Wkurza mnie...

joan

#6687140 Napisano: 02.03.2020 12:30:55
jokan napisał(a):

(...) wkurza mnie moja stagnacja....musze iść do przodu, a tak naprawdę sie cofam emotka

Ale jak to, a co z zasadą "Nowy rok, nowa ja"? emotka
1 kumulacja 0

jokan

#6687142 Napisano: 02.03.2020 12:36:58
joan napisał(a):

jokan napisał(a):

(...) wkurza mnie moja stagnacja....musze iść do przodu, a tak naprawdę sie cofam emotka

Ale jak to, a co z zasadą "Nowy rok, nowa ja"? emotka

widocznie u mnie nie działa emotka   emotka
1 joan 0

nanajka81

#6687143 Napisano: 02.03.2020 12:40:30
jokan napisał(a):

androm napisał(a):

joan napisał(a):

PS: kolega mojego znajomego kupił 200 kg ziemniaków. Łatwo dziś manipulować ludźmi - łykają jak pelikany tę panikę, dezinformację, klikbejtowe artykuły i fejkniusy sterowane politycznie...

200 kg ziemniaków? masakra, będzie potem gruby łaził
jak lubisz kiszonki, które oczywiście są bardzo zdrowe to fajny jest sok z kiszonej kapusty w Lidlu i sok z kiszonych buraków w Kaufie, oba w takich kartonikach, małe
wkurza mnie, że niektórzy macie problem z brakiem asortymentu w sklepie

ziemniaki nie tuczą....pod warunkiem, że nie oblejesz ich obficie olejem:)
wkurza mnie moja stagnacja....musze iść do przodu, a tak naprawdę sie cofam emotka

oj jokan ja to samo mam!!! i to od dłuższego czasu emotka
1 jokan 0

jokan

#6687147 Napisano: 02.03.2020 12:41:58
nanajka81 napisał(a):

jokan napisał(a):

androm napisał(a):

joan napisał(a):

PS: kolega mojego znajomego kupił 200 kg ziemniaków. Łatwo dziś manipulować ludźmi - łykają jak pelikany tę panikę, dezinformację, klikbejtowe artykuły i fejkniusy sterowane politycznie...

jak lubisz kiszonki, które oczywiście są bardzo zdrowe to fajny jest sok z kiszonej kapusty w Lidlu i sok z kiszonych buraków w Kaufie, oba w takich kartonikach, małe

wkurza mnie moja stagnacja....musze iść do przodu, a tak naprawdę sie cofam emotka

oj jokan ja to samo mam!!! i to od dłuższego czasu emotka

emotka to głowa do góry, damy radę emotka emotka emotka
1 nanajka81 0

androm

#6687155 Napisano: 02.03.2020 12:49:37
jokan napisał(a):

androm napisał(a):

joan napisał(a):

tuczą, tuczą, gotowane ziemniaki mają wysoki IG -95
0 0

jokan

#6687160 Napisano: 02.03.2020 13:00:21
androm napisał(a):

jokan napisał(a):

androm napisał(a):

joan napisał(a):

tuczą, tuczą, gotowane ziemniaki mają wysoki IG -95

niby tak, ale nie wszystko można tym mierzyć....a znasz dietę skrobiową McDougall emotka - skrobia, skrobia i jeszcze raz skrobia emotka
0 0

joan

#6687164 Napisano: 02.03.2020 13:09:43
angie222 napisał(a):

W Intermarche i C4 widziałam sporo maseł składających się w 100% z orzechów (NaturAvena, Novitum, Primavika) niewiele droższe od masła słodzonego. Ostatnio w PiP kupowałam Novitum za 8.4. 
Hummusy bez cukru też można znaleźć, ale faktycznie stoję przy półce i skanuję wszystko. emotka

U mnie niestety ITM nie ma, a w C4 marny wybór, jedynie krem orzechowy ze 100% orzechów, ale w małych opakowaniach (jakby podróżnych).
Hummus bez cukru też znalazłam, ale masz rację - trzeba się nachodzić i naczytać. Najbardziej boli, że każdy Wawrzyniec jest z cukrem emotka Z dobrych stron: poznaję nowe marki emotka
1 bethan 0

edzia21

#6687165 Napisano: 02.03.2020 13:11:52
joan napisał(a):

angie222 napisał(a):

W Intermarche i C4 widziałam sporo maseł składających się w 100% z orzechów (NaturAvena, Novitum, Primavika) niewiele droższe od masła słodzonego. Ostatnio w PiP kupowałam Novitum za 8.4. 
Hummusy bez cukru też można znaleźć, ale faktycznie stoję przy półce i skanuję wszystko. emotka

U mnie niestety ITM nie ma, a w C4 marny wybór, jedynie krem orzechowy ze 100% orzechów, ale w małych opakowaniach (jakby podróżnych).
Hummus bez cukru też znalazłam, ale masz rację - trzeba się nachodzić i naczytać. Najbardziej boli, że każdy Wawrzyniec jest z cukrem emotka Z dobrych stron: poznaję nowe marki emotka

Nie lepiej kupic orzechy ziemne i zrobic sobie samemu maslo orzechowe? emotka  kilka sekund i gotowe.
0 0

joan

#6687166 Napisano: 02.03.2020 13:14:44
edzia21 napisał(a):

Nie lepiej kupic orzechy ziemne i zrobic sobie samemu maslo orzechowe? emotka  kilka sekund i gotowe.

Gdybym miałam blender kielichowy, to czemu nie. Jednak uważam, że TM się do tego nie nadaje, za duże pojemności, jak na nas. I chyba by mi głowa odpadła, zanim jakakolwiek pasta w tym urządzeniu nabrałaby odpowiedniej konsystencji. Chyba, że masz jakieś ciekawe podpowiedzi / przepisy? emotka
0 0

ace

#6687172 Napisano: 02.03.2020 13:27:46
joan napisał(a):

edzia21 napisał(a):

Gdybym miałam blender kielichowy, to czemu nie. Jednak uważam, że TM się do tego nie nadaje, za duże pojemności, jak na nas. I chyba by mi głowa odpadła, zanim jakakolwiek pasta w tym urządzeniu nabrałaby odpowiedniej konsystencji. Chyba, że masz jakieś ciekawe podpowiedzi / przepisy? emotka

ja czasami jak akurat brakuje mi gotowego masla orzechowego to miele w mlynku do kawy emotka bardzo szybko sie robi (ale wiadomo mala ilosc emotka )
0 0

joan

#6687177 Napisano: 02.03.2020 13:39:10
ace napisał(a):

ja czasami jak akurat brakuje mi gotowego masla orzechowego to miele w mlynku do kawy emotka bardzo szybko sie robi (ale wiadomo mala ilosc emotka )

Nie mam młynka, ni pijam kawy emotka Ale rozumiem podejście, jak mnie czasem najdzie, to i w moździerzu cuda działam emotka
1 ace 0

ace

#6687231 Napisano: 02.03.2020 15:36:20
joan napisał(a):

ace napisał(a):

Nie mam młynka, ni pijam kawy emotka Ale rozumiem podejście, jak mnie czasem najdzie, to i w moździerzu cuda działam emotka

ja mam dwa mlynki do kawy emotka Jeden jest do mielenia kawy, a drugi do mielenia wszystkiego innego: siemienia lnianego, nasion chia, cukru by zrobic cukier puder czy wlasnie zmielenie orzechow emotka uzywam czesciej niz blendera emotka
0 0

joan

#6687233 Napisano: 02.03.2020 15:37:39
ace napisał(a):

ja mam dwa mlynki do kawy emotka Jeden jest do mielenia kawy, a drugi do mielenia wszystkiego innego: siemienia lnianego, nasion chia, cukru by zrobic cukier puder czy wlasnie zmielenie orzechow emotka uzywam czesciej niz blendera emotka

A to są młynki "odziedziczone", czy można je gdzieś aktualnie kupić? Jeden by mi się przydał wielce emotka
1 melissa 0

ace

#6687235 Napisano: 02.03.2020 15:42:20
joan napisał(a):

ace napisał(a):

A to są młynki "odziedziczone", czy można je gdzieś aktualnie kupić? Jeden by mi się przydał wielce emotka

Jeden jest odziedziczony (ten co uzywam do kawy) po mojej babci (jest starszy ode mnie emotka ), a drugi dostalam od mamy jakies 5-6 lat temu (najzwyklejszy mlynek noname). Przez to, ze kawa jest twarda, raczej wszystkie mlynki musza byc mocne, wiec raczej obojetnie jaki mlynek kupisz.
1 joan 0

gosiak351

#6687325 Napisano: 03.03.2020 01:35:49
przebańczyłam termin wysłania protokołu odbioru nagrody i mam strasznego doła, chcę jeszcze do nich napsiać i zadzwonić ale raczej nic to nie da , bo regulamin///
0 0

FBbeata7

#6687326 Napisano: 03.03.2020 06:54:39
FBmarta22 napisał(a):

Wkurza mnie to jaka ze mnie niedojda zakupowa... Raz w tygodniu mam po drodze Carrefoura... Co prawda w Los Mejores jakoś mnie nie lubią (a konkretniej mojej twórczości), ale mówię co tam... dam im jeszcze jedną szansę na ocieplenie naszych relacji... Najpierw 5 minut w ogóle past szukałam... Ta konkretna regulaminowa jest teraz za 6,99 zł... No to luz, past w domu (dziwnym trafem) mam po kucyki, więc dobiorę jakąś szczoteczkę i gra... No to znalazłam szczoteczkę za 8,49 zł, zrobiłam jeszcze jakieś zakupy i  do pracy...
Teraz patrzę na paragon... a tam szczoteczka za 6,49 zł... Jasny gwint... mam paragon na Colgate na 13,48  emotka   emotka  

Wczoraj też nie mogłam się doliczyć, ale pasta u nas za 8,29, a szczoteczka za 6,89, co szczęśliwie dało 15,18zł.Uff!
1 FBmarta22 0

FBbeata7

#6687353 Napisano: 03.03.2020 09:23:00
superloser napisał(a):

FBbeata7 napisał(a):

FBmarta22 napisał(a):

Wkurza mnie to jaka ze mnie niedojda zakupowa... Raz w tygodniu mam po drodze Carrefoura... Co prawda w Los Mejores jakoś mnie nie lubią (a konkretniej mojej twórczości), ale mówię co tam... dam im jeszcze jedną szansę na ocieplenie naszych relacji... Najpierw 5 minut w ogóle past szukałam... Ta konkretna regulaminowa jest teraz za 6,99 zł... No to luz, past w domu (dziwnym trafem) mam po kucyki, więc dobiorę jakąś szczoteczkę i gra... No to znalazłam szczoteczkę za 8,49 zł, zrobiłam jeszcze jakieś zakupy i  do pracy...
Teraz patrzę na paragon... a tam szczoteczka za 6,49 zł... Jasny gwint... mam paragon na Colgate na 13,48  emotka   emotka  

Wczoraj też nie mogłam się doliczyć, ale pasta u nas za 8,29, a szczoteczka za 6,89, co szczęśliwie dało 15,18zł.Uff!

Chodzi tylko o te czerwone Max white, Czy biale pudelka tez sa po 75ml w sprzdazy? 

Max White o gramaturze 75 ml w moim Carrefourze tylko  w czerwonych pudełkach.

Niebieska_Laguna

#6687671 Napisano: 04.03.2020 11:34:09
Wkurza mnie panika z powodu koronawirusa, chciałabym, żeby to się już skończyło. Już w poniedziałek nie mogłam kupić nigdzie zwykłego ryżu, a dzisiaj od rana wielkie szaleństwo, bo pierwszy potwierdzony przypadek koronawirusa jest z moich okolic. Pani w aptece powiedziała, że ludzie dziś rano zaraz po otwarciu wykupili kilkadziesiąt żeli antybakteryjnych. W aptekach pustki, to samo w sklepach spożywczych. Wszystko znika z półek, ludzie robią ogromne zakupy. Nikt o niczym innym nie mówi. Nawet ekspedientka w sklepie mnie o to zagadała i powiedziała, że sama zrobiła zapasy, a ludzie jak nigdy wydają nawet po tysiąc złotych na jednorazowe zakupy. Już sama nie wiem co robić emotka  Mam nadzieję, że wszystko szybko wróci do normy, ale może jednak warto zrobić małe zapasy żywności. 

pioge7

#6687673 Napisano: 04.03.2020 11:36:20
Niebieska_Laguna napisał(a):

Wkurza mnie panika z powodu koronawirusa, chciałabym, żeby to się już skończyło. Już w poniedziałek nie mogłam kupić nigdzie zwykłego ryżu, a dzisiaj od rana wielkie szaleństwo, bo pierwszy potwierdzony przypadek koronawirusa jest z moich okolic. Pani w aptece powiedziała, że ludzie dziś rano zaraz po otwarciu wykupili kilkadziesiąt żeli antybakteryjnych. W aptekach pustki, to samo w sklepach spożywczych. Wszystko znika z półek, ludzie robią ogromne zakupy. Nikt o niczym innym nie mówi. Nawet ekspedientka w sklepie mnie o to zagadała i powiedziała, że sama zrobiła zapasy, a ludzie jak nigdy wydają nawet po tysiąc złotych na jednorazowe zakupy. Już sama nie wiem co robić  emotka  Mam nadzieję, że wszystko szybko wróci do normy, ale może jednak warto zrobić małe zapasy żywności. 

Nie dajmy się zwariować.... jak inni wariują niech wariują... ja osobicie żyję normalnym życiem i tempem. Zaraz będzie masowe l4 i urlopy brane, bo ludzie nie będą chcieć wychodzić z domu, bo grypa panuje. To się chyba bardziej na mózg rzuca emotka  

i jeszcze mała ciekawostka 

joan

#6687675 Napisano: 04.03.2020 11:39:20
Niebieska_Laguna napisał(a):

(...) Już sama nie wiem co robić  emotka  Mam nadzieję, że wszystko szybko wróci do normy, ale może jednak warto zrobić małe zapasy żywności. 

Tylko po co robić te zapasy? Moja wyobraźnia tego nie ogarnia emotka