Wkurza mnie...

scrabble

#6527692 Napisano: 12.09.2018 10:29:26
cherry_coke napisał(a):

scrabble napisał(a):

-Violka- napisał(a):

faworek napisał(a):

Kurier z GLS, który przesłuchiwał moją Mamę, czy gra w konkursach i jak zobaczył, że na paczce jest napis piłka, zapytał czy może ją sobie wziąć... emotka

Wygląda na to , że  w zasadzie miło z jego strony , że się zapytał  emotka

Przy okazji piłek i kurierów. Serio, niech te agencje się wreszcie obudzą  emotka emotka
Wygrywam przedmiot o małej wartości (zresztą, nieważne jaki!), wysyłamy paragon, oświadczenie (a w nim wszystkie dane).
Przychodzi kurier z PIŁKĄ i chce numer dowodu! Serio?  emotka  Ja sobie nie życzę żeby kartka z takimi wrażliwymi danymi, jeździła sobie przez tydzień w jakiejś furgonetce kurierskiej, żeby każdy miał do tego dostęp, bo nie oszukujmy się, zabiera dane, ta kartka nawet nie jest pakowana w kopertę! Paranoja jakaś. Numer dowodu za piłkę, ale nie o to mi chodzi. UPRZEDNIO wysyłamy dane do agencji, nie mogą wziąć tego durnego numeru dowodu na oświadczeniu? Za to mam go podać obcej osobie? Cholera mnie z tym bierze  emotka

Już kiedyś pisałam o problemie załączania do paczki protokołów gdzie są dane, informacje o wygranych, czasem wartość nagrody. Rozwiązania są proste, tak jak piszesz dane na oświadczeniu lub dokumenty zwrotne powinny być od razu pakowane w kopertę/opakowanie kurierskie i zamykane w naszej obecności. Generalnie rozwiązanie tego problemu nie jest skomplikowane tylko chęci ze strony agencji brak. Nie wspominając o tym, że niektóre osoby napisały, że jak mi się nie podoba to nie mam grać. Także tego emotka  

Wiem, i to nie o to chodzi, że się komuś nie podoba podawanie nr.dowodu. Wolny kraj. Ale niech agencja zadba o to, żeby te dane były bezpieczne a nie udostępnia je obcym. 
0 0

cherry_coke

#6527695 Napisano: 12.09.2018 10:33:22
scrabble napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

scrabble napisał(a):

-Violka- napisał(a):

faworek napisał(a):

Kurier z GLS, który przesłuchiwał moją Mamę, czy gra w konkursach i jak zobaczył, że na paczce jest napis piłka, zapytał czy może ją sobie wziąć... emotka

Wygląda na to , że  w zasadzie miło z jego strony , że się zapytał  emotka

Przy okazji piłek i kurierów. Serio, niech te agencje się wreszcie obudzą  emotka emotka
Wygrywam przedmiot o małej wartości (zresztą, nieważne jaki!), wysyłamy paragon, oświadczenie (a w nim wszystkie dane).
Przychodzi kurier z PIŁKĄ i chce numer dowodu! Serio?  emotka  Ja sobie nie życzę żeby kartka z takimi wrażliwymi danymi, jeździła sobie przez tydzień w jakiejś furgonetce kurierskiej, żeby każdy miał do tego dostęp, bo nie oszukujmy się, zabiera dane, ta kartka nawet nie jest pakowana w kopertę! Paranoja jakaś. Numer dowodu za piłkę, ale nie o to mi chodzi. UPRZEDNIO wysyłamy dane do agencji, nie mogą wziąć tego durnego numeru dowodu na oświadczeniu? Za to mam go podać obcej osobie? Cholera mnie z tym bierze  emotka

Już kiedyś pisałam o problemie załączania do paczki protokołów gdzie są dane, informacje o wygranych, czasem wartość nagrody. Rozwiązania są proste, tak jak piszesz dane na oświadczeniu lub dokumenty zwrotne powinny być od razu pakowane w kopertę/opakowanie kurierskie i zamykane w naszej obecności. Generalnie rozwiązanie tego problemu nie jest skomplikowane tylko chęci ze strony agencji brak. Nie wspominając o tym, że niektóre osoby napisały, że jak mi się nie podoba to nie mam grać. Także tego emotka  

Wiem, i to nie o to chodzi, że się komuś nie podoba podawanie nr.dowodu. Wolny kraj. Ale niech agencja zadba o to, żeby te dane były bezpieczne a nie udostępnia je obcym. 

Jak masz chwilę czasu to napisz maila do agencji. Ciekawe co odpowiedzą emotka
1 scrabble 0

atyde25

#6527712 Napisano: 12.09.2018 10:58:13
Agencje to mają to głęboko.Oni mają swoje regulaminy do których my musimy się stosować.
A oni wolna amerykanka.A te skany dowodów nawet zamazane częściowo to aż mnie trzęsie.Rodo i inne a oni dalej swoje.
Tak wiem jak mi się nie podoba to mogę se nie grać a iść do kasyna hahhhah:)
0 0

joasiunia

#6527715 Napisano: 12.09.2018 11:07:01
A mnie odrobinkę wkurza to, że na protokole otrzymania karty z C4/Haribo jest podane moje konkursowe hasło  emotka I kurier może sobie zobaczyć i przeczytać emotka I potem będzie się ze mnie śmiał, że takie farmazony wypisuję...
0 0

petunija1

#6527721 Napisano: 12.09.2018 11:16:40
joasiunia napisał(a):

A mnie odrobinkę wkurza to, że na protokole otrzymania karty z C4/Haribo jest podane moje konkursowe hasło  emotka I kurier może sobie zobaczyć i przeczytać emotka I potem będzie się ze mnie śmiał, że takie farmazony wypisuję...

emotka emotka
0 0

kreatia

#6527736 Napisano: 12.09.2018 11:58:20
cb656 napisał(a):

joasiunia napisał(a):

...jest podane moje konkursowe hasło. I kurier może sobie zobaczyć i przeczytać. I potem będzie się ze mnie śmiał, że takie farmazony wypisuję...

Skoro sama przyznajesz, że jesteś autorką tych farmazonów, to o co chodzi? emotka Bierz to na klatę! Skoro się powiedziało A, to kolej na B... Ja też bym się śmiał z farmazonów, więc skoro takie popełniłaś, to nic dziwnego emotka

ja też bym nie chciała, żeby jakiś przypadkowy ktosiu czytał sobie moje wypociny, żenujące, czy nie, nie pisałam ich dla niego. Ja mam problem, żeby najbliższej rodzinie pokazać to co napiszę, więc doskonale rozumiem joasiunia emotka

joasiunia

#6527744 Napisano: 12.09.2018 12:14:34
cb656 napisał(a):

joasiunia napisał(a):

...jest podane moje konkursowe hasło. I kurier może sobie zobaczyć i przeczytać. I potem będzie się ze mnie śmiał, że takie farmazony wypisuję...

Skoro sama przyznajesz, że jesteś autorką tych farmazonów, to o co chodzi? emotka Bierz to na klatę! Skoro się powiedziało A, to kolej na B... Ja też bym się śmiał z farmazonów, więc skoro takie popełniłaś, to nic dziwnego emotka

cb656 Kiedy ja biorę na klatę, przyznaję się! emotka Tylko to trochę takie dziwne uczucie... Jak w szkole: wyobraź sobie, że np. w liceum pisujesz wiersze, aż tu nagle któregoś dnia Twój tajny kajet z poezją dostaje się w niepowołane ręce klasowych rozrabiaczy. I oni czytają to na głos i pół klasy się śmieje... emotka
1 kreatia 0

FBzaneta1

#6527861 Napisano: 12.09.2018 17:20:01
Stale ktoś próbuje logować się na moje konto na e-konkursach. Dzisiaj okazało się iż nie mogę się zalogować,bo hasło jest inne a na koniec wiadomość iż zablokowane jest IP przez właściciela konta.Sama sobie musiałam zablokować lub ktoś kto próbował i może sie zalogował w końcu.Ja chce swoje stare konto emotka
0 0

Niebieska_Laguna

#6527891 Napisano: 12.09.2018 19:44:18
Wkurza mnie, że dziś przy odbiorze nagrody z Auchanu nikt nic nie wiedział. Jak zwykle patrzyli niczym na wariatkę... "jakie vouchery? jaki konkurs? Pierwsze słyszę... muszę zadzwonić, zapytać " Przy tym wzdychanie, wzruszanie ramionami jakbym sobie zmyśliła ten konkurs...
0 0

cudaczek121

#6527894 Napisano: 12.09.2018 19:56:23
androm napisał(a):

faworek napisał(a):

niesamowite emotka

pytanie teraz, ile razy sobie coś wziął z paczek nie zapytawszy czy może
0 0

androm

#6527895 Napisano: 12.09.2018 19:57:25
cb656 napisał(a):

joasiunia napisał(a):

...wyobraź sobie, że np. w liceum pisujesz wiersze, aż tu nagle któregoś dnia Twój tajny kajet z poezją dostaje się w niepowołane ręce klasowych rozrabiaczy. I oni czytają to na głos i pół klasy się śmieje... emotka

emotka Tak daleko moja wyobraźnia nie sięga. To nawet nie to, że nie pisywałem wierszy w czasach szkolnych emotka tylko raczej to, że takiego kajetu nie nosi się ze sobą w takie miejsca, jak szkoła, mając świadomość, jaka tam dzicz (zwłaszcza dzisiaj) emotka Tajny to tajny, czyli dobrze ukryty przed światem. No ale to pewnie tylko ja tak to traktuję emotka Ludzie teraz różnie interpretują słowa o pozornie oczywistym znaczeniu, więc sama rozumiesz... emotka

racja, dziś to by wrzucili swój tajny pamiętnik bądź kajet na fb żeby wszyscy widzieli jaka to wrażliwość w nich drzemie, talent (i skromność)
0 0

FBzaneta1

#6527896 Napisano: 12.09.2018 19:57:33
Niebieska_Laguna napisał(a):

Wkurza mnie, że dziś przy odbiorze nagrody z Auchanu nikt nic nie wiedział. Jak zwykle patrzyli niczym na wariatkę... "jakie vouchery? jaki konkurs? Pierwsze słyszę... muszę zadzwonić, zapytać " Przy tym wzdychanie, wzruszanie ramionami jakbym sobie zmyśliła ten konkurs...

U mnie zawsze to samo i mina cenzuraącego kota..jakby ze swojego portfela mi dawała.Raz mi bon rzuciła i spadł z lady.Powiedziała przepraszam a ja na to..nie mogę się schylać musi pani to podnieść.Teraz już uważa jak mi podaje. Jak odbierałam 600 zł w bonach to do mnie tekstem (zawsze ta sama); powinno być ograniczenie i osoby które stale wygrywają powinny mieć zakaz gry

cudaczek121

#6527897 Napisano: 12.09.2018 19:58:18
joasiunia napisał(a):

po jakiego grzyba wraz z protokołem odbioru nagrody wpisują to hasło emotka
1 androm 0

cc_investigator

#6527913 Napisano: 12.09.2018 21:09:08

Mąż próbował odebrać w piątek laptop: "koleżanka zamówiła, ale nie doszedł"... Przynajmniej byli świadomi, że konkurs istnieje, więc może nie powinnam narzekać.

malenka89

#6527920 Napisano: 12.09.2018 21:24:41
cc_investigator napisał(a):

Mąż próbował odebrać w piątek laptop: "koleżanka zamówiła, ale nie doszedł"... Przynajmniej byli świadomi, że konkurs istnieje, więc może nie powinnam narzekać.

U mnie było tak samo, ale wnerwiłam się i dziwnym trafem nagroda się znalazła i leżała, gdzieś od soboty.... 
0 0

cudaczek121

#6527938 Napisano: 12.09.2018 22:25:52
malenka89 napisał(a):

cc_investigator napisał(a):

U mnie było tak samo, ale wnerwiłam się i dziwnym trafem nagroda się znalazła i leżała, gdzieś od soboty.... 

Ja nie wiem, może oni w tych sklepach po cichu liczą,że ludzie nie przyjadą odebrać nagrody i zostanie dla nich czy jak.
Wkurza mnie,że dziś naszukałam się jak durna paragonu z Crunchips,już taka zrezygnowana i zła byłam,że go gdzieś posiałam,a raptem otwieram książkę i okazało się,że użyłam tego paragonu jako zakładki do książki, którą aktualnie czytamemotka A że i tak nie wygrałam i będzie okazja do kupna kolejnej paczki chipsów, to już insza inszość emotka

prosiaczek

#6527953 Napisano: 12.09.2018 23:13:21
Wrrrrrrrr właśnie dostałam zwrotkę że Play nie wysyłam smsów na nr z konkursu ABC milka oreo. I paragon mi się zmarnuje emotka
0 0

bezaczek7

#6527958 Napisano: 12.09.2018 23:44:45
'Muszę się wyżalić. Zamówiłam na allegro box vileda, czyli wiadro z mopem. Otwarły się drzwiczki paczkoamtu, a tam niemożebnie zgniecione pudło-zdarza się, mniejsza już o to, ale: absolutnie otwarte, spód się rozłożył, NICZYM nie zaklejone, nie zabezpieczone, po prostu jak w sklepie pudło dostępne, naklejona naklejka adresowa i to wszystko... Nie miałam pojęcia, że takie coś mogło komuś przyjść do głowy. Ja zawsze każde pudło oklejam kilometrem taśmy... Z rozdziawioną gębą składałam mopa pod paczkomatem, licząc ile części powinno być i czy wszystko jest. No to dobranoc emotka
0 0

joan

#6527963 Napisano: 13.09.2018 00:09:26
FBzaneta1 napisał(a):

(...) Jak odbierałam 600 zł w bonach to do mnie tekstem (zawsze ta sama); powinno być ograniczenie i osoby które stale wygrywają powinny mieć zakaz gry

Następnym razem ją uświadom, że jest ograniczenie - udziału nie mogą brać pracownice Auchan emotka

la-princessa

#6528123 Napisano: 13.09.2018 15:37:19
Zrobiłam zakupy na stronie adidas.pl, liczyłam, że przesyłka szybko dojdzie, a jak otrzymałam link ze śledzeniem, to okazało się, że paczka wlecze się aż z Niemiec emotka  Myślałam, że mają magazyn w Polsce. 
0 0