Wkurza mnie...

cudaczek121

#6777120 Napisano: 22.04.2021 20:45:25
magdalena-chili napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie, że gdy chcialam dzis wpłacić pieniądze na konto,wyciągnęlo mi kartę do bankomatu,ech. Chciałam wpłacić w oddziale banku,ale ten był już nieczynny.Przez to spóźnię się z rata kredytu i nalicza mi odsetki, ech.

a nie łatwiej przesłać $$ przelewem na rachunek, z którego bank ściągnie sobie ratę? 
Jak to się stało, że bankomat zatrzymał kartę? Jeśli się tam nie ociągałaś przy tym bankomacie, że kartę zatrzymał (np z uwagi na Twoją przy nim "bezczynność"), to może napisać reklamację? Może chociaż odsetki zwrócą, jak już reklamację rozpatrzą...  emotka

Nie mam tyle na koncie, by przelać bankowi,dlatego chcialam wpłacić na konto
0 0

kuleczkar

#6777135 Napisano: 22.04.2021 21:44:11
[quote=

cudaczek121 napisał(a):

cudaczek121] Wkurza mnie, że gdy chcialam dzis wpłacić pieniądze na konto,wyciągnęlo mi kartę do bankomatu,ech. Chciałam wpłacić w oddziale banku,ale ten był już nieczynny.Przez to spóźnię się z rata kredytu i nalicza mi odsetki, ech.

Mnie kiedyś bankomat zatrzymał kartę, bo minęła  data jej ważności, o czym dowiedzialam się dzwoniąc na infolinię odrazu po jej zatrzymaniu. I wyjaśniło się czemu bank przysłał kilka dni wcześniej nową kartę emotka
0 0

kuleczkar

#6777136 Napisano: 22.04.2021 21:45:52
[quote=

cudaczek121 napisał(a):

cudaczek121] Wkurza mnie, że gdy chcialam dzis wpłacić pieniądze na konto,wyciągnęlo mi kartę do bankomatu,ech. Chciałam wpłacić w oddziale banku,ale ten był już nieczynny.Przez to spóźnię się z rata kredytu i nalicza mi odsetki, ech.

Mnie kiedyś bankomat zatrzymał kartę, bo minęła  data jej ważności, o czym dowiedzialam się dzwoniąc na infolinię odrazu po jej zatrzymaniu. I wyjaśniło się czemu bank przysłał kilka dni wcześniej nową kartę emotka
0 0

zielonaszpilka

#6777148 Napisano: 22.04.2021 22:38:20
cudaczek121 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie, że gdy chcialam dzis wpłacić pieniądze na konto,wyciągnęlo mi kartę do bankomatu,ech. Chciałam wpłacić w oddziale banku,ale ten był już nieczynny.Przez to spóźnię się z rata kredytu i nalicza mi odsetki, ech.

a nie łatwiej przesłać $ przelewem na rachunek, z którego bank ściągnie sobie ratę? 
Jak to się stało, że bankomat zatrzymał kartę? Jeśli się tam nie ociągałaś przy tym bankomacie, że kartę zatrzymał (np z uwagi na Twoją przy nim "bezczynność"), to może napisać reklamację? Może chociaż odsetki zwrócą, jak już reklamację rozpatrzą...  emotka

Nie mam tyle na koncie, by przelać bankowi,dlatego chcialam wpłacić na konto

Można poprosić kogoś znajomego albo kogoś z rodziny, aby wziął gotówkę, a Ciebie poratował przelewem natychmiastowym lub przelewem BLIK (one się od razu księgują). Może być tak jak pisze kuleczkar że data ważności karty się skończyła. 
0 0

cudaczek121

#6777161 Napisano: 23.04.2021 00:30:24
kuleczkar napisał(a):

[quote=

cudaczek121 napisał(a):

Moja była ważna do 2024 roku. Babka na infolinii mowila, że jak jutro wplace te 137 zlotych, to może mi jeszcze nie nalicza odsetek.A tak to bede musiala zaplacic podwójną rate.
0 0

FBewa36

#6777170 Napisano: 23.04.2021 08:41:44
cudaczek121 napisał(a):

kuleczkar napisał(a):

[quote=

cudaczek121 napisał(a):

Moja była ważna do 2024 roku. Babka na infolinii mowila, że jak jutro wplace te 137 zlotych, to może mi jeszcze nie nalicza odsetek.A tak to bede musiala zaplacic podwójną rate.

Ja ostatnio wpalcalam w wplatomacie kasę, około 1200, była to jeszcze kasa na zapłacenie rachunku za prąd, który place z kimś na pół, więc częściowo kasa od tej osoby, wpłatomat kasę połknął, kartę wypluł i nic się na koncie nie zaksięgowało, musialam pisać reklamacje do banku, wymienić jakie dokładnie banknoty tam były i dokładną kwotę, której nie znałam bo chciałam żeby wpłatomat to przeliczył bo nazbierałam dużo 20 złotowych banknotów, i teraz najlepsze, reklamacja 3 tygodnie! 3 tygodnie czekania na swoją kasę która potrzebna ci jest na juz
0 0

Gość: dominikolx

#6777196 Napisano: 23.04.2021 10:20:55
A mnie wkurza pogoda, gdzie te słoneczko i 20 stopni ciepła
0 0

stamp2

#6777198 Napisano: 23.04.2021 10:23:07
dominikolx napisał(a):

spoko-bedzieemotka ale w lipcu emotka emotka
0 0

fineessa

#6777223 Napisano: 23.04.2021 11:36:41
Wkurzają mnie rowery w Auchan bo tak mi się podobaja a u mnie żadnego Auchana w okolicy emotka
0 0

FBbeata7

#6777230 Napisano: 23.04.2021 11:46:54
fineessa napisał(a):

Wkurzają mnie rowery w Auchan bo tak mi się podobaja a u mnie żadnego Auchana w okolicy  emotka

Zawsze można od kogoś kupić paragon, gorzej pewnie z odbiorem, ale można wycieczkę po rower zrobić.
0 0

ziolko

#6777304 Napisano: 23.04.2021 16:13:52
stamp2 napisał(a):

dominikolx napisał(a):

spoko-bedzie emotka ale w lipcu emotka emotka

wg moich prywatnych prognoz lipiec będzie dość chłodny i deszczowy, z kilkoma dobrze ciepłymi dniami emotka  
1 kumulacja 0

kameleon1982

#6777310 Napisano: 23.04.2021 16:28:23
ziolko napisał(a):

stamp2 napisał(a):

dominikolx napisał(a):

spoko-bedzie emotka ale w lipcu emotka emotka

wg moich prywatnych prognoz lipiec będzie dość chłodny i deszczowy, z kilkoma dobrze ciepłymi dniami emotka  

a czerwiec jaki bedzie?  Czy mozna prosic o prywatną prognozę  emotka
1 kumulacja 0

anialistopad

#6777319 Napisano: 23.04.2021 16:49:22
Ale się wkurzyłam na paragon z astry. Cały biały się zrobił. Nic nie widać. To teraz takie tusze mają do du......?
0 0

Astronautka

#6777341 Napisano: 23.04.2021 18:10:49
cudaczek121 napisał(a):

kuleczkar napisał(a):

[quote=

cudaczek121 napisał(a):

Podwójną ratę jako karę za spóźnienie w spłacie jednej raty? Przepraszam, ale co to za bank? Pierwsze słyszę a z kredytami mam często do czynienia bo się nimi zajmuję... 
0 0

sks900

#6777345 Napisano: 23.04.2021 18:33:49
FBewa36 napisał(a):

Ja ostatnio wpalcalam w wplatomacie kasę, około 1200, była to jeszcze kasa na zapłacenie rachunku za prąd, który place z kimś na pół, więc częściowo kasa od tej osoby, wpłatomat kasę połknął, kartę wypluł i nic się na koncie nie zaksięgowało, musialam pisać reklamacje do banku, wymienić jakie dokładnie banknoty tam były i dokładną kwotę, której nie znałam bo chciałam żeby wpłatomat to przeliczył bo nazbierałam dużo 20 złotowych banknotów, i teraz najlepsze, reklamacja 3 tygodnie! 3 tygodnie czekania na swoją kasę która potrzebna ci jest na juz

Niektóre banki np. ING, PKO BP, BNP, Pekao, oferują wpłatę BLiK-iem we wpłatomacie, to lepsze rozwiązanie od karty.
0 0

fineessa

#6777348 Napisano: 23.04.2021 19:01:07
Wkurza mnie ze kompletnie nie wiem jak rozgryźć konkursy bramkowe. Dzis wbiłam kilkanaście paragonów z Knorra i nic. Chyba nie nadaje się do tych konkursów.., emotka

cudaczek121

#6777360 Napisano: 23.04.2021 19:50:53
sks900 napisał(a):

FBewa36 napisał(a):

Niektóre banki np. ING, PKO BP, BNP, Pekao, oferują wpłatę BLiK-iem we wpłatomacie, to lepsze rozwiązanie od karty.      Ja zlikwidowalam blik po tym jak mnie okradli

0 0

patyk

#6777395 Napisano: 24.04.2021 09:29:17
Pusto, pusto, pusto, same konkursy w których jest jakieś marne 5 nagród, albo 1 konkretna a reszta jakieś zapchajdziury. Przeglądam i nie ma w co zagrać. Brak motywacji, brak nagród...
Ktoś wie czy szykuje się coś konkretnego? 

mandarynka16

#6777409 Napisano: 24.04.2021 10:44:47
patyk napisał(a):

Pusto, pusto, pusto, same konkursy w których jest jakieś marne 5 nagród, albo 1 konkretna a reszta jakieś zapchajdziury. Przeglądam i nie ma w co zagrać. Brak motywacji, brak nagród...

Słabe nagrody plus jeszcze próg wejścia 30 zl. Też odpuszczam ostatnio większość konkursów

fineessa

#6777410 Napisano: 24.04.2021 11:09:36
mandarynka16 napisał(a):

patyk napisał(a):

Słabe nagrody plus jeszcze próg wejścia 30 zl. Też odpuszczam ostatnio większość konkursów

Dokładnie jedna większa nagroda a reszta za grosze aż nie chce się grać 
0 0