Wkurza mnie...

tereniagno

#6691153 Napisano: 19.03.2020 18:49:03
Wkurza mnie moja drukarka.Wymieniłam tusze na nowe oryginalne, a ona wariuje i nie chce mi skanowaćemotka
Raz zeskanuje, następnie -błąd, nie ma połączenia z komputerem.emotka
Wyłączyłam i włączyłam ponownie-nie ma połączenia z komputerem (Nie ruszałam jej),za chwilę skanujeemotka
0 0

pioge7

#6691155 Napisano: 19.03.2020 18:53:01
tereniagno napisał(a):

Wkurza mnie moja drukarka.Wymieniłam tusze na nowe oryginalne, a ona wariuje i nie chce mi skanować emotka
Raz zeskanuje, następnie -błąd, nie ma połączenia z komputerem. emotka
Wyłączyłam i włączyłam ponownie-nie ma połączenia z komputerem (Nie ruszałam jej),za chwilę skanuje emotka

może spróbuj odinstalować i na nowo zainstalować sterowniki.
ja dziś też miałem problem ze swoją.. Raz łapała połączenie przez wifi zaraz nie.
Odinstalowałem i zainstalowałem na nowo i mam emotka
1 brucee 0

tereniagno

#6691159 Napisano: 19.03.2020 19:02:15
pioge7 napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Wkurza mnie moja drukarka.Wymieniłam tusze na nowe oryginalne, a ona wariuje i nie chce mi skanować emotka
Raz zeskanuje, następnie -błąd, nie ma połączenia z komputerem. emotka
Wyłączyłam i włączyłam ponownie-nie ma połączenia z komputerem (Nie ruszałam jej),za chwilę skanuje emotka

może spróbuj odinstalować i na nowo zainstalować sterowniki.
ja dziś też miałem problem ze swoją.. Raz łapała połączenie przez wifi zaraz nie.
Odinstalowałem i zainstalowałem na nowo i mam emotka

Już wyłączyłam ją, bo wkurzyłam się. Po trudach zeskanowałam co potrzebowałam.
Następnym razem to zrobię, jak będę ją włączała.Dziękuję za radęemotka
1 pioge7 0

nitka310

#6691186 Napisano: 19.03.2020 20:26:59
bruce napisał(a):

halliday napisał(a):

bruce napisał(a):

ivanotta napisał(a):

Chyba jakiś nowy konkurs w Kauflandzie że takie tłumy. Co tam kwarantanna i siedzenie w domu https://www.faceb...10158306645384379/ 

emotka

Tłumy! emotka W Biedronce teraz były wszędzie plakaty, że powyżej 70 osób wchodzić nie wolno. 
Edit - a ciekawe, jak ten jeden gość zdołał wyjść poprzez ...wejście i bramki go przepuściły! emotka

Ale co te bramki miały zrobić?

A, nie, no racja, mój błąd emotka , jakoś wydawało mi się, że w tym miejscu sklepy mają odpowiednie zabezpieczenia, aby klienci nie mogli swobodnie sobie wychodzić, kiedy tylko sobie życzą. Sorry.  emotka  Zniesiesz to? I lajkująca Osoba?  emotka emotka

W najbliższej Biedronce w ktorej robię zakupy może być jednoczesnie 20 osób na sklepie. Pierwszego dnia była kolejka rano na dworze, teraz nie ma kolejki o zadnej godzinie bo ludzie przestali tam chodzic, na calym sklepie moze z 6 osob jednocześnie widziałam, znajome tak samo. Jeszcze tak w temacie wirusa, to u nas jest taka droga przy szkole, rok temu jak robili kostke i parkingi przy orliku z boku szkoly, po tygodniu był strajk nauczycieli, skonczyli tydzień przed końcem strajku. Teraz robia zatoczke do autobusów, większy parking dla nauczycieli i nowe chodniki przy szkole, zaczęli półtora tygodnia przez zamknięciem szkoły, termin ukończenia prac to koniec kwietniaemotka  
1 brucee 0

reniii

#6691220 Napisano: 19.03.2020 23:05:58
forrrum napisał(a):

superloser napisał(a):

Malo jest nauczycieli, co jest w stanie nauczyc - tak z powołania. Program nauczania to dużo, bardzo dużo zbytecznych informacji, ktore tylko glowe zasmiecaja. ludzie “wyedukowani” nawet nie wiedza, po co ten papier bliczowany kupuja - ale kupuja jak za komuny. I nie znaja róznicy miedzy  wirus-bakteria. A maseczki sa tylko - by sie samemu nie zarazić

Fakt, to jest odlot. Wymiana opinii na zupełnie inne tematy.
forrrum napisał(a):

...jak przychodzi epidemia i trzeba się zająć WŁASNYMI dziećmi, to się zaczyna...  Pierwsze skojarzenie po przeczytaniu tego zdania nasuwa na myśl arystokrację...
"Ja dziecko mogę urodzić, co mi tam, poświęcę się, to tylko 9 miesięcy, ale reszta mnie nie obchodzi, od tego mam służbę, by się zajmowała dziećmi, za to im płacę".

Nie wszystkim rodzicom tych dzieci rząd płaci za siedzenie w domu i po pracy muszą w domu coś zrobić i jeszcze znaleźć czas aby uczyć dzieci. Czy to nie chore? Oby się nie okazało, w razie kilkumiesięcznej przerwy, że nauczyciele są zbędni, bo rodzice uczą własne pociechy lepiej.
0 0

mamadwojga

#6691233 Napisano: 20.03.2020 08:08:50
Ja mam kompletnie dość. Muszę się gdzieś pożalić, a tu się czuję najbezpieczniej .. Więc wybaczcie...
1) Wypadła mi plomba a dentysta zamknął gabinet. Mam nadzieję że mnie nie rozboli ten ząb...
2) Mam skierowanie do szpitala na operację (planową) i udało mi się zarejestrować w prywatnej klinice na połowę kwietnia - ale nie na operację tylko na ponowną kwalifikację do operacji i EWENTUALNIE na ODPŁATNĄ operację, w niewiadomym terminie. Coś co mi się należy z NFZ jak psu zupa muszę opłacić sobie sama bo się boję że sytuacja się mocno pogorszy.
I wreszcie największy dramat...
3)Moja mama ma raka, zdiagnozowanego tuż przed pandemią. Wypuścili ją do domou ze szpitala żeby się zapisała w przychodni na tą kartę pacjenta onkologicznego i żeby ją przychodnia dalej prowadziła. Kartę udało się wyrobić dosłownie w ostatnim momencie, ale póżniej odwołano mamie planowaną konsultację bo pacjentów po 60 nie przyjmują -DLA ICH DOBRA. W ten sposób, osoba w ostatniej fazie raka WYPADŁA z systemu. Nie była już pod opieką szpitala ani nie dostała się pod opiekę przychodni. Weź człowieku i umieraj. Tylko dzięki silnym znajomościom udało się załatwić dalsze leczenie, ale gdyby tych znajomości nie było to ja już nie wiem  co bym robiła.
Jestem ogromnie wkurzona na to jak teraz się załatwia sprawy zdrowotne które przecież cudownie nie minęły i nie czekają na koniec pandemii...
4) A to że dawno wykupiłam sobie wycieczkę do Hiszpanii na 4 kwietnia to już pomijam i mam nadzieję tylko na odzyskanie pieniędzy... Już wiem że rząd się tymi pieniędzmi rozdysponował dając możliwość zwrotu po 180 dniach a nie po 30. Co im szkodzi moją kasę dawać komuś na przetrzymanie...

Agnes

#6691243 Napisano: 20.03.2020 09:03:42
mamadwojga napisał(a):

Ja mam kompletnie dość. Muszę się gdzieś pożalić, a tu się czuję najbezpieczniej .. Więc wybaczcie...
1) Wypadła mi plomba a.....

trzymaj się
przeczytałam Twój post i już na swoje zycie nie będę narzekała
ogólnie juz chyba nigdy nie będę na nic narzekała, teraz najważniejsze jest przetrwać to wszystko w zdrowiu

ale co mnie wkurza?
wkurzają mnie starsze osoby chodzace do sklepu co 5 minut
teraz mogą dostać zakupy pod drzwi ale nie, muszą wyjsc z domu
pchają się w sklepie i nie rozumieją co to jest 1 m odległości
gdy jednej pani w kolejce zwróciłam uwagę to usłyszałam że jak mamy zachorowac to i tak zachorujemy

defed

#6691249 Napisano: 20.03.2020 09:20:30
Współczuję mamadwojga 
U mnie mniej drastycznie, ale podobnie. W październiku wplacilam zaliczkę na wakacje we Włoszech - marzenie urodzinowe syna (te przy zdmuchiwaniu świeczek na torcie). Tylko i aż tysiak w plecy. No i wielkie rozczarowanie dziecka. Serce boli. W kwestiach zdrowotnych to wkurza mnie brak okularów dla syna. Zamówione, opłacone 2tygodnie temu. Optyk zamknięty do odwołania. Syn ma poważną wadę i oprócz tych okularów, potrzebne też ćwiczenia pleoptyczne, opłacona seria 12 spotkań, udało się zrealizować 2... Przełożone na później, kasa nie przypadnie, ale czas nas goni, im później tym trudniej będzie przywrócić widzenie oka... Ech...  Na kwiecień mam wizytę u dentysty, ale spodziewam się przełożenia wizyty. Lubię mieć wszystko zaplanowane, a tu taki rozpiździel...

Agnes

#6691250 Napisano: 20.03.2020 09:30:39
no mnie tez kilka rzeczy przepadło
- teatr - odwołany a dziecko marzyło o Tomku który ratuje cyrk
- majówkę odwołam w najbliższym czasie
- wypad do Wawy- trudno pojedziemy jesienią
- skierowanie na badania dziecka wczoraj straciło ważnośc a miałam iść 13.03 no ale stało się jak się stało
- dentystka dziecka
- moja dentystka - oby tylko żaden ząb mnie nie zaczął boleć
- mój tata miał mieć zabieg ( ma jakieś guzki na pęcherzu usunięte rok temu ale co roku ma mieć czyszczenie) teraz boi się iść do szpitala, zresztą by go nie przyjeli więc tylko mamy nadzieję że nic się tam u niego nie dzieje

malenka

#6691277 Napisano: 20.03.2020 10:56:46
Byłam bardzo dumna z podejścia rodaków do pandemii. Ludzie wzięli sobie zagrożenie do serca. Na ulicach pustki, w sklepach ledwie kilka osób, kościoły puste, kto mógł ten siedział w domu. No ale stało się - WYSZŁO SŁOŃCE, ZROBIŁO SIĘ CIEPŁO! W ciepłym blasku słońca wirus nie wydaje się już taki straszny! I mamy cały komplet idiotycznych zachowań! W moim mieście nad rzeką ludzie zbierają się na wspólne grillowanie i ogniska. Ławeczki przed blokami znów zaczynają tętnić życiem. W parku spacerowicze, a w sklepach wycieczki rodzin z dziećmi. W Bieszczadach jeszcze do niedawna tłumy turystów, zresztą nawet teraz ludzie wydzwaniają do wynajmujących domki z pytaniami "Ale nic nie da się zrobić? Dobrze zapłacimy"! Zakłady pracy częściowo pozamykane? Hurra mamy wolne, wybierzmy się całą rodziną na rower! Podczas gdy pracownicy służby zdrowia z narażeniem życia walczą z pandemią, reszta społeczeństwa robi sobie wakacje i korzysta z pięknej pogody. A ja nie pojmuję- czy pogarszająca się z dnia na dzień sytuacja we Włoszech nie daje ludziom do myślenia? Czy pozostanie w domu jest aż tak wielkim wyrzeczeniem? Czy brak wyobraźni, lekkomyślność i egoizm są silniejsze niż zdrowy rozsądek? Ja nie mam wyboru- muszę chodzić do pracy i tym bardziej nie pojmuję jak będąc w tej komfortowej sytuacji pozostania w domu można świadomie narażać siebie i innych!

donia7

#6691280 Napisano: 20.03.2020 11:10:42
Mnie też wkurza to, co napisała malenka. Ale z drugiej strony jak ktoś mieszka w bloku i ma dzieci, to idzie oszaleć emotka Ja sama dziękuję Bogu, że udało mi się z bloku wyprowadzić do domu tuż przed wybuchem tej pandemii, bo dzięki temu moje biegają koło domu pół dnia.

joan

#6691285 Napisano: 20.03.2020 11:24:33
mamadwojga napisał(a):

1) Wypadła mi plomba a dentysta zamknął gabinet. Mam nadzieję że mnie nie rozboli ten ząb... (...)

Nie wiem, gdzie mieszkasz - poszukaj jakiegoś otwartego gabinetu stomatologicznego albo (najlepiej!) pogotowia dentystycznego. Tam Ci wyczyszczą lukę po plombie i założą taką jakby plombę tymczasową, żeby się stan nie pogorszył. Koszt to ok. 50 zł - 100 zł, a myślę, że warto.

mkrzysiek

#6691334 Napisano: 20.03.2020 14:31:56
Ceny rękawiczek foliowych na allegro.
miesiąc temu kupowałem za 2.20zł
1 kumulacja 0

Agnes

#6691335 Napisano: 20.03.2020 14:36:49
malenka napisał(a):

Byłam bardzo dumna z podejścia rodaków do pandemii. Ludzie wzięli sobie zagrożenie do serca. Na ulicach pustki, w sklepach ledwie kilka osób, kościoły puste, kto mógł ten siedział w domu. No ale stało się - WYSZŁO SŁOŃCE, ZROBIŁO SIĘ CIEPŁO! W ciepłym blasku słońca wirus nie wydaje się już taki straszny! I mamy cały komplet idiotycznych zachowań! W moim mieście nad rzeką l...

i dlatego dziś tak bardzo ucieszyła mnie wiadomośc że w weekend ma padac!!!!!!!!!!!!!!!!! Ludzie będą siedzieć w domach!!!!!!!!!

ziolko

#6691354 Napisano: 20.03.2020 15:33:09
sssylwiaaa - jak ktoś ma dużo, to ciągle mu mało i mało i wiecznie jęczy, jaki to on biedny....
Gdyby Nasz Dziennik upadł, to bym nie płakała z tego powodu 
1 kumulacja 0

Gość: scofield

#6691370 Napisano: 20.03.2020 16:56:08
zycie i jego kruchość. Dziewczyna o ktorej pisze dzis caly internet to zona kolegi emotka  Nawet nie chce sobie wyborazac co on teraz czuje. Całe życie przed nimi bylo ,pekło w jednej chwili. Do tego ludzie i fala hejtu ktora sie na nich wylala dramat .... czasem warto sie zastanowic i przestac komentowac  nie znajac pelnego obrazu od kogo to zlapala,to jeszcze mocniej rani emotka  szegolnie jak wie sie o kim mowa ..... emotka

edzia21

#6691371 Napisano: 20.03.2020 16:59:51
scofield napisał(a):

zycie i jego kruchość. Dziewczyna o ktorej pisze dzis caly internet to zona kolegi emotka  Nawet nie chce sobie wyborazac co on teraz czuje. Całe życie przed nimi bylo ,pekło w jednej chwili. Do tego ludzie i fala hejtu ktora sie na nich wylala dramat .... czasem warto sie zastanowic i przestac komentowac  nie znajac pelnego obrazu od kogo to zlapala,to jeszcze mocniej rani emotka  szegolnie jak wie sie o kim mowa .....  emotka

Już jest oficjalne info, że przyczyną zgonu była sepsa...cofnięto też licznik zgonów na koronawirusa z 6 na 5. Może ten fakt niektórym "zamknie buzie". 

notta

#6691372 Napisano: 20.03.2020 17:00:03
sssylwiaaa napisał(a):

Nie wierzę w to, co czytam ....

Apel Rydzyka w obliczu pandemii koronawirusa  emotka "W poważnej sytuacji pandemii koronawirusa bardzo trudno zwrócić mi się do Państwa (...) Prosimy, abyście nie odkładali na potem przekazywania pomocy materialnej na funkcjonowanie i istnienie jakże ważnych dla Polski i Polaków (...) Radio Maryja i Telewizja trwam.
Przed pandemią koronawirusa ofiary składane na te media, przy bardzo oszczędnym gospodarowaniu starczały skromnie od pierwszego do pierwszego. Teraz, gdy firmy i zakłady pracy spowalniają działalność, a więc i zarobki mogą być mniejsze, boimy się o istnienie #Radia #Maryja, Telewizji #TrwamNasz Dziennik." - napisał #Rydzyk 

Sam by się dorzucił to złote klamki by te redakcje miały emotka
2 nelunia, andii 0

tereniagno

#6691374 Napisano: 20.03.2020 17:06:03
ivanotta napisał(a):

sssylwiaaa napisał(a):

Nie wierzę w to, co czytam ....

Apel Rydzyka w obliczu pandemii koronawirusa  emotka "W poważnej sytuacji pandemii koronawirusa bardzo trudno zwrócić mi się do Państwa (...) Prosimy, abyście nie odkładali na potem przekazywania pomocy materialnej na funkcjonowanie i istnienie jakże ważnych dla Polski i Polaków (...) Radio Maryja i Telewizja trwam.
Przed pandemią koronawirusa ofiary składane na te media, przy bardzo oszczędnym gospodarowaniu starczały skromnie od pierwszego do pierwszego. Teraz, gdy firmy i zakłady pracy spowalniają działalność, a więc i zarobki mogą być mniejsze, boimy się o istnienie #Radia #Maryja, Telewizji #TrwamNasz Dziennik." - napisał #Rydzyk 

Sam by się dorzucił to złote klamki by te redakcje miały  emotka

Jestem katoliczką, ale bardzo jestem tym zbulwersowana emotka Jeszcze ma mało? z wszystkich stron ciągnie ile się da emotka

joan

#6691375 Napisano: 20.03.2020 17:09:44
tereniagno napisał(a):

Jestem katoliczką, ale bardzo jestem tym zbulwersowana emotka Jeszcze ma mało? z wszystkich stron ciągnie ile się da emotka

Bo jego sponsorzy są w grupie ry(D)zyka - trzeba ich wydoić, póki jeszcze żyją i mogą pójść na pocztę przelew puścić emotka