Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
edzia21
Postów 9843
Data rejestracji 27.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
\"Kopciuszek jest dowodem na to, że nowa para butów może odmienić życie...\"
gizoon
Postów 107
Data rejestracji 19.05.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane
joan
Postów 18685
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
Wk* się.
asantesana
Postów 6359
Data rejestracji 14.01.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane 9
joan
Postów 18685
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
Dokładnie. A nie każdy ma 600 zł na głupie wyrwanie zęba. Zwykłe k*stwo. Można przełożyć wybielanie, piaskowanie i co tam jeszcze jest zbędnego, ale żeby tyle pieniędzy wołać od pacjentów w nagłej potrzebie? Nie mam słów
ziolko
Postów 10410
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
https://dzienniklodzki.pl/awantura-w-kolejce-przed-poczta-podczas-godzin-dla-seniorow-zaatakowal-72letnia-kobiete-trafila-do-szpitala-19042020/ar/c1-14919600?fbclid=IwAR1eeJBFUr6PUNcDPI_bbQJ3cQxR2fZsyuyxvNvLy_NevpyHDHuhA0zgwLE
Klientka (po 50) opowiadała, że była ze swoją mamą na zakupach w Tesco. Czyli wychodzi na to, że mama po 70. Mama stanęła w kolejce przed sklepem, a córka poszła po wózek. Wraca z wózkiem, a jakiś pacan z pyskiem do niej, że tu nie stała. Na to ona, że stoi tu jej mama a ona poszła po wózek. Reakcja faceta - wydarł się na obie, po czym zaatakował wózkiem starszą panią, że ta miała dużego siniaka na nodze, podarte rajstopy.
Co to się dzieje z ludźmi??? popier.doliło im się we łbach??
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
Claudia77
Postów 2195
Data rejestracji 19.05.2014
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: chochliczka
Ludzie codziennie traca prace,a tacy podnosza ceny.Zauwazyliscie jak wszystko podrozalo?Cytryna za 1 kg bylo 8 zl,twraz u mnie po 17zl...
nanajka81
Postów 5263
Data rejestracji 15.06.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
patyk
Postów 401
Data rejestracji 25.07.2017
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Co więcej w niektórych miejscach będą występować okresowe braki wody w kranie. Na nic zaklinanie rzeczywistości i bluzgi na władze za wieloletnie olewanie tematu retencji wody w Polsce. Trzeba będzie się przyzwyczaić do tego, że wode się oszczędza. Osobom które mają domy, polecam inwestycje w zbiorniki na deszczówkę, niektóre gminy dofinansowują.
Wiem, że ciężko się czyta takie informacje ale wychodzę z założenia że wiedza pozwala się przygotować odpowiednio.
joan
Postów 18685
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
Zgadzam się w 100%.
Warzywa na pewno będą droższe, co niestety nie pójdzie w parze z ich jakością, a wynikać będzie jedynie z kolejnego sezonu suszy. Na szczęście nie jest jeszcze za późno, żeby podziałać z własnymi uprawami - ja się w tym roku wreszcie zdecydowałam nieco poeksperymentować, chociaż nie mam nawet balkonu
BTW - dziwi mnie, że wszyscy moi bliscy mają ogródki albo ogrody, lecz rośnie tam tylko trawa albo jakieś badyle. Ile przy tym roboty, to szok! Sadzenie, pielenie, przycinanie, walka ze ślimakami, zabawa w podlewanie (tata mi powiedział, że podlanie ogrodu zajmowało mu w ubiegłym roku GODZINĘ). W praktyce żadnych wymiernych korzyści z tego nie ma. Niby są jakieś walory estetyczne, ale jednak wolałabym posiadać ogród warzywny, a estetykę podziwiać w muzeum
patyk
Postów 401
Data rejestracji 25.07.2017
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Za domem mają pole aż pod las ale przecież się nie opłaca mieć chociaż małego warzywnika. Dawniej jak jeździłam do babci to pola tętniły życiem, a teraz chaszcze takie, i ludzie się dziwią, że żmije pod domy podchodzą.
Jasne, że nie każdy ma czas ale ja akurat tam widzę przypadki kobitek na emeryturze które całymi dniami w oknie albo na ławeczce siedzą. Nawet z nudów bym sobie coś zasiała. A później jedna z drugą przychodzi do mojej babci i zagaja, że może by sobie mogły od niej zerwać parę truskawek bo przecież jej tak ładnie obrodziły
joan
Postów 18685
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
Może się wstydzą czegokolwiek uprawiać, bo to się (niby!) kojarzy z byciem wieśniakiem? I w ramach akcji "mnie stać kupować w sklepie" niczego nie uprawiają?
Ja chyba jestem zwyczajnie zbyt leniwa na to, żeby dbać o trawę i kwiaty nieprzydatne. Gdybym miała koncek placu, to bym se nasadziła mnóstwo cukinii i żarłabym ją do końca świata i jeden dzień dłużej
mia
Postów 17560
Data rejestracji 04.05.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane 24
To na tej zasadzie i ptaki śpiewające nam za oknem są nieprzydatne, a ino kury, bo można je zjeść.
Tak, wiem, że jesteś wege, ale porównanie się samo nasuwa...
Opowiedz Panu Bogu o swoich planach na przyszłość, a rozbawisz Go do rozpuku...
ace
Postów 1986
Data rejestracji 05.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10410
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I to w takim klimacie...
joan
Postów 18685
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
Maciejka to chyba akurat robale odstrasza, a malwa... na herbatkę?
Ptaki są przydatne, bo zjadają robactwo
icotynato
Postów 784
Data rejestracji 23.06.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Polecam rózne ziółka (rozmaryn, oregano, tymianek, mięta, bazylia, lubczyk
nasturcję jadalna- ślimaki jej nie lubia jak ktos ma w ogrodzie a kwiaty ma jadalne, wiec nawet jako przybranie do potraw jest super
Gość: chochliczka
pikawka
Postów 5207
Data rejestracji 11.01.2019
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Edit. Mamy swoją studnię ipodlewanie z niej idzie.
W temacie, trzeci dzień boli mnie strasznie głowa
"Z uśmiechem na twarzy człowiek podwaja swoje możliwości"