich pod ręką,ech.
0 0

joan

#6530380 Napisano: 20.09.2018 20:11:34
kermit napisał(a):

What? joan to u Ciebie po ile taka imprezka?

Tak ze 7 lat temu zerknęłam w cennik i było między 800 a 1000 zł...
0 0

@gnieszk@

#6530384 Napisano: 20.09.2018 20:23:32
cudaczek121 napisał(a):

donia7 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie,że jutro mam zaplanowaną ekstrakcję ósemki i niemiłosiernie się boję zabiegu emotka Ten ząb już mnie boli (to zdecydowanie bardzo łagodne określenie) i na dodatek ma takie ułożenie,że się tak jakby położył emotka Mam szansę się dziś przekręcić.

Nie bój się (wiem, wiem- łatwo pisać;).Ja też miałam dwa lata temu, bałam się baaaaardzo, a to tylko chwila moment pod znieczuleniem emotka  

Ja już po zabiegu.Sam zabieg nie bolał nic a nic ("była pani bardzo dzielna i zdyscyplinowana), ale za to po ustaniu znieczulenia potwornie mnie zaczęło boleć gardło i jestem bardzo rozbita- dopiero ketonal pomógł.Polecacie jakiś spray na wysuszoną śluzówkę gardła lub jakiś spray emotka No i 600 zł poszło na spacer przy okazji-może w konkursach jakoś to odrobię emotka

Ja miałam swoją przygodę z ósemką kilka miesięcy temu. Typowana do wyrwania od jakiegoś czasu. Byłam tym tak przerażona i sama się tym strachem nakręcałam. Przez kilka tygodni przeprowadzałam rekonesans wśród znajomych/rodziny/w internecie. żeby wybrać tego idealnego chirurga, który mi ją wyrwie. Wszędzie przewijała się postać miejscowego Rzeźnika (wiek 60+), opinie skrajnie różne - od sadysta do "nic nie poczułam" + w większości opinii gbur. Mieszkam w małej miejscowości więc jakiegoś specjalnego wyboru nie miałam, ale w końcu znalazłam wybrańca - chirurg, tytuł naukowy dr przyjeżdża do jednego z gabinetów z dużego miasta  raz w tygodniu i rwie. Umówiłam się na wizytę, ale ząb zaczął mnie w międzyczasie tak boleć, że mimo końskiej dawki tabletek przeciwbólowych umierałam. A wizyta u dr chirurga za kilka dni. No i wylądowałam u Rzeźnika..., który chyba był mi przeznaczony. Nie za bardzo chciało mu się czekać aż znieczulenie zacznie w pełni działać ("trochę" się niecierpliwił). Jak podszedł do mnie to prawie zeszłam na fotelu. Złapał zęba, coś poczułam, więc na wszelki wypadek zaczęłam jęczeć, żeby się opanował. Na co Rzeźnik odparł "yyy ale już po wszystkim" i pokazał mi zęba - cała akcja dosłownie kilka sekund i uwaga ... Cena 80 zł.

Gość: kermit

#6530402 Napisano: 20.09.2018 21:52:15
cudaczek121 napisał(a):

joan napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Obiecali,że następne 3 ósemki będą tańsze emotka Niestety, na nfz nie chcę iść, a myślę poważnie o aparacie ortodontycznym, to muszę wyrwać wszystkie.Tu mam taki "luksus", że na 9.30 poszłam wyrywać zęba, o 10-tej było już po wszystkim, po czym weszłam 2 piętra po schodach i już byłam w pracy.Jakby się coś działo mam ich pod ręką,ech.

Ale we Wrocławiu @Cudaczku jest podobno jakiś Magik, który genialnie usuwa zęby i do tego na NFZ. Mam znajomą, która nachwalić się go nie mogła. Dużo jej znajomych korzystało z jego usług i to nie ze względu na koszt, tylko dlatego, że jest taki extra. Jakby co mogę dopytać o szczegóły, a 1800 możesz wydać znacznie sympatyczniej.

cudaczek121

#6530407 Napisano: 20.09.2018 22:25:01
kermit napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

joan napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Ale we Wrocławiu @Cudaczku jest podobno jakiś Magik, który genialnie usuwa zęby i do tego na NFZ. Mam znajomą, która nachwalić się go nie mogła. Dużo jej znajomych korzystało z jego usług i to nie ze względu na koszt, tylko dlatego, że jest taki extra. Jakby co mogę dopytać o szczegóły, a 1800 możesz wydać znacznie sympatyczniej.

Póki co dam sobie odpocząć od wyrywania tych zębów- ten był zdecydowanie najpilniejszy do zrobienia, bo uniemożliwiał mi normalne funkcjonowanie, a mam wysoki próg bólu- zazwyczaj u dentysty w ogóle nie biorę znieczulenia.
0 0

androm

#6530411 Napisano: 20.09.2018 22:29:20
cudaczek121 napisał(a):

kermit napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

joan napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Póki co dam sobie odpocząć od wyrywania tych zębów- ten był zdecydowanie najpilniejszy do zrobienia, bo uniemożliwiał mi normalne funkcjonowanie, a mam wysoki próg bólu- zazwyczaj u dentysty w ogóle nie biorę znieczulenia.

no ale jak było? będzie trauma czy spoko? bolało? byłaś dzielnym Cudaczkiem?
0 0

cudaczek121

#6530413 Napisano: 20.09.2018 22:39:57
androm napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

kermit napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

joan napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

no ale jak było? będzie trauma czy spoko? bolało? byłaś dzielnym Cudaczkiem?

Boli, kiedy już minęło znieczulenieemotka Mam nadzieję,że rana się szybko zagoi.
1 androm 0

Niebieska_Laguna

#6530709 Napisano: 21.09.2018 21:09:10
Jeden większy podmuch wiatru i Enea całe województwo prądu pozbawia... Dzwonię na infolinię pytać co się dzieje, a oni, że awaria i prądu nie ma... Jakbym nie zauważyła, że się światło nie świeci...0 konkretów co się stało i kiedy naprawią emotka  

assal

#6530742 Napisano: 21.09.2018 23:31:26
Loterie. loterie, loterie  emotka
I na horyzoncie głównie one emotka
1 nkba 0

nkba

#6530942 Napisano: 23.09.2018 10:34:58
cb656 napisał(a):

Kiepściutko emotka

Oj, kiepściutko emotka I nawet się nie zapowiada, że będzie lepiej emotka
0 0

pioge7

#6531312 Napisano: 24.09.2018 14:34:26
cb656 napisał(a):

Wkurza mnie potwornie, że przyszło mi żyć w świecie ludzi ograniczonych. Takich, co to nie potrafią niczego zrobić samodzielnie, wszędzie potrzebują wsparcia/pomocy/poklepania po pleckach ze strony innych, którzy im podpowiedzą/zrobią coś za nich/wyręczą. Takich, którzy nawet z pismem obrazkowym sobie nie radzą, bo nie potrafią właściwie zinterpretować prostej instrukcji obsługi, nie wspominając o zdolności do zrozumienia tekstu opisowego, zawierającego więcej, niż jeden akapit, w dodatku niebędący zdaniem złożonym. Ludzi, którzy są tak ograniczeni umysłowo, że to aż przeraża, a do tego paradoksalnie są przekonani o swoim "geniuszu", dzięki któremu należą im się wszystkie bonusy i nagrody tego świata - za samo to, że ci durnie istnieją. emotka emotka

Jeżeli tak ci tu źle to nie wiem po co siedzisz na tym forum. Znajdź sobie forum które będzie tak inteligentne jak ty. 
Wydaje mi się że po to jest forum aby każdy mógł zadać pytanie i żeby jak ktoś wie żeby na nie odpowiedział. Jeśli ci to przeszkadza nie musisz z nami siedzieć. Nikt cię do niczego nie zmusza... a tym bardziej do odpowiadania na zadane przez innych pytania... jeśli wg ciebie każdy powinien wiedzieć wszystko to nikt nie powinien się tu odzywać, zamknijmy forum, zostawmy bazę konkursów i tyle. Bo każdy tak jak cebe musi wszytsko wiedzieć.... i po co się odzywać...

a w temacie... wkurza mnie jedna osoba z forum której się nic tu nie podoba i siedzi z nami tu bo ktoś z ostrym narzędziem nad nią siedzi i zmusza do czytania i odpisywania wszystkim... 

ps
czekam na łapkę w dół emotka  :) mam nadzieję że ją szybko dostanę emotka   

radosna

#6531314 Napisano: 24.09.2018 14:35:58
cb656 napisał(a):

Wkurza mnie potwornie, że przyszło mi żyć w świecie ludzi ograniczonych. Takich, co to nie potrafią niczego zrobić samodzielnie, wszędzie potrzebują wsparcia/pomocy/poklepania po pleckach ze strony innych, którzy im podpowiedzą/zrobią coś za nich/wyręczą. Takich, którzy nawet z pismem obrazkowym sobie nie radzą, bo nie potrafią właściwie zinterpretować prostej instrukcji obsługi, nie wspominając o zdolności do zrozumienia tekstu opisowego, zawierającego więcej, niż jeden akapit, w dodatku niebędący zdaniem złożonym. Ludzi, którzy są tak ograniczeni umysłowo, że to aż przeraża, a do tego paradoksalnie są przekonani o swoim "geniuszu", dzięki któremu należą im się wszystkie bonusy i nagrody tego świata - za samo to, że ci durnie istnieją. emotka emotka
...a pozornie są sprawni. Zarówno "intelektualnie", jak i fizycznie. Mają rodziny, zawód przynoszący środki na przeżycie i takie tam.
No i jak to wygląda w konfrontacji z takim dajmy na to Hawkingiem, który choć z wyglądu przypominał warzywko, był jednym z filarów nieograniczoności myśli ludzkiej?! emotka

Gdyby wszyscy byli tacy jak Ty, to na forum powiałoby straszną nudą emotka  
A tak to przynajmniej coś się dzieje!
Bo w sumie nie chodzi nam wszystkim o konkursy,
tylko o te spory, złe humory ... ale też i o radosne posty emotka  

mia

#6531318 Napisano: 24.09.2018 14:46:34
Pogoda. Iście listopadowa. emotka
1 brucee 0

calliope

#6531324 Napisano: 24.09.2018 14:58:36
U nas za to bardzo mocno wieje emotka
0 0