Wkurza mnie...

edzia21

#6698626 Napisano: 22.04.2020 22:28:32
chochliczka napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

chochliczka napisał(a):

U mnie zabka jest od hmm moze roku i pracuja tam chyba wszyscy od poczatku.

Ale Ty ogłaszałaś się jako szukająca, czy wysyłałaś CV? 

Oglaszalam sie i tez codziennie wysylam cv, pisze listy motywacyjne. Ale poki co slabo,a jeszcze jedna kobieta dzis mi powiedziala-przedsiebiorca,ze bedzie jeszcze gorzej z praca.Pracownicy beda sie bili o kazda prace,a wygra ten kto zgodzi sie na najgorsze warunki emotka

Wszystko zależy od rodzaju branży i od położenia danego przedsiębiorstwa. U nas pod Wrockiem mało kto chce pracować w AMOZNIE, zwożą ludzi autobusami z różnych stron nawet z odległości 150 km, żeby tylko mieć komplet na daną zmianę.
0 0

zezowaty_kot

#6698632 Napisano: 22.04.2020 23:00:34
chochliczka napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Oglaszalam sie i tez codziennie wysylam cv, pisze listy motywacyjne. Ale poki co slabo,a jeszcze jedna kobieta dzis mi powiedziala-przedsiebiorca,ze bedzie jeszcze gorzej z praca.Pracownicy beda sie bili o kazda prace,a wygra ten kto zgodzi sie na najgorsze warunki emotka

Rynek się zmienił. Ja patrzę z punktu widzenia pracodawcy - w naszej branży wojownicze żółwie ninja są teraz potulne jak baranki. I też z punktu widzenia pracodawcy - cv nam umykają. Podstawą żeby się umówić jest rozmowa telefoniczna. Myślę, że warto dzwonić, czasem dobrze poprowadzona rozmowa może zdziałać wiecej niż najlepsze listy motywacyjne. Dzwoń, dzwoń, nie czekaj aż ktoś odpisze, bo kiedy Ty czekasz inni się umawiają telefonicznie

Claudia77

#6698649 Napisano: 23.04.2020 06:47:55
chochliczka napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

chochliczka napisał(a):

a ja Tobie radzę się przejść osobiście - przy napływie niezliczonej ilości cv do pracodawcy, może być trudno w ten sposób znaleźćpracę, pamiętam jak szukałam swojej pierwszej pracy w biurze, byłam bez doświadczenia ale postawiłam właśnie na osobiste zanoszenie cv i się udało, właśnie dlatego, że pracodawca docenił moje osobiste zaangażowanie no i osobiście od razu mnie poznał z mojej najlepszej strony emotka
1 pikawka 0

Gość: chochliczka

#6698663 Napisano: 23.04.2020 09:04:32
Ale jak sa 2 oferty na krzyz i nie ma adtesu to gdzie ja mam isc?Echh
0 0

pikawka

#6698666 Napisano: 23.04.2020 09:10:24
Wkurza mnie, że moje dzieci non stop się kłócą i biją. Nie wiem już jak reagować,  co robić......emotka  2x 4 lata....czy to minie? emotka
0 0

slomkab

#6698669 Napisano: 23.04.2020 09:35:39
pikawka napisał(a):

Wkurza mnie, że moje dzieci non stop się kłócą i biją. Nie wiem już jak reagować,  co robić...... emotka  2x 4 lata....czy to minie? emotka

Nie wiem u mnie 6 lat i 10 lat i codziennie  wojna i zaczepki...tez mam dość;(
1 pikawka 0

Kiciunia21

#6698670 Napisano: 23.04.2020 09:45:19
slomkab napisał(a):

pikawka napisał(a):

Wkurza mnie, że moje dzieci non stop się kłócą i biją. Nie wiem już jak reagować,  co robić...... emotka  2x 4 lata....czy to minie? emotka

Koło 14 lat mija emotka  Z bratem mieliśmy takie ,,kosy'', a teraz jedno za drugim skoczyłoby w ogień emotka
0 0

donia7

#6698671 Napisano: 23.04.2020 09:50:59
slomkab napisał(a):

pikawka napisał(a):

I mnie niespełna 9 i 11 lat i jest tragedia... Wojny non stop wrrr
0 0

kukuleczka

#6698672 Napisano: 23.04.2020 09:52:31
Kiciunia21 napisał(a):

slomkab napisał(a):

pikawka napisał(a):

Koło 14 lat mija emotka  Z bratem mieliśmy takie ,,kosy'', a teraz jedno za drugim skoczyłoby w ogień emotka

U mnie to samo. Moja siostra była wrogiem nr 1 do okolo 15-16 roku zycia, dzisiaj dzwonię do niej nawet po poradę czy opłaca się kupować w tym a tym sklepie pomidory  emotka
0 0

asia911

#6698673 Napisano: 23.04.2020 09:53:12
Kiciunia21 napisał(a):

slomkab napisał(a):

pikawka napisał(a):

U mnie z bratem to minęło dopiero jak poszliśmy na studia  emotka  A największa "wojna" była za czasów liceum... Za to teraz jest super
0 0

la-princessa

#6698674 Napisano: 23.04.2020 09:56:17
chochliczka napisał(a):

Warto pytać tam, gdzie teraz może brakować rąk do pracy. Siedziby sklepów internetowych, magazyny wysyłkowe, dyskonty, sortownie paczek, itp... Możliwe, że w natłoku obowiązków nie mają nawet czasu wystawić ogłoszenia, a jak ktoś się do nich zgłosi, to chętnie przyjmą. Biedronki teraz chętnie przyjmują pomocników do pracy, z możliwością zostania na etat. Zawsze to coś, warto zapytać, nawet jeśli nie wystawiają się na OLX, 

pikawka

#6698675 Napisano: 23.04.2020 09:58:37
Kiciunia21 napisał(a):

slomkab napisał(a):

pikawka napisał(a):

Jeszcze 10 lat? Weź mnie nie dobijaj
1 kumulacja 0

nanajka81

#6698695 Napisano: 23.04.2020 11:13:39
donia7 napisał(a):

slomkab napisał(a):

pikawka napisał(a):

u mnie 5 i 9, młody się obraża o wszystko a młoda w nerwicę wpada bo myśli że wszyscy umrzemy skoro nie wychodzimy poza płot. tak więc dziś idziemy za płot....
1 kumulacja 0

#6698701 Napisano: 23.04.2020 11:19:09
la-princessa napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Warto pytać tam, gdzie teraz może brakować rąk do pracy. Siedziby sklepów internetowych, magazyny wysyłkowe, dyskonty, sortownie paczek, itp... Możliwe, że w natłoku obowiązków nie mają nawet czasu wystawić ogłoszenia, a jak ktoś się do nich zgłosi, to chętnie przyjmą. Biedronki teraz chętnie przyjmują pomocników do pracy, z możliwością zostania na etat. Zawsze to coś, warto zapytać, nawet jeśli nie wystawiają się na OLX, 

Czyli chyba podrukuję same cv, bez listu motywacyjnego, bo do kazdego sklepu bylby troche inny, no i jak nie wiem czy szukaja to chyba bez listu poroznoszę. Ale to co mam w sklepie pytac o prace kierownika sklepu czy kogo?Wlasnie do biedronki juz ogarniam, pisalam do kolezanki, ktora tam pracuje, tylko kurcze jeszcze ta ksiazeczke bede miec dopeiro po 1 maja  ech:(
0 0

stamp2

#6698703 Napisano: 23.04.2020 11:25:00
donia7 napisał(a):

slomkab napisał(a):

pikawka napisał(a):

ciężka sprawa emotka bo do okna życia już raczej sie nie zmieszcząemotka emotka
0 0

atyde25

#6698704 Napisano: 23.04.2020 11:25:27
U mnie w Biedronce przy wejściu wisi kartka o przyjęciach i nawet o płaceniu 17 zł za godzinę.Ale musisz poczekać bo bez książeczki nie dopuszczą Cię i tak przy żywności.Na mój rozum tak będziesz musiała powiedzieć do pań z kas czy ochroniarza ,że chcesz rozmawiać z kierownikiem i on pewnie dalej powie jakie są procedury.
0 0

jokan

#6698707 Napisano: 23.04.2020 11:27:26
stamp2 napisał(a):

donia7 napisał(a):

slomkab napisał(a):

pikawka napisał(a):

ciężka sprawa emotka bo do okna życia już raczej sie nie zmieszczą emotka emotka

he he, niekoniecznie...widzialam taki mem, ze stolarze wzieli sie za powiekszanie okna zycia....emotka
1 pikawka 0

bluszczowelove

#6698708 Napisano: 23.04.2020 11:28:06
chochliczka napisał(a):

la-princessa napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Czyli chyba podrukuję same cv, bez listu motywacyjnego, bo do kazdego sklepu bylby troche inny, no i jak nie wiem czy szukaja to chyba bez listu poroznoszę. Ale to co mam w sklepie pytac o prace kierownika sklepu czy kogo?Wlasnie do biedronki juz ogarniam, pisalam do kolezanki, ktora tam pracuje, tylko kurcze jeszcze ta ksiazeczke bede miec dopeiro po 1 maja  ech:(

A może spróbuj na Poczcie? pewnie szukają listonoszy... Albo w Inpost. Może kokosów nie ma ale zawsze to coś emotka  Ja na studiach pracowałam i nawet fajnie było - oprócz kasy masz darmowy fitness emotka
0 0

#6698710 Napisano: 23.04.2020 11:32:41
Kolezanka z biedry wlasnie mi napisala, ze nie szukaja do pracy emotka  Ale i tak cv zaniosę, na pocztę tez jutro pojde. Ogolnie jutro podrukuje i będzie dzien noszenia cv emotka
0 0

pikawka

#6698712 Napisano: 23.04.2020 11:37:32
jokan napisał(a):

stamp2 napisał(a):

donia7 napisał(a):

slomkab napisał(a):

pikawka napisał(a):

ciężka sprawa emotka bo do okna życia już raczej sie nie zmieszczą emotka emotka

he he, niekoniecznie...widzialam taki mem, ze stolarze wzieli sie za powiekszanie okna zycia.... emotka

Z moimi byłby problem jeśli chodzi o okno życia... powiedzą już gdzie mieszkają i jak się nazywają  emotka   przynieśliby ich z powrotem emotka emotka emotka  emotka
0 0